Jump to content
Sign in to follow this  
vb

Aprindere MIL - Engine Check

Recommended Posts

@satori > n-ai vazut in poze ? Se da furtun admisie jos, se scoate capac distributie, se aplica cu grija si mare bagare de seama sa nu te murdaresti la basca in motorul acela. Solventul acela puternic curge prin galerie pana pe supapele de admisie, inmoaie gunoiul, il face combustibil si cand pornesti motorul si il tii in talpa grea, il fumeaza pe evacuare.

PS: Eu ii dadeam si la exterior, ca n-am vazut vreo diferenta fata de interior.

 

Nea Toline faptul ca ati vazut 2-3 poze nu-nseamna ca toata operatia a constat ce ati vazut. Injectoarele au fost date jos si s-a aplicat si acolo solutia.S-au schimbat si niste garnituri tot de la injectoare. Procedeul s-a repetat de 2 ori, dupa care masina a fost tinuta 5 min. cu turatia la 3.000 rpm, iar la urma s-a mers in proba cu ea.

 

@DIO

Singurul raspuns pe care mi-l pot da in urma experioentelor si a analizei altor masini e ca .. au existat niste loturi de masini cu motorul de 1.4 care au iesit cu defectul asta din fabricatie. Aparitia problemei e doar o problema de timp. Celalalt Kalos pe care-l conduc merge preponderent cu benzina de '95 are aproximativ 41.000 km si pina acuma nu se manifesta ceea ce ma face sa cred ca a "scapat". Motoarele de 1.2 nu prezinta probleme de genu asta. De ce?

In ultimile 2 luni merg doar cu EVO si foarte rar cu 98 si schimb la turatii de 3.000-3.500 ... problema persista .. de ce ? Sunt ferm convins ca nici comutatorul de cifra octanica, nici super mega extra benzina nu o va face sa mearga mai bine ptr. ca cel putin cea din urma si, ma refer la benzina e doar elementul ce grabeste aparitia problemei.

Ce benzina sa mai pun? Sa-ncep sa schimb la 5.000 de turatii ? mecanicu' ala vorbeste ca sa nu taca.

 

Probabil ar trebui facuta o statistica sa vedem in ce perioada au fost asamblate masinile cu acest gen de problema. Nu stiu ... idea e ca odata aparuta problema singurul remediu e inlocuirea supapelor.

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post

Mecanicul ala vorbeste cea ce trebuie si tu nu ai nici cele mai mici argumente sa il contrazici.De ce nu bagi motorina daca tot contrazici legile fizicii?

Cat priveste motorul de 1,2 si acesta are aceleasi probleme.Acum 2 saptamani am fost contactat pe email de un posesor de kalos 1,2 care se confrunta cu aceasi problema.

Share this post


Link to post

Argumentele le-am specificat mai sus. Alta benzina mai buna decat EVO nu cred sa fie. Poate cea de la Petrom dar ... nu cred. Si-n contractul pe care l-am semnat nu scrie nicaeri "domnule mie imi mergi cu masina turata-n 4.000 ca altfel... e problema. Eu platesc o gramada de bani in rate si casco, iar in calitate de utilizator al acestei masini nu-mi convine sa merg turat ca la formula 1.

De ce alti membri care au fost in service cu motorul desfacut nu s-au mai intors cu aceeasi problema ? De ce li s-au promis ca problema nu va mai aparea? De ce GM a emis circulara in care se recunoaste faptul ca problema exista si sunt constienti de ea ?

Chiar daca 1.2 are si el probleme nr. acestora e mult mai mic comparativ cu motorul de 1.4. Mie imi place aceasta masina si cred in continuare ca-si merita banii dati, iar faptul ca are totusi o problema .. asta e. Am mai spus pe undeva .. prefer o problema, decat alte 100 care sa ma trimita-n service din 2 in 2 saptamani.

Share this post


Link to post

Supapele se schimba numai pentru misfire total.Ei recomanda benzina mai buna pentru ca nu stiu de comutatorul CO si defapt stii prea bine asta.Ultima circulara este sa nu se mai schimbe supapele pentru misfire pe un cilindru.Motoarele dohc sant mai predispuse depunerii de calamina datorita mersului subturat si a benzinei de calitate indoielnica.

