Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Matiz Euro 3

Recommended Posts

ProSport Publica in numarul de miine un articol despre Maty euro 3 facut de colegul meu Marian Burlacu. N-am timp sa-l pun astazi aici , luati ziaru' :D glumesc, il pun miine oricum ca nu stiu pe net cum il incarca astia

Share this post


Link to post

Colegul tau sa se hotarasca in privintza consumului: scade cu 20% (la inceput) sau cu 5% (la final), ca raportul este de 4/1, iar aici e vorba de tehnica si nu de scor de futbal. Probabil ca s-a speriat de cifre.

Apropo, documentarea de astazi pentru un articol de presa se rezuma doar la citarea fara ghilimele a unor extrase de pe situri si compilarea lor cu raspunsuri date prin alte publicatii ? El stie ce senzatie are un cititor de cotidiene cand citeste informatii vechi si inconsistente vandute la pret de prospatura? Ii spun eu: de voma. Mai bine publicati doar referintele si cititorul se va informa mai exact. Iar ca dezinformarea sa nu mai atinga cele mai inalte cote mai bine nu mai publicati poze pentru a nu mai fi acuzati, fie ca nu le aveti, fie ca nu stiti cum arata obiectul. Ce a facut colegul tau si pe langa el multi altii, din toata mass-media, se cheama "fusherai" si poate ajunge exemplu prin cursurile de specialitate.

In presa automobilistica, Romania detine un record inegalabil: zeci de ani la rand, cititorii de sport automobilistic erau informati despre desfasurarea competitiilor nationale de catre un individ care n-a fost prezent niciodata pe acolo. Topescu stie despre cine este vorba. Noua generatie de ziaristi si-au propus sa darime acest trist record ?

Share this post


Link to post

Citez din Liberatea " Matiz Euro III consuma mai putin ! .

 

Din aceasta luna,a aparut pe piata romaneasca versiunea Euro 3 a autoturismului Matiz.Noile masini vor consuma mai putin cu pana la 1,7 litri de benzina la 100 km , ceea ce inseamna o economie de 20%.Consumul extraurban e de 4l/100 km , cel mixt de 5,3l/100km , iar consumul urban de 6,7 l/100 km.

Pretul unui Deawoo Matiz Euro III porneste de la 5299 euro. :thumbl:

 

Edited by ToPser

Share this post


Link to post

:) >- M abucur Tolin ca ai un cuvint de spus la adresa articolului si chiar te invit sa trimiti mesajul tau si pe adresa de mail care apare acolo: marian.burlacu@prosport.ro . e un moto al unu ziarist prea mare care spune ca fiecare sut in C.U.R. de la voi este un pas inainte pentru noi... spre mai bine. :thumbl:

Share this post


Link to post

si ca veni vorba...

 

DAEWOO ROMÂNIA / NOUTĂŢI

 

TITLU: Matiz cu motor Euro III

 

SUBTITLU: Constructorul de la Craiova se aliniază legislaţiei în vigoare. Preţul modelului ce va fi comercializat creşte cu 300 de euro, ajungînd la 5.299 de euro

 

Marian BURLACU

 

INTRO: Din cele 27.340 de unităţi vîndute de Daewoo Rom`nia în 2004, 19.960 au fost Matiz. Din această lună, acest model va fi echipat cu un propulsor ale cărui emisii poluante vor fi mai mici

 

Cum legislaţia în vigoare îi obligă pe constructorii de automobile din ţara noastră să realizeze, de la începutul acestui an, vehicule care să respecte normele de poluare Euro III (cel puţin), Daewoo Rom`nia a anunţat că un motor care respectă aceste norme a fost introdus în echiparea modelului Matiz. Această versiune îl va înlocui pe cel cu propulsor Euro II. “Acum, în reţeaua de dealeri există un stoc redus din acest Matiz, care va fi epuizat în foarte scurt timp”, a declarat Valeriu Gîrlea, directorul de comunicare al producătorului.

Compania nu înregistrează o premieră, de la începutul anului 2004 modelul Cielo fiind echipat cu un motor Euro III.

