Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Chevrolet Aveo/Kalos - Revizii

Recommended Posts

Astea mai sunt placute de frana ? Mai au putin si se desprinde materialul de pe ele. Despre rizurile de pe placute si implicit de pe discuri, nici nu mai vorbesc. Parerea mea, schimbati placutele mai devreme, e mai ieftin.

Share this post


Link to post
Parerea mea, schimbati placutele mai devreme, e mai ieftin.

 

Si daca la mine nu sunt uzate inca, la senectutea mea de 78 000 ce sa fac ?  <img src= S">

Share this post


Link to post

Daca au mai putin de 5mm grosime schimba-le pentru a prevenii uzura discurilor.

Share this post


Link to post

-78k si nu le-ai schimbat , eu zic sa le schimbi , oricum ai cam mers fara sa franezi (de le-ai tinut atata )

-ce a pozat Satori sunt placutele mele , si sincer am fost inspirat sa fac revizia si sa le schimb (eu acuma am 41k , revizia se face la 45 k ) va dati seama daca stateam inca 4000 km , faceam discul varza

Share this post


Link to post

Deci, dupa cod pare ca nu ar fi totuna cu cele de Nubira/Leganza. Totusi dupa forma da. Merge cineva cu una la un magazin sa ne lamurim?

Share this post


Link to post
Daca au mai putin de 5mm grosime schimba-le pentru a prevenii uzura discurilor.

 

Primul lucru pe care il voi face acesta va fi, poate pana atunci aflam daca placutele sunt compatibile cu Nubira sau Legantza. Nu de alta, dar la cat costa o interventie la un Kalos, mai bine il vinzi si cu banii economisiti pe reparatie iti iei o Epica. [-X

Share this post


Link to post

Da, da, trebuie sa descoperim care-i treaba, ce piese se potrivesc de la modelele Daewoo autohtone. Nu de alta dar in urma devizului lui DMX de la Radacini si a efectuarii reviziei (tot a treia de 45k de km cum ar veni) la masina mea la GTT, am ajuns la concluzie ca preturile sunt foarte apropiate, ca si "teapa" care o trag ei fiecarui client facturand un numar de ore mult diferit de cel real, e destul de mare...

 

In afara de revizia "standard" (unde nu cred ca doar "specialistii GM" o puteau efectua, ci aproape orice service mai decent), am avut si eu o mica reparatie, adica schimbarea curelei de agregate zic ei. Mi-a dat-o acasa, nu pare uzata, ma rog...

 

Devizul arata cam asa, preturi in RON (fac si conparatia cu devizul lui DMX de la Radacini):

 

Filtru aer : 53.93 la GTT (51.25 la Radacini)

Filtru polen : 111.87 (84.49)

Filtru ulei motor: 21.38 (24.89)

Filtru benzina : 58.98 (44.03)

Garnitura buson: 2.55 ( -- )

Ulei motor 5W30 4L : 176.85 (202.30)

Curea alternator : 133.00 ( -- )

Curatitor frana: ( -- ) (17.79)

Placute frana ( -- ) (232.34)

Manopera revizie 132.19 (202.92)

Manopera reparatie 46.27 (69.97)

Ora de manopera 66.10 (58.80)

Numar de ore necesar reviziei 2.00 (2.9)

Numar de ore necesar reparatiei 0.40 (1.00)

 

Total 736.68 (933.36)

 

Char daca sunt 2 milioane de lei vechi diferenta, cred ca acestea se dtoreaza in mare parte placutelor mai scumpe decat cureaua mea si al orelor "lucrate in plus la masina lui DMX. Ideea este ca toti sunt cred "vorbiti", altfel nu s-ar mai imbogatii ... :) Ma indoiec ca la Dibas e altfel. Initial ma gandeam sa ma duc sa incerc sa fac acesta revizie, care de fapt este un schimb de ulei si filtre plus aruncat cate un ochi ici-colo, la service-ul unde mergeam cu Nubira, ii cunosc in mare parte pe baieti, totdeauna imi puneau uleiuri bune si la preturi decente, stateam langa masina si imi explicau toate cele...etc. Insa m-a fost teama ca voi fi intampinat cu "n-am filtre pentru masina asta" si am apelat tot la GTT.

