Jump to content
Sign in to follow this  
bobi

Martor Check Engine La Bord Matiz Euro 3

Recommended Posts

Salutare oameni buni.Sunt nou pe forum si proprietar de azi al unui matiz euro 3.Pe langa problema cu amortizoarele pe spate ,problema de care am citit pe forum si m-am cam impacat cu ideea am o mare nedumerire : in cartea de instructiuni scrie ca trebuie sa pui contactul astepti sa se stinga martorul check si dai la automat.Ok,numai ca eu pot astepta 3 zile si nu se stinge acest bec.Ce poate fi?

Share this post


Link to post

Te rog sa-mi arati unde scrie in cartea de utilizare sa astepti sa se stinga becul pentru a lansa motorul, la Matiz Euro2 sau Euro3 ... asta e o chestie care a facut ceva prozeliti, din anumite motive (stabilizare presiune benzina, citire senzori), dar NU ESTE SCRISA IN MANUAL!

Asa ca da-i bataie cu cheia, nu mai astepta, fiindca or fi adoptat sistemul de la Cielo, nici ala nu se stinge pina nu pornesti motorul (Cielo Euro3, parca).

Daca ai urechea fina, poti auzi declicul releului de alimentare a pompei de benzina si abia dupa aia sa-i dai cheie, dar nu e obligatoriu; apropos, eu am observat la al meu ca porneste mai repede daca ii dau repede cheie decit sa astept marea cu sarea ...

 

Confuzia vine de la faptul ca in explicatiile date in manual despre functionarea martorului Check Engine se spune ca el se stinge la 4s dupa aducerea cheii in pozitia II (contact), cel putin asa era la MTZ Euro2, dar la capitolul pornirea motorului nu se conditioneaza in vreun fel ducerea cheii in pozitia demaror (lansare motor) de indicatiile martorului Check Engine.

Cine stie, le-o fi fost greu sa modifice manualul pentru Euro3.

Share this post


Link to post

da,ai dreptate n-am citit cu atentie manualul,de fapt mai mult l-am rasfoit.Initial am crezut ca-i la fel ca la celelalte masini pentru amorsarea pompei.De ce am intrebat eu,pentru ca frate-miu are un matiz euro 2 de la munca si la el se stinge becul dupa care da la automat.Oricum merci,ma mai duceam si la service si ma luam cu aia in bete degeaba.

Share this post


Link to post

checkul _trebuie_ sa se stinga. ca pornesti tu inainte sa se stinga e altceva. dar daca ai rabdare trebuie sa se stinga in vreo 15s de cand ai pus contactul. daca nu se stinge, atunci e buba. eu am reusit sa fac checkul sa nu se stinga dar motorul sa porneasca, deconectand diverse de pe masina (un exemplu simplu e senzorul de la filtrul de aer). asa ca cel mai probabil daca zici ca nu se stinge si pace, ceva e neconectat.

Share this post


Link to post

Am sunat la service si mi-au spus ca la euro 3 nu se stinge decat dupa ce pornesti motorul ,asta daca nu ai defectiuni

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
la euro 3 nu se stinge decat dupa ce pornesti motorul ,asta daca nu ai defectiuni

Tare de tot Matizul asta E 3! Asa face la toate?!

Daca scriai cu black, se stingea becul inainte de a porni motorul?! @-)

Edited by Mecmar

Share this post


Link to post

Las- o asaaaaa ... sa se vada! (eu am editat, pentru vesnica lamurire).

Povestea asta a spus si dan_m ca i s-a intimplat la Cieloul tatalui, probabil ca e un feature Euro3.

Share this post


Link to post

mecmar sper ca asta nu e un forum de luat lumea la misto!? Am pus o intrebare ca doar pentru asta e creat acest forum(cel putin asa cred) si nu cred ca trebuia sa fac o specializare inainte de a-mi lua matiz.Oricum merci ca ai fost pe faza si m-ai ajutat.

Share this post


Link to post

offtopic on:

... uneori mai exersam, sa tinem treaz simtul umorului, e un test util pe care unii il trec, iar altii nu ...

offtopic off

Share this post


Link to post

bobi, eu am creat confuzie editind postul tau cu rosu, imi pare rau pentru situatia neplacuta in care te-am pus.

 

Luni voi sterge mesajele offtopic din acest post.

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
sper ca asta nu e un forum de luat lumea la misto!? Am

:o fftopic:

Sorry, am uitat sa pun la sfarsitul frazei =)) si cred ca din cauza asta ai inteles gresit intentia mea. Daca intentionam asa ceva, foloseam PM. Ne mai descretim un pic si fruntile. Psihologic vorbind ( :) ) ) testam cateodata toleranta la frustarare, ca tot avem noi o rubrica pe tema asta.

on: la mine se stinge chek-ul. E2

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...