Jump to content
Sign in to follow this  
zack

Kalos Vs: Renault Clio, Skoda Fabia, Fiat Albea

Ce aţi alege:  

95 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Merita mai mult un kalos sedan full options decat un : fiat albea cu motor de 1.2l 80 cai? dar fata de un clio sedan cu motor de 1.4l 16v motor de 98 cai putere? sau skoda fabia sedan cu motor 1.4l mpi 75 cai putere...model sedan ambiance ? si...cam astea-s masinile pana in 13 mii euro cu taxe cu totu :) vreau un "raport" pret\dotari\performanta\fiabilitate! astept parerile...voastre :) eu as inclina spre kalos...are securitatea cea mai buna (5 stele la impact forontal si 3 in lateral (fara airbaguri laterale!!) daca mai punem si airbagurile laterale... e masina de 5 stele :)

inca ceva... kalos nu este acelasi lucru cu aveo(cel vandut in SUA) ?? sunt diferente ?? la kalos...am inteles ca s-ar face o "vizita" la service la 1000 km...se da vreun ban??

post-851-1108857793_thumb.jpg

post-851-1108857909_thumb.jpg

post-851-1108858112.jpg

post-851-1108858125.jpg

post-851-1108858281_thumb.jpg

Edited by satori

Share this post


Link to post

Skoda Fabia poti sa o excluzi, la aceleasi dotari cu Kalos te duce mult peste 13 mii euro...

Daca-ti iei Kalos atunci trebuie neaparat leasing, ca sa economisesti aprox. 2000 euro taxe vamale (se platesc doar la valoarea reziduala)

Ca cetatean care am trecut prin aceasta dilema acum cateva luni pot sa spun ca, dupa mine, Kalos reprezinta cea mai buna alegere avand in vedere bugetul relativ fix in care a mi-am propus sa ma incadrez (cand incepi sa plusezi la masini nu te mai opresti)...Ia in calcul pretul CIP la toate modelele si fa-ti calculul pe baza acestuia; La 8549Euro full cu tot cu vopsea metalizata Kalos a reprezentat atunci cea mai buna alegere in conditiile, repet, in care poti/vrei leasing..Altfel platesti degeaba niste bani...

 

Revizia de 1000 km nu se mai face, au constatat ca o fac degeaba, ca nu sunt probleme si au renuntat la ea, se fac reviziile la 15mii km si prima revizie costa cam 100 euro fara TVA...noi pe aici inca nu am ajuns la km astia, doar vlad, parca... :)

 

despre masina, in rest, numai de bine, citeste pe aici si o sa vezi parerile noastre, nu ni le-am schimbat intre timp... :) >-

 

 

Si da, AVEO = KALOS (identic, doar ca in state s-a montat si motor de 1.6/102 cp)!

Cele 5 stele sunt la crash testul american nu la NCAP (carcotasii / posesorii de logan zic ca americanii au niste teste mai blande si sa nu ne mai laudam cu stelele astea :-? )

Edited by arp

Share this post


Link to post

Testul european se pare ca e mai dur avand in vedere ca suprafata de impact este mai mica deci suprafata de absorbtie a socurilor mai mica rezultand deformari mai puternice...

Share this post


Link to post

oricum...cred ca este cea mai sigura masina din cele mentionate...  <img src= "> avand in vedere ca masina testata de NHTSA nu are airbaguri laterale :)

Share this post


Link to post

Din masinile enumerate de tine, Fabia cred ca un pic cam scumpa.

Fiat Albea pare sa aiba un motor cam mic pentru marimea masinii; in plus, in ultima vreme Fiat nu are un renume prea bun, mai ales in privinta fiabilitatii.

Renault Clio cred ca este o masina OK din punct de vedere motor, dotari, fiabilitate. Mie personal, in schimb nu imi place deloc aceasta masina.

Ramane Kalos, care are un design foarte reusit, dotari bune si unul din cele mai mici preturi. Aceasta a fost alegerea mea (am facut deja contractul de leasing, masina trebuie sa-mi vina in cateva saptamani).

Singura problema la Kalos pe care nu o vei putea afla deocamdata este fiabilitatea, intrucat masina nu se vinde de mult timp. Dar, luand in considerare fiabilitatea altor masini facute de Daewoo, eu sper ca si la Kalos fiabilitatea sa fie foarte buna.

Share this post


Link to post

Reno este o masinuta reusita, nu exceptionala, dar destul de bine inchegata. Motorul de 1.4 8v este cel mai putin pretentios si mai rezistent. Nu recomand la Clio 1.5Dci -pompe de injectie si injectoare f proaste(sursa de informatie rep un prieten care lucreaza la reprezentanta din Iasi, se schimba intr-o veselie). Trebuie sa te interesezi neaparat de service: Reno si Fiat cel putin in Iasi sunt VARZA (o sa te coste garantia si intretinerea mai mult ca masina). :) >-

Share this post


Link to post

cam asha e...la kalos...nu putem spune 100% cat de fiabil este...dar oamenii nu se plang de ea... in comparatie cu logan...!! kalosu are ceva vechime ( un an jumate ).........si lumea nu se plange de el...! loganu...are cateva luni...si au si aparut problemele :-? :-W

