Jump to content
Sign in to follow this  
robert333

Bucurestiul Contrastelor

Recommended Posts

Dupa cum spune si titlul topiculu am deschis acest topic pentru a vedea parerile bucurestenilor despre orasul in care locuiesc.

 

Spuneti ce va deranjeaza sau ce va place ..si de ce ???

Puteti da si adrese. De ex: -gunoiul se simte ca la el acasa in zona Republica :P

-raiul cersetorilor este zona Universitate s.a.m.d > :)

Varsati-va <<oful>> in acest topic.

 

Astept sa vad mentalitate si dispozitia romanului in legatura cu cel mai cunoscut oras din tara lui :)

Share this post


Link to post

Faci vreun referat? :D

Civilizat e sa completezi si tu datele profilului.

 

Desi nu-s regalist.. un farmec are Bulevardul Regina Elisabeta.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Se da dezlegare si pentru 'straini'? :)

 

Eu am fost de doua ori in Bucuresti, la interval de un an. Se intampla prin 2004, ajuns undeva printr-un sector - 6 dar nu mai retin exact- am stat la cineva o zi si o noapte. M-a dezgustat total: manelism, prostie, mizerie. Am zis ca nu mai calc niciodata. Intamplarea a facut ca in urmatorul an sa am ocazia sa locuiesc in centru; asadar am vazut ce era de vazut, m-am plimbat si mi-a placut. Relativ curat, seara lume multa pe strazi, parca orasul traia. Comparatia o faceam cu felul in care arata Clujul atunci; imi aducea a sat, maxim comuna.

 

Intre timp lucrurile s-au schimbat, as vrea sa mai ajung in B. dar sa fiu departe de periferie. A, da, ce nu mi-a placut, dupa cateva zile petrecute a fost si ramane stilul de viata alert. La noi e liniste si pace.

Share this post


Link to post

O lume pestrita cuprinsa pe multe locuri de boli urbane, ca peste tot. :) Nu sunt toti manelisti, nu toti asculta Deep Purple, U2 sau Beethoven.

Dupa mine cea mai mare atractie a Bucurestiului e faptul ca da jumatate din PIB :D =))

 

La noi e liniste si pace.

Nici aici nu e razboi.

E si firesc sa fie al contrastelor, nimic nu e "smooth" pe lumea asta, doar somnul. Ala.. de dureaza mai mult de o noapte. :)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
Dupa mine cea mai mare atractie a Bucurestiului e faptul ca da jumatate din PIB :D =))

 

Dupa mine e singura.

Share this post


Link to post

Si normal. Doar ca mi s-au parut mai multi ca pe la noi. Tot in Bucuresti se fac banii, de acord.

Share this post


Link to post

De data asta nu am o parere... ca de obicei :)

Nu pot fi multumit de un Bucuresti in care:

- consum aproape 3 ore zilnic numai ca sa ajung la si sa ma intorc de la servici

- nu pot sa fac un pas fara sa ma murdaresc de una din urmatoarele:

- praf, daca e uscat

- noroi, daca e ud

- rahat de caine, daca e iarba

- masina o pui pe trotuar si oamenii merg pe strada

- violenta mocneste la tot pasul (desi in aparenta pare liniste)

- "lumea buna" il pareste si se muta in IF (asta poate fi si un lucru bun, mai vedem)

Ar mai fi, dar sa zic si de bine:

- sunt si parcuri intretinute bine (Herastrau, Cismigiu, cel putin)

- se pun totusi borduri si asfalt si pe aleile dintre blocuri (ei da, incredibil, dar asta se intampla pe la mine)

- sunt multe evenimente "importante", iar unele dintre ele conduc la un efort de curatenie deosebit (din pacate sabotat de pamantul care se revarsa aproape peste orice bordura)

Chiar ca s-ar putea face un "studiu" tematic, ce-ar fi rau in asta Tommy?

