Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Imobilizatoarele Electronice - Inutile

Recommended Posts

Oricum, chestia "simpatica" tine tot de "protocol", adica ma rog de filozofia pe care au avut-o in vedere.

Ei si-au pus doar problema ca masina sa verifice cheia, pentru a preveni utilizarea unei chei impostoare. Prin urmare masina nu-si "semneaza"la randul ei cererea, cea ce e o idiotenie. Cheia si "butucul"sunt oricum in pereche, asa ca ar fi normal sa se "respecte reciproc. Adica cu o astfel de tehnologie, o cheie ar putea fi in stare sa refuze sa intre in butucul care nu-i este pereche. Ceea ce ar fi foarte frumos. Si in felul acesta i-ar fi mult mai greu unui butuc scanner sa dialogheze cu o cheie si sa-i fure cunostintele.

Probabil a existat vreun motiv pentru care au lasat lucrurile asimetrice. Chiar ca ar fi interesant de aflat.

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu cheia (partea din cheie care contine codul) este alimentata numai cand este introdusa in contact asa ca nu vad cum ar putea sa interogheze un sistem ce nu este activ in acel moment. De la DSN-ul meu stiu ca transponderul functioneaza chiar daca nu am baterie la cheie. Bateria este numai pentru telecomanda alarmei.

Share this post


Link to post

Cipul funcţionează când e în contact deoarece atunci primeşte "semnalul de trezire"; mai exact, câmpul magnetic dat de scanner induce un curent electric în transponder, curent suficient pentru a-l alimenta (similar cu tehnologia RFID). Imobilizatorul nu utilizează bateriile din telecomandă şi nici alte surse de alimentare externe, se bazează exclusiv pe acest curent indus. Iar asta înseamnă că oricine poate "activa" cheile astea, la nivel electric.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...