Jump to content
Sign in to follow this  
Leutzu

Franele...

Recommended Posts

@ToPser :D a, pistonasele se retrag in cilindrul de frana la incetarea apasarii pedalei.Si inca destul de mult! Cine sau ce produce acest efect de vacuum?? Posibil sa fie garniturile din pompa centrala?

Share this post


Link to post

Pai nu trebuie sa se retraga atat de mult ,ele trebuie sa ramana in contact cu sabotii ,arcul dintre pistonase trebuie sa faca treaba asta ! In pompa centrala exisata o supapa care lasa lichidul sa se intoarca inapoi ,nu cred ca e din pompa ,verifica cilindrii receptori ! Daca pompa centrala are garniturile uzate atunci intervin pierderi de lichid !

Share this post


Link to post

Multumesc pentru confirmarea unei banuieli. Ma apuc de treaba si sper sa scap numai cu atat. Respect!

Share this post


Link to post

Salutare am si eu o intrebare .. :D ... vreau sa schimb si eu sabotii la un tico ... e greu rau de facut ? pentru ca in service manopera e 120 RON si sincer nu am... vreau sa stiu si eu daca se face greu aerisirea ... sau eventual daca cunoaste cineva vrun mecanic priceput si "ieftin" prin Pitesti.. (macar oriunde in AG) .. MS :P

Share this post


Link to post

merci acuma cobor sa le rezolv :D ... dupa ce scot postu la imprimanta si imi iau camera sa fac poze :D

 

 

 

dar aerisirea cum se face ? :-?

Share this post


Link to post

cine poate sa imi dea niste indicatii... orice..: frana pe spate nu tine. am schimbat saboti, etrieri, cilindri, suruburile alea cu piulite care se autoregleaza, aerisita instalatia.. fata, spate de n'spe ori.. cine ma ajuta? [-O<

Share this post


Link to post

unde ce si cum arata acest repartitor :>

Share this post


Link to post
Nu stiu exact ce sa va spun, dar m-au lasat franele :(

Veti vrea ceva detalii, probabil, nu prea stiu ce sa va zis, dar cel mai bine va spun ce s-a intamplat azi din momentul in care am plecat din parcare pana am ramas fara frane in proportie de 80%. (macar ca am ramas cu alea 20% :D )

Am plecat dimineata la 7 fara 20 spre Ilioara, am ajuns acolo pe la 7 (franele au fost impecabile - am avut o data nevoie si au inchetat), apoi la 12 am pelcat de acolo cu directia Cinema Gloria (la iesirea din parcare coborand de pe o bordura, am dat cu carligul de tractare in ea si cu inca ceva...este chiar in stanga carligului la acelasi nevel..nu au fost urmari vizibile). De la gloria am venit acasa, m-am schimbat si am plecat spre facultate (iarasi frane impecabile). La iesirea din pasajul Unirii, mai exact in fata la SF Gheorghe apas pedala de frana, o mai apas o data si inca o data...nimic...abia-abia ca incetinea...restul nu prea mai conteaza...mers batraneste pana la facultate si inapoi maxim cu 30-40km/h...si ajuns cu bine acasa...ce se intampla. Precizez ca la facultate m-am uitat la capacelele de la roti (am zis ca pierd lichid pe acolo), m-am uitat la lichid...este la nivel...singura chestie ciudata...pe baterie si pe cablurile de sub pompa de frana este niste ulei...de unde...nu stiu dar presimt ca nu e de bine. :( (

Ce ma sfatuiti, a mai patit cineva asa ceva???

trebuie sa precizezi daca pedala de frana este "tare" la apasare sau "moale ca sa localizam defectul?

Share this post


Link to post

Frate am inteles ca vrei sa faci pe bunul samaritean dar nici asa ,chiar nu te uiti putin ,ai raspuns la un post din martie 2005 ,Leutzu nici nu mai are masina in cauza !

Share this post


Link to post

Repartitorul arata ca un cilindru (cam 10 cm are) din care pornesc conductele de franare pe spate . Urmeaza traseul de la rotile spate si o sa-l gasesti.

Share this post


Link to post

@vasiledintomis:ma insel eu sau circuitul de frana spate are doar o conducta?

@uhd:daca mai e valabila problema ta-incearca sa reglezi manual distanta dintre saboti si tamburi prin actionarea directa a 'piulitelor' de care pomeneai. Le infiletezi pana in momentul in care tamburii intra un pic mai greu la loc iar la invartirea lor se aude o usoara frecare(atentie la partea dreapta spate -piulita respectiva are filetul 'pe invers'). Daca nici asa nu esti multumit ,treci la reglarea cablului de la frana de mana.Cum se face iti pot spune dar numai daca te intereseaza.

Respect!

