Jump to content
Sign in to follow this  
razvanemil

Buton Inchidere Usii

Recommended Posts

Salutare,

 

Cred ca postez bine, am cautat ceva asemnator pe forum dar nu am gasit.

 

Am un Aveo Sedan model 2007 echipare platinium. Ceea ce ma deranjeaza foarte tare este ca in momentul cand plec cu masina trebuia sa inchid usile folosind butonul de pe usa soferului. Si cand o deschid la fel. Credeti ca se poate bune un buton mai la indemana, de exemplu unde este butonul fals langa climatronic, la fel cu cel de avarie? Nu am apucat sa desfac capitonajul de la usa sofer sa dad cum sunt circuitele acolo.

 

Multumesc pentru orice informatie.

Share this post


Link to post

Dar de ce trebuie sa blochezi usile de fiecare data cand pleci cu masina?

Share this post


Link to post

Nu ai ce cauta la capitonajul usii sofer. Orice electrician auto iti poate identifica in manunchiul de fire din stalpul fata stanga care este firul care comanda inchiderea usilor si care comanda deschiderea usilor, te legi in ele si le pui un buton unde vrei tu.

Share this post


Link to post

Sint multe alarme care au optiunea asta. Cind pornesti motorul sa blocheze portierele.

Eventual iei si cu modul de ridicare automata a geamurilor.

Atentie !!! cauta una care blocheaza cind masina e in miscare nu numai cu motorul pornit.

Ai toate sansele sa ramii blocat pe linga masina. Prietenii stiu de ce :)

Situatie posibila : portiera deschisa, pornesti motorul, te dai jos si inchizi portiera. Ups am ramas pe afara cu cheile inauntru :)

  • Like 2

Share this post


Link to post

La alarme blocarea usilor se poate pune pe timing sau pe semnal electric. Cel mai bine este pusa pe semnal electric, caz in care se ia semnal de la pedala de frana, adica usile raman deschise pana cand apesi pe pedala de frana prima oara, moment in care se blocheaza.

Dar inteleg ca omul vrea buton, ceea ce se poate face simplu, fir prin montarea unui buton in bord, fie prin montarea unui buton pe usa. In primul caz ia semnal din firele din stalp, in al doilea caz ia semnal direct de pe actuator.

Share this post


Link to post

Alarma are deja din fabricatie, nu ma intereseaza sa pun o alta alarma. Vreau sa inchid usile cand plec, in primul rand pentru copiii, nu vrea sa blochez usile din spate pentru ca se mai urca si adulti si atunci trebuie sa cobor din masina sa deschid usile...

 

Cred ca este una din putinele masini care nu are buton de inchis usile pe consola. Ma gandeam ca daca nu este prea complicat sa montez eu butonul si sa trag circuitul. O sa incerc sa caut si o schema electrica.

 

Oricum THK.

Share this post


Link to post

post-402-126684737378_thumb.png

 

Pui un comutator in paralel cu cel din imagine.

Share this post


Link to post

Multumesc tolin,

 

Din cat stiu eu comutatorul ala este fixat in usa, deci teoretic ar trebuii desfacuta usa. Poate gasesc modulul central de inchidere poate reusesc sa ma leg acolo.

Share this post


Link to post

Ma intereseaza daca cineva a desfacut masca de la clima. Trebuie cumva desfacuta masca de la linia audio? Vreau sa dau afara butonul fals care se afla in partea stanga a climatronicului.

post-8282-126786835909_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...