Jump to content
Sign in to follow this  
Ana

Nu porneste

Recommended Posts

ieri dimineata am avut dop de gheata la calorifer. am rezolvat dopul, am schimbat zeama, am pus antigel de -38.

aseara cand am pornit-o a facut un zgomot dubios in chestia aia de pe motor in care intra filtrul de aer si pe langa care merge cablul de la acceleratie. a facut clac dar nu a invartit absolut deloc motorul.

bateria e buna, am incarcat-o azi noapte, am dat la cheie azi dimineata acelasi comportament doar ca nu a mai facut zgomotul ala de aseara de la admisia de aer sau ce este.

vreo idee asupra cauzei? sau pe cine pot chema sa repare, intrucat masina momentan sta?

multumesc in avans :)

Share this post


Link to post

Daca nu se invarte deloc motorul cu bateria buna eu zic sa vezi demarorul ce are sau legaturile intre el si baterie. "chestia aia" e de la sistemul de injectie, dar deocamdata (pana nu vezi cu demarorul) nu ea e cauza. S-ar putea sa fie sub "chestie" demarorul daca nu ma insel (si de asta sa se fi auzit de acolo zgomot).

Verifica demarorul in concluzie, ala-i buba mai mult ca sigur,

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

zgomotul ala s-a auzit inainte sa dau la cheie in timp ce era checkul aprins.

off topic, situatia este extrem de frustranta pentru ca nu am nici o idee de unde sa apuc problema.

demarorul o sa il verific in pauza de pranz.

eu traiesc insa cu convingerea ca buba e in alta parte, pe la electronica pe undeva pentru ca acum vreo luna jumatate tot asa a facut si atunci am incarcat bateria si a pornit. dar pe de alta parte atunci nu am verificat daca bateria era intr-adevar descarcata, iar daca era descarcata, nu avea motiv sa fie descarcata, pentru ca bateria nu are nici un an, si cand a pornit dupa ce am incarcat-o atunci nu bag mana in foc ca a pornit pentru ca era bateria incarcata, ci mai degraba cred ca a fost o coincidenta.

zilele trecute dura mult pana sa ridica ralantiul (aproape 1 minut) si pana se ridica tremuta iar data trecuta cand s-a descarcat bateria, pe vreme buna, murea motorul la stop, adica nu tinea ralantiul.

Share this post


Link to post

Dacă nu învârte deloc-deloc, pun pariu că e ceva electric. Am păţit şi eu exact aşa odată... după îndelungi căutări şi înjurături, am descoperit că se secţionase firul de la bobina de inducţie 8-| deci verifică-l p-ăsta, eventual şi distributorul :-?

Share this post


Link to post

Bateria o excluzi punand un aparat de masura pe ea in timp ce o alta pers da la cheie. Daca nu scade sub 10v nu e de acolo.

In rest cred ca te paste o vizita la service :D .

Share this post


Link to post

cu aceeasi baterie am pornit dacia fara semne ca invarte greu (dacia). nu am cum sa ma duc la service ca nu se invarte roata. exista si daewoo asistenta sau ceva de genul asta = cineva care sa vina la locul faptei sa o faca?

Share this post


Link to post

Telefonul clientului: 0251.544.187

 

24 de ore asistenta tehnica rutiera: 0251.596.767

Share this post


Link to post

cred ca am patit ce a patit si heinrich. o sa desfac deseara sa verific, dar motorul e blocat. uleiul fusese pus acum 3.000km in octombrie.

Share this post


Link to post

Auuuuuuuuuu!

Am totusi senzatia ca motorul tau e inca in garantie, nu?

Share this post


Link to post

teoretic e, practic n-am hartiile. intre timp m-a pleznit alta idee: pot s-o dau cumva cotita si sa repar pe casco? sa invoc forta majora, vreme proasta sau orice rezulta in nota de plata trimisa la casco?

de fapt, eu daca n-am hartiile, dar stiu seria motorului, pot cumva sa aflu cine l-a vandut sa negociez cu respectivul reparatul pe garantie?

Edited by Ana

Share this post


Link to post

Pai pe Casco poti sa invoci numai forta majora a unui copac lovit frontal iar pe garantie no chance (daca ai pierdut cartea service si tot e problematica garantia  <img src= S"> ). Situatia e neagra, trebe dusa la doctor. Si acum vine intrebarea enervanta: De ce nu ai luat-o noua sau cu acte complete? :D

Share this post


Link to post

Motorul de pe masina e NOU sau SH? daca e SH si vinzatorul nu a acordat garantie se cheama ca aia e ... daca e NOU, e imposibil ca cel ce ti-a vindut masina sa nu aiba hirtiile ... forta majora la motor calat? greeeeeeeeeuuuuuuuuu ... imposibil as zice.

