Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Motor Matiz - tremurat si tzacanit

Recommended Posts

Reset la ECM de Matiz se face scotand pentru cateva clipe siguranta ECM din cutia de sigurante aflata in compartimentul motor. Dupa ce pui siguranta la loc, daca vrei si procedura de "invatare a ralanti", pui cheia ON 10 sec, OFF 10 sec si apoi pornesti motorul. Il lasi asa, fara sa actionezi ceva pana se ridica temperatura la valoarea de regim. Apoi pleci hotarat cu Domnul.

  • Like 1

Share this post


Link to post

La Matizul meu Euro 3 problema cu tremuratrul este de la ELECTRONIC IGNITION SYSTEM IGNITION COIL; sper sa primeasca maine piesa de la Craiova; precizez ca are 5400 km la bord; si la cald motorul incepe sa mearga rau la relanti-da rateuri la evacuare si trepideaza; cilindrul 3 nu primeste schanteie tot timpu si au depistat ca nu e de la fise sau bujii.

Poate va ajuta cu ceva si pe voi

Share this post


Link to post

Motorul de Matiz are culbutori clasici, nu pe role sau cu compensatori hidraulici. De aceea reglajul periodic al culbutorilor contribuie la mersul rotund al motorului!

Share this post


Link to post

Cati km sa intelegem prin reglaj periodic ? Eu am verificat jocul dupa 40.000 km si era ca la carte.

Share this post


Link to post

La revizie. Asa zice aia din service de la fabrica.

Share this post


Link to post

Si de ce niciun membru de pe forum n-a raportat pana acum inspectia jocului la o revizie ? Producatorul suporta garantia motorului fara ca service-urile autorizate sa faca aceasta operatiune ? Sau s-a lamurit toata lumea ca o atare operatiune este inutila la motorul de Matiz pana la un anumit numar de km si ca acest fenomen se evidentiaza rapid printr-un zgomot specific la aparitia lui ?

Parerea mea, acest fenomen apare prin uzura si mai putin prin dereglare, doar daca tanti aia de la Craiova, care se pupa cu Iliescul pana-n 2004, s-a repezit sa-l pupe pe Tariceanul tocmai cand strangea contra-piulitele de acolo.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...