Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Mecmar

Traficul Auto Bucurestean Si Nu Numai

Recommended Posts

Guest Mecmar

:lavolan: ,,…in majoritatea cazurilor ma incadrez aiurea pe diferite benzi tocmai din considerente de timp si rup masina in doua, pentru a nu-l deranja pe cel ce s-a incadrat corect…’’

 

Respecta conducatorii auto regulile de circulatie si partenerii de drum astfel incat traficul bucurestean si nu numai, sa fie unul normal si civilizat?

 

:shock: In ce proportie pietonii sunt vinovati si ei de ingreunarea traficului?

 

Ca exemplu de oras din Romania cu trafic civilizat pot mentiona SIBIUL.

:) >-

Edited by mecmar

Share this post


Link to post

In Iasi se coduce iobageste, unii stiu ce fac, se descurca dar mai nimeni nu respecta regulile de circulatie decat in mica parte. Cel mai rau este ca la orele de varf se baga vreun retard prin traficul cel mai aglomerat si sta la trecerile de pietoni pana termina toti pitonii din judet de trecut(si avem niste pietoni necivilizati, nu ar sta sa se adune macar cate 2-3 trec cate unul si pana nu te bagi ca la rugbi nu treci), sau pleaca de la semafor dupa vreo 5-10 sec (cu toate ca e cronometrat si vede cand se face verde). La astia se mai adauga cei cu transportul in comun care nu au nici o treaba cu semnalizatul sau acordatul de prioritate si iese un haos de sa fereasca dumnezeu la orele de varf.  <img src= S"> . Ciresica de pe tort o reprezinta sinele de tramvai care cand treci peste ele(inevitabil in intersectii) simti ca se rupe masina in doua, chiar daca incerci sa treci incet si cu grija X( .

Share this post


Link to post

In Brasov traficul ar fi mai aproape de vest, nu numai geografic, daca n-ar fi atatea BMW-uri si AUDI A6-A8 sau atatea numere de genul B-XX-FUR, care merg numai pe interzis, parcheaza numai pe banda 2 si atunci cand trebuie sa faca dreapta intra in intersectie numai pe banda 3. Dar daca n-ar fi astea, atunci ar fi o mare plictiseala.

Share this post


Link to post

nu-mi plac orasele care au linii de tramvai. traficul e discomfortabil, mai ales in Iasi, Galati...dar asta e. bine ca Bacaul n-are asa ceva. era cat pe ce sa ne alegem cu troleu dar n-a mai apucat Seche...si asa am scapat si de asta.

de accea traficul in bacau e mai mult decat fluid si eu unul n-am ce sa reprosez.

Share this post


Link to post

@hellcat: Bacaul este un oras mult mai nou decat Iasul, mai plat(fara dealuri) si cu sosele mai late deci un trafic mai organizat. In Iasi sunt o droaie de strazi si stradute si stradulete, inguste si trebuie sa cunosti orasul ca sa te descurci la ore de varf pe cand Bacaul are mai toate bulevardele largi, la toate intersectiile semafoare, nu are linii de tramvai si asta da un trafic mai civilizat. Si in Iasi exista unele bulevarde(mai noi) pe unde se circula frumos(ex :P acurari, unde stau eu), dar sunt cartiere destul de noi si de asta sunt mai bine gandite pentru traficul modern. In rest este o infrastructura rutiera invechita si cam prost intretinuta si amenajata(semafoare iobage fara galben intermitent la plecare, inainte de verde in unele intersectii mari.

Share this post


Link to post

mecmar> foarte bun topic ... ma cam recunosc inc itatul dat de tine ... repet daca asta imi poate absolvi vreun strop de vina ... cand fac vreo magarie fac tot posibilu sa nu incomodez pe nimeni nu vreau sa ii sicanez pe ceilalti singura problema e ca masina supfera enorm in cazuri dastea. nu cred ca mi s-a intamplat sa sa ma claxoneze cineva sau sa imi dea flashuri in astfel de situatii ...