In majoritatea cazurilor se merge in service cand deja depunerea este prea mare si sfertul lor de spray nu mai are efect.

Share this post


Link to post

Partial corect. Unii maistri sau ce naiba era ala ... habar n-au de comutatoru ala insa ..mie greu sa cred ca nimeni din service-urile din tara asta asta n-au habar.

A 2 circulara banuiesc ca e scoasa doar ptr. a minimaliza GM pierderile ..daca, daca isi revine cu solutia aia.Insa e specificat clar ... se efectueaza procedura iar daca problema persista se trece la schimbarea supapelor, pentru ca nu mai au nici o alta solutie alternativa.

 

P.S. Faptul ca se merge prea tarziu in service .. nu stiu sincer a cui e vina ...a noastra, a mecanicilor ptr ca nu inspecteaza la revizii cu atentie masina ..nu stiu

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post

Avand in vedere cat ai mers tu cu misfire, cred ca sprayul ala e frectie la picior de lemn detasat de corp. Ar trebui sa stie si ei asta.

 

Ce si de ce au schimbat garnituri la injectoare?

Share this post


Link to post

Primul este recall pentru chevrolet europa.

Circulara este pentru chevrolet romania unde schimba orice si oricum doar de dragul de a castiga un ban prin activitatea depusa.

Satori@ Schimbarea oringurilor la injectoare este obligatorie la fiecare demontare/montare.

Share this post


Link to post

N-a mai intrat cum trebuie inapoi si verificand garniturile a observat ca 2 erau deformate.

Share this post


Link to post

Off topic:

Nene Luciene, nu fi suparat pe noi, am dat-o putin pe gluma, sa mai destindem priveghiul asta.

On topic:

Ieri, ca am fost harnic si n-aveam ce face, am parcurs topicul de consum de la Kalos. Am aflat unele lucruri de acolo, n-a fost degeaba. Care cum era "fericitul posesor" de Kalos isi incepea postul cu ce benzina nemaipomenita isi serveste mandretea de masina. Lucru admirabil, in sine. Curios este faptul ca n-am remarcat printre cei care au avut probleme cu motorul pe cineva care sa fi bagat in rezervor, de la inceput, numai benzina de CO95. E doar o observatie si nu se pune problema ca ar fi o cauza. Daca nu este clar defectul de fabricatie gasit de ovi_jer prin notele interne ale retelei europene de service si care nu poate fi indreptat decat printr-o inlocuire a supapelor, atunci, pana la o dovada concreta, putem specula ca ar fi "un complex nefericit de imprejurari".

Dupa cum au postat in nota, kokoreienii au aflat de o serie de motoare echipate cu supapele gresite si daca au vazut ca au aparut fenomene asemanatoare, incearca intai eliminarea efectului in lipsa cunoasterii exacte a cauzei. Daca efectul se repeta, atunci se deschide "pacientul". Daca nu sau daca se descopera adevarata cauza (o eroare la senzorul de pozitie arbore in sezonul rece, o harta gresita a avansului pentru benzinele din zona sau oricare alta cauza) este inutil si neproductiv sa te apuci sa desfaci motoare in van.

Share this post


Link to post

OFF_TOPIC, cu scuze, poate s-a mai pus intrebarea.

Astia testeaza si ei cateva zeci de mii de km o masina sau nu?

Share this post


Link to post

@Tommy > Chiar daca s-a mai pus problema asta in acest roman fluviu, tot este bine ca ai reinviat-o. Si asta pentru ca este o problema serioasa. Cam toate masinile din aceasta sectiune au fost importate de prin tari vecine si prietene, dar unde situatia combustibilului si a circulatiei este alta. Cred ca testarea in circulatie pe jdemii de km, in conditiile concrete din tara noastra draga si scumpa ar fi lamurit anterior cauzele la efectele aparute acum.

