Jump to content
Sign in to follow this  
andreib

Alfa 147

Recommended Posts

Andrei vorbeste de alfa, tu ii dai inainte cu dci-ul. Andrej, da tati o tura cu lacetti diesel, motorul e tot de sorginte italieneasca si o sa vezi ce poate. La lacetti diferenta intre benzina 1.6 si diesel ca si cost de intretinere este de 50 ron.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Filtrul de motorina la ligheanul autobuz (mcv), il poti lua si la 80-100 lei, aaaaa, daca tu iti permiti sa dai 250 lei, e problema ta, dar asta nu inseamna ca e scump filtru, deci, se poate si mai ieftin.

Pentru mine, un litru de ulei in plus nu e o avere, dau pe el maxim 50-70 lei, mai mult nu e, dar oricum iau la bidon de 4L sau 5L si pun doar 4L, ca atat intra..

Taxe mai mari? De ce?

Eu platesc taxele la fel ca si tine, hai ca o fi o diferenta de 10-30 lei, dar nu cred.

Deci si ligheanu, cu piesele lui frantuzesti si scumpe, asa cum e, il poti intretine ieftin.

Am fost la revizia de 10.000 km, am luat eu uleiul 150 lei si am fost blond, nu mi-am luat filtrul de aer si de ulei, care era la ei 58 lei fara tva, respectiv 21 lei fara tva, iar manopera 110 lei, filtrul de habitaclu, sau polen (cum ii mai spune lumea), l-am schimbat eu si a costat 50 lei.

Din alta parte le puteam lua la 25 lei, filtrul de motorina, respectiv 15-20 lei, filtrul de ulei.

Deci, daca esti blond(a), la orice masina poate fi intretinerea scumpa, daca te duce putin capu' iesi mai ieftin, mult mai ieftin , decat la orice service autorizat (monomarca).

Share this post


Link to post

Laurentiu nu-mi dau seama cum reusesti tu sa compari mere cu pere, ce legatura are 1.5dci cu 1.9 tdi 100 CP adica cel mai mic tdi pus pe Passat, mergi si tu cu 2.5 TDI si o sa intelegi ceva. Nu stiu de unde scoti tu preturile astea la filtru de motorina cand el costa 100RON cu senzor de apa evident.

 

Una peste alta discutia era despre Alfa 147 iar aceasta masina are performante mult mai bune cu 1.9 jtd @120CP decit 1.6@120cp, iar conform spuselor lui Madkat consumabilele nu sunt cu mult mai scumpe la dizal.

Share this post


Link to post

Eu ma duc si vad ce gasesc, fie diesel fie benzina. Asta e, la SH nu trebuie sa faci prea multe mofturi cand dai peste o masina BUNA. In alta ordine de idei fusei prin talcioc si m-am ingrozit cate cazane au putut sa importe. Toti marlanii si tuciurii din Iasi au adus cate 2-3 cazane, toate ,,tipla''. Nici prin cap nu-mi trece sa iau masina SH din ro decat daca ar fi vorba de un cunoscut.

Share this post


Link to post

He-he, aşa s-a întâmplat şi pe aici. Au luat cazane cu grămada şi acum mulţi le-ar da şi sub preţul minim de acoperire al cheltuielilor :) )

Într-adevăr, la SH, contează în primul rând să fie maşină bună, până la urmă prea mare diferenţă nu prea mai e, în funcţie de diversele motorizări, nici în ceea ce priveşte consumul sau întreţinerea.

Share this post


Link to post

jtd-ul nu are foarte mare legatura cu dci-ul... nici ca performante nici ca fiabilitate (cel putin nu cu cel de 1.5)

 

diferenta de greutate e asa cum zici tu? ciudat - pentru ca Nubira 1 (cu 1.6) mi-a facuit impresia de masina mai rapida decat 147-le cu 1.6 105cp... (e posibil sa fie e etajare acutiei cu o vina aici)

 

la costuri de intretinere - nu ati citit f bine ce am scris :)

- daca e sa ne referim STRICT la consumabile - jtd e un pic mai scuymp decat TS - din cauza filtrului de motorina la diesel vs. filtrul de benzina la ts - care nu se schimba niciodata :)

- daca e sa ne referim la intretinerea "long term" - distributie: 60k/4ani jtd vs. 40k/2ani ts; variator ts vs. nimic jtd :rolleyes: ; bujii (8buc) ts vs. 4 incandescente jtd.

d-aia iese mai scump - acu intelegeti? :mrgreen:

Share this post


Link to post

Care bujii incandescente nu prea se schimba, acum o luna le-am testat la Golf IV si mergeau toate 7 (mai are 3 pe traseul de apa). Tu le-ai schimbat la Alfa?

Eu inclin sa cred ca 147 este ceva mai fiabil decit media la Alfa.

Share this post


Link to post

nu le-am schimbat niciodata, si nu da semne - undeva peste 150k km incep sa dea semne se pare

 

tu ai preincalzire la circuitul de racire - d-aia alea trei in plus - si unele jtd-uri au - nu stiu criterii - de ce da sau nu :)

 

ca fiabilitate? greu de spus - 156 prefacelift (ca al meu) e cam cel mai lipsit de probleme - este ultima fara CAN, ceea ce nu ii face decat bine - eu in 2 ani jumate nu am avut decat o data "checkengine" aprins - din cauza mea - un senzor mufat aiurea :)

materialele sunt bune, mai placute la atingere decat la golf de ex (no offense) - si greieri apar destul de rar

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Nu ma ofensez pt ca imi place Alfa 147 mai mult decit G4/5 si chiar imi doresc un 147 1.9 jtd :D

Totusi inca mai caut info despre Alfa, mecanic pt Bucuresti am gasit trebuie doar sa dau Golful si sa dau o fuga pana in Germania.

