Jump to content
Sign in to follow this  
tico_RS

Upgrade Sistem Electric Tico

Recommended Posts

de vreme ce am vazut ca sunt destule persoane cu experienta in domeniul electric/onic si am ceva probleme cu curentu' datorita marilor consumatori ma intrebam cum pot sa fac rost de mai mult curent?

1. alternatorul de matiz nu e mai puternic, pt ca as putea sa fac rost de unul

2. oare daca micsorez la strung rotita pe care sta cureaua, atunci nu ar trebui cf principiului pinioanelor de bicicleta sa imi creasca tuartia alternatorului, respectiv curentu' deoarece daca accelerez un picutz nu mai palpaie farurile?

3 condensator dar care e vro 100 euro si oricum ma ajuta doar la muzica nu si pt proiectoare care consuma constant... deci 1 sau 2 sau 1+2 la o adica :)

Share this post


Link to post

1.alternatorul de matiz are 65 de amperi. s-ar putea sa fie identic, dar verifica al tau cat are si vezi daca merita

2. teoretic da, nu are ce sa pateasca, dar vezi cat iei din rotita la strung ca sa nu te trezesti ca stai cu cureaua slabita si intinsa la maxim. eventual si o curea noua sau mai mica.

3.la condesatori nu ma pricep, daca zici tu ca exista asa ceva atunci mai degraba ne dai tu detalii despre el  <img src= ">

Share this post


Link to post

Daca micsorezi fulia alternatorului vei produce o tensiune mai mare care te va ajuta dar nu prea mult...Curentul debitat de alternator este limitat de infasurarea sa si de puntea trifazica de diode.

Solutia ar fi adaptarea unui alternator mai mare (630W) si solutia cea mai ieftina ar fi unul de Dacia si montarea unei baterii de capacitate mai mare (66Ah cel putin) Acest lucru este mai greu realizabil din cauza spatiului redus.Ai putea monta bateria in portbagaj ( daca mai e loc).Incearca intâi cu o baterie mai mare fara sa investesti in schimbarea alternatorului.Dupa parerea mea capacitatea bateriei este primordiala, alternatorul pe care il ai acum face fata si la o baterie mai mare.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

baterie am un banner de 52ah si tot imi face figuri la ralanti, de aia vroiam sa-i maresc rpm la ralanti... si nu stiam daca nu pot sa-l stric invartindu-l mai repede decat a fost el proiectat...

Share this post


Link to post

Ca de obicei, Gugle ne ajută:

 

http://www.uuhome.de/william.darden/carfaq5.htm - citeşte "What If I Cannot Keep My Battery Charged and the Battery Tests OK?"

 

http://members.1stconnect.com/anozira/Site.../alternator.htm - citeşte mai ales paragraful "When the armature is rotated at high RPM, centrifugal force can cause the commutator to explode, throwing segments in all directions."

Share this post


Link to post

Degeaba pui o baterie mai mare, daca alternatorul nu face fata sa o incarrce. Se va consuma si vei avea curent mai mult pana se termina bateria, Daca alternatorul nu debiteAza peste necesarul consumat de ce ai tu prin masina un releu opreste incarcarea bateriei, asa ca poti sa pui si baterie de tractor. Problema pe care o ai tu insa este alta prin care am trecut si eu: instalatia la tico nu e conceputa pentru consum mare de curent astfel ca, inginerii de la daewoo au ales niste fire de legatura mai subtiri. Schimba alimentarea la marii consumatori care i-ai adaugat cu fire groase trase direct de la borna. Garantat vei observa diferenta!

Share this post


Link to post

la statie si casetofon am fire de 4 mm in diametru la claxon de 3mm si la proiectoare 2mm toate pe relee si trase direct de la borna. daca am bateria mai mare e ca si cum as avea un buffer mai mare si ma ajuta, nu mult dar totusi... eu as vrea sa nu fiu nevoit sa utilizez bufferu ala... o sa incerc sa ii dau un 5 - 10 % rpm mai mult ca zic ca ar trebui sa suporte o toleranta de genul asta...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...