Jump to content
Sign in to follow this  
emi2009

Subiect de gandire -zgomot la acceleratie Matiz

Recommended Posts

Salut,

 

Am o problema, cand motorul este rece se aude un sunet ciudat cand accelerez scurt (fier pe fier). A avut careva problema asta? Sunetul a aparut dupa ce am fost in service (cu revizia + accident). Ma gandesc ca o fi de la discul de ambreiaj? Sau a fost "tunata"acolo?

Daca cunoasteti problema asta sa-mi spuneti shi mie plz...

I-mi este sila sa mai ma duc cu ea in service..

Share this post


Link to post

Ce sa-ti zic, ar trebui s-o auzim si noi, ca sa ne putem da cu parerea ... azi e intilnire, poate iti faci drum pe la Palatul Copiilor ...

Share this post


Link to post

Pai daca ti-e sila sa te duci in service, poate vii la intalnire, sa auzim si noi mai bine sunetul cu pricina... ca de aici nu aud nimic! :)

Share this post


Link to post

K, vorbim la intalnire B 64 ROK, Multam frumos

Share this post


Link to post

Cu placere... da' sa vii cu motoru rece, ca altfel zici ca nu se aude sunetu' :) ))

Share this post


Link to post

Hai sa-ti spun ceva:acum o luna intr-o seara aud un zgomot ciudat,se intampla numai cand acceleram.A doua zi la prima ora eram la service.Ce crezi?Cazu-se goarna de la alarma si trepida cind acceleram.Asa ca te asteptam diseara sa vedem(auzim) daca e cazul sa te risti cu un drum la service.

Share this post


Link to post

Acum vreo luna? Adica iarna? Hmm... de obicei se intampla toamna... se usuca si ...cad. :)

Share this post


Link to post

Nu mai stiu cum s-a rezolvat problema lui emi, dar am avut si eu ceva asemanator; rezolvare: demontat scutul, arcuit un pic mai tare (acum e la vreo 2 cm de cutia de viteze, gaurile din spate sint ovale, asa ca merge reglat cit de jos vrei) si montat la loc ...

Share this post


Link to post

Nu l-am rezolvat, ieri am fost in service bou shi am plecat vaca...tot se aude...Mecanici aia nu si-au dat seama ce are(cica se rezolva la garantie, ma duc cu vorba...)

 

O sa incerc si varianta asta...Multzam...

Share this post


Link to post

Bey, azi noapte am rezolvat ceea ce nu s-a putut rezolva in SERVICE...am anulat bataia, era de la un cablu scapat in spatele motorului (eu E adevarat rauuuuuuuuu). Cred ca mi-am gresit meseria... :lol:

 

@Zeu: data aviatoare te rezolv si pe tine...

Share this post


Link to post

emi, despre ce cablutziu e vorba, omule? ca am si eu un greieras la ralenti care seamana a cablu ce se zbate liber pe undeva ... am ancorat si legat toate cablurile electrice accesibile din bord, dar tot face ...

Share this post


Link to post

Data vitoare sa zicem sambata !?Eu deja am inceput sa dau volumul mai tare !....Ca dk aud kestia aia mi se face un gol in stomac!...

Share this post


Link to post

Am stat aseara pana la 2:00 in garaj, este un cablu de electric ce se imbina de altul printr-o mufa prevazuta cu o siguranta metalica...cablul se afla pe partea cu bordul dar din exterior(sub capota) pe partea cu injectoarele(cred) este un rand de mufe (3) situate sub tubulatura de plastic de la aer.

 

Arat pe viu la urmatoarea intalnire(surubareala)...........Sper ca m-am facut inteles, daca nu, scuze...nu stau bine cu povestitul

Share this post


Link to post

Zgomot redivivus la mine! in sarcina, la accelerare, cam intre 2000 si 3500 rpm zornaie ceva sub capota ... sper sa fie mufa si cablurile alea nenorocite si nu din zona ambreiajului ... a dracu' masinuta, cum o las din mina cum imi aduce aminte ca exista si ea pe lume ... s-o fi ofticat ca n-am mai spalat-o din septembrie, probabil :D :D :D

 

PS: cred ca e mufa aia din cauza ca aparitia zornaielilor a fost insotita de disparitia greierasului de la ralenti; zornaitul a aparut brusc, la prima pornire a zilei, cred ca un sobolan ce si-a facut veacul prin motorul meu (am gasit kkt de sobolan pe capacul culbutorilor :huh: ) a binevoit sa miste mufa aia :blink:

Share this post


Link to post
cred ca un sobolan ce si-a facut veacul prin motorul meu (am gasit kkt de sobolan pe capacul culbutorilor :huh: ) a binevoit sa miste mufa aia :blink:

 

Mai, vezi ca astia sint periculosi. :blink: Mi-am lasat fostul meu Oltcit in parcare 2 zile (iarna) si dupa aia am gasit vreo 3 mufe roase si niste cabluri roase (distruse) de sobolani. Deci service, etc. tot tacimul. Am umblat dupa aia toata iarna cu un saculete de otrava de sobolani la motor, if you can imagine! :lol:

Share this post


Link to post

Nene, dar voi stati rau cu nervii, daca auziti tot felul de zgomote. Decand am dat jos rezonatorul si restrictorul, la mine se aude un sanatos zgomot de aspiratie care acopera orice chitzaiala. orice fasaiala.

Share this post


Link to post

Ai dreptate, stau prost cu nervii baietzii. Resturile de sobolan eu unul le maschez prin necuratzarea motorului. Nici nu se vad !

Edited by khhamsin

Share this post


Link to post

Io-tete! oi fi bolnav cu nervii acum > :)

 

NU, dragilor, zgomotul e pregnant, se aude si din afara masinii, mai ales dupa ce se incalzeste motorul; seamana cu zgomotul unui pumn de piulite aruncate in masina de spalat automata, ca sa fie mai clar pentru toata lumea.

 

Deci am o troaca 100%, merge de rupe (155km/h pe ceas cu rotile standard 155/65/13) dar zornaie infricosator.

 

De la aparitie, zgomotul si-a modificat comportamentul, in sensul ca la inceput il auzeam numai intr-un anumit interval de turatii, acum il aud doar in accelerare/decelerare si la ralenti, in turatie stabilizata nu zice nimic, iar motorul trage foarte bine, nici un semn la temperatura sau presiune ulei.

 

Anvizajez 2 scenarii: cel optimist, adica shoby a rezolvat definitiv vreo tablarie/mufa/cablu din spatele motorului, ceea e chinuiala dracului sa identifici sau scenariul pesimist, respectiv catalizator mucificat prin spargere.

 

Trebe' sa merg la service ...  <img src= ">  <img src= ">  <img src= ">

Share this post


Link to post

Identificat sursa zgomotului: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=2326

 

Cind aveti timp, uitati-va un pic daca brida de prindere a firelor ce merg la injectorul 1 si la canistra de vapori e fixata bine la locul ei, pe lonjeron, fiindca eu am gasit-o balanganind; cel mai rau lucru ce se poate intimpla este ca firele sa fie prinse de fulia alternatorului sau sa fie roase de cureaua de accesorii si atunci ... aleluia!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...