Jump to content
Sign in to follow this  
florinbad

Achizitie Matiz N O U

Recommended Posts

Gandeste-te ca au tot interesul sa castige banii cuveniti din vanzarea masinii. Si enjoy this period. Asta + perioada cand masina e noua si nu are niciun eveniment sunt cele mai placute. :)

Share this post


Link to post

In sfarsit am pus mana pe buburuza... Thank you God [-O< ... Am umblat azi vre-o 70 km prin oras cu caldurica, si servodirectie.. si caldura la picioare... NU CA IN DACIE UNDE IMI TRAGEA CURENT PE LA CHEDERE :mda: !!! Eu chiar sunt multumit de buburuza si nu ma gandeam ca va fi la inaltimea asteptarilor mele.. Deja devenisem paranoic si am visat ca ma rastorn cu ea la 20 km/h. Cand colo, azi am mai plimbat-o prin oras sa vad cu ia curbele si daca e asa de instabila cum zic unii destepti.

Nu stiu de ce dar ma cam dor picioarele cand coduc... o fi asa pana ma obisnuiesc cu schimbarea pozitiei de condus?

Mai trebuie sa ma obisnuiesc cu zgomotul telescoapelor, particuleel de noroi care sar pe caroserie, faptul ca nu am casetofon, volanul subtire, si faptul ca nu am turometru. In rest e ok :P

 

@ akaionut.

Tu ziceai asa intr-un post precedent:

"1. Masina a fost rodata in fabrica insa 1000-2000 de km este recomandat sa o lasi mai usor cu turatiile inalte."

 

Cum au rodat-o aia daca eu am luat-o cu 98 km in bord? Sau ala e rodajul la care te refereai?

post-2289-1133280129_thumb.jpg

post-2289-1133280357_thumb.jpg

post-2289-1133280467_thumb.jpg

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

Vezi ca nu ai servodirectie. E doar volanul foarte usor! :D

Share this post


Link to post

Au rodat motorul pe banc.

Share this post


Link to post

Si au vre-un efect acei 95 KM? ( 95 scrie in biblie insa masina a mai fost plimbata prin parcare... )

 

:o Ma intrebam eu de ce nu scrie nimic de servodirectie in cartea tehnica... oricum pe langa ce am avut e servo directie :P

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

sa o conduci cu bine ... imi dau seama ce bucurie pe tine ... apropo cat timp ai asteptat de cand ai facut comanda ?

Share this post


Link to post

Stie cineva daca s-a desfundat "tzeava" la Craiova, si incep sa livreze Matizuri? Cica zilele astea s-au primit pe la dealeri prin toata tara. Dar cate? Si e continuitate in livrari?

Share this post


Link to post

Pai nu am facut comana. Citeste primul meu post de pe pagina asta si vezi cum a fost faza. Si de asteptat... 9 zile. Cat am facut numerele.

Share this post


Link to post

În primul rând salutare şi bine v-am găsit.

 

Stie cineva daca s-a desfundat "tzeava" la Craiova, si incep sa livreze Matizuri? Cica zilele astea s-au primit pe la dealeri prin toata tara. Dar cate? Si e continuitate in livrari?

 

"Ţeava" s-a desfundat de săptămâna trecută dacă nu mă înşel (oricum de luni sigur au început să vină maşini către majoritatea dealer-ilor). Nu ştiu care este volumul de maşini pe care îl "debitează" DWAR, dar iţi pot spune că un dealer din Bucureşti la care am sunat eu mi-a spus că are comenzi din luna iulie, pe care abia acum începe să le onoreze. Cred că majoritatea dealer-ilor livreaza in ordinea comenzilor.

Share this post


Link to post

Mie imi cam manca benzina buburuzoiu... Am masurat ochiometric si ia cam 11% poate chiar mai mult. Am vre-o 110km facuti cu ea si indicatorul de benzina e cazut dupa prima liniuta. poza de mai sus (cea din mijloc reprezentand bordu ) e facuta aseara si de atunci am mai facut vre-o 40 km.. POate iar sunt eu paranoic. Dupa primii 2000km, dupa ce se "aseaza" motorul mai bine tot asa imi va consuma?

