Jump to content
Sign in to follow this  
bungureanu

Becuri "Xenon" Pentru Faruri

Recommended Posts

EU am cauta pe cele care sa-mi ofere cea mai mare luminozitate si sa fie cat mai apropiate de cele naturale,deoarece eram tare necajit de luminile de pe Nubira 2 :( (Loganul da clasa Nubirei la faruri).Citind pe site-uri specializate si pe forumuri am observat ca pe masinile din fabrica se pun culoarea 4300k.

Intr-adevar cele de 6000k sunt mai de fite,adica are acea culoare mai deosebita spre albastru.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Sergiuhusca, sectiunea "Tuning CNEL" iti spune ceva? CNEL = CieloNubiraEsperoLeganza. Cauta in sectiunea KALEECS ce te intereseaza.

Share this post


Link to post

Nu am vrut sa mai deschid un topic nou.

Scuzele mele...

Share this post


Link to post

Are MCojo xenoane pe kalos si din cate stiu e foarte multumit .

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Am si eu intrebare:stie careva sau a fost undeva sa isi regleze xenoanele?la un service stiu si eu dar intreb daca ati fost in alta parte ca am impresia ca nu imi bat cum trebuie pe sosea(poate doar mi se pare mie si de aceea as vrea s ama duc cu ele la cineva) MULTUMESC  <img src= ">

Share this post


Link to post

In service au aparate pentru reglat farurile. Este indicat sa le reglezi pe aparat si nu dupa ochi; altfel risti sa orbesti ceilalti participanti la trafic.

Daca te referi la cum este dispersata lumina de farurile de Cielo, aici nu prea ai ce face din pacate.

Share this post


Link to post
In service au aparate pentru reglat farurile. Este indicat sa le reglezi pe aparat si nu dupa ochi; altfel risti sa orbesti ceilalti participanti la trafic.

Daca te referi la cum este dispersata lumina de farurile de Cielo, aici nu prea ai ce face din pacate.

 

 

Salut.as vrea sa fac asta pentru ca am impresia ca farul dupa partea dreapta bate mai mult pe lateral decat cel din partea stanga care bate cel mai mult pe sosea.asa se vede ala cielo sau trebuiesc reglate?eu am fost la cineva si leam reglat si bat mai bine ca inainte dar tot nu sunt sigur ca e bine.

Share this post


Link to post
...eu am fost la cineva si leam reglat si bat mai bine ca inainte dar tot nu sunt sigur ca e bine.

 

Reglajul optim al farurilor se face la aparat si nu dupa ochi. :)

Share this post


Link to post

@zeneseu, e inutil să-ţi baţi capul cu explicaţii şi să pierzi timpul tastând, se pare.

Din urmă nu citeşte nimeni :|

Share this post


Link to post

Eu mi-am achizitionat o instalatie xenon H4 bi-xenon marca THUNDER de pe www.kituri-xenon.ro, pentru al meu Cielo. Foarte multumit de lumina (6000k), e un alb clar cu mica tenta spre albastru si nu a trebuit sa fac alt reglaj la faruri. Motorasele farurilor functioneza sus-jos. Noaptea am vizibilitate sporita si nu am primit flashuri din contrasens. Totul e sa reglezi farurile cu bun simt, ca nu mergi doar prin padure...

Share this post


Link to post

salut baieti!am si eu o intrebare:daca stie cineva unde as putea gasi soclu pentru becurile xenon?vreau sa imi cumpar si nu am gasit.sper sa ma pute-ti ajute. Va multumesc

Share this post


Link to post

Te pute-m, dar ce intelegi prin soclu pentru bec xenon?

Share this post


Link to post

vreau sa dezbat si cu voi tema care ma cam roade de ceva timp. Am gasit de cumparat kit xenox H4 hibrid adica faza scurta xenon ceea ce isi doreste toata lumea si pe faza lunga bec clasic alaturat celui cu xenon.

 

Avantaje foarte mari: poti sa dai flash-uri fara sa ai farurile aprinse, nu omori becul xenon pt fiecare flash, evitarea interferentelo ce apar la unele masini si un pret foarte bun 230 ron!

 

Pareri?

 

P.S. siemensul, philips etc nu produc si nici nu vor produce xenon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post

Dar in schimb produc becuri performante pt masina ta.

Power Extreme de la Philips (am pe masina de 2ani), NightVision recomandate de multi.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Rares, becurile xenon au o viata de cel putin 3 ori mai lunga decat a becurilor clasice. Poti da flash-uri cu un xenon si fara sa fie aprins in permanenta, iar combinatia xenon/halogen pe un singur bec nu e cea mai fericita alegere, logica spunand ca halogenul se va arde mai repede, si vei ramane fara faza lunga.

Share this post


Link to post

Eu sincer ma indoiesc ca o chinezarie de bec xenon are duarata de viata mai lunga decat un bec cu filament clasic de marca.