Share this post


Link to post

eu mi-am luat masina din service. i-au dat cu spray, acum sa vad cat mai tine. faza e ca au zis ca daca mai apara odata trecem la deschiderea pacientului (inlocuire supape)

Share this post


Link to post

Kalos-ul meu are motor 1.2 si a avut problema asta. Cei de la GTT au resetat computerul si nu a mai aparut eroare, inca...si sper sa nu mai apara.

De atunci incerc sa nu subturez motorul si am bagat benzina OMV100.

Share this post


Link to post

Sa nu ne hazardam. Tot depuneri de calamina, tot misfire a fost? Cu siguranta?

Share this post


Link to post

NU i-a spus eroarea, ea are si km putini, poate s-a depus mai putin.

Share this post


Link to post

Intrucat scriu prima data va salut pe toti.

Problema mea : 5000 Km, avertizor motor aprins, fuga la service conform manual, prima stupoare dl de la receptie "va fac o programare pt maine", "nu se intampla nimic pana maine, cunoastem problema, trebiue schimbate niste supape dar nu avem". A doua zi a pus testerul cod: P0300 multiple cylinder misfire. A resetat calculatorul si fuga la drum "reveniti cu un telefon saptamana viitoare sa vedem daca au sosit supapele intrucat sunt comandate de ceva timp". Dupa 300Km becul se aprinde din nou plus tremuraturi la relanti. Dau tel supapele nu au sosit dar in schimb au primit factura pt ele (tipic romanesc). Zic bine nu doresc sa fac scandal dar de unde ridic o masina la schimb (daca nu se poate repara in 24h). Intre timp am citit acest topic. "Pai daca nu merge veniti sa va dam cu un spray primit special de la GM pana sosesc supapele". Prima data cand am fost in service am avut o discutie "tehnica" despre condus turat, tip combustibil si forma supapelor. Problema din spusele d-lui este la un lot ce sa comercializat in Romania (si se pare si in Europa) timp de 1,5 ani la motoarele de 1,4l si 1,6l cu 16 supape. Remediere consta in schimbarea supapelor cu un alt lot ce au un nou profil, care sa rada eventualele depuneri de calamina. In legatura cu profilul supapelor si cu depunerile de calamina am avut o discutie cu un sef service care mi-a confirmat ca daca intradevar profilul este cel desenat de mine atunci nu este bun si mi-a desenat el profilul (care era aproximativ cu cel desenat pt noile supape de dl de la service) si ca problema depuneri de calamina se pare ca este din electronica care nu gestioneaza bine aprinderea si EGR-ul. El zice ca aceste motoare EURO 4 au fost "aruncate" pe piata datorita concurentei fara a sta suficient in probe. Azi am fost in serivice s-a dat cu spray minune (cu desfacut de injectoare) masina merge brici, dar astept supape. Problema nu este din benzina din discutile amicale cu dir regional OMV (prieten) care ma pus in legatura cu dir de vanzari Opel care a confirmat neoficial ca problema se stie pana in Corea se discuta aprovizionarea lenta cu supape la fiecare intalnire cu cei de la GM si Chevrolet ( se pare ca fabrica de motoare din Corea este subdimensionata). Eu am circulat cu exceptia a 2 plinuri Petrom 98 numai cu OMV95. Dupa cum se stie OMV95 este produsa in tara diferenta intre comercianti consta in aditiv, in schimb OMV100 produs 100% in Viena si corespunde normelor Eur4 si se pare chiar 5.

Share this post


Link to post

Frumoasa 'demonstratie' si cred ca foarte conforma cu concluziile trase din topica.

 

Ma-ntreb oare CATE astfel de masini au intrat in tara si DACA s-a blocat trimiterea unor astfel de supape catre .RO. Si daca da, cand? Noiembrie anul trecut, martie anul asta...

Oricum, sunt un proaspat posesor de Chevrolet tare dezamagit de cele expuse in decursul celor 39 de pagini!

Share this post


Link to post

da intreb si eu asa ca "musca-n ceata" - nu in lapte

daca problema asta cu supapele este o problema fizica, cum naiba actioneaza sprayul ala de ar trebui sa rezolve problema, ca doar nu o fi lichidul ala plin cu nanoboti ?