 

partea proasta e ca s-a mai intamplat sa ii fac dastea lu tata si seara cand am ajuns acasa ... :rambo:

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

La traficul rutier participam si noi cei de pe forum atat in calitate de pietoni (recunosc ca foarte rar) dar mai ales in calitate de soferi. Temperamente si stiluri diferite de condus dar traficul existent in acest moment este infernal si aici cumulam o serie de multi factori precum: graba - eterna graba care incepe sa devina o supergraba, semafoarele care nu functioneaza, conditiile meteo, mai ales cand ploua este jalnic, locurile de parcare inexistente - insuficiente si de aici masini parcate pe banda 1 de circulatie, Garcea care sta degeaba prin intersectii s.a.m. d. :wallbanger:

@steph. Nu m-am gandit nici un moment la ofensa asupra vreunui coleg si nici in general, insa traficul este la limita suportabilului (la anumite ore nu stiu cum se poate cataloga). :thumbl:

Share this post


Link to post

@hellcat: traficul e parfum in Galati fata de Iasi, asculta-mi parerea de galatean ce sta mai mult prin iasi. Imi aduc aminte si acum cand am venit prima data acum 2 ani cu masina prin Iasi si cate claxoane mi-am luat din Podu Ros pana pe Copou. In Iasi era o lipsa acuta de semafoare, ganditi-va la o intersectie cu 4-5 drumuri ce intra in ea FARA NICI UN FEL DE SEMAFOR (piata Eminescu). Acum au semaforizat-o de cand cu alegerile la primarie, dar cand am venit in octombrie am gasit-o pe galben intermitent :dizzy: Sa nu mai zic de intersectia str Arcu spre gara, nu stiu exact cum se numeste, la 200 m de Piata Eminescu, nesemaforizata nici asta. Sa nu mai vorbim de sinele de tramvai, in Galati nu vezi decat foarte rar asa ceva, si asta pe la margine. In Iasi te termina sinele de tramvai impreuna cu asfaltul spart de langa ele, adevarate capcane pentru roti. CA sa nu mai vorbim de blvd Tudor Vladimirescu, care se prezinta ca dupa o insamantare de mine antitanc, in sensul ca e valurit ca naiba, iar asa sunt muuulte strazi din Iasi. Sa ma scuzati, dar in Galati nu e chiar asa. Despre Bacau am numai cuvinte de lauda, si de uimire (cand am vazut autobuzele Mercedes), un minus insa pentru ca-s cam multe semafoare. Dar oricum, Bacaul :thumbl: . Cred ca se prezinta cel mai bine din toata Moldova la capitolul asta. Despre Bucuresti, ce sa zic, are de toate, si bune si proaste. cu traficul te obisnuiesti sa te infigi pana la urma. Ca dinamica a conducerii (adica daca ai nevoie sa te bagi, tai fata, etc) in ordine crescatoare: Bacau (nu ai nevoie, semafoarele fac totul); Galati (nu e congestionat traficul); Iasi (la fel cum spunea si Andrei); Bucuresti(sa mai spun de ce?). a, si sa plasez Constanta cam intre Galati si Iasi la capitolul asta, uitasem. si intr-adevar Sibiul are un trafic civilizat, chiar mai bun ca in Bacau (am ajuns si p-acolo). Brasovul cam seamana cu Constanta. Buzaul e destul de simplut, nu m-am confruntat cu probleme.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Sunt destul de bine adaptat la jungla bucuresteana, din fericire zic eu!

 

Incerc sa nu incomodez pe nimeni, dar asta nu ma opreste sa merg pe linia de tramvai, pe contrasens, in general iau fatza la semafor (pe linia de tramvai), fac jaloane printre masini (cu semnal scurt inainte). Merg pe linia de tramvai si in statii, e drept, mai incet! Nu ma dau inapoi de la nimic, incerc sa speculez orice "oportunitate" in trafic (de ex. daca am ocazia, ma iau dupa Salvare sau dupa coloane oficiale, ca-mi deschid drumul), incercand totusi sa nu-i incomodez pe ceilalti.