Share this post


Link to post

relatia cu mea cu vanzatorul nu este foarte calda si ultima data cand i-am scris nu a binevoit sa raspunda, asa ca slabe sanse sa aflu ce-i cu motorul asta. el a zis atunci cand am cumparat-o ca e nou. cred insa ca am mai multe sanse sa aflu de la daewoo romania carora le-am scris sa ii intreb daca ei pot sa imi spuna pe baza seriei cand a fost fabricat motorul asta si cine l-a vandut, in ideea ca daca aflu cine l-a vandut sun la ala sa intreb de garantie (presupunand ca nu aflu ca de fapt motorul nu fusese nou).

Share this post


Link to post

Daca vrei iti gasesc si eu vreo 50 de bisnitari care vand cazane de masini si spun: ,, Dom'le motorul e nou, nu vezi ce frumos e, nicinu-l auzi!'' :) ) . Asta e cu atat mai mult valabil la o masina care a fost taxi si are cel mai probabil peste 250kkm la bord si kilometrajul modificat (treaba de juma de ora- pot sa o fac si eu =)) ). Acum sa stii ce are e cam greu pana nu il duci in service, posibilitatile de testare ,,in fata blocului'' sunt foarte reduse (mai ales la -15 grade Celsius).

Edited by andreib

Share this post


Link to post

din pacate, cu o istorie atat de dubioasa ca a masinii tale (ai luat-o de la un taximetrist, nu?) e posibil orice  <img src= S"> nu cred ca mai poti face ceva pe garantie, si nici pe casco (decat daca ii dai foc :idea: )

 

sper sincer sa nu ai aceeasi problema ca heinrich, si imi pare rau cu nu am cu ce sa te ajut :(

Share this post


Link to post
zilele trecute dura mult pana sa ridica ralantiul (aproape 1 minut) si pana se ridica tremuta iar data trecuta cand s-a descarcat bateria, pe vreme buna, murea motorul la stop, adica nu tinea ralantiul.

 

- in timp ce "se ridica" relantiul, se auzeau zgomote suspecte?

- daca nu, verifica firele de la electromotor & bobina... poate sunt intrerupte sau rupte in papuc/mufa (trage putin de ele)...

- dupa ce rezolvi, n-ar strica sa-ti verifici alternatorul (cat baga si unde "taie" releul) ...apropo de "murit" la stop...

Share this post


Link to post

intre timp am dat jos capacul de la culbutori si am desfacut si capacele la distributie, si nu vad nimic ingrijorator. ceva mizerie, dar nu multa, camele efectiv nu imi dau seama daca au ceva sau nu, pentru ca la diferenta pe care ar trebui sa o detectez cf cartii (.03m) cu ochiul nu se vede nimic. n-am vazut crapaturi. nu imi dau seama daca arborele cu came e indoit din acelasi motiv -- ca e vorba de unghiuri nedectabile cu ochiul.

in schimb cu toate eforturile n-am reusit sa scot una din bujii, asa ca am turnat smacolina pe ea si mai incerc maine dimineata.

de fapt eu ce vreau e sa aflu cumva daca in ciuda aspectului aparent ok, nu cumva e sarit motorul de la punct. cum pot sa aflu asa ceva fara sa dau jos motorul (daca nu e sarit de la punct am o sansa sa o fac fara sa dau jos motorul). vreo idee cum pot sa determin treaba asta?

Share this post


Link to post

De sărit la punct sare dacă s-a rupt cureaua de distribuţie (sau i s-au rupt din dinţi, nu trebuie să se rupă colacul). Altfel ... nu prea văd de ce ar sări.

 

Motor calat iarăşi nu are cum să fie, dacă zici că n-a mai pornit dimineaţa. Calare înseamnă o încălzire excesivă datorată răcirii sau ungerii insuficiente, şi de obicei apar în mers, nu după o noapte de stat în parcare.

Share this post


Link to post

Pai te uiti la cureaua de distributie daca e intinsa bine si daca este aparent intacta. Daca e intinsa bine si intrega e greu de crezut ca a sarit fara sa se rupa. Pt a verifica daca este la punct exista un semn pe roata de la axul cu came care trebuie aliniat cu un semn de pe chiulasa. Acelasi lucru e valabil si la roata de la arborele cotit. Dar atata timp cat motorul nu se misca (ai incercat sa o scoti din viteza, cu bujiile scoase-ca sa nu ai compresie- sa rotesti roata de la axul cu came?, sa vezi daca nu e blocat motorul?) ramane numai verificarea vizuala.

Daca motorul se invarte la mana atunci nu are nimic si e din electromotor/bobina. Daca nu, e mai complicat. :-?

Share this post


Link to post

cureaua e intacta. n-are dinti rupti si e intinsa. toate semnele sunt la locul lor. axa cu came pare ok. pare, pentru ca alta axa cu came de matiz n-am mai vazut.

am scos doua bujii din 3 ca a 3a n-a iesit (i-am turnat smacolina si o sa mai trag de ea maine dimineata). si scoasa din viteza si cu 2 bujii scoase nu merge invartit de la fulie, nici cu mana, nici cu cheia. aici e si problema ca nu vrea sa se invarta nici de-al naibii.