Share this post


Link to post

cietste si tu topicu de consum matiz si ai sa gasesti multe lucruri interesante.

Edited by steph

Share this post


Link to post

In Bucuresti au adus. Am intrebat la un dealer de Matiz E A/C, nu aveau, dar mi-au recomandat sa iau un S Power (singurul de alt tip pe care il aveau in afara de E-uri). Logic, am inteles ca daca il voiam, il puteam si cumpara. Pe urma, m-am dus la alt dealer care mi-era in drum pentru un drive test. Niste unii se uitau la motorul unui Matiz nou-nout si ascultau explicatiile vanzatorului. M-a preluat o alta persoana, cica woo nu ofera drive test (?!), dar daca vreau sa cumpar o mashinutza, se poate numai cu banii jos. Logic, am inteles ca au si, in anumite conditii, poti cumpara. Deci, cine vrea, sa insiste.

Share this post


Link to post

Buba n-ar fi listele de asteptare, intr-adevar si dealerii de aici acum onoreaza comenzile din septembrie, doar ca am o mica pila si ma baga putin mai in fata. Asa ca poate-l prind de craciun. Cu conditia sa am ce.. :)

Share this post


Link to post

@steph, alta era faza nu consumul :( . Mi s-a aprins beculetul de atentionare ca nu mai am benzina. Am bagat de la alta benzinarie de 350.000 si spre surprinderea mea acul indica aceeasi cantitate ca si atunci cand am pus benzina de 500.000. Deci sunt cateva benzinarii care isi bat joc de noi  <img src= (">

Share this post


Link to post

eu ti-am spus sa citesti topicu ala .

 

cand se aprinde becu depinde cat mergi cu el aprins depinde daca palpaie s-au sta aprins depinde de inclinatia masinii.

 

eroare poate sa fie de maxim 7-8 litrii dar este. fa plinu ochi si calculeaza consumu.

Share this post


Link to post

Am vazut ca s-a mai duscutat o problema in care ma aflu eu dar nu s-a detaliat prea mult. Sa trec la subiect... E vorba de acel an de fabricatie 2006 care este prezent in talon. Daca ma opreste politia nu se vor lua de mine ca am itnrat in zona crepusculara si m-am intors in timp? Chiar ma gandeam ce as putea spune politistilor daca se uita la anul de fabricatie. Probabil ei stiu cum sta treaba cu acel an de fabricatie dar totusi... s-ar putea sa am probleme?

Share this post


Link to post

Esti sigur ca scrie IN TALON alt an de fabricatie? :shock:

 

La mine scrie 2003 in loc de 2002 , dar NUMAI IN CARTEA DE IDENTITATE! In talon e trecut 2002!

Deci n-o sa ai probleme, ca doar nu prezinti CI cind te opreste politia, parerea mea!  <img src= )">

Share this post


Link to post

Eu ma refeream la faptul ca masina este fabricata in viitor deci teoretic nu exista. Daca ma opreste politia luna asta adica in 2005 si vede ca am masina din 2006??? Da cred ca numa la romani se putea intampla asa...

Share this post


Link to post

Apocalips te invidiez si te felicit in acelasi timp.

Stai linistit nu-ti mai fa atatea probleme. Masina e rodata chimic in fabrica dar las-o ma moale pana la 1500 km, iar consumul se asaza dupa cateva mii de km, dar nu cine stie ce.

Eu am luat masina in 2004 (octombrie) si in carte si pe talon are anul de fabricatie 2005 si dupa cum vezi inca sunt in libertate. Ba mai mult ma gandesc ca atunci cand o sa trec la un nivel superior si o sa-l vand pe Tizulake o sa castig un an la fabricatie asa ca e ok.

Apropo eu am 1,86 si am loc suficient, iar prietenii mei se mira ce usi mari are tizul si ce loc ai in el (cel putin in fata).

Iar daca ai probleme cu grosimea poti sa-ti pui o husa pe volan care o sa-ti dea impresia ca ai superservodirectie.