Share this post


Link to post

Zack,te intereseaza un Kalos sau doar ai intrebat?Pentru ca daca da am un anunt la Bursa! [-O<

Share this post


Link to post

Fabia ar trebui scoasa din lista:te bucuri ca pretul CIP e mic dar cand te uiti ca taoate maruntisurile is trecute la optionale care se platesc separat innebunesti. Aia ar fi fost in stare sa treaca si scaunul soferului la optionale care se platesc separat, ca se dubleaza val CIP a masinii cand adaugi si optiuni decente. :wallbanger:

Share this post


Link to post

m-ar interesa un kalos NOU NOUTZ :) si in o luna...ash vrea sa imi iau...da nu stiu cam ce masina din astea sa aleg...pana acuma as alege un kalos :)

Share this post


Link to post

renunta la punctele alea pe care le folosesti in mesajele tale, te rog.

ai facut test drive cu toate masinile pomenite de tine?

Share this post


Link to post
cam asha e...la kalos...nu putem spune 100% cat de fiabil este...dar oamenii nu se plang de ea... in comparatie cu logan...!! kalosu are ceva vechime ( un an jumate ).........si lumea nu se plange de el...! loganu...are cateva luni...si au si aparut problemele  :-?   :-W

 

asa e dar kalos s-a vandut in cateva zeci (max cateva sute) iar loganul a depasit 20 de mi...

+ pretul. la 3-5k mai ieftin.

 

clio mi se pare cea mai buna afacere din cele mentionate luand in considerare si pretul si fiabilitatea.

atata timp cat si kalosul si clio sunt fiabile, nu ar trebui sa le judecam dupa pret apoi?

bile negre mai are kalosul: piese care vin in 2-3 luni.

Share this post


Link to post

drive test nu am facut dar am mers si cu renault clio si cu chevrolet kalos

Share this post


Link to post
bile negre mai are kalosul: piese care vin in 2-3 luni.

 

nu mai vin in 2-3 luni. se aduc din slovacia nu din coreea. 2-3 saptamani max pentru o piesa.

Share this post


Link to post

chiar si asa mi se pare mult... adica dau intr-o groapa, rup un pivot si stau 2 sapt pe bara? nu cred ca e acceptabil...

Share this post


Link to post

Cred ca Satori se referea la piesele mai putin comune, nu cred ca dureaza 2 sapt o curea de distributie sau un pivot.

 

PS :D aca dai intr-o groapa atat de tare incat sa rupi un pivot de Kalos cred ca ai mai rupt si alte elemente de directie :o planetara, o bieleta etc.Din experienta spun ca nu se rupe un pivot decat daca ei o groapa f adanca in franare puternica, eu am luat vreo cateva gauri mai sanatos dar nu am reusit sa rup nimik.

 

Oricum concluzia e sa nu dati prin gauri :) ) .

Share this post


Link to post

Dupa cum am spus, piesele se aduc relativ repede in comparatie cu alte marci straine, exceptand pe cele care sunt foarte bine infipte la noi si isi permit stocuri. In momentul de fata astepti mai putin pentru un Kalos decat pentru o Albea, de exemplu. Acelasi lucru se aplica si la piese, in cazul de mai sus. Deci, pentru o masina straina, intervalele sunt chiar ok.

Share this post


Link to post

eu zic sa nu iei reno..in rest nu stiu da renault au probleme..intr-adevar de motorul DCI stiu si eu ca au probleme cu injectoarele, dar marea problema sunt articulatiile...se fac praf.

f.proaste si stiu tot asa de la un prieten care lucreaza la ei la service si de la cineva care se ocupa de parcul de masini de la o firma...si au numai renault clio si megan 2. Problema e prezenta si la megan cu articulatiile.

Share this post


Link to post

astia de la di-bas cica ar aduce piese o saptamana ! asa am citit pe la ei pe site parca!?

Share this post


Link to post

voiai sa zici in o saptamana, probabil... nu te mai grabi si scrie tot!

nu cred ca aduc in o sapt. dar ei sunt cei mai mari si au stocuri.

Share this post


Link to post

da asa e am vrut sa zic in o saptamana :)

 

cum se comporta kalosul la viteze mari ? cu consumu cum sta ??

 

Nu mai scrie mesaje consecutive; ai opţiunea "Edit" în dreptul ultimului tău mesaj !

Edited by zack

Share this post


Link to post
Nu, stai pe bară sau stai în spital. Sau aştepţi o săptămână pentru o piesă de 100.000 lei. A, sau chiar mai bine: o lună !!

 

Domnu' "super admin"! Vorbeam de clio si kalos, nu de logan. Loganul se auto-exclude din topicul/forumul asta. Forumul asta a devenit reclama online pt Daewoo/Chevrolet, gratuita.

 

Topicul asta a devenit inutil pt ca omul s-a decis ce sa-si ia: vezi semnatura sa! Iar pt impresii asupra kalosului exista un topic cu acelasi nume...

Share this post


Link to post

Dădeam un exemplu că se aşteaptă la fel de mult (ba chiar mai mult) pentru o maşină de producţie autohtonă, atât. Ţi se pare mult să aştepţi o săptămână pentru o casetă de direcţie, piesă care costă mult şi nu e un reper căutat ?

 

Punem link aici: Impresii despre Kalos.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...