Jump to content
Sign in to follow this  
raven84

Maty

Recommended Posts

Deh, acuma ce sa zic, acum n-am bani asa multi de investit in masina, poate reusesc la anul sa fac rost de bani si eventual sa ii schimb elementele alea si sa o revopsesc. Da, stiu sunt foarte multi bani si multa munca, insa...asta e, imi place prea mult masinuta asta si am bagat prea mult suflet in ea.Gandeste-te ca 90% din munca facuta la masina aia e facuta cu mana mea, orice reparatie, orice imbunatatire...sunt prea atasat de ea.

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Ultimul finisaj al kit-ului sa-l faci ud, adica smilger f.fin si apa din belsug. ;)

Share this post


Link to post

Hai nenea ca a iesit bine lucrarea,facuta de tine.Cu un spray culoarea masinii rezolvi si cu partile ce necesita vopsire,montat spoiler,stopuri si gata.Daca te duceai in service fara 2000-3000 lei nu scapai.Bravos.30000000.gif

Share this post


Link to post

Mersi de aprecieri @velican_costi, stiu ca in service nu scapam ieftin, oricum in final tot pe acolo as vrea sa ajung pentru o indreptare completa a masinii si o revopsire, dar asta abia de la anul incolo. Intre timp merge si asa :D .

Da @viktor cunosc procedura ( God bless youtube-ul) insa mai am mult pana acolo. Practic nu am refacut coltul din chit ci am indreptat tabla cat am putut si abia pe urma am refacut forma cu chit cu fibra.

Share this post


Link to post

Cum v-ati convins ca tinichigeria nu este chiar punctul meu forte, am zis sa ma apuc de altceva, asa ca...m-am apucat de iluminat torpedoul, o chestie pe care matizurile la mama si la tata lor in koreea sunt sigur ca au din fabrica :mrgreen: Pe scurt am folosit o lampa de torpedo de cielo, ceva cablu audio, un intrerupator si pentru curent m-am cuplat la firul de ilumiat scrumiera, care oricum ardea gazu' degeaba prin bord. Bonus, am si iluminat pentru picioarele pasagerului =)) . Pentru detalii nu ezitati sa intrebati, dar...dupa 9.00, la ora asta nu prea am chef de explicat in mod deosebit asa ca am sa las pozele sa vorbeasca.

 

post-20399-127223789514_thumb.jpgpost-20399-127223791862_thumb.jpgpost-20399-127223790737_thumb.jpgpost-20399-127223795809_thumb.jpg

 

P.S. cu asta l-am dat gata pe un anume proprietar de matz :) )

 

LE: am inceput pregatirile si pentru urmatoare modificare a lui Maty, hai, cine ghiceste care e? :) )post-20399-127225098393_thumb.jpg

Edited by raven84

Share this post


Link to post

daca imi permiti o sugestie, ai putea sa pui un plastic verde sau albastru ca lumina de la picioarele pasagerului sa fie mai slaba si colorata, dupa parerea mea e prea puternica si nu da bine alba.

 

si spor la treaba cu geamurile electrice ;)

Share this post


Link to post
Cum v-ati convins ca tinichigeria nu este chiar punctul meu forte.

Eu cand ti-am zis.... :)

Share this post


Link to post

@wol - lumina este data de o lampa de torpedo de cielo, pe viitor ori o sa blochez cumva lumina ori o sa schimb becul cu leduri.

 

@yaz - pentru ceea ce era a iesit super, ceea ce imi doresc sa fie o sa mai dureze, in mare parte din lipsa de scule specializate de tinichigerie, dar o sa rezolv si asta, timp sa fie :D

Share this post


Link to post

Am o oarecare rezerva - nu stiu cat de bine rezista lampa de cielo la temperatura becului timp indelungat...

Share this post


Link to post

Pai are intreruptor pe fir.Daca miroase a ars, deschide circuitul.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Trasnaia aia de lampa are un intrerupator micut langa ea. De functionat, becul functioneaza doar daca circuitul indeplineste doua conditii:

1. Pozitii sau faruri aprinse

2. Intrerupatorul pe pozitia inchis (circuitul) :P

 

Oricum as fi vrut un microcontact care la deschiderea torpedoului sa aprinda lumina, din pacate insa, nu am gasit nimic potrivit si oricum la cat de prost e plasticul din care e facut torpedoul si bordul in general...m-am lasat pagubas.

In rest, am gasit un tip de cablu de boxe care cred ca se va potrivi perfect pentru circuitul geamurilor electrice. In consecinta, cand mai pun un ban deoparte, dupa ITP, imi electrific si ferestrele

Edited by raven84

Share this post


Link to post

Nope, acum am groapa, la ce puii mei crezi ca am sapat toata ziua =))

Share this post


Link to post

Am o oarecare rezerva - nu stiu cat de bine rezista lampa de cielo la temperatura becului timp indelungat...

