Jump to content
Sign in to follow this  
Alinake

Children Safe-lock

Recommended Posts

sal. am observat azi ca indiferent de setarea plasticutului de la usa spate-dreapta pentru children safe-lock, usa nu se deschide din interior... se poate sa-mi fi montat gresit astia inchiderea centralizata? sau s-a rupt ceva prin usa?

 

si 2: la alarma masinii scrie ca se pot seta diferite functii printre care si una care mi se pare utila si eu nu o am. Bipaitul la mers inapoi. Am intrat pe mod setare alarma din telecomanda, am configurat-o cum zice la carte, dar tot nu se intampla nimik. Aceeasi intrebare.. e posibil sa fi "uitat" astia sa imi monteze vre-un senzor care sa faca lucrul asta?

 

va salut

Share this post


Link to post

:o fftopic: rau de tot:

 

1. Dupa cum stii copii raminem pina murim, asa ca e normal sa nu poti sa deschizi usa din interior

2. Cred ca au uitat sa-ti bage in masina piticul ala care face beep-beep-beeeeep cand dai cu spatele...

 

:thumbl:

 

...sorry de offtopic dar n-am putut sa ma abtin... :D

Share this post


Link to post

=)) de apreciat simtul umorului lui Iuzar ...

 

=)) pitic, auzi tu =))

Share this post


Link to post

2. probabil ca au uitat sa-ti conecteze un cablu de la alarma la contactul de mers inapoi

Share this post


Link to post

Alin,

1. daca doar usa spate dreapta nu functioneaza, e un defect pe undeva. Desfaci fata de la usa si bagi năsucu!

2. Probabil ca nu ti-au activat functia respectiva. Indicat e s-o ai, desi la un moment dat o s-o consideri enervanta cu atit mai mult cu cit nu are nici un efect in fata gradului de nesimtire a pietonilor, care in cele mai multe cazuri nu se uita in stinga-dreapta iar bipul ala nu le aprinde nici un beculezt cum ca ar fi vreun pericol prin zona!

Share this post


Link to post

Scrie ce producator/model ai la alarma si o sa incerc sa caut o schema, macar sa-ti spun cum sa verifici cate ceva.

Share this post


Link to post

am schema acasa, cu tot cu instructiuni. repet, am facut tot ce scrie in carte, masina bipaie cum scrie acolo ca tre sa bipaie cand functia a fost activata. dar rezultat zero. cand dai inapoi, piticu tace .. l-o fi speriat pisica =))

 

o sa scriu deseara cand ajung ce alarma am, ca acu sunt la servici...

Share this post


Link to post

Hai sa-ti spun pe intelesul tau, ca vad ca o tii pe-a ta cu setarile...

Ca sa faca beep-beep cand dai cu spatele, alarma trebuie sa primeasca o comanda. Comanda o da contactul de mers inapoi. Daca nu este conectat firul din alarma responsabil cu treaba asta la contactul din cutia de viteze, poti sa-i faci ce setari doresti, nu va reactiona conform asteptarilor!

E ca si cum ai schimba canalele la televizor din telecomanda, dar nu ai bagat televizorul in priza, si te minunezi ca nu vrea sa faca nimic.

Acum ai inteles?

 

Astept sa-mi spui ce model de alarma ai, si o sa incerc sa te ajut sa risipesti misterul.

Share this post


Link to post

Vedeti oameni buni? asa se explica, ca la tampiti .. acu am inteles :D .. nu ma precep nene la masini ce vreai, de aia tre sa imi dai cu dumicatu. o sa iti spun deseara ce alarma am si poate joi o rezolvam la intalnire.. ca de unu singur nu ma bag nici in ruptu capului :D ... la fel si cu usa spate dreapta ...

 

si inca una din seria: de ce si-a luat asta masina ???!!! Mai baetzi ma, io stiu ca la ce masini am condus io pana acum (sa tot fie vreo... 2 =)) ), cand bagam mergeam intr-a doua, si mergeam f incet, trebea sa tin putin ambreiaju, daca nu acceleram deloc .. la al meu matizache, merg cu vreo 5-6 km/h intr-a doua, fara picior pe nici o pedala .. e normal? nu e prea mare ralantiul (sau cum se scrie) ... si nu numai cand am motor rece (sa zic ca ar fi socul automat) dar si cand e cald ...