 

INTERTITLU: Sistem antifurt în varianta standard

 

Noul propulsor pe benzină are o capacitate cilindrică similară celui vechi (0,8 litri), însă puterea sa a scăzut de la 51 de cai la 48. Potrivit comunicatului emis de Daewoo Rom`nia, şi consumul de combustibil va fi redus cu 20%. Cel urban va fi de 72 de litri la 100 de kilometri, iar cel în afara oraşului de 4,1 l/100 km.

De asemenea, automobilele Matiz vor fi echipate, în varianta standard, cu un sistem antifurt integrat în cheia de contact, care permite pornirea motorului doar atunci cînd este utilizată una dintre cheile originale.

 

marian.burlacu@prosport.ro

 

FOTO EXPLICA}IE COD

 

Foto:

 

CASET+

TITLU: Uşurinţă în conducere şi siguranţă în exploatare

 

Pe lîngă faptul că emisiile poluante vor fi mai reduse, automobilele Daewoo din generaţia Euro III vor prezenta mai multe avantaje. Astfel, consumul de combustibil va fi, în medie, mai mic cu circa 5%, atît cel urban, cît şi cel extraurban, iar nivelul de zgomot, atît interior, cît şi exterior, se va îmbunătăţi substanţial. |n plus, uşurinţa în conducere şi siguranţa în exploatare vor fi influenţate pozitiv, atît prin existenţa sistemului OBD, cît şi prin adăugarea mai multor senzori care vor concura la optimizarea funcţională a motorului.

 

CASET+

TITLU: Exporturi de 40 de milioane de dolari

Potrivit directorului de comunicare Valeriu Gîrlea, anul acesta valoarea exporturilor Daewoo Rom`nia către General Motors ar putea ajunge la 40 de milioane de dolari, de patru ori mai mare decît în 2004. Producătorul de la Craiova produce pentru GM motoare pe benzină de 1,5 şi 1,6 litri, care respectă normele Euro II şi Euro III, cutii de viteză, precum şi subansamble. Modelele Cielo, Matiz şi Nubira II vor mai fi construite pînă în octombrie, cînd expiră licenţa de fabricaţie, însă acum se negociază continuarea colaborării cu GM Daewoo.

Edited by keluboss

Share this post


Link to post
...Această versiune îl va înlocui pe cel cu propulsor Euro II.

=)) nici nu banuiam ce racheta mi-am luat! :) ) :) )

Share this post


Link to post

Poate stiti cumva si cand va fi prima promotie la matiz euro3 si cam care ar fi reducerea.

Share this post


Link to post

Probabil ca nu prea curand ca abia a fost lansat. Si se vinde destul de bine.

Share this post


Link to post

Pe site-ul oficial scrie ca a scazut consumul cu 20%, aka 4.3% afara. Chiar sunt curios care sunt diferentele prin care se obtine consumul asta si eventual pretul schimbului, ca eu m-as baga. Pot renunta la 3CP pentru economia asta de combustibil.

Share this post


Link to post

Si eu m-as baga... da' nu pot sa renunt la masinutza mea nici chiar pt consumul ala! Avem o relatie speciala :">

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
Poate stiti cumva si cand va fi prima promotie la matiz euro3 si cam care ar fi reducerea.

Prima promotie nu stiu, insa cunosc faptul ca ea se realizeaza in mod sigur de doua ori pe ani. Perioada greu de aflat si cred ca depinde doar de strategia uzinei de la Craiova tinand cont de concurenta.

Share this post


Link to post
Si eu m-as baga... da' nu pot sa renunt la masinutza mea nici chiar pt consumul ala!  Avem o relatie speciala :">

De fapt ma referisem la modificarile de la motor, nu la schimbul masinii, dar cred ca ar costa si asta suficient (schimbat ecm, egr si ce naiba mai e pe acolo nou+adaugat bobine de inductie) si nu mi-as permite. Nici eu nu-mi dau masinuta, are cam aceeasi varsta cu a ta si am prea multe amintiri cu ea ca sa renunt asa usor. Doar e prima mea masina, nu?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...