 

Rezista bine, ale mele care sunt bagate in fetele de usi nu dau semne de oboseala :) >-

Share this post


Link to post

Si iata ca de 1 mai, am sarbatorit muncitoreste cu bere, gratar si surubareala :) )

 

Daca tot am ITP-ul in 2-3 zile m-am decis sa ii schimb toba finala lui Maty si sa mai verific si uleiul din cutia de viteze. Cu uleiul a fost ok, dar toba a fost foarte dificil de scos si pus la loc (cea noua bineinteles).

post-20399-12727757184_thumb.jpg

post-20399-127277576542_thumb.jpg

post-20399-127277582563_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Si cum nu am mai postat de muuuuult pe aici, hai sa va zic si ultima isprava: am schimbat becurile de la iluminatul general al ceasurilor de bord. Este vorba de 3 becuri similare celor de pozitie. E putina munca, dar la masinile cu multi km cum este a mea, se merita din plin iar vizibilitatea a crescut simtitor pe timp de noapte. :thumbl:

Share this post


Link to post

Zi ca le-ai schimbat cu acelasi tip de becuri, dar noi, adica neafumate :P

Share this post


Link to post

Gresit.A pus becuri de 5W,cele originale de bord sunt de 3W.

Am facut si eu chestia asta dar am pus becuri galbene de semnal ( de aripa ).Acum am in bord o lumina portocalie.

In realitate arata mai bine decat in poza.

post-4160-060191100 1285103074_thumb.jpg

Edited by nonel

Share this post


Link to post

Hmm, dupa ceva timp de tacere pe aici revin cu cateva date despre a mea rabla. Dupa ce in vara contorul de km din bord si-a dat obstescul sfarsit in dreptul bornei de 90K Km (vorba vine ca deja Maty are peste 200K Km), recent am cumparat un set de ceasuri de bord SH, intr-o stare...buna pe care le-am canibalizat pentru a-mi pune la punct mica dar enervanta problema. Mda...acum Maty are din nou 65k Km si e la a doua tinerete pentru a treia oara :) ) .

Pe de alta parte, din lipsa de activitate (muuuulta lipsa de activitate) in putinul timp liber pe care l-am avut la dispozitie, mi-am schimbat becurile de la butoanele de avarie si stop de ceata cu leduri la 12V, fara nici un fel de rezistente sau alte minuni. Pana acum vad ca se achita onorabil de indatoriri si ma gandesc sa fac la fel si pentru restul corpurilor de iluminat din bord, dar ma mai gandesc.

In fine, in alta ordine de idei, prin iarna - primavara trecuta mi s-a rupt varful ala metalic de la contact si mi se rotea cheia in gol. Din lipsa de alternativa imediate, atunci, am optat pentru un contact de cielo nou pe care l-am si montat de altfel. De curand insa, am avut ocazia sa cumpar un contact de Matiz SH si din nou am recurs la un procedeu de canibalizare a ccelui proaspat cumparat pentru a-mi repara vechiul contact pe care azi l-am si montat.

Edited by raven84

Share this post


Link to post

Salut,

 

Poti sa imi spui, te rog frumos, de unde ai luat becurile? Imi place mult nuanta.

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Dupa doua luni de pauza revin pentru a va povesti ce am mai facut la masina.

Acum o luna mi s-a oferit posibilitatea sa cumpar tot ceea ce tine de stergatorul de pe haion si de temporizarea stergatoarelor fata, asa ca am cumparat un haion cu totul, rezervorul de lichid de parbriz cu 2 motorase dar si maneta de stergatoare cu pozitia int si releul specializat. Ce am reusit sa fac pana acum se vede in poze. Stergatorul nu este inca operational dar dupa ce voi pune la punct si electrica, cu siguranta ca nu vor mai fi nici un fel de probleme. In a doua poza se vede si masina donator 71000000.gif .

post-20399-068910300 1296385912_thumb.jpg

post-20399-060271200 1296385922_thumb.jpg

Edited by raven84

Share this post


Link to post

Mersi mersi. Daca nu v-ati prins inca sa stiti ca piesele le am de la Iulian, care oricum m-a ajutat si cu montajul si a facut si pozele  <img src= )">

Daca aveti nevoie de piese vi-l recomand (reclama mascata) greenguy.gif

Share this post


Link to post

Poate face rost de orice? de exemplu o servodirectie completa?

Share this post


Link to post

Stergatorul ala imi pare gigantic pentru luneta de matiz :-?

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...