Jump to content
Sign in to follow this  
roadMASTER

Masina Noua 8000-8500?sau Sh? Sfaturi Va Rog

Recommended Posts

Mi-ar place Volvo selecta si safe dar pretul :) \\\"fara numar\\\" :)

Apropo de service-uri Daewoo in Iasi mai sint citeva printre care si a lui Nicu-sint clientul lui si mai stiu vreo citiva mecanici bunuti...de asta ideea cu Nubira m-a clatinat serios (si asa echilibrul era subred al draq)

Bogdane simbata ma duc sa o vad... dar e al draq de suspect de ieftina la 5000 sper sa fie un pont al tipului cica a adus o carutza inclusiv la comanda la baietii de la garda financiara :)

Apropo de benzina sau motorina : nu ma refeream la economia cu carburantul ci la motor-fiabilitate-service-piese

Am inteles ca alea pe motorina pica mai greu dar si cind pica...te sparge la cont :)

Am intrat intr-o nebuloasa totala, o carutza de variabile de luat in considerare si sint debusolat...ma duc la frigider sa-mi iau o bere de ciuda :(

 

Acu se baga si Wolf sa dea lovitura de gratie...

 

Deci intrebare noua Opel, Nubira sau Leganza ? :)

 

P.S. Wolf pretinu n-o vinde ? :) Sau tu?

Edited by lascarica

Share this post


Link to post

Masinile sunt foarte jos acum ca pret, e moarta piata, deci 5000E pt Astra e Ok adica asta este pretul. Si eu scosesem acum ceva timp golful la vanzare dar am renuntat la idee, piata SH este moarta, nu se vind decit chilipiruri . Piata SH din Germania a crescut pretul comparativ cu anii trecuti pt ca ei vand mult in fosta URSS . Ca idee, in 2004 golful meu a fost cumparat cu 7000E, acum dupa 4 ani se vinde tot cu 7000E in Germania este aiurea rau de tot . Eu nu stiu insa cum de mai vand samsarii masini in targ, adica profitul unde este, deja gasesc in targ masini mai ieftine decit in Germania si doar nu or fii toate manarite .

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

De unde ai inteles ca motorina pica mai greu ?

Dimpotriva, pica la subturare si la nr km.

Sii cand pica, vai mama ta.

Atata de scump intrucat un cumnat de al meu acum ca incepe sa ii pice turbina de la Ford Mondeo a preferat sa isi ia o benzinara de 2L chiar si inainte de a vinde Mondeoul. Ala inca il are la vanzare.

Motorina e excelenta , pana cand nu mai e excelenta :P

Iar daca motorul ales pe motorina e prea mic pt masina, pana in 2000 ture plangi ! ( caz probat de mine cu 730D 2003, nu ma puteam strecura deloc prin trafic pt c anu tragea pana in 2000, apoi da , dar pana atunci erai MORT, asta in timp ce 740 i te manca de la 1100 ture )

 

 

Deci intrebare noua Opel, Nubira sau Leganza ? :)

 

La care Opel te referi ?

Share this post


Link to post

Cumnate ne lasi =))

Cum naiba sa nu traga dizalu cand ala trage de la 1500rpm si pe hartie si pe asfalt.

A si sa nu uit, spune-i cumnatului tau sa puna mana si sa mai citeasca despre masini .

 

Nici o masina de dupa anii 2000 nu am auzit sa pice motoru asa din senin, baieti nu vorbim de Dacia berlina ci de masini care sunt facute cu simt de raspundere. Pica senzorii sau alte bazaconii si la dizalu subturat POATE pica turbina, dar costa 600E una noua cu tot cu montaj asa ca nu vad problema, pica luam alta, eventual una mai mare, eu nici acum nu am reusit sa stric turbina la Golf si merg cu soft race si presiune de 1.45 bar . Am reusit sa distrug ambreiajul dar asta e alta mancare de peste.

 

Lascarica ce parere ai de un Golf de 286.ooo km cu 150CP scosi din 90CP de fabrica si cu turbina originala ? Dar de un volvo din 94(nu al meu) cu 550.ooo km la bord si evident turbina originala si motor modificat si 285CP si toata ziua se da la liniute si nu mai moare motorul .

 

Eu zic sa lasam miturile la MythBusters pe Discovery si sa nu mai plecam urechea catre shantz ...radio shantz adica :D

 

PS> MOTORUL ca si INIMA la om sunt ultimele lucruri care se strica, atit la masina cat si la om sunt facute sa reziste o viata, daca nu duci o viata sanatosa faci infarct la 30 ani ... e valabil si pt masina daca nu primeste ulei de care trebuie .