Share this post


Link to post

Cel mai frumos oras din tara :X (dupa parerea si gusturile mele - cu siguranta mi se va spune de multi ca sunt foarte proaste atat parerea cat si gusturile). Iubesc agitatia orasului, contrastul dintre nou si vechi, felul de a fi al oamenilor de aici (ma refer la bucuresteni, nu la provinciali)... Iubesc Bucurestiul pt. ca exista :D .

Share this post


Link to post

De la Craiova poate se vede bine Bucurestiul, dar :

1. este infect

2. aglomerat

3. plin de nesimtiti

4. plin de fitzosi

5. plin de prosti

6. se construieste haotic

7. nu are infrastructura unei metropole

 

Of am obosit deabia astept sa ma apuc de casa de la Tartasesti .

Share this post


Link to post

Peste tot sunt fitosi, prosti, nesimtiti, etc. Faptul ca e capitala e normal sa adune toate aceste categorii si proportia sa fie mai mare decat in cazul altor orase. Am auzit cu ceva timp in urma parerea cuiva, despre Bucuresti, si mi s-a parut corecta... zicea ca orasul e unul foarte frumos dar il strica/degradeaza/murdaresc/aglomereaza etc. provincialii (ma aflu si eu printre ei) ce vin sa munceasca/invete in B. si care apoi arunca cu noroi in imaginea orasului spunand cat de nasol e si cat de greu se traieste (nespunand ca aici castiga de nshpe ori mai mult decat ar fi castigat in orasele lor, sau ca nivelul invatamantului e peste cel al zonei lor). Iar parerea mea despre Bucuresti nu s-a format dintr-o excursie la Bucuresti, sau din poze vazute in Craiova ilustrand B, intr-adevar n-am ani de stat in acest oras dar momentan imi place :D .

Share this post


Link to post

Eu am cam peste 20 de ani de stat in Bucuresti si deja a inceput sa nu-mi pese ca ala din fata mea arunca tigara pe geam, ca altu imi da flashuri, ca altu ma claxoneaza. Este adevarat ca Bucurestiu este facut din provinciali, mai mult decit atit majoritatea provincialilor sunt din Moldova, DAR asta nu inseamna ca ei fac mizerie, orasele din moldova sunt mai curate decit capitala, deci mizeria nu poate veni de acolo .

 

Orasul este murdar pt ca nu se face curatenie, ma uit la mine pe strada si vad tone de praf si nimeni nu vine sa mature, iar daca spal masina in fata curtii primesc amenda asa ca sa-i f**t pe aia de la primarie si sa vina ei sa dea cu matura ca eu nu mai dau . Chiar am vecini care dau cu KÄRCHER-ul prin fata curtii si s-au trezit cu aia de la politia comunitara cum ca spala masina, da masina era uscata, omu se modernizase si nu mai folosea matura :D

 

De asemenea problema mare este cu santierele incepute si neterminate, este o lalaiala continua pe bani europeni, bun, sa le ia banii da sa termine dracu odata, ma uit la pasajul asta nou de la Basarab, au gatuit circulatia si dintr-o data se circula perfect pt ca un escavator a taiat cablurile de la semafoare si se circula perfect, dupa 2 zile au venit aia de la sistematizare si au reparat semafoarele, iar ambuteiaj, dupa care si-au dat seama ca este mai bine fara si au taiat iar firele si au demolat si refugiile de tramvai, acum se circula perfect la Basarab. Ma intreb acum, este asa de greu sa gandesti in Bucuresti ???

Share this post


Link to post

Pentru un viciat ca mine sau ca altii Bucurestiul e inca prea bun :) )

 

Chiar ca s-ar putea face un "studiu" tematic, ce-ar fi rau in asta Tommy?

Nimic nimic, dar daca suntem cobai in experimente sociale sa stim si noi. :D

Share this post


Link to post
ma uit la pasajul asta nou de la Basarab, au gatuit circulatia si dintr-o data se circula perfect pt ca un escavator a taiat cablurile de la semafoare si se circula perfect, dupa 2 zile au venit aia de la sistematizare si au reparat semafoarele, iar ambuteiaj, dupa care si-au dat seama ca este mai bine fara si au taiat iar firele si au demolat si refugiile de tramvai, acum se circula perfect la Basarab. Ma intreb acum, este asa de greu sa gandesti in Bucuresti ???