Share this post


Link to post

am umblat si la piulite, stiu sensu de rotire.. frana de mana nu tine mai deloc... are 3-4 clickuri pana e ridicata complet.

am mai intrebat incolo-incoace si mi s'a spus ca e poate fi garnitura de la pompa de frana...

la cilindrul din partea dreapta cand apas pe pistonasele alea intra in cilindru vreo 2-3 mm si nu mi se pare normal...in partea stanga nu face asa..dar nici aici nu tine deloc frana ... apas frana la maxim si se invarte "oala" u usurinta

Share this post


Link to post

Deci : frana de mana nu are legatura cu frana de seviciu ,trebuie sa disociezi treburile astea ! Frana de mana functioneza mecanic !Poate pe stanga ai cablul blocat ,ruginit ,rupt !? :-? Frana de mana se regleaza independent pe fiecare roata ,sunt doua cabluri care pleaca de la maneta franei de mana !

Scoate pistonasele din cilindrul receptor stanga si curata-l se poate sa fie ruginit ,pistonasele trebuie sa fie in contact cu sabotii !

Share this post


Link to post

nini una din ambele frane nu functioneaza pe spate

Share this post


Link to post

Nici frana de mana ,nici frana de "picior " ??? :-?

Share this post


Link to post

nu.

1.masina am ridicat'o cu cricul. scos roata. apasat pedala la maxim. si cand apuc de prezoane si invart ... se tot duce..

2. in ceea ce priveste frana de mana.. e inexistenta parca... plec cu frana de mana trasa daca nu am kef sa o las jos.. si nu franeaza aproape deloc.

am schimbat recent saboti si mecanismul de autoreglare, si arcurile, aerisita instalatia de multe ori.. X(

 

franele pe fata tin.. am mers cu 110 la vale, vreo 1 km, lasat masina pe liber si apasam de multe ori pedala in speranta ca se vor regla.cand am oprit sa verific jantele fata frigeau, cele de pe spate de abia daca se simteau calde.

am desfacut iar ambele roti si suruburile au avut o tentativa de reglare. am pus iar rotile si m'am plimbat mult, traseu deal-vale 90-110 km/h acelasi rezultat ca prima data si cand sa desfac pt a 3'a oara in ziua respectiva rotile spate aveau cam aceleasi numar de circumferinte pe acele suruburi de auto reglare ca prima oara... m'am saturat. parca mia bune erau franele pe daciile vechi care daca nu tineau mai strangeai cate putin.

Edited by uhd

Share this post


Link to post

am gasit buboiul  <img src= ">

era ceva la pompa de frana pe conducta din spate.. de care nu am putut sa imi dau seama.. oricum garniturile sunt putin uzate dar problema e de la altceva.

si ca sa nu raman pe rosu cu banii pt o alta pompa de tico care ma ajunge cam 220-250 lei am luat pompa de dacie model vechi ... la care va trebui o adaptare si totul e ok. adica trebuie sa intorc "tulumba" de servo la 90 grade si nu o sa mai am probleme 20 de ani :thumbl:

Edited by uhd

Share this post


Link to post
.. si nu o sa mai am probleme 20 de ani :thumbl:

 

Posibil, dar vezi ca din 2011 se caseaza masinile non euro.

Share this post


Link to post

Asta e ca si aia cu firele de pe stalpi.

Intai trebuie sa vina cu o solutie practica de transformare a Non Euro in Euro cel putin 2 si apoi sa interzica circulatia dupa un anumit termen tampon.

Evident instalatiile de modificare vor fi facute de firme pe comisioane dar nu aia e problema.

Fac pariu cu cine vrea ca nu o sa se respecte termenul de 2011, nici macar 2014 nu cred ca o sa fie anul.

Share this post


Link to post

Scuze de offtopic, dar asemenea modificari mi se par grozav de periculoase pentru toti cei din trafic.

Cand vezi ca unii pun pompa de frana de dacie, incep sa cred ca masura e corecta.

Share this post


Link to post

Voi ati auzit de OFFTOPIC ?

Share this post


Link to post

pompa de dacie cu cea de tico se cam aseamana.. e facuta cu 2 conducte pe fata si una pe spate.. ceea ce difera e pretul 50 lei dacie / 220-250 tico . partea aiurea e ca am de facut ceva modificari dar va merge.

Share this post


Link to post

cum spuneam am inlocuit pompa frana ticalos cu cea de dacie.. cateva adaptari.. cativa dumnezei a mers treaba bine:

taiat tevile de frana, (schimbat olandezele de tico cu cele de dacie), buzele acelea... nu imi aduc aminte acum cum se cheama le'am taiat cu faiul,schimbat piulita oleandeza, pusa cea de dacie, apoi incalzit varful conductei la arzator si refacuta buza cu un dorn ceva..

a mers totul bine pana cand am plecat cu masina...frana tine si nu tine, cand tine se opreste in 5 metri pe la 70 km/h, iar cand nu tine face un vacuum parca... si se opreste in 50 metri...

 

PS: la distribuitor sau repartitor am scos garniturile acelea si arculetele. adica e anulat.. e pus pe direct...si tine frana f bine

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...