Share this post


Link to post
daca nu duci o viata sanatosa faci infarct la 30 ani

Te contrazic :P am trecut de 30 cat despre viata sanatoasa... sa traiasca carnea de porc, tigarile si alcoolul, alaturi de sare si piper si noptile culcate pe la 04.00 si trezite pe la 07.00.

 

N-are sens sa transformam si acest topic in benzina vs motorina.

Parerea mea e ca omul ( la cum l-am vazut ca gandeste ) ar trebuii sa se gandeasca serios la GPL si deci benzina.

Oricum o masina X de la celasi producator, acelasi an samd, varianta benzina trecuta pe GPL consuma mai putin dpdv financiar deat cea de pe motorina ( aici luand in calcul toate calculele ) + ca mai nou sunt instalatii mai destepte de GPL care se pot seta in fel si chip.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Ai ramas in urma cu informatiile, GPL nu mai este o afacere, face o economie de max 20% adica mai nimic iar o instalatie secventiala buna costa 600E daca stii de unde sa o iei iar problemele cu GPLul sunt multiple.

Ai vazut cumva la mine GPL? Eram tare entuziast dar dupa ce am intrebat 10 taximetristi + citiva montatori de GPL care mi-au spus clar ca nu merita la masinile moderne, ala merita la vacile mari care consumau 20-25% dar la o masina care consuma 10% nu vad rostul . Plus problemele legate de GPL care tot timpul se decalibreaza, e ca din serialul " A-ti intalnit si GPListi fericiti?" Eu nu :D

 

PS> nu pot sa-l transform in dizal vs benzen pt ca le am pe amandoua in curte si daca ele nu se bat nici eu nu ma bat :D

Share this post


Link to post

Daca iti iei o instalatie Landi Renzo secventiala nu prea ai treaba cu ea (eu nu am avut pana acum in 45.000km) DAR costa 800EUR si iti cam pui intrebarea cand dracu ti-o amortizezi daca astia tin pretul la GPL la 2.5 ron/l iar benzina e undeva la 3.6x ron/l. Eu unul daca tin pretul la nivelul actual la GPL o trec pe benzina si gata :) .

 

@Lascarica: Nu se vand nubire in Iasi sau Bacau? Tragem o fuga pana la Bacau la targul auto sa vedem ce si cum?

Share this post


Link to post

Nici eu nu am avut probleme cu instalatia mea de GPL (LandiRenzo, clasica) in 40 k km. Lascarica, eu nu o vand pt. ca nu am ce masina sa-mi iau cu banii ce i-as lua pe Leganza plus 2-3000 euro, ma refer la o masina care sa se compare la fiabilitate, costuri de intretinere, putere, spatiu, confort, design. Pana adun bani de ALLROAD o mai tin...

Gasesti afara Leganze sub 100k km la 4000-4500 euro in stare excelenta cu climatronic, piele, etc.

Share this post


Link to post
Daca iti iei o instalatie Landi Renzo secventiala nu prea ai treaba cu ea (eu nu am avut pana acum in 45.000km) DAR costa 800EUR si iti cam pui intrebarea cand dracu ti-o amortizezi daca astia tin pretul la GPL la 2.5 ron/l iar benzina e undeva la 3.6x ron/l.

 

Pai inca nu ne-a zis omul cam cati km face / luna ca sa putem calcula.

Unde naiba gasesti tu benzina la 3.6/L ?

Share this post


Link to post

:o fftopic: Premium FP de 95 de la Petrom e 3.57.

Share this post


Link to post

Cam 15000 cred poate ceva mai putin pe an.

Ma frec prin oras mult 1/3-1/2 prin afara restu oras.

Share this post


Link to post

Andrei & Viorel pe cuvantul vostru de onoare ca in ultimul an nu ati pus laptopul pe masina pt a calibra instalatia GPL ???

 

Pana la urma trebuie aleasa si masina care-ti place, eu chiar recunosc ca nici una din masinile pe care le-am avut nu a fost alegerea mea, prima (G1) a fost de la tata dupa care am tot modificat la ea si a inceput sa-mi placa, G4 si V70ul au fost luate la bani foarte putini fiind provenite din tot feluri de schimburi/combinatii DECI nu pot spune ca am avut vreodata masina pe care mi-am dorit-o .

Oare cum o fii sa conduci masina pe care ti-ai dorit-o ?

 

Lascarica daca ai posibilitatea ia-ti o ASTRA H, e mai misto decit vechiul model .

Share this post


Link to post
Andrei & Viorel pe cuvantul vostru de onoare ca in ultimul an nu ati pus laptopul pe masina pt a calibra instalatia GPL ???

Laptopul meu nu mai are baterie de vreun an :) ) . Cu toate acestea ma mananca sa ma mai joc putin, dar nu prea am timp :( . De 6 luni tot ma tin sa mut masa instalatiei de pe baterie pe motor si tot nu apuc :-W .