 

edit: de fapt cred ca mai pot sa ii fac ceva. sa scot cureaua si sa invart separat axa cu came si arborele cotit sa vad care e impamantat din cele doua, dupa care sa pun din nou motorul la punct.

Edited by Ana

Share this post


Link to post

Tu pe frigul asta mesteresti la masina? Daca se strica a mea o abandonez acolo chem asistenta si ma duc si imi iau duba la plimbare :) ) .

Ca sa se roteasca axa cu came trebuie pistoanele sa fie aprox la mijlocul cursei(se probeaza cu o surubelnita bagata pe gaura unei bujii si estimezi si tu care e mijlocul cursei)ca daca nu ating supapele in capul pistonului si nu se invarte.

PS:Eu tot sunt de parere sa te duci in service ca pe frigul asta ingheti repede si nu mai ai indemanrea in maini necesara unor operatii mai de finete. Oricum daca e blocat motorul nu ai sansa sa-l faci in fata blocului la -15 grade celsius.

Share this post


Link to post

Si eu zic tot la fel. Esti o fata foarte priceputa dar daca bornele sunt bine puse, nu ai fire rupte, intrerupte sau care au alt fel de deteriorare, papucii sunt la locul lor si curatati mai bine o duci la doctor. Sa incepi sa o iei singura de la Adam si Eva nu cred ca e indicat. Si nu-i vorba doar de frig. Din fericire nu este Dacie si nu are FenomenE dar din nefericire nu o poti repara oriunde si nici nu merge legata cu sarma.

Share this post


Link to post

eu vad problema in felul urmator: in momentul in care gasesc cauza, pun cuiva in brate motorul si asta e. pana atunci, eu am casco care are o pagina scrisa marunt de probleme acoperite si daca motorul ala s-a stricat din alta vina decat a mea mie nu imi convine sa scot bani din buzunar, si 2. vreau sa aflu cand a fost fabricat motorul si cine l-a vandut, din motive de garantie. dar pana nu aflu cauza defectului, daca o duc la service, o sa scot banii din buzunar si degeaba 1. am casco, 2. am cumparat masina din 2003. ok, daca eu am gresit ceva inteleg sa platesc nota, dar daca cauza e alta, i want blood :spumelagura:

Share this post


Link to post

1.Pai Casco nu are nici o legatura cu defectele masinii. Daca cumperi un cazan (nu vb de tine) si se strica in mijlocul drumului nu ti-o repara pe Casco. Este imposibil sa le demonstrezi la asigurari ca masina s-a stricat din cauza unui fenomen exceptional si nemaintalnit si nu din cauza uzurii(mai ales ca e masina sh fara carte service).

2. In fata blocului nu ai elevator si nu imi imaginez ca ai toate sculele necesare desfacerii complete si a dignosticarii motorului :-? . Nu faci decat sa te chnui(deh, incapatanarea asta), poate sa pierzi unele mici surubele/piulite/oringuri si nu rezolvi nimik. Oricum tot la service ajungi si tot la fel de mult te costa (daca nu mai mult!!ca ai pus piesele la gramada si trebe sa le caute aia de sa behaie). [-X

Share this post


Link to post

am noutati.

@tolin: multumesc mult pentru mesaj, investighez posibilitatea, am scos bujia capatanoasa cu degripant, dar nu am gasit nimic special pe filet.

 

intre timp i-am convins pe ai mei sa ma lase sa bag masina in garajul lor asa ca acuma lucrez la caldurica :)

am desfacut distributia, unde am gasit ca arborele cu came lucreaza corect, si toate supapele sunt functionale, in schimb arborele cotit e blocat.

in dreapta, am desfacut chestia in care intra filtrul de aer dupa care vine duda neagra de la rampa cu injectoare, unde am gasit: mazga uleioasa in prima chestie neidentificata (ce face obiectul asta pana la urma?) si intre altele tot acest obiect este conectat la circuitul de racire?! ca ce curgea cand am scos unul din furtune nu miroase a benzina. in duda care duce la rampa de injectoare am gasit o mazga verzui cacanie de consistenta uleiului.

am desfacut capacul de la delcou unde unul din contacte era tencuit. am desfacut cele doua suruburi de unde se tine ansamblul delcoului pe chiulasa, iar acuma se roteste (asta e avansul cumva?) dar nu prea da semne sa iasa. still working on it

am gasit cateva maruntisuri, rezistenta ceramica de sub baterie sparta si niste conectori cu un suport rupt atarnati undeva sub obiectul neidentificat.

momentan sunt in pauza de studiu al manualului :) dar sper ca pana maine sa ajung si la pistoane.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...