Jump to content
Sign in to follow this  
mcrusu

Senzori Parcare

Recommended Posts

Eu zic ca are un pret foarte bun + ca are si senzori de temperatura (si totul integrat elegant in oglinda).

Totul este sa vezi daca oglinda-i buna ca si dimensiuni (sa nu fie prea mare sa nu mai poti deschide parasolarele sau asa ceva ...)

Edited by dinoc

Share this post


Link to post

Am oglinda electrocroma... Nu cred ca as schimba-o cu oglinda propusa de ei...

Share this post


Link to post

Da Viper in cazul tau nu se aplica (sugestia era pentru CT_ZDB) - pe un Cielo ar fi un 'improvment' :)

Edited by dinoc

Share this post


Link to post

Dar aveti idee unde se pot si monta senzorii astia...ca de luat o sa iau sigur...insa nu vreau sa imi incerc maestria pe masina mea...

In bucuresti neaparat!

Share this post


Link to post

Am montat pe 2 masini senzori de parcare la radacini-ul de langa gara de nord - totul ok, recomand.

Share this post


Link to post

IIIhhh radacini... [-X

Next please!

Edited by tiberiuenache

Share this post


Link to post

... ma rog nu stiu ce poveste ii fi patit tu acolo cu nu stiu cine de-ai ramas cu sechele ... da' in principiu poti la orice service unde instaleaaza alarme.

Share this post


Link to post

Am probleme cu sistemul de senzori de parcare si vreau sa iau altul. L-am luat din vitan de la un tip (persoana fizica...), l-am montat la o firma tot in vitan, dar sistemul era cu 2 senzori de fata si doi de spate, iar ei au zis ca nu se poate, toti trebuie montati pe spate. Dupa ce i-au montat, si-au dat seama ca doi nu pot fi conectati, dar nu-i puteam monta nici pe fata, ca ramineam cu gaurile in bara. Dupa 2 luni, am gasit modulul cazut in porbagaj, in apa, si de atunci mai functioneaza un singur senzor. Asa ca vreau sa schimb tot sistemul, dar de data asta trebuie sa iau unul bun. Ce-mi recomandati?

In alta ordine de idei, as vreu sa schimb stergatorul dreapta cu unul mai lung, care sa-mi stearga parbrizul pina sus. In stinga nu merge mai lung, dar in dreapta incape (am Cielo). Pot face asta (ma gindesc sa nu faca probleme motorasul, sa nu se incalece, mai stiu eu ce alte probleme)?

Multumesc anticipat pentru sfaturi.

Share this post


Link to post
Cum vi se pare pachetul acesta? Vine si cu un termometru interior/exterior integrat, cu afisajul pe oglinda.

Pentru cei mai pretentiosi este un model cu camera, afisarea facandu-se tot pe oglinda.

 

P.S. nu am nici o legatura cu site-ul respectiv, dar ma bate gandul sa imi cumpar un sistem de senzori. Locurile de parcare sunt din ce in ce mai mici si Cielo nu isi schimba dimensiunile... cel putin eu unul nu vreau sa si le schimbe :P

mi se pare super. plus ca toti 4 senzori sunt pe spate. ti-ai mai pus cumva?

Share this post


Link to post

N-am inteles-o pe asta cu "plus ca toti 4 senzori sunt pe spate", adica cum ? :)

Edited by dinoc

Share this post


Link to post

@Mef. Lasa, ca pe site-ul ala informatiile sunt eronate. Am gasit exact aceeasi senzori dar aveau la specificatii trecuta distanta de 0.35m in loc de 0.2m.

 

Ideea este ca in proportie de 99% toti senzorii care se gasesc la noi si au preturi sub 2-3 milioane au distante minime incepand cu 0.35m. Iar sa-mi fie cu iertare, distanta aia o mai apreciezi si tu, un senzor ca sa fie cu adevarat folositor ar trebui sa aiba o distanta minima de maxim 10 cm. Alfel nu prea merita banii dati si ciuruitul spoiler-ului.

  • Like 1

Share this post


Link to post
N-am inteles-o pe asta cu "plus ca toti 4 senzori sunt pe spate", adica cum ? :)

Ma refeream la spusele unui coleg pe pe forum: "l-am montat la o firma tot in vitan, dar sistemul era cu 2 senzori de fata si doi de spate, iar ei au zis ca nu se poate, toti trebuie montati pe spate. Dupa ce i-au montat, si-au dat seama ca doi nu pot fi conectati, dar nu-i puteam monta nici pe fata, ca ramineam cu gaurile in bara."

In cazul acestui senzor la care ne referim toti sezorii sunt pe spate...nu pot exista confuzii (in fata nu simt nevoia unor senzori dar in spate nu mi-ar strica)

Share this post


Link to post

Ideea este ca, de la acea distanta de 0,35 pe care ti-o dau producatorii, pana pui piciorul pe frana mai faci cativa centimetrii, poate chiar zeci, in functie de ce reflex ai si viteza :) - de aceea te atentioneaza un pic mai devreme - iar cei 0,35 sau 0,20 sunt suficienti pt o parcare fara incidente.

 

Pt a acoperii in intregime bara (spoilerul) ai nevoie de minim 4 senzori, fiti suspiciosi la cele cu mai putini de 4.

Edited by dinoc

Share this post


Link to post

Confirm spusele lui dinoc: trebuie minim 4 senzori ca sa te poti baza pe ei. Deasemeni va recomand ca cei doi senzori de la extremitati (adica nr 1 si nr 4) sa fie cat mai departati unul de altul, atata timp cat orientarea lor ramane aceeasi. Am patit-o la o masina (cu 4 senzori montati la fabrica) sa nu detecteze un stalp mic care a venit destul de razant ca sa zgarie masina pe exterior.

 

Noroc!  <img src= ">

 

EDIT:

...

Deasemeni va recomand ca cei doi senzori de la extremitati (adica nr 1 si nr 4) sa fie cat mai departati unul de altul, atata timp cat orientarea lor ramane aceeasi.

...

...si atata timp cat inca acopera integral bara din spate!

Edited by exode

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...