Share this post


Link to post

Presupunand ca ceea ce zice Copsa este adevarat, nu ca ma indoiesc de el ci de cei ce i-au spus, supapele nu au forma corecta, nu se autocurata, sprayul le ajuta.

Share this post


Link to post
In legatura cu profilul supapelor si cu depunerile de calamina am avut o discutie cu un sef service care mi-a confirmat ca daca intradevar profilul este cel desenat de mine atunci nu este bun si mi-a desenat el profilul (care era aproximativ cu cel desenat pt noile supape de dl de la service) si ca problema depuneri de calamina se pare ca este din electronica care nu gestioneaza bine aprinderea si EGR-ul.

 

Dau poate si eu cu batu-n balta dar ... problema sa fie si softul ECM-ului ?

Share this post


Link to post

Mi-am aruncat un ochi in poll-ul "Kalos only: La cat schimbi viteza" si am observat ca 67,89% @-) schimba viteza la 2000-2500 rpm. Cifra asta ma tenteaza sa dau dreptate celor ce sustin ca subturarea are un rol important.

Dar nu-mi ascund ingrijorarea, desi am depasit 30 000 km cu succes.

Share this post


Link to post

Supapa.docSalut, am atasat o schita cu forma supapelor. Ei zic ca la noua supapa acea muchie "rade" continuu eventuala calamina si nu permite depunerea. Se poate vedea ca daca la actuala forma a supapei se depune calamina intre aceasta si chiuloasa atunci supapa nu se mai ridica suficient pt a realiza etansarea si de aici baiurile se amplifica in lant. La-m intrebat pe dl de la service " Bine, este logica functionarea supapei noi, dar calamina apare datorita arderilor incomplecte, deci se inlatura efectul, cu cauza aparitiei cum ramane?". Nu cred ca si-a pus cineva serios (competent pot spune) problema inlaturari cauzei sau cel putin, sa nu fiu rautacios, nu au inca o solutue.

 

In legatura cu mersul subturat pe care-l ridica d-nii de la service le-am aratat cartea : mers economic 2000-3000 ture. Tiparita de ei. Benzina minim 91CO. Dar surprisa a aparut un nou pliant pe care mi l-au dat unde zice cuplu maxim la 3600 rot in loc de 4000 cat am eu manual. Consumul 9.2/5.9/7.1 cu combustibil 99/100. Atunci eu ce sa inteleg ca de cate ori apar probleme se reediteaza pliantul? Cu schimbatul vitezelor este normal sa trec intr-o treapta superioara numai dupa atingerea sau depasirea turatiei corespunzatoare cuplului maxim. La aceasta turatie puterea si frana de motor sunt maxime iar consumul si ungerea sunt optime (si folositi toti armasarii pe care a-ti dat bani). Deci trapta 2 la 3600 rot = 50 km/h apoi pt croaziera treapta 3 la 2500 = 50 km/h. Am vazut pe uni care incercau sa mearga in a5-a la 60/h pt un consum mic, total gresit.

Share this post


Link to post

Azi, aflandu-ma la benzinarie ptr. realimentare (maine fac Ar. si TM  <img src= ("> ) am vazut un Kalos ce alimenta chiar linga mine. Intrand in vorba cu gagiu, am aflat ca are cca. 100.000 km cu a lui masina din 2004 si nu s-a confruntat niciodata cu problema supapelor. In schimb umbla de vreo 4 luni cu checkul aprins, cei din service dupa verificarea de rutina i-au spus ca problema e catalizatorul ce trebuiestre schimbat. In rest ... merge brici masina.

Share this post


Link to post

Avertisment pentru cei cu codul de eroare P0300 si martorul aprins intermitent : se schimba si catalizatorul obligatoriu.

Share this post


Link to post

Kalos-ul colegei mele nu are problema asta! Motor de 1.2, primit la trei saptamani dupa mine. De ce???

Are deja peste 10.000Km.

Edited by angela_b

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...