Jump to content
Sign in to follow this  
dan_m

Bec Marsarier Nefunctional

Recommended Posts

De cand cu zapezile astea am constatat ca nu mai am lumina in spate in marsarier. Primul gand a fost ca s-a ars becul, apoi mi-am amintit de Cielo-ul lui tata caruia i-au infipt o mufa la loc pe la cutie. Ma intreb de n-o fi si la mine la fel (cu troienele astea). Din pacate inca nu m-am uitat pe dedesupt (nici nu prea am unde) si nici n-am verificat becul (trebuie sa desfac lampa nu?). A mai patit careva asta? Vreun 'hint' unde sa ma uit pe dedesupt? Exista o asemenea mufa? thanks :) >-

Share this post


Link to post

Uite poza, insa nu-mi dau seama foarte exact unde e localizat.

post-3-1108132032_thumb.jpg

Share this post


Link to post

N-am verificat becul, dar acum am mai multe simptome. Nu merge dezaburirea luneta si nici oglinzile incalzite. Nu merge pompa de lichid stropit parbrizul si nici temporizatorul. Celelalte chestii merg. Leam verificat pe rand. M-am uitat la sigurante sub capota si e ok. Mai e o cutiuta de sigurante pe sub bord la piciorul stang al soferului. Dar n-am avut toale de scandal sa ma bag dedesupt ca e o pozitie nasoala rau (te murdaresti de prag).

Concluzia: vizita la MM (un procent cam mare de device-uri montate de el nu merg) :(

 

 

Scotocind prin cartea de service am gasit ca spalatorul de parbriz si lampa de marsarier stau pe siguranta F9 din cutia din habitaclu (unde n-am umblat :-? ). Dezaburirea n-am gasit-o (deh e cam stufos manualul si n-am functie 'search') - daca stie careva pe la ce capitol e raman dator.

Asa ca diseara ma paste o interventie sub bord in tinuta de scandal si cu lanterna. Sa dea Domnu' sa fie doar siguranta.  <img src= S">

Share this post


Link to post

Ei bine s-a rezolvat. O banala siguranta de 15 A din panoul de sub bord. Probabil ca s-a ars cand a dat frigul - a inghetat lichidul de parbriz - am incercat sa stropesc parbrizul [-X .

Acum operatiunea in sine:

- pus 2 pungi Carrefour pe prag

- scos covoras sofer

- contorsionat la greu incat sa intru sub bord

- in mana dreapta lanterna - vazut excelent cutiuta

- incercat cu mana stanga sa o scot - nu se poate - nu mai incape si mana stanga sub bord

- mutat lanterna cumva intre obraz si mana stanga ajunsa pe la umarul drept

- incercat clemele - nu iese decat daca apesi simultan pe ambele cleme ceea ce creste gradul de dificultate al operatiunii.

- scos capac :banana:

- identificat ochiometric ce unde e siguranta F9

- constatat lipsa clestisor de scos sigurante (de ce sa pui 2 buc la aceeasi masina :wallbanger: )

- dezcontorsionat - iesit de sub volan - deschis capota - obtinut clestisor

- bagat la loc sub bord - extras siguranta buclucasa - constatat ca in mijlocul cutiutei sunt niste sigurante de rezerva :thumbl: - dar :shock: sunt infipte altfel in sloturi si nu se pot scoate cu clestisorul respectiv

- intins mana pana la torpedou (nu e simplu de unde eram) si scos sigurantele cumparate anterior

- schimbat obiectul - inchis cutiuta - extras de sub bord - dat la cheie  <img src= S"> - merge tot :) >-

 

Subject closed

Share this post


Link to post

Tot eu scriu, deoarece mi s-au mai ars 2 sigurante intre timp. Ca atare l-am vizitat pe mesterul MM cu oglinzile si am descoperit ca aveam un scurt in usa dreapta la firele pt. oglinda incalzita din motiv ca amortizorul usii care culiseaza in usa prindea firele si le-a rupt pana la urma.

Din pacate treaba m-a costat 100 k lei vechi deoarece mesterul a considerat ca nu e vina lor ca nu au prins firele ca lumea ci a lui Daewoo ca a pus amortizorul acolo :mda: . Fiind suma mica nu m-am agitat.

 

 

Subject really closed (thx NFS)

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...