 

Cat despre hibrid... Daca un set de becuri H4 de marca e 60-90 RON iti poti imagina si tu ce produs de calitate superioara vei primi de 230RON (xenaoane cu ridicatoare de tensiune cu tot). Nu cred ca se vor arde becurile cu halogen inaintea celor xenon in primul rand pentru ca mergi mult mult mai putin cu faza lunga dar oricum nu cred ca vei avea performante uluitoare...

Share this post


Link to post

tot ce este xexon pe piata este absolut chinezesc. momentan am philips nu mai stiu ce model si sunt partial multumit de ele... totul va fi revazut inainte de a face o asemenea achizitie, momentan sunt in plan alte lucruri. mai era ceva de adaugat... legat de xenoane, astea chinezesti crapa intr-un an max 2. oricum investitia acum nu ii prea acord atentie pentru ca nu prea merg noaptea prin afara orasului.

 

Asfalt uscat sau macar fara nameti de zapada...

Edited by raresvintea

Share this post


Link to post

In 12 ani de cand avem Nubira are toate becurile originale mai putin unu' de la numar si ala micu de la scrumiera... Halogenilii din faruri au tinut cu brio pana acum cateva luni cand am pus farurile cu lupa si xenon. E adevarat ca tot ce e pe piata in materie de xenon e chinezarie, in general totul e chinezesc acum... Pacat ca nici o marca serioasa nu face xenon asa, sa-l pui tu la masina ta... aia de la Hella au niste kituri interesante  <img src= ">

Share this post


Link to post

aia de la Hella au niste kituri interesante  <img src= ">

 

Dar si preturi pe masura!!! Sunt foarte bune , insa cam scumpe pt multi dintre noi ...

Share this post


Link to post

Problema nu e ca sunt chinezarii ci ca sunt chinezarii noname facute pe brate in nu stiu ce sweatshop dintr-un sat uitat de lume. De aia costa 10-20-30 dolari in China si cateva milioane la noi. Asta inseamna ca oricum ii orbesc pe cei din contrasens, ca nu vor tine prea mult ca de aia iti iei de 55w in loc de 35 ca sa-i chiorasti si mai bine pe colegii de trafic etc. Pe langa faptul ca sunt ilegale sunt si extrem de deranjante, majoritatea fiind montate in faruri clasice, eventual si vechi/zgariate, sterse din an in pasti si reglate de fabrica si nea gigi.

 

PS: Raresvintea: daca oricum nu mergi in afara localitatii noaptea de ce iti mai trebuie xenoane? Coolness, moda, lipsa de ocupatie? ORicum cielo nu are decat faruri clasice, fara lupa si vei orbi pe cei din contrasens oricat ai regla farurile.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Chestia cu sunt ilegale andrei este extrem de relativa. Practic nu exista reglementare in acest domeniu, legea nu-ti interzice sa pui xenon pe o masina, iar chestia asta este la nivel european. De-aia se gasesc si spre comercializare kituri xenon aftermarket in toata europa.

In ceea ce priveste xenonul montat aftermarket, desi discutia este extrem de lunga, pot sa-ti zic ca nu am luat niciun flash de la cei de pe contrasens de 2 ani de cand le am montate. Poti sa-ti zic la fel ca merg cu ele aprinse non-stop si inca nu s-a ars niciun bec, iar la Nubira in acelasi regim de mers, in 2 ani am schimbat 2 seturi, ambele philips (halogen)

Pot la fel sa zic ca mai mult ma deranjeaza masinile de pe contrasens cu xenon de 8000 k si cele cu halogen si proiectoarele aprinse, decat o masina cu xenon aftermarket pus cum trebuie. Eu am pe masina un kit de 35 w si 4300 k.

Share this post


Link to post

Instalatiile xenon aftermarket se gasesc peste tot in Europa pentru ca nu este interzisa comercializarea. In schimb, modificarea sistemului de lumini al masinii este interzis prin lege in Romania (intradevar, nu srie explicit ,,nu baga xenoane" dar este cat se poate de clar). Ele sunt interzise spre a fi utilizate la nivelul UE fara sistem de self-leveling si spalare de faruri prin Regulation 48. In cazul de fata, legislatia nationala mai stricta prevaleaza asupra reglementarii europene.

 

Despre ,,reglatul" xenoanelor aftermarket:

The arc light source in an HID headlamp is fundamentally different in size, shape, orientation, and luminosity distribution compared to the filament light source used in tungsten-halogen headlamps. For that reason, HID-specific optics are used to collect and distribute the light. HID burners cannot effectively or safely be installed in optics designed to take filament bulbs; doing so results in improperly-focused beam patterns and excessive glare, and is therefore illegal in almost all countries.