Edited by Gica

Share this post


Link to post
... ca si "teapa" care o trag ei fiecarui client facturand un numar de ore mult diferit de cel real, e destul de mare...

Nr. de ore facturat este echivalentul manoperei si n-are legatura cu timp efectiv lucrat (tarif de operatiune exprimat in ore conventionale). Inca nu s-a lamurit treaba asta ?

Share this post


Link to post

Nope ! [-X Adica nu s-a lamurit. Vrei sa spui ca e undeva normata operatiunea si ei trec acel timp...

Share this post


Link to post

Intreaba-i !

Altfel, judeca singur: operatiuniile care implica dispozitive scumpe si personal foarte calificat dureaza, in general, mult mai putin decat cele care implica doar personal necalificat. Care sunt mai ieftine ?

Share this post


Link to post

-daca stie cineva un service mai ieftin , sa se laude cu el , nu de alta DAR cred ca toti am facut reviziile (sau marea majoritate ) ptr a nu pierde garantia , dupa ce masinile ies , trebuie sa ne gandim bine si sa ne reorientam , sa ne cumparam cele necesare la fiecare revizie si sa ne ducem undeva unde este mai ieftin !!

Share this post


Link to post
-daca stie cineva un service mai ieftin , sa se laude cu el !!

 

Orice service serios RODAE se poate ocupa de el pentru variantele Kalos si Aveo. Deja am deschis o partie in Constanta si aproape ca merge bine.

Share this post


Link to post

Nu service-ul este problema.

Piesele o sa fie o adevarata problema.

Share this post


Link to post

Eu zic ca problema cu piesele o sa se generalizeze in curand. E drept ca cei ce mai "merg" inca pe masini de fabricatie autohtona (Dacia si Daewoo) s-au invatat cu piese relativ ieftine. De cand cu Loganul, s-a lamurit treaba si la Dacia. La Daewoo inca nu s-au facut "modificarile", dar vor veni si ele.

De fapt e o schimbare de "generatie" si conceptie in ideea de service cu care eram obisnuiti. Din fericire, "consumabilele" vor fi in continuare disponibile pe ici pe colo, fiind mai mult sau mai putin "potrivite" de la o masina la alta sau motor la altul. Daca insa vine vorba de altceva, asta e masina din ziua de azi :) :(

Share this post


Link to post

Nu duce tu grija daewoo :) )

Pe linga obligativitatea uzinei de a asigura piese exista si importatorii directi.

Share this post


Link to post

Sriam ca dupa incetarea fabricatiei unui model auto, fabrica e obligata sa asigure piese de schimb pe o durata de minim 10 ani. Am un prieten cu Renault 25 si firma de asigurare i-a adus tripla spate (ce-i drept, Valeo). Nu e ceva nou.

Eu stiam insa ca modelul Kalos (3/5 usi, rebranduit Aveo) INCA se mai fabrica. Nu cred sa fie vreo problema pe viitor cu piesele. Problema e cu piesele furnizate de service, ca-si pun adaos aia de ne doare capul.

 

Later edit: Ovi, am citit, insa nu cu atentie. Acum am vazut ca am gresit:

 

"Orice service serios RODAE se poate ocupa de el pentru variantele Kalos si Aveo. Deja am deschis o partie in Constanta si aproape ca merge bine."

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

De ce postezi fara sa citesti?

Era vorba de revizii sau intretinere in alta parte decit in service opel.

Share this post


Link to post

Ah, nu, dorm destul de linistit. Ideea era ca pentru masini noi, cu exceptia celor care au fost sau sunt fabricate in Ro in mod traditional (deci i.d.l. - inainte-de-logan, scuze, nu puteam sa scriu cu majuscula ca era blasfemie :) ), deci idee era ca orice piesa de schimb e... scumpa. Atat!

Share this post


Link to post

Nu chiar.Exista un magazin in vl care aduce piese pentru toate marcile de masini la preturi foarte mici si aici ma refer la bmw,vw,audi,mb.

Sau si astea se fac in romania ? :D

Share this post


Link to post

Revizia de 2 ani (30.000 km) facuta azi la Automobile Sibiu.

Programat telefonic la 8:00, preluat masina la 8:10, ridicat masina la 9:10.

