Jump to content
Sign in to follow this  
sebian

Numele Companiei Daimler-Chrysler Automotive Romania Ar Putea Fi Schimbat

Recommended Posts

Numele companiei DaimlerChrysler Automotive Romania ar putea fi schimbat

 

Daimler AG poarta discutii cu filiala romaneasca a grupului, DaimlerChrysler Automotive Romania, in vederea schimbarii numelui companiei din tara, dupa ce DaimlerChrysler a vandut 80% din Chrysler la nivel mondial, au declarat reprezentantii companiei, la Salonul Auto de la Bucuresti.

 

Actionarii companiei germane DaimlerChrysler AG au decis joi sa schimbe numele companiei in Daimler AG. Decizia a fost luata dupa ce 80,1% dintre actiunile Chrysler au fost preluate, in luna mai, de fondul de investitii Cerberus.

 

Presedintele DaimlerChrysler Automotive Romania, Michael Grewe, a spus la Salonul Auto Bucuresti ca in prezent nu se stie daca numele filialei romanesti va fi schimbat, insa in prezent, se poarta discutii pe aceasta tema, iar decizia va fi luata de compania - mama. El a precizat pentru NewsIn ca nu e obligatoriu ca numele sa fie schimbat, in tara, din moment ce compania vinde si masini Chrysler.

 

"Nu intentionam sa modificam in niciun fel politicile noastre pentru Romania. Vom continua sa vindem aceleasi marci Daimler si Chrysler si vom pastra structura organizationala. In acelasi timp, reteaua noastra de dealeri va continua sa opereze ca o structura ce comercializaza mai multe marci in intreaga tara", a spus Grewe.

 

El a adaugat ca in prezent sunt 14 dealeri care vand in tara marcile Mercedes, Smart, Chrysler, Jeep, Fuso si Dodge. Compania se asteapta sa vanda 2.000 de masini Mercedes, 3.500 din utilitarele aceleiasi marci si 1.000 de vehicule pentru Chrysler Group (marcile Chrysler, Jeep si Dodge).

 

DaimlerChrysler Automotive Romania si-a marit in aprilie tinta de vanzari, pentru 2007, cu aproape 10%, pana la 6.500 de automobile.

 

Directorul executiv al companiei Daimler AG, Dieter Zetsche, a spus ca numele fondatorului va fi onorat prin numele diviziilor Mercedes. Astfel, afacerea cu masini premium produse de Daimler se va numi Mercedes-Benz Cars, afacerea cu vehicule utilitare se va numi Mercedes-Benz Vans. Banca DaimlerChrysler va deveni Mercedes-Benz Bank.

 

Divizia de camioane se va numi Daimler Trucks, divizia de autobuze va purta numele de Daimler Buses, iar serviciile financiare vor purta numele Daimler Financial Services.

 

DaimlerChrysler AG a anuntat pe 14 mai ca fondul de investitii Cerberus va prelua 80,1% din capitalul de actiuni al companiei Chrysler si al serviciilor financiare aferente.

 

Tranzactia este in valoare de 5,5 miliarde euro. Chrysler va pastra 19,9% din actiuni din noua companie, Chrysler Holding LLC, si din viitoarea Chrysler Corporation. Aceasta va produce si vinde marcile Chrysler, Dodge si Jeep si va detine Chrysler Financial Services, care furnizeaza servicii financiare pentru aceste masini in regiunea NAFTA.

 

© NewsIn

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...