Share this post


Link to post
Lascarica daca ai posibilitatea ia-ti o ASTRA H, e mai misto decit vechiul model .

GTC sau OPC, daca se poate ;) .

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post
Andrei & Viorel pe cuvantul vostru de onoare ca in ultimul an nu ati pus laptopul pe masina pt a calibra instalatia GPL ???

 

De obicei NU raspund la intrebari tendentioase  <img src= "> , insa pt. tine fac o exceptie :D : de 2-3 ori, doar de curiozitate mai mult (mi-a scazut consumul de gaz cam cu un litru la suta de km si voiam sa vad de ce).

Share this post


Link to post
Nu tu bre ai zis, Balky a zis.

Oricum la o masina SH nu ai ce cauta la reprezentanta, parerea mea care este. Sunt o multime de serviceuri adevarate care nu sunt reprezentante.

Oricum m-a amuzat faza cu reprezentanta Daewoo, pai dle Balky despre morti numai de bine ca Daewoo a murit de mult, acum avem Chevy iar acolo o revizie de Lacetti diesel este 800RON deci nu tocmai Daewoo, de fapt preturile sunt aceleasi ca la OPEL .

 

 

Sa fi tu sanatos cate serviceuri daewoo mai exista in bucuresti .Eu ma duc la cel de pe iuliu maniu , service care nu are nici o treaba cu chevy. Manopera este 50 ron fara TVA.

Share this post


Link to post

Cred ca faci confuzie mare, SI CITEZ :

"Unitatea service din b-dul Iuliu Maniu, desi apartine dealer-ului Radacini, nu a avut niciodata autorizare din partea DWAR. Va recomandam ca in viitor sa va adresati pentru efectuarea reviziilor numai unitatilor autorizate.

 

Cu stima,

ing. D. Mitrea

Serviciul Relatii cu Clientii

Daewoo Automobile Romania

Tel. 0251/403614, 0725513614

Fax. 0251/590067"

Imi cer scuze pt OFF TOPIC dar nu ma pot abtine, de asemenea trebuie spus ca Daewoo a murit la fel si reteaua de serviceuri.

Mai exista cateva serviceuri Daewoo care au fost rebrenduite ca GM adica Chevy sau OPEL .

 

@Lucian alea sunt variantele cele mai scumpe ale Astrei H :D

Share this post


Link to post
Astra H este ok, te duce din punctul A in B si atit. Nu iti ofera nimic in plus sau in minus.

Si eu daca ar fii sa-mi iau o masina mica de oras si imprejurimi as lua ASTRA H, am scris asta de 3 ori pe topicul acesta insa nimeni nu asculta, toti fug la astra G fiind mai ieftina DAR in acelasi timp mult inferioara Astrei H care a intrat in alta clasa, in clasa masinilor FINISATE .

Atunci de ce oare un coforumist de-al nostru a avut astra G 1.2 16V, a trecut apoi la Astra H, si acum s-a intors la Astra G, dar de 1.6?

 

citii si eu tot topicul - si nu inteleg o treaba - de ce va puneti problema de "revizie" la un sh fara garantie?

cu ce merita mai mult schimbat uleiul, filtrele, bujiile, placutele, citit erorile din ECU la reprezentanta decat la un service "normal" bun?

 

ca exista si asa ceva ... eu cu Alfa nu am calcat decat o singura data la Auto italia cand am luat-o pentru a verifica istoricul... ATAT... iar piese luate din surse ok si originale - la (nu exagerez) jumate de pret fata de AI...

 

asta e un avantaj la sh - nu esti obligat sa platesti cat nu face totul (si piese consumabile si manopera) la o reprezentanta autorizata - ca sa pastrezi o amarata de garantie - care oricum e plina de clauze...

 

parerea mea ... care este ...

Ai idee cate batai de cap dau masinile reparate la service-urile ieftine angajatilor de la reprezentante? Stii ce frumos e sa demontezi bord, senzori, etc, pentru ca un idiot de mecanic de service ieftin a scapat o cheie peste niste circuite?

 

Ma ... oamenii astia nu pot fi seriosi nici macar o zi iar au luat-o in boscheti :)

Cu cit sap mai mult cu atit sint mai debusolat... acu ma bizie alta intrebare : benzina sau motorina ?

Pai despre asta era vb revizie la un service ca la multi producatori nu ai decit reprezentantele asta e altceva? In Iasi unde ma duc la service cu Volvo de ex ...caut un kk de reprezentanta sau ma caciulesc pe la vreun mecanic mai acatarii sa-si bata capu sa dea cu presupusu :) si nu ma gindesc la schimbat uleiul ci la vreun defect aparut...

