Jump to content
Sign in to follow this  
leeloo

Sfat Achizitie Nubira II SX Versus Hyundai Accent 1.5 Dci

Recommended Posts

@BogdanG

 

1. - 1.5 crdi are 4 cilindri, nu 3

2. - 1.5 dci 105CP are mult mai multa "vana" ca predecesorul de 100cp, euro3

3. - 1.5 dci 105CP face suta in 11.2s si atinge 186km/h, pe cand 1.5 crdi 110cp face in 11.5 si atinge 176 km/h maxim. Interesante date pt. o "caroserie asa de mare", nu? :) )

 

Din aceste date rezulta 1.5 dci 8V > 1.5 crdi 16V. Wow! mare scofala a facut Hyundai :) )

 

4. - m2.2 cu 1.5dci 105cp si 6 trepte in configuratia Privilege e undeva pe la 15.600E DDP, cu reducerea aferenta, de ~ 2000Euro. Daca iei un "Manager" te costa fix. 14.300Euro (mai pui ceva optionale si ajungi la 15.000 max). Personal, daca mai scad ~10% fiindca o pot lua pe numele cuiva care lucreaza la Reno` ajung la o oferta imbatabila ;)

 

Design-ul celor doua masini nici nu-l mai aduc in discutie ...

Despre calitate si fiabilitate ... fiecare cu parerea lui. Mie mi-a lasat o impresie relativ buna Megane-ul.

Edited by LYM

Share this post


Link to post

@Lym si Topser

Sunteti nitel offtopic amandoi, si-mi faceti si mie pofta... :mrgreen: Megane 1.5 dci are cumnatul meu, e clar mai silentioasa la interior decat salupa mea, dar e masina noua! Si Loganul e mai silentios nou, cel putin cel benzinar! Cat despre calitate, Topser are ceva dreptate. La 15.500 DDP echipare Privilege sa-ti curga nitel lichid din sticluta de odorizant (ghinion!) si sa se umfle hidos plasticul din zona consolei climatronicului? Pai nu e calitate deloc! Si 170 ron o bucata de plastic din prelungirea manerului usii fata, care mascheaza incuietoarea manuala, asta e strigator la cer! Doar sa-mi dea pe degeaba vreun Renault careva, si asa-i fac vant in 3 luni! S-avem pardon! Hyundai Accent imi inspira mai multa incredere, chiar daca la revizii e undeva la aceeasi treapta de preturi ca Renault!

Putin incins de spirite,

Adi Iacob

Share this post


Link to post
Problema consumului e neinteresanta pentru mine, firma plateste integral tot ce bag in rezervor , nu am auzit maraieli pana acum

Plusuri la Hyunday Accent .. se pare ca acest motor de 1.5 dci este cu adevarat remarcabil ...

 

Dci e la reno, aici parca e crdi. Daca nu te pasioneaza consumul.. ia 1.6 benzina, asa comparam oarecum mere cu pere.

Remarcabil nu vad cum ar putea fi un motor de 1.5 diesel.. eu nu as lua diesel sub 2 litri.

Share this post


Link to post

@LYM se pare ca ai dreptate, noul Accent a trecut la motorul in 4 cilindri, vechiul era in 3 cilindri si era printre cele mai echilibrate motoare diesel de pe piata.

Restul din pacate sunt minciuni, am condus citeva dCI uri si sunt puturoase rau, am condus si pe cel nou de 105CP de pe Megane 2.2 si este la fel de puturos.

Eu sincer iti recomand sa nu te imbeti cu apa rece, nu am vazut nici un reno in mintile lui pina acum.

Consumul nu este cel din carte iar top speedul este umflat cu pompa .

 

Oricum succes =))

 

Si inca ceva, daca reno este asa firma precum zici tu DE CE nu ofera garantie 6 ani cum da Hyundai pt Accent ????

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Pentru ca si-a facut deja portia de marketing si nu mai are nevoie de inca o chichita.

Share this post


Link to post

Bingo!

Bogdan - admit faptul ca nu sunt cele mai fiabile masini din lume ...

De puturoasa ... presupun ca daca treci de pe Golf remapat pe dci ti se cam pare puturoasa :) ), iar consumul ... consumul nu este deloc SF; cu dci-ul de 80cp, 3oameni in masina si AC 100% am facut Transfagarasanul cu consum mediu 4.3 pe ~600km, deci se poate.

Despre top speed ... am prins 170 cu dci-ul de 65cp de pe Clio (cu eroarea de vitezometru, aia sunt cei 162km/h declarati, sau cat are :) )

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Nu cred ca dci-ul de 80CP poate consuma 4.3%, sunt 2 colegi de forum care au M2 si nu au reusit asemenea consumuri . Au fost obtinute consumuri de sub 5% DAR nu cu AC pornit . Oricum succes in achizitionarea de M2, este o masina frumoasa DAR submotorizata .

Share this post


Link to post

N-ai decat sa ma crezi pe cuvant :) Am resetat counter-ul inainte de plecare, iar la intoarcere CB arata 4.3% consum mediu, cu 3 oameni si AC.

Daca vrei un consum si mai SF: Tg-Jiu-Bucuresti ~ 300km, viteze legale (condus tata - 90/120) - 3.9% :) )

 

Recunosc ca la viteze > 120-130km/h se simte ca trage greu, iar consumul creste f. mult. Totusi, 95% din timp il petrec in Bucuresti, unde primele 3 viteze sunt arhisuficiente :) )

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Masina mie imi place ca pasager, ca sofer insa nu o pot folosi. Este atit de stupida asezarea pedalelor de frana si acceleratie incat in momentul cind apas acceleratia ciupesc si frana. Pt domnisoare este ok dar pentru grasi ca mine nu se preteaza . Pur si simplu marimea 46 la picior este prea mare pentru Megane 2 .

Share this post


Link to post

Hm, si eu tot 46 am la picior si in Megane sedan dci (2005) merg perfect. In schimb, am condus un Megane 2 hatch 1.6 16v (2004) si, intr-adevar, pedalele erau pozitionate ingrozitor! Trebuia sa am o adevarata strategie ca sa accelerez fara sa pun frana.

Or fi rezolvat problema intre timp, nu stiu

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Ca actual posesor de Reno Megane 2.1 si fost de Nubira 2 CDX, pot spune ca Nubira este o alegere perfecta pt banii mentionati , daca nu te intereseaza consumul.

Share this post


Link to post

Avantajul renoului este consumul dupa cum bine a zis Sharpele dar si multele gadgeturi oferite la bani putini si siguranta activa si pasiva.

In schimb Nubira este mai sprintena putin si ieftina de intretinut, marele dezavantaj la Nubira este imaginea de marca si faptul ca este pe benzina DAR si lipsa gadgeturilor moderne .

Share this post


Link to post

Tocmai am vazut o Nubira II si am vorbit cu utilizatorul ei. Este vorba despre tatal prietenei mele si masina in cauza este masina lui de la servici. Ultima data cand am vazut masina era acum ~2 ani si avea ~265.000. Intre timp, nu stiu exact dupa cati km, i s-a schimbat vitezometrul si acum avea ~119.000km. La un calcul simplu, se ajunge la o suma de 384.000km, desi eu cred ca a sarit de 400.000km. Persoana respectiva are ca masina personala o Skoda Octavia Tour, 1.6 luata anul trecut de noua care acum are ~15.000