 

Daca n-am incotro, incomodez si pe altii, cu parere de rau, dar asta-i viatza! De exemplu, odata, veneam de pe St.cel Mare pe Dorobanti la ora de virf, trebuia sa gasesc un loc de parcare pe Dorobanti (trebuia sa car ceva la masina), am mers pina la Lahovari fara sa gasesc nimic! La Lahovari am intors si am mai luat o data tot Dorobantiul cu acelasi rezultat, aproape de St. cel Mare, am intors pe linia continua si am luat-o iar spre ASE... la un moment dat am vazut o cucoana care dadea sa iasa cu spatele de pe trotuar. Am oprit si am asteptat-o (ca sa-i iau locul), bineinteles ca ala din spate (care era atit de aproape incit nu mai avea cum sa ma ocoleasca) mi-a "umplut frigiderul", iar cind in final a reusit sa iasa din spatele meu, a oprit linga mine a deschis geamul si mi-a transmis si prin viu grai, dar nu m-am suparat, i-am zis doar ca imi pare rau... si a plecat mai departe destul de impacat!

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

@NFS Ceea ce tu ai relatat este cu totul altceva. Asa mai procedez si eu, dar una este sa te orientezi fara sa-i incomodezi pe altii si alta sa fi si smecher si sa mai deschizi si geamul sai tragi o... celuilat partener de trafic.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Dar ce ziceti de traficul in Bucuresti noaptea? Mie mi se pare mult mai periculos atat ca pieton cat si ca sofer. Nu merg mult noaptea dar de cate ori am mers am vazut scene de trecut prin intersectie cu >60 kmh pe cedeaza trecerea si semafor intermitent. Ca pieton la fel - liniste in jurul tau, dai sa traversezi o straduta mica, te uiti, nimic, faci pasul si vruumm trece ceva tunat pe langa tine. Eu unul sunt mai speriat si merg mai cu ochii in 4 noaptea decat ziua. Ca daca ziua pot sa-mi indoi/zgarii ceva noaptea poti s-o mierlesti.

In rest merg calm, nu ma bag pe linia de tramvai decat sa depasesc ceva scurt sau daca e drumul nasol. Nu fac slalom, nu iau fata, nu ma bag in fata la semafor, nu trec nici pe galben daramite pe rosu, las pietonii si semnalizez tot timpul. Dar nu las pe nimeni sa intre in coloana daca a depasit pe linia de tramvai coloana X( - cred ca sunt in stare sa-mi pocnesc masina pentru asa ceva (chiar era sa o fac cu un tico) - mi se pare normal sa isi asume faptul ca au luat-o pe linia de tramvai si sa mearga pe ea pana unde vor (exceptie fac cei care au intrat de pe o straduta laterala din stanga mea si au ramas pe linie - aici ii las cu draga inima).

Share this post


Link to post

nfs> nu degeaba ai nicku pe care il ai :) fericitilor cu masinute mai mici eu cu breaku tre sa ma gandesc de 2 ori inainte sa ma tin dupa un tico sau un matiz cand il vad ca trece printre 2 masini ... cat despre taiat fata sau chestii dastea sicanandu-l pe altu nu sti cum e ala atent si il atingi usor si pt. nedare de prioritate iti ia carnetu :(

 

oricum in traficul din bucuresti CASCO e sfanta :D

Share this post


Link to post

Tipul de condus "A LA NFS" este cel mai indicat in Buc., asa conduc si eu dar hai sa ne gandim daca toti ar conduce ca noi ce se intampla????? ANARCHY IN BUCHAREST...si nu nu sunt de accord cu cei care jignesc blinzii partenerii de trafic... :banana:

 

Iar asigurarea CASCO o sa fie inramata pe perete este sfanta :thumbl:

Share this post


Link to post
    Ca exemplu de oras din Romania cu trafic civilizat pot mentiona SIBIUL.

    :) >-

 

 

Da, dar asta numai datorita calmului specific ardelenilor, parca si semafoarele tin mai mult in Sibiu =))

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Perfect adevarat!