Clar benzina, sau, daca vrei motorina, preferabil sa nu fie common rail. Daca vrei totusi diesel common rail, nu bate palma cu vanzatorul fara un drum la un service de reprezentanta unde sa-ti verifice injectoarele si debitul de motorina pe retur.

Noi la Reno suntem satui de toti gorobetii care au dat in orgasm cand au auzit de consum de 4% la Clio dci-ul pe care l-au luat la SH, si apoi cand au vazut ca masina porneste cam greu s-au urnit si ei catre multhulitele reprezentante (caci in alte parte nu le dadeau de cap), noi le-am masurat debitul de motorina pe retur, am vazut ca sare de nominalul de 20 ml in 2 minute sau de maximul de 35 ml (am avut cazuri la care debitul pe retur concura cu debitul la baie al unui bautor de bere), si apoi de la orgasm au dat-o in infarct, cand le-am zis ca ii costa reparatia 58 de milioane. Altfel injectoarele de common rail sunt bune saracele, ca masinile de firma (care alimenteaza numai de la statii) nu schimba injectoare, ci doar masinile romanilor "isteti", care cumpara de la vecinu' mecanic de locomotiva motorina la galeata.

 

Deci intrebare noua Opel, Nubira sau Leganza ? :)

Opel Astra H, daca vrei diesel opteaza pentru motorul de Isuzu, 1.7 Dti, nu cdti.

 

Eu unul daca tin pretul la nivelul actual la GPL o trec pe benzina si gata :) .

Eu deja am trecut pe benzina, iar cand ma duc la pompa dau aproape aceiasi bani ca atunci cand alimentam cu gaz. Pentru 10 lei diferenta la o alimentare nu ma mai complic cu gazul, cand faceam Galati-Constanta dus-intors cu 60 ron era intr-adevar o afacere, acum la un drum diferenta e de 5 ron cred. Pentru asta nu merita. Si cum statului i se rupe de carburantul ecologic, si mie mi se rupe de ecologie si merg cu ala mai poluant.

Chiar ma intreb cine isi mai monteaza instalatii gpl pe masini acum.

 

 

Si ca sa raman in linia topicului, da, mi-as lua o masina SH, cu conditia sa aiba maxim 3 ani. Vad prea multe masini zilnic de diferite uzuri si parca zic eu ca nu merita vechiturile, pana la urma iti iei masina si sa te simti bine in ea.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Laur nu toate reprezentantele sunt lafel. Ia cazul autoitalia si toata gasca lor de care NIMENI nu este multumit.

 

Acum, sa fie clar: este prostie curata sa pui la un diesel CR motorina la galeata de la nu mai stiu eu ce surse... O sa dai pe piese de o sa vorbeti singur si dupa o sa te plangi ca o fata mare de costul scump al intretinerii...

Share this post


Link to post

Laurentiu nu mai compara RENO 1.5 dci SH cu nimic altceva SH, Reno 1.5 dci este un gunoi de motor cu un milion de probleme, este un motor de unica folosinta care dupa 150.ooo km il poti arunca la gunoi. Nu incerca sa ma convingi de altceva pt ca nu reusesti, orice sistem CR decent foloseste componente BOSCH nu DELPHI . Iar renault foloseste sistemul de injectie Bosch numai la motoarele de 1.9l, 2l si 2.2l . Tocmai de acolo si diferenta de pret de 3oooE intre 1.5dci si 1.9dci ajungand pana la 9000E diferenta pt 2.o Dci @175 CP . Faptul ca vrei sa faci un motor economic e una dar sa-l faci atit de prost si dupa 5 ani de zile de la aparitie tot prost sa fie este strigator la cer.

@Andrei nu se mai gaseste motorina din aia la galeata, au trecut vremurile alea din pacate :D

Share this post


Link to post

Te contrazic, din pacate au trecut doar vremurile in care benzina la galeata se mai gasea, motorina inca este, la bidon cu capac chiar :P ( gratie tiristilor, microbuselor, ratbistilor samd ). Si nici macar nu e nasoala, e doar furata.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Daca e 25 de mii litru vreau eu 500 de litri la orice ora(nu gasesc nicaieri, si pana acum o luna as fi luat cu 30 de mii/litrul aceleasi cantitati).

Uitasem: ratbistii, tiristii, etc, in general soferii care alimenteaza la peco nu vand motorina. Ei dau o spaga mica la omul de la benzinarie si acesta le da un bon cu o valoare mai mare decat alimenteaza, iar diferenta o baga in buzunar.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Baga de pe card in statie si o scot in bidoane la "colt de bloc".

Share this post


Link to post

Cea mai proastă motorină de la noi e E3.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post
@Andrei nu se mai gaseste motorina din aia la galeata, au trecut vremurile alea din pacate :D

Acu vreo 3 zile cand am schimbat un set de injectoare, se mai gasea. :P

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...