 

De ce deranjeaza xenoanele:

Glare

 

Vehicles equipped with HID headlamps are required by ECE regulation 48 also to be equipped with headlamp lens cleaning systems and automatic beam levelling control. Both of these measures are intended to reduce the tendency for high-output headlamps to cause high levels of glare to other road users. In North America, ECE R48 does not apply and while lens cleaners and beam levellers are permitted, they are not required;[33] HID headlamps are markedly less prevalent in the US, where they have produced significant glare complaints.[34] Scientific study of headlamp glare has shown that for any given intensity level, the light from HID headlamps is 40% more glaring than the light from tungsten-halogen headlamps.

Sursa: Wikipedia

 

Si ca sa fim clari si rigurosi: sunt interzise in UE fara self-leveling si curatare.

 

Dipped-beam headlamps with a light source having an objective luminous flux

which exceeds 2,000 lumen (ase citi XENON) shall only be installed in conjunction with the

installation of headlamp cleaning device(s) according to Regulation No. 45. 8/

In addition, with respect to vertical inclination, the provisions of

paragraph 6.2.6.2.2 (trebuie REGLAJ AUTOMAT). above shall not be applied.

 

Regulation 48

 

Ca si concluzie:

1. Xenonul montat in far fara sistem de spalare si self-leveling este ILEGAL in toata UE

2. Xenonul montat in far cu self-leveling si sistem de spalare poate fi considerat legal doar in functie de legislatia nationala a fiecarui stat membru.

3. In Romania modificarea sistemului de lumini este interzisa prin lege, deci situatia este cat se poate de clara. Este doar o chestiune de timp pana cand se va impune aceasta reglementare.

 

Si acum: cati dintre cei cu xenon de aici au self-leveling si sitem de spalare a farurilor?

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Self leveling este de fapt un sistem bazat pe distanta dintre puntea spate si caroserie prin care se aproximeaza greutatea carata si automat farurile se ridica/coboara... Cred ca toate masinile normale au sistem electric de reglaj al farurilor, la cielo de la 1 la 3, foarte eficace! Am mers cu masini cu xenon after market si nu mi-a dat nimeni flash-uri pe un drum de 500km, drum facut noaptea!

 

Cealalta masina a familiei, o skoda octavia I din 2003 are din fabrica xenon de 4300K si instalatie de spalarea si auto leveling. Bate absolut demential la drum lung, orice obstacol il vezi! Lumina mai alba se reflecta mult mai bine in marcajele rutiere, pe marcajele de pe drum, etc.

 

Cum a mai zis cineva mai sus cu un volvo parca, care avand xenon din fabrica nu are lupe! daca vreodata ati tinut in mana un bec H4 si unul xenon diferenta de "imprastiere" a luminii nu este mare, chiar mica! Becul normal cu halogen are vf scufundta in vopsea pentru ca lumina sa nu se duca in fata, iar la cel xenon lumina nu are cum sa "iasa" pt ca acolo este capatul de filament. Cum alti utilizatori ai forumului care au postat putin mai sus sunt multumiti si nu au primit flash-uri nu stiu de ce altii ar primi.

 

Parca unii oameni, nu fac neaparat referire la ante-vorbitorii, se cred mari ingineri care au studiat ei blocuri optice auto. Unii sunt GICA CONTRA si nu le vine sa creada ca unii nu sunt deranjanti cu becuri xenon etc! Poate sunt eu prea carcotas de felul meu, dar nu neg ca unele faruri nu poti pune pe ele xenon ca ar rezulta ca in 5 min sa ai frigiderul plin!

 

Ultima chestie de adaugat, un far nesters chiar si cel cu xenon care se spala numai daca ai faza scurta aprinsa si speli parbrizul, poate sa orbeasca, lucru care mi s-a intamplat de multe ori, de la marci de renume, masina venind pe contra sens si eu aproape ca nu mai vedeam nimic la ce jeg era pe farurile lui.

 

Good luck!

Share this post


Link to post

Este f simplu, te incapatanezi fix degeaba:

1. Sunt ilegale. Nu discut aici eficacitate, deranjare si alte prostii. Din punctul de vedere al legislatiei romane si europene sunt ILEGALE.

2. Este clara incompatibilitatea unui flar conceput pentru bec halogen cu un bec xenon. Explicatia este cat se poate de clara si o gasesti mai sus. Faptul ca unele masini au xenon fara lupa nu demonstreaza absolut nimic: esti sigur ca restul farului este IDENTIC cu cel conceput pentru bec halogen?

 

Ca spui tu ca nu deranjeaza, ca in unele aplicatii chiar nu deranjeaza nu te scuteste de respectarea legislatiei. Optica unui far cu xenon este diferita fata de cea a unui far pt halogen doar din intamplare daca se potriveste!

 

Mai mult, optica farului de cielo care nici macar sticla clara nu are va garanta o vizibilitate exclenta!

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...