Costuri: (RON, fara TVA)

1. Filtru ulei - 10,00

2. Filtru carburant - 32,00

3. Filtru aer - 58,65

4. Filtru polen - 58,65

5. Ulei Mobil 1 - 5 W 40 full syntetic - 4 l x 32,50 lei/l = 130,00

6. Anigel Fuchs - 0,7 l - 12,30 lei/l = 8,61

7. Manopera revizie 30.000 = 3 h x 25,00 = 75,00

 

Total = 372,91 lei + TVA = 443,77

 

In plus, s-au verificat suspensii, directie, rulmenti si s-au reglat farurile (schimbasem eu becul la unul si batea dupa avioane....)

 

S-a descoperit o mica bataie la bieleta stanga si urmeaza sa faca un PWA la GM SE Europe pentru aprobare de schimbare a casetei de directie in garantie.

Acum urmeaza partea interesanta - din ce mi-a spus seful de service (cu care sunt dealtfel prieten), in primii 1,5 ani de la achizitie garantia acordata este full ! Deci, se schimba orice reper defect.

Dupa acesta perioada, trebuie sa faca un raport si sa ceara aprobare de la GM SE Europe pentru schimbarea pe garantie a anumitor repere.

Eu m-am incadrat in acesta din urma categorie deoarece am ridicat masina pe 28.04.2005 iar, in acest moment, aprobarea nu mai trebuie ceruta pentru modelele comercializate incepand cu luna mai 2005 !!!!

Share this post


Link to post

Am un vecin care si-a luat o data cu mine Opel Astra Clasic - acu clampane ceva pe la motor - omu-i verde la fata - si vorbeste la telefon cu cineva din show-room ( in Bacau - ca la inceput alte numere nu cred ca are nimeni ) , ii explica frumos - dupa ce face ala misto , si-l neglijeaza , si-l abureste vreo 10 min , prietenul meu se face din verde albastru - il repede , face spume , da iar telefon , cere la inginerul de la service - ii explica aluia si de masina si de costumantul de la vanzari care-si bate joc si nu-l trateaza cu respect , si ca face reclamatie , si ca sa-i spuna aluia sa se pazeasca cand iese de la munca ca il paste un cap in gura , dupa care se mai calmeaza si intreaba ... ce face ?!- unde nu spuneti ca atitudinea inginerului a fost ca de luni la orice ora sa se duca in service si sa intrebe neaparat de inginerul ... ( adica el ) ca se rezolva 100 % , ca ce naiba ! doar e-n garantie . Iar daca nu are curajul sa mearga cu masina ( sa nu se strice ceva mai tare ) atunci in 48 de ore trimit ei masina si o transporta la service - fara vreun cost .

Asa ca e liber ca fiecare sa vada in felul lui lucrurile ...

 

Notiunea de offtopic va spune ceva ?

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Salut!

Tocmai am fost sunat azi de cei de la Autoglobus Tim de unde am luat masina (Aveo, 1,4, premim) la sfarsitul lui august, sa imi zica cand pot veni ca au o campanie de revizii, pentru ceva maruntisuri sau cam asa ceva. Mi se pare interesant aceasta chemare, mai ales ca masina am cu ea 7000 si normal revizia e la 12. Eram curios daca cineva dintre cei de aici a mai fost sunat si chemat la asemenea campanii.

Share this post


Link to post

Am impresia ca au foame de bani (vorba poetului de la bug mafia)...dar de ce ai revizia la 12.000?

Share this post


Link to post

Poate o fi calculat la 12 mile ! Sau poate vrea el sa faca la 12000 km dar n-a fost mai explicit . Si eu schimb uleiul si filtru la pe la 7500 , dar nu la dealer . Ma gandeam ca daca las la 15000 este prea tarziu mai ales iarna , si atunci nu-mi ramane decat sa schimb la 7500 , sa-l am si pe asta cat mai bun si pe celalalt . Si filtrele de aer deja le-am suflat de cate 2 ori ( si a iesit praf destul ! ) . Si am spalat-o de 6 ori exterior =D> Apoi la 15000 la revizie baiete !

Share this post


Link to post

Daca ai in motor ulei LL (long life) poti sa-l lasi pana la 15k km. Altfel, este intelept ce faci.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...