Share this post


Link to post

Chestia cu mersul la relanti e normala. Computerul o tine in asa fel incat sa nu moara. Pe dealul Mitropoliei am bagat-o intr-a-ntâia si m-am dat jos (dupa ce in prealabil deschisesem geamul, ca sa trag de volan daca e cazul). Vroiam sa ascult daca se aude vreun scirtziit de afara... si a urcat singurica tot dealul! Demonstrez pe viu, cui vrea.

Share this post


Link to post

LOL, are cruise control  <img src= )">

Share this post


Link to post

Chesti asta cu "cruise control"-ul are legatura si cu consistenta uleiului, cat de subtire sau viscos e? :redface:

Share this post


Link to post

Nu.

Share this post


Link to post

ok

Share this post


Link to post

Parerea mea sincera, lasa balta beep beep-ul de mers inapoi. Ca vei fi catalogat (si in general pe buna dreptate) ca tzărănoi. Mai am si eu d-astia prin cartier care vin/pleaca pe la 2-3 dimineata si se chinuie vreo 5 minute sa parcheze, timp in care mi-a zburat tot somnul de la bipbip-ul lui nenorocit. Daca chiar vrei, pune-ti avariile sa clipaie, dar atit. Pentru ca vorba cuiva, pietonul nesimtit tot asa va ramine, rareori e vreunul care chiar nu te vede, si d-aia nu se da la o parte.

Share this post


Link to post

Mea culpa, dar eu le ţin activate şi nu mă consider paizan.

 

Sunt bune pentru că mereu se găseşte câte un orbete să bântuie prin spatele maşinii, e un factor suplimentar care-i poate atrage atenţia. Când vin spre dimineaţă acasă, dezactivez bip-bip-ul din butonul telecomenzii, că se poate (în loc să apăs scurt pe butonul de deschidere al maşinii, apăs mai lung).

 

Ţăran îl consider pe vecinul cu Peugeot 307 bleu care şi-l parchează pe trotuar, într-o zonă foarte intens circulată, cu senzorul de perimetru activat. Toată ziua "bipbipbipbipbip, bipbipbipbipbip" :mda:

Share this post


Link to post
Pentru ca vorba cuiva, pietonul nesimtit tot asa va ramine, rareori e vreunul care chiar nu te vede, si d-aia nu se da la o parte.

Si eu bipaitul ala enervant de cand am masina si nu se simt pietonii, dar macar am o scuza cand ma scot de un sters de praf la bara din spate gratis :D Ei ma injura eu ii fac surzi, bag a1-a si plec.

Share this post


Link to post

Asa cum am promis, Claz, alarma este Eaglemaster CL 5100T

Share this post


Link to post

Si eu am acelasi model. Daca nu e conectat si firul de la alarma la senzorul de marsalier, nu va piui in veci. E un fir gri parca daca tin eu minte, care la mine e scurt si e in aer. Eu am renuntat sa vreau sa piuie. Din ce am inteles de la meseriasi ei nu se baga sa traga semnal de pe CV, ci se baga la becuri in spate, adica inca un fir intins de-a lungul masinii.

Share this post


Link to post

Alinake, pana acum ai condus doar masini fara injectie?

Lasa-l naiba de beepait, pune in cel mai rau caz avarile, este suficient.

 

Vaxxi, in cel mai rau caz stresezi vecinii ca la cum sade volumul la mine in masina... > :)

Share this post


Link to post
Art. 163.

(3) Mersul înapoi cu autovehiculul trebuie semnalizat cu lumina sau luminile speciale din dotare. Se recomanda dotarea autovehiculelor si cu dispozitive sonore pentru semnalizarea acestei manevre.

 

E adevarat ca recomanda nu obliga, dar daca le ai de ce sa nu le folosesti?

Cind te streseaza le scoti ;)

Share this post


Link to post

Cum a spus si cchrism, cablul responsabil cu semnalul de mers inapoi este cel gri.

O sa-l identifici usor; nu este conectat in nici o cupla, ci iese direct printr-o gaura din carcasa alarmei. Comanda pe care o primeste trebuie sa fie [+]. Poti sa verifici dandu-i un plus de la bricheta sau de la baterie, printr-un fir.

Daca doresti sa-l conectezi, o sa-ti arat la intalnire ce trebuie facut.

Edited by claz

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...