Mie unu imi place pozitia la volan si bordul super ergonomic.

 

Sper sa nu plang dupa golf :D

Share this post


Link to post

info - gasesti multe si pe forumul "nostru" - timp sa ai - oricum eu am cam incercat sa sintetizez ce e important

 

dupa G4 nu o sa plangi - G5 insa... are nevastamea de la job unul si exceptand interiorul de kk la design si motorul jenant (1.6 mpi) - pe parte ade suspensii / tinuta de drum am ramas impresionat (independenta spate face toti banii), poate un pic prea moale dar se tine excelent - cam ca 156-le meu, iar ca (,) calitate fabricatie si detalii "tehnice" e foarte bine facut...

doar ca este extrem de "neutru" - nu simti nimic din ce simti cand conduci o Alfa...

Share this post


Link to post

Si eu care credeam ca o sa incercati sa ma faceti sa ma razgandesc :) ) .

 

O mica pb cu alfa si anume euro 3 :( . Nu gasesti euro 4 inainte de 2004-2005 si platesti taxa de 800+eur la 1.6 si 1200 la 1.9jtd (sau cca 1000 daca iti trece la RAR cant de CO2) :( .

 

Deci za plan is alfa 147 1.6 120cp or 1.9jtd 2002-2003 preferabil 5 usi with all da shit (clima bizonica :mrgreen: , jante aliaj 16/17, cruise control, eventual una cu sonorizare BOSE). Buget: cca 6000eur in De, 1700-1800eur taxa, drum si prima revizie.

Share this post


Link to post

sonorizarea Bose la Alfa e un r*h*t ... nu merita sa platesti in plus

 

restul - dupa gusturi :)

 

a - si in banii astia gasesti in tara 147

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Nu as lua alfa din tara decat de la un cunoscut/un membru cunoscut al forumului alfa in nici un caz de la tuciurii (pentru ca toate vin cu pachetul optional ce include km manariti, hibe ascunse, marlan de bisnitar etc).

 

LE: Are cineva idee cat e taxa de prima inmatriculare la alfa de 1.6. Pe mfinante daca trec numai anul, capacitateasi norma de poluare iese vreo 814+eur, daca trec 190g/km (cat emite teoretic) iese vreo 620 si ceva dar pe autovit apare 150g/km si 583 eur :-? . Deci, cat e defapt si cat de reale sunt datele din baza de date a RAR-ului privind emisiile de CO2?

Edited by andreib

Share this post


Link to post

la emisii nu ma pricep... nu pot sa zic ca m-a preocupat vreodata :)

 

daca voiai 156 nemanarit vorbeam  <img src= "> ... asa 147 ok-ok pt care sa garantez nu stiu de vanzare (stiu destule dar nu se vand)

Share this post


Link to post

Probabil vreo 600 de euro e taxa, valoarea emisiilor de CO2 este trecuta la RAR din baza lor de date(nu importa ce scrie pe actul masinii).

Eu sunt curios cate zile iti vor fi necesare acolo si cat vei da pe Rent-a-car, am si eu de adus inca un Mondeo de la nemti de data asta in cateva luni si nu stiu daca sa plec cu masina sau cu avion+rent-a-car.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Eu voi pleca cu masina probabil cu o persoana care se mai ocupa de asa ceva (prieten de familie). Deci plecam cu o masina si ne intoarcem cu 3-4 :) ) . El stie si unde sa mearga, ce acte trebuie, stie germana (f important :D ) si e mai safe asa :) .

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Andrei, RAR trece CO in CIV la orice masina Euro 3/4. Eu am adus recent 4 forduri focus 1.6 tdci, fabricate intre martie 2005 si ianuarie 2006. Surpriza a venit la RAR, azi, cand 2 dintre ele au euro 3 - taxa este de 2499 ron si alte 2 sunt euro 4, iar taxa este de 780 ron.

Share this post


Link to post

Intrebarea mea este daca baza de date a RAR-ului coincide cu datele fabricantului.

Share this post


Link to post

La Mondeo, pe mobile.de valoarea pentru masini cu motorul meu era cuprinsa intre 148-151mg. La RAR a fost de 148mg, deci a coincis.

 

Mircea, la Forduri e foarte usor de aflat euro, e o placuta pe stalpul usii dreapta care spune tot. Totusi, surprinzator ca din 2005 nu au avut euro4 ( in general cele de 110 au avut euro 4 mai tarziu, iar cele de 90 de cai mai repede, vorbesc de 1.6tdci).

Share this post


Link to post

Andrei, coincide si nu se stie cat :D

Esperatule, sunt cele cu motoare peugeot de 110 CP

Ce sa-ti mai zic? Ca erau taaare mirati de cum e posibil ca o masina inmatriculata in Spania sa fie cumparata din Germania si sa vina cu numere de Germania in Romania? Sau ca COC-ul era emis in 4.08.2008 si masina era 2005? Nici ei nu mai stiu, si scosi din Daciile cu care erau obisnuiti sunt pierduti, fug repede la PC sa caute. Mai trist este ca multi nu stiu sa foloseasca PC-ul ala...

Verifica sa ai cand cumperi masina:

Brief mare - Carte de identitate de Germania

Brief mic - Talon de Germania

COC - Certificate of Conformity

Factura

Presupun ca faci o treaba desteapta si o iei pe firma nu?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...