Jump to content
Sign in to follow this  
hitman

Cielo E3 Exe: Senzorul De La Canistra Cu Vapori...

Recommended Posts

Nu stiu cat de generala e boala asta dar al meu ma omoara cu tacanitul asta de la un timp. :grumpy:

Share this post


Link to post

S-a schimbat senzorul PCV ( acelasi de pe Matizul Euro 2 ) cu senzorul PWM ( acelasi de pe Matizul Euro 3 ) si zgomotul similar tacanitului axului cu came a disparut .

Eventual un forumist cu Cielo fabricatie 2006-2007 poate posta o poza cu compartimentul motor si vei vedea diferenta fata de masina ta .

Share this post


Link to post

Salut, Lolek sa inteleg ca ai montat rezistenta de 22ohmi si 4 W si ti-a disparut zgomotul?

Daca da, vreau sa stiu daca se poate monta in oricare din serviceurile autorizate daewoo;

Multumesc,

Share this post


Link to post

M-am confruntat cu tacaneala de care s-a povestit aici de la inceput, de cand am luat masina, febr. 2005. Am tot citit pe forum, zgomotul nu ma deranja prea tare dar, in cele din urma a trebuit sa vad de unde e problema. Tot auzeam tacaneala dar nu descopeream exact locul supapei PCV. In sfarsit zilele trecute o descopar, cu greu, pt. ca accesul pe sus e foarte dificil, poate pe jos e mai usor dar cu vremea asta nu mi-a ars sa ma bag dedesupt. Surpriza, am descoperit trei stuturi, unul parca are fire, nu le-am urmarit unde duc, accesul era foarte dificil, cel de la mijloc furtun in galeria de admisie, iar al treile, aici vroiam sa ajung, ducea la canistra de vapori, dar, era iesit si la cat de scurt era cred ca nici nu a fost bagat vreodata. L-am prelungit cu un furtunas, l-am bagat la loc si... surpriza a inceput sa tacane aproape incontinuu, la inceput mai tare, dar acum parca si-a dat drumul si nu mai e asa suparator. Oare ce implicatii a avut faptul ca nu era prins la locul lui furtunul? Sau cumva asa a fost din facere? Sau mi l-o fi scos baietii de prin service, cu toate ca nu m-am plans la ei? Sau o fi iesit pur si simplu?

M-am dus sa intreb de supapa PCV, cat costa la un magazin si dupa ce cu greu le-am aratat la cei de acolo despre ce e vorba, noroc cu manualul de service de pe NET, cand am intrebat de pret si mi s-a zis 55 lei, am ajuns la concluzia ca sta bine si asa n-are rost sa o schimb.

Ramane intrebarea referitoare la furtunasul de la canistra de vapori care statea bine mersi in aer.

Share this post


Link to post

Poze nu ne poti pune sa ne dam seama si noi mai bine despre furtunasul ala?

Share this post


Link to post
Poze nu ne poti pune sa ne dam seama si noi mai bine despre furtunasul ala?

 

E foarte dificil sa pun poze, pozitia nu e foarte avantajoasa pt. ca accesul e foarte greoi, senzorul e in partea de jos a motorului, chiar la imbinarea blocului carter cu baia de ulei, in spatele motorului, intre panoul care separa compartimentele motor de habitaclu si motor, asta-i una, iar furtunasul e destul de lung, pleaca de la supapa, din locul amintit, trece prin spatele servofranei si apoi pe langa aripa stanga interioara spre locul din spatele farului stanga unde am citit ca e canistra de vapori. Deci e clar ca furtunasul dintre canistra de vapori si supapa PCV.

Share this post


Link to post

Mda... :-? E un furtunas de culoare albastra?

Share this post


Link to post

Nu vei rezolva nimic cu zgomotul daca schimbi supapa PCV cu alta tot PCV .

Daca vrei sa scapi de zgomot , trebuie sa montezi supapa PWM , care are alta fixare , dar se poate face un suport .

Scopul ei este sa deschida circuitul vaporilor de benzina din rezervor , un furtun duce la canistra , iar altul la vacuumul galeriei de admisie .

Share this post


Link to post

Salutare aceeasi problema o am si eu detin un cielo exe fara gpl an 2005. L-am cumparat de la un amic la 52000 km acum are 83000km problema cu acest tacanit o am decand am luat masina deobicei tacane la 3min dupa ce pornesc motoru si dupa aproximativ 5 minute se si opreste iar inecpe si iar se opreste asta la relanti pe loc .

 

 

Sugestii cum pot scapa de el imi spune si mie un coleg care sa confruntat cu aceasta problema?

 

Multumesc

 

 

Share this post


Link to post

La vremea respectiva, cind am descris problema prima data pe forum, dupa o inlocuire de supapa, la ceva timp s-a oprit de la sine zgomotul. Probabil s-a intepenit supapa. :mrgreen: Nu a mai facut zgomot, asa ca nu m-am mai stresat. Plus ca am vindut masina dupa o perioada si nu pot sa ofer un feedback complet.

 

Sfatul meu este sa mergi intr-un service pentru inlocuire de supapa, daca baietii nu am mai descoperit o alta solutie in timp.

Share this post


Link to post

merci asa am sa fac 67000000.gif

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...