Jump to content
Sign in to follow this  
sorin77

Parchet Stratificat

Recommended Posts

salut

Vreau sa imi montez singur parchet stratificat. Deocamdata ma documentez ce imi trebuie si cum se face ca sa nu stric materialu de pomana.

A facut careva chestia asta singur?

Am nevoie de ceva poze, link-uri orice e util in treaba asta... am inteles ca ar fi nevoie de niste chigi ca sa il tina presat pana se lipeste.

Deocamdata nu am gasit poze cu ele pe net, ori cum se folosesc etc nici de unde le pot achizitiona.

Orice sfat e apreciat. =P~

Share this post


Link to post

Nu stiu cum se monteaza, majoritatea firmelor care vand asigura si montajul insa chingi si alte elemente de montaj gasesti la magazine gen Bricostore ;)

Share this post


Link to post

Eu mi-am montat singur. E f simplu. Trrebuie sa ai cateva placi pe care sa le imbini ca sa vezi sistemul. Folia se aseaza simplu. Cel mai greu e la decupajele de la usi dar se rezolva cu un fierastrau pendular (sau soricel cum naiba ii zice). La capete trebuie sa lasi un rost de dilatatie de vreun centimetru care ulterior se acopera cu plinta. Ideea e ca daca ai parchetul iti va fi mult mai usor totul vine de la sine :rolleyes: Sunt si niste intructiuni in pachet.

 

PS: un tutorial util de pe situl PRAKTIKER  <img src= ">

Edited by dreaQ

Share this post


Link to post

+majoritatea noilor parcheturi nu mai necesita lipire, acestea se imbina facand un "click", asa se numesc si modelele. Parchet cu click sau dubluclick.

Share this post


Link to post
Eu mi-am montat singur. E f simplu. .. PS: un tutorial util de pe situl PRAKTIKER  <img src= ">

Da e fain tutorialu, numai ca e pentru parchet laminat. Parchetul laminat cu click e simplu de pus, daca nu iti place se poate da jos si corecta ce nu a iesit bine.

Problema mea e ca eu am parchet stratificat fara sistem de click. Asta e foarte asemanator cu parchetul clasic cu mentiunea ca bucatile sunt mai mari si gata finisate.Odata montat nu mai vine raschetat apoi lacuit, etc ... si nici nu se mai poate da jos pentru corectii ulterioare (ca de, ... e lipit ).

Fiecare bucata de parchet are un rost si un canal de imbinare care nu se autoblocheaza cu sisteme gen click ci vin lipite cu lipici.

Aici incepe sa spunem partea delicata, daca pui prea mult lipici iese din canal si murdareste parchetul, daca nu pui destul nu tine :)

iar daca pui destul dar nu e asigurat cu chingile alea risti sa se miste si sa se lipeasca distantat.

Astfel sunt diferente intre tipurile parchet si tehnicile de montare.

Din acest motiv caut sa vad ce au mai experimentati alti forumisti, in materie de montaj parchet stratificat cu montaj sa spunem clasic.

Instructiuni de montaj nu am la el. E drept ca astfel de instructiuni am avut pe cutii de parchet laminat acolo o fost simplu.

:rolleyes:

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Chiar nu a montat nimeni de aici parchet stratificat sa imi spuna si mie despre experienta lor ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...