=D> Si autoturismele sunt mai putine insa respectul fata de participantul la traficul auto, fata de pieton si fata de sine insesi este acelasi. =D>

Am stat o buna bucata de vreme pe acolo si sa stii ca te modelezi foarte repede cu toate obiceiurile lor si cand revii la matca cei din jurul tau vor constata ca te-ai schimbat foarte mult. Asta vor observa si stopurile! Hi! Hi! :P

Share this post


Link to post

primii fulgi de nea ... parca 75% dinntre soferi au uitat sa conduca :) )

 

pe lanaga casco ... caucioace de iarna rules... cand celd e langa tine derapeaza tu prinzi aderenta ai repede sa ii iei fata :) )

Share this post


Link to post

Nu stiu cum e in Bucuresti dar de vreo 3 zile in Iasi e JALE. A nins sanatos si te tragi cu saniuta pe strada. Abia azi a inceput sa se mai dezghete si sa mearga mai acatarii traficul . Ieri am scos masina cu chiu cu vai din spatele blocului de zapada ce era. Azi iar am dat 20 cm de zapada jos de pe masina de mi-au inghetat mainile.  <img src= (">

Share this post


Link to post

in seara asta am condus pt. prima oara in cariera mea de sofer incepator pe zapada cat de cat ... s-a terminat cu joaca 35-40 frana de motor fara depasiri fara figuri :) mi-e groaza sa vad care e treaba maine :D

Share this post


Link to post

aseara pe la 23 prin bucuresti...ninsoare...gheata deja...eu mergeam ca de obicei...cind trece pe linga mine un suzuki ignis...cu viteza mare.

l-am mai vazut si mai tirziu...aveam cam acelasi traseu...

ce vreau sa intreb: masina asta e 4x4? ca lua curbele supertare fara derapaje...am ramas masca

Share this post


Link to post

"Este mult mai mult decat un automobil din clasa celor compacte! Ignis este in primul rand un automobil multifunctional, silentios, propulsat de un motor cu caracter sportiv, cu un interior confortabil si disponibil si in versiunea cu tractiune integrala."

Share this post


Link to post

astazi am fost la aeroport ...trebuia sa ajung la ora 8,si eu am plecat la 7.45 de acasa( am stat sa curat masina de mi s-a luat)! stau la Piata Rosetti...la ora 8 si 5 eram la aeroport! :lavolan:

 

dar recunosc ca a doua oara nu as mai conduce cum am mers azi...bine ca nu s-a intamplat nimic...  <img src= ">

 

cate flashuri mi-am luat de la ceilalti soferi...treceam de ei si incepeau flash-urile :D

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Iar au fost luate autoritatile prin surprindere de catre batrana iarna. Si se mai vaitau ca au luat banii degeaba pana acum!

De trafic, ce sa mai vorbim?! Nameti, se circula doar pe o banda, mai bine tii masina inzapezita in locul de parcare, cine-l are. :redface:

Share this post


Link to post

Aseara la 11 nici urma de utilaj de deszapezire prin Bucuresti, pe Fundeni nimic, pe Colentina la fel, pe Stefan cel Mare era totusi o cisterna care sparcaia cu sare de aia ecologica. Mai tarziu la fel... :mda: si m-am invartit destul de mult prin Bucuresti azi noapte... ( mai ales prin parcare la Billa > :) unde la un moment dat se facuse cam inghesuiala :dizzy: . Era zapada tocmai buna.)

Share this post


Link to post
Aseara la 11 nici urma de utilaj de deszapezire prin Bucuresti, pe Fundeni nimic, pe Colentina la fel...

 

Pai, :scarpin: cred ca nu mai e Basescu primar! :mrgreen: Cind era el primar, le dadea alarma la astia cu dezapezirea la doua noaptea! > :)

Share this post


Link to post

Eu stau pe o strada la periferia sectorului 1, dar in fata primariei sectorului 6. Am sunat la sectorul 1 sa trimita o freza pt ca nu se mai poate circula nici pe jos, dar cu masina, si au spus ca nu au nici una disponibila  <img src= S"> . La sectorul 6 am mers pe jos, la ei la usa, primaria e la 200 de metri de casa mea, si au spus ca nu au cum sa ajunga la noi !!! :wallbanger: :mda: X( :scarpin: Cum dracu sa fac sa vina si pe strada mea un utilaj ??? :-?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...