Oricum te felicit si astept sa ne mai povestesti din aventurile tale cu matizul.

Share this post


Link to post
Iar daca ai probleme cu grosimea poti sa-ti pui o husa pe volan ...

Se cheama... PREZERVATIV!  <img src= )">

Share this post


Link to post

Multumesc de felicitari :D .

Atunci sa va mai povestesc o aventura. Acum cateva zile, cand a fost mai cald iar m-au apucat plimbarile... am incercat caldura pana deja muream de cald si zic, ia sa pun sa sufle rece si sa ia aerul de afara... Ma si aud ceva ca vine pe tava aia pe unde trage aeru... si tot mai aproape e... si numa ma trezesc cu o samanta ( sunt semintele alea care cand cad din pot se invart ca elicea de la elicopter... din pacate nu mai tin minte de la ce pom sunt... artar parca ) in stanga pe unde sufla aerul... Acuma va intreb, pe unde trage aerul matizu? Ca daca e un orificiu mai mic am putea pune o sita sa nu ne trezim ca ne sufla in masina zapada, mucuri de tigara, coji de seminte de floarea soarelui etc... Cand am ajuns acasa mi-am umflat plamanii de fumator si am dat cu o rafala de vant in orificiu ala si s-a dus inapoi samanta.. dar nus tiu unde a ajuns.

 

Si in legatura cu acea husa... hm... eu am o husa care am avut-o pe dacie ( pana am schimbat volanu ca era prea mare ) facuta cadou de fosta prietena :dizzy: dar mi nu stiu cum sa o pun pe matizache. E ea asa mai funny si de femei dar iarna la -20 de grade nu mi s-au lipit degetele de volan, altfel se simte volanul... asa moale parca ar fi facut din pui de pisici. Cand am avut-o pusa pe dacie, am mai vazut cateva de genul asta... ce-i drept numa la femei :>

post-2289-1133699977_thumb.jpg

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post
Acuma va intreb, pe unde trage aerul matizu? Ca daca e un orificiu mai mic am putea pune o sita sa nu ne trezim ca ne sufla in masina zapada, mucuri de tigara, coji de seminte de floarea soarelui etc...

Prin grila de sub parbriz (partea neagra din plastic dintre capota si parbriz).

Share this post


Link to post

Alta intrebare tampita pentru cei care au de mai mult timp matiz... In prima zi, nu se auzea motorul de loc. Aveam geamul deschis si caldura oprita sa nu se aud nimic inafara de el... ok... dupa 2 saptamani deja se cam aude torcand ca un diesel... e normal? Si dupa catva timp a mai aparut o chestie. Cand accelerez se aude un ... un ce ca nici nu stiu cum sa descriu... ceva metalic trepidand... dar nu e ceva masiv, ci e ceva mai subtire ca sunetul e ascutit...

 

Si pe langa asta mai e ceva, dar din fericire e un lucru bun. Am 340km ( per total cu tot cu rodaj ) facuti cu ea si parca a inceput sa isi dea drumu :D . Incepe sa nu se mai rusineze cand pleaca de pe loc. Faza mortala a fost ca am plecat de la semafor de langa unu cu ceva mare negru ( cu un numar dinala de smecher adevarat... SPP ... sectia prostie si paza sau ceva de genu ala... ) si am ridicat ambreajul mai brusc. NU am avut intentia de o plecare scartaita sau sa-i dau in goarna da ala cand a vazut a infipt odata picioru in acceleratie ca in 2 secunde era la 4 metrii in fata mea =)) . Oricum eu nu puteam sa-mi fortez buburuza asa ca l-am lasat sa se duca fericit ca "l-a facut pa unu la semafor ba"... S-a luat de astia mai mici si nevinovati :(

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

LA 340km nu si-a dat drumul nimic, vorbim pe la 5-10kkm. Sunetele pe care le auzi sunt probabil pentru ca te-ai obisnuit cu masina putin. Ia si te linisteste, nu are nimic. Acorda-i timp masinii sa se rodeze si tie sa te obisnuiesti cu ea.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...