 

Iti dau perfecta dreptate. Bucurestiul este urit pentru ca prea putini gindesc si prea multi incearca sa fure( si ma refer si la cei care nu fac treaba pentru care sint platiti, pentru ca salariul lor nu e justificat... e ca si cum l-ar fura)

 

Sint nascut si trait in bucuresti. Bucurestiul era un oras frumos pina prin 1995 cind au inceput sa se pivatizeze saracii cu duhul. si cu altele (vezi tot strungaru a facut dugheana in care vindea TEC , baterii de ceas si chiloti din turcia). De atunci e tot mai aglomerat, mai plin de praf si oamenii din ce in ce mai nespalati, violenti, uriti si multe alte calificative de genul..

Abia astept sa ma mut de aici undeva linga Bucuresti unde din pacate lucrez. Daca nu as fi fost bucurestean , sigur nu ramineam aici daca faceam studii aici...

 

E plin de oameni RAI ...rautate peste tot ...si asta gratuit..

Edited by gion

Share this post


Link to post
Peste tot sunt fitosi, prosti, nesimtiti, etc.

 

zicea ca orasul e unul foarte frumos dar il strica/degradeaza/murdaresc/aglomereaza etc. provincialii

Eu nu am venit prea des prin Bucuresti si nici nu prea imi doresc, asa ca din viziunea unui provincial, mai mult- a unui moldovean- singurul plus major al Bucurestiului tine de domeniul economic. Nu vei gasi in orasele de provincie nici atata mizerie, nici atat tupeu si nesimtire si nici atata agitatie (uneori gratuita). Iasi-ul nu constituie un exemplu dar este incomparabil mai curat iar daca mergi spre ardeal contrastele vor fi si mai mari.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Se poate ca ardealul sa fie altfel, de fapt este altfel, Clujul este foarte frumos si ingrijit DAR este mai scumpa viata decit in Bucuresti. Dar banatul care era fruncea a devenit Bucuresti 2, la fel de murdar cu multi oameni nesimtiti, santiere incepute si neterminate, chiar am ramas marcat de cit a decazut Timisoara .

Cred ca usor dar sigur toate orasele mari din RO vor deveni un Bucuresti, cu bunele si relele unui oras mare si superaglomerat .

Share this post


Link to post

Tommy - 1) nu fac nici un referat

2)daca te refereai la varsta...uita-te acum

3)doamne fereste,cum sa va fac cobai (doar sunteti prietenii mei)

 

Poate nu m-am facut inteles in viziunea unora.Insa titlul topicului "Bucurestiul contrastelor" spune tot.

Adica m-am tot saturat sa aud atatea 'contraziceri' si dispute pe seama: `Bucurestiul este urat ca sunt lucrari peste lucrari ;cersetori peste cersetori; hoti la tot pasul; gunoaie de zici ca inoti pin ele s.a.m.d. :) .Vreau sa aflu parerea fiecarui membru de pe acest forum si nu numai odata..ci de cate ori intervine ceva.

Acum sa-mi spun si eu parerea ; la `Bucuresti`(cum mai e supranumit de generatia noua) exista si parti rele dar si parti bune.

 

Parti rele:

-gunoiul :zona Republica,Ferentari,undeva prin Bucurestii Noi ...

-traficul-aglomeratia-:peste tot :wallbanger: (aici sunt incluse si lucrarile... > :) )

-cersetori:din plin in Universitate...

-hoti :migreaza (nu au un loc stabilit)

-mesaje unde prostimea este la nivel inalt : "Nu parca-ti" pe strada Henri Coanda in fata unei superbe vile a carei iarba era `tocita` de un Audi Q7...si bineinteles multe altele de la asmenea prosti cu mesaje tot mai traditionale pana la anunturi de matrimoniale si masaj erotic pe gardurile unei gradinite respectiv scoli generale.

 

Parti bune:

-Casa Poporului (mama lor de comunisti) :)

-parcurile :Carol ,Tineretului ,Herastrau ,Cismigiu...

-masinile luxoase ce strabat ochii tuturor ...etc

 

Poveste mea: Eu sunt/ma consider un provincial ,venind din Falticeni (Suceava,Moldova) de la varsta de 17 ani cu gandul de a castiga ceva bani >bineinteles ma gandeam ca intr-o buna zi sa ma intorc inapoi dar...aici m-am intalnit cu sotia mea si aici am zacut.

Tinand cont ca acum am aproape 42 de ani (de Ziua Muncitorului ii implinesc...) cred ca pot sa ma consider in stare sa pot spune aceste lucruri despre Bucuresti...

 

VA MULTUMESC !!!

Share this post


Link to post

Nu va intrebati ce poate sa faca Bucurestiul pentru voi. Asta tine de primarii, guvern, etc (care sint incapabili sa faca ce ar trebui). Desi, spre exemplu in Sectorul 3 lucruriile se misca: au facut multe locuri de parcare, pus borduri, demolat garajele care nu aveau autorizatie.

 

Intrebati-va mai bine ce puteti face voi / noi pentru Bucuresti.

Exemplu: asta iarna cind era zapada, aproape toata lumea statea pe balcon injurind, asteptind sa vina primaria sa curete zapada din fata blocului.

Atita timp cit vad vecini de bloc, bucuresteni get-beget, ca se duc linga ghena de gunoi si in loc sa deschida usa la ghena, pun punga de gunoi in fata usii de la ghena (sau si mai rau pe scara!) nu poate sa ma convinga nimeni ca de vina sint 'taranii' care vin in Bucuresti.

Vorbea cineva pe aici de rahati de caine. Pai cind vin hingherii, locatarii blocuriilor efectiv 'se bat' ca sa pastreze cainii vagabonzi din fata blocului. Nu mai vorbesc, eu nu am vazut un propietar de caine cu maturica si farasul pentru a curata murdaria facuta de cainele propietate personala.

Si exemplele pot continua.

 

Am vazut foarte multe orase 'din provincie' unde lumea este mai educata decit in Bucuresti. Cinste lor.

 

In Franta, la Paris, locatarii sint obligati prin lege sa vopseasca blocul in care stau, odata la 5 ani.

Edited by hitman

Share this post


Link to post
-Casa Poporului (mama lor de comunisti) :)

Care-i partea buna la o cladire pentru care plateste toata lumea sa fie folosita,doar, la o mica parte din volum ? Despre modificarea prin ea a hartii seismice a orasului, specialistii stiu mai bine si nu doreste cineva sa se dovedeasca ca au dreptate.

 

Altfel, Bucurestiul este o mixtura culturala ale carei puncte comune sunt, exact, cele care nu plac bucurestenilor, in primul rand.

Share this post


Link to post

Si in sectorul 6 incep sa se miste lucrurile. Deh se apropie campania.

 

Ce nu-mi place in B?

Aerul irespirabil, poluarea si traficul.

 

De ce sunt blocaje?

In primul rand din cauza unei semaforizari proaste si in al doilea rand din cauza infrastructurii depasite de mult de numarul de masini, ca soferii sunt mult mai civilizati si mai cu bunsimt decat prin multe orase din tara. Cand intrii de pe o strada laterala si ai cedeaza cel mult a treia- a patra masina te lasa sa te bagi.

 

In craiova de ex. Ori te bagi la tupeu, ori astepti sa treaca toata coloana. Daca opreste vreo masina sa te lase, mai mult ca sigur are numar de B. :D

 

Petrec 4 h pe zi in trafic, deja a devenit o rutina, un stil de viata.

Din punct de vedere economic, B, e cu multi ani in fata multor alte orase, pacat ca nu are o infrastructura adaptata necesitatilor actuale.

 

Daca as pleca din B?

Maine, daca as castiga aceeiasi bani in alt oras din tara.

 

Ce urmeaza?

O casa in afara Bucurestiului, maxim la 20 de km de B intr-o zona cu verdeata.

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post
Abia astept sa ma mut de aici undeva linga Bucuresti unde din pacate lucrez. Daca nu as fi fost bucurestean , sigur nu ramineam aici daca faceam studii aici...

E na. Permite-mi sa imi rad in barba. Tocmai ce am terminat studiile in Bucuresti si din colegii mei "provinciali" 80% inca locuiesc in Bucuresti. Statistica mea te contrazice.

 

 

Eu nu am venit prea des prin Bucuresti si nici nu prea imi doresc, asa ca din viziunea unui provincial, mai mult- a unui moldovean- singurul plus major al Bucurestiului tine de domeniul economic.

 

Eu mi-as gasi de lucru mai bine in alte parti, ceea ce mi-ar lipsi ar fi tocmai partea culturala: cinematografe, spectacole, concerte...

 

 

Si plus major sunt soferii: intr-o proportie foarte mare cu bun simt dupa cum zice si elful. Din pacate in fata ies doar nesimtitii.

Share this post


Link to post

Ca peste tot (in toate domeniile). Exact asta e si parerea mea, soferi mult mai civilizati/ingaduitori ca in alte parti. Conduc mult mai relaxat in B decat in Craiova :) .

Share this post


Link to post

Din pacate nu pot spune ca sunt relaxat cand conduc prin Bucuresti. E adevarat ca nu-s nici foarte stresat (cu o mare exceptie ... tot ce e pe 2 roti :( ).

 

Ce ma enerveaza este faptul ca este imposibil sa ajungi in timp util acolo unde ai nevoie. Deja am inceput sa-mi fac traseul in functie de locul unde trebuie sa jung, astfel incat sa trebuaisca sa intru cat mai putin prin oras. In ultimele saptamani ... am avut treaba la Romexpo ... am luat-o prin Ploiesti (si am prins coloana emirului NuMaiStiuCare imediat ce am trecut de aeroport ... si am pierdut o caciula de timp, Am avut treaba la Bagdazar ... autostrada+centura+nitel prin oras ... dupa care la Plaza ... am iesit iar pe centrura si reintrat cat mai aproape. Chestii de genul asta.

 

Cel mai nasol este ca, daca pe centura de sud (raportat fata de A2) mai e cum mai e ... se poate merge relativ rapid, pe cea de nord ... e JALE!

 

O mica "poveste". In decembrie am fost in Istanbul. Baietii au rezolvat destul de bine problema traficului (adica 10 mil. masini ... conform taximetristului care ne-a dus de la aeroport la hotel): orasul este traversat de autostrazi, in mare parte pe sus, pe care se poate merge cu pana la 120 km/h ... pe minim 3 benzi pe sens). De la aeroport pana la hotel, adica cca. 25 km (cca 90% pe autostrazi), integral prin oras (Ataturk e in oras) i-am facut la dus, la pranz, in cca. 30 min. La plecare, la 6 dimineatza, am facut numai 20 min. (turcu' a calcat-o rau de tot ... pana la 140 km/h pe autostrada).

Problemele apar doar cand iesi de pe autostrazi si intri in traficul de "jos". Dar si acolo, in intersectiile mari, chiar daca erau semafoare in functiune, erau si politai. Si, pentru prima data in viata mea, mi-a fost mila de politai. Aia chiar muncesc sa controleze traficul. Si reusesc. La orele de varf, chiar daca toate benzile erau pline la refuz, nu o am vazut intersectii blocate, cum se intampla in mod curent in Bucuresti. Ce mi s-a parut interesant. Desi prioritatea de shmecher era folosita la greu, nu prea am auzit claxoane ... se considera ca face parte din peisaj (poate nu e asa ... da' pe unde am umblat eu ... si am facut o caciula de km pe jos). Ce a fost si mai interesant ... stilul asta se aplica si de catre vaporasele care fac plimbari pe Bosfor. In viata mea nu am vazut 2 nave care sa-si taie calea una alteia (noi era cca. 200 la bord, toti la mese ... deci era destul de marisoara).

Share this post


Link to post

Dupa opinia mea aceste amenajari,reabilitari se intampla datorita "campaniei" si bineinteles oamenilor importanti ce isi anunta venirea in capitala.

 

Desi am prezentat mai multe pct. slaba decat bune ale Bucurestiului ...eu totusi sunt multumit ca stau aici doarece cum spunea-ti si voi sunt mandru ca eu nu fac ca ceilalti (vandalizez ,arunc gunoiul la voia intamplarii etc.) :-> :) si aceasta harababura ce are loc de cativa ani incoace,este rezultatul unei dezvoltari/involuari bruste. > :)

Share this post


Link to post
Desi nu-s regalist.. un farmec are Bulevardul Regina Elisabeta.

 

Care e plin de cladiri vechi, cu mult potential vizual... si totusi un an de zile, zi de zi, m-am uitat la ruina numita Gambrinus cum sta de-atata vreme ca un cadavru in mijlocul orasului. 4 ani mai tarziu, e tot acolo, in aceeasi stare, cu geamuri sparte si acoperis putred.

 

 

Am auzit cu ceva timp in urma parerea cuiva, despre Bucuresti, si mi s-a parut corecta... zicea ca orasul e unul foarte frumos dar il strica/degradeaza/murdaresc/aglomereaza etc. provincialii

 

Da, e o floricica parfumata si vin provincialii pentru a strivi corola de minuni a capitalei. Textele de tipul "provincialii strica" sau "femeile nu se descurca la volan" sunt prejudecati de doi bani. Bunul simt al unui om nu e dat de faptul ca s-a nascut in Pocraca de Sus sau in palatul Buckingham, ci de educatie, anturaj, etc. Iar un om poate fi imbunatatit in 2 moduri: fie "desteptandu-l" (il cresti, il educi, il culturalizezi, il INVETI ca sa inteleaga ce e bine), fie prin metode punitive (il amendezi, il pui sa faca munca in folosul comunitatii, ii pui restrictii, etc)

 

Se poate ca ardealul sa fie altfel, de fapt este altfel, Clujul este foarte frumos si ingrijit DAR este mai scumpa viata decit in Bucuresti. Dar banatul care era fruncea a devenit Bucuresti 2, la fel de murdar cu multi oameni nesimtiti, santiere incepute si neterminate, chiar am ramas marcat de cit a decazut Timisoara .

Cred ca usor dar sigur toate orasele mari din RO vor deveni un Bucuresti, cu bunele si relele unui oras mare si superaglomerat .

 

Din ce punct de vedere "e mai scump" ? E proportional cu veniturile, asa e peste tot. Clujul, Sibiul, Timisoara se ridica deja mult din punct de vedere industrial (si vor deveni concurenti seriosi pentru Bucuresti), si au avantajul ... avantajul zonei. Timisoara s-a stricat foarte mult, am constatat asta in ultimele vizite, precum si din spusele unui prieten care locuieste acolo. Cuvantul folosit de el a fost "se bucurestenizeaza" (iar faptul ca numele unui oras a fost transformat in verb inseamna ca Bucurestiul este intr-adevar ceva deosebit. Nu am spus ca e in bine sau in rau, ci doar deosebit). Clujul in schimb s-a pastrat mult mai bine, atmosfera pe strazi e mult mai relaxata, acolo chiar am vazut oameni la plimbare si citind ziarul prin cafenele.

 

Nu va intrebati ce poate sa faca Bucurestiul pentru voi. Asta tine de primarii, guvern, etc (care sint incapabili sa faca ce ar trebui). Desi, spre exemplu in Sectorul 3 lucruriile se misca: au facut multe locuri de parcare, pus borduri, demolat garajele care nu aveau autorizatie.

 

Nu sunt de acord. Parcari, borduri, demolarea garajelor fara autorizatie SUNT LUCRURI CARE AR TREBUI SA FIE DE LA SINE INTELESE, nu lucruri laudate. Haosul din Romania ne-a adus in starea in care suntem luati prin surprindere si apreciem excesiv normalitatea lucrurilor! Asa cum e normal ca firma de salubritate sa ridice gunoiul si atata timp cat platesc factura sa am curent la priza, tot asa ar trebui ca primaria si administratiile aferente sa isi faca treaba transparent, fara ca locuitorilor urbei sa li se para ceva senzational ca s-au facut locuri de parcare :)

 

Bordurile si celelalte sunt niste chestii de bun simt, macar de-ar fi facute insa cinstit (adica fara borduri schimbate asa cum au fost schimbate, si fara reasfaltari anuale pentru ca in Romania tehnologia turnarii unui covor asfaltic care sa reziste mai mult de o iarna este inca o enigma).

 

Mi se pare in schimb stupid ca cei care au atata putere de decizie sa permita intr-un oras cu pretentii de capitala timp de peste 15 ani sa se instaleze zeci de trasee de fibra optica aerian, lasandu-se colacii de fibra atarnati pe stalpi. Mi se pare stupid sa nu existe inca un plan APLICAT de fluidizare a traficului, cu o vedere de ansamblu venita de la un bun manager, de la cineva care sa gandeasca pe termen lung si nu pe termene de tip "hai sa schimbam bordurile luna viitoare". Mi se pare strigator la cer sa se permita distrugerea furibunda a spatiilor verzi si sa se inchida ochii la construirea unor cladiri care nu respecta autorizatiile date, sa se mai permita inca ridicarea de corpuri de birouri fara a asigura si locurile de parcare subterane necesare. Mi se pare o insulta fatisa declaratia nustiucarui ministru, conform careia decizia de a permite construirea a 3 blocuri turn in parcul Cismigiu a fost luata "pentru a ne asigura ca turistii pot localiza mai usor parcul Cismigiu in oras".

 

Eu mi-as gasi de lucru mai bine in alte parti, ceea ce mi-ar lipsi ar fi tocmai partea culturala: cinematografe, spectacole, concerte...

 

Tot ce-ai zis tu mai sus se intampla nu din cauza ca Bucurestiul este mai cu mot, ci din cauza ca este capitala tarii si cel mai mare oras. Ori, avand asigurata expunerea la peste 2-3 milioane de clienti, e normal sa vii cu un business de nisa sau cu un eveniment cultural mare acolo unde ai si cel mai mare potential de "desfacere". Facem concert cu Rolling Stones; pai unde-l facem, in Bucuresti, ca acolo sigur vindem toate biletele. Dar uite ca Beyonce s-a oprit la Cluj, n-a ajuns pana la Bucuresti. Si-o sa se mai intample asta.

 

Bucurestiul e un oras superb, daca ai timp liber si bani. Insa nu-i acorda exclusivitate in privinta partii culturale, deoarece nu o merita; beneficiaza de ea din simplul fapt ca este cel mai mare oras. Altfel, cinematografe, spectacole si concerte se gasesc si in alte orase mari din Romania. Bregovic a fost in Timisoara, TIFF-ul se tine la Cluj, Sibiu a fost capitala europeana anul asta si-a fost superb din punct de vedere cultural, iar exemple s-or mai gasi, dar nu le stiu eu.

Share this post


Link to post

Ce se intampla in alte parti din punct de vedere cultural se intampla la modul extraordinar. Deja in Bucuresti devin obisnuinta.

 

Ca se intampla pentru ca Bucuresti e oras mare? Asa, si? De aia imi place sa locuiesc intr-un oras mare. Si Beyonce s-a oprit la Cluj pentru ca la Bucuresti au fost Rolling Stones. Pana la urma who the fac is Beyonce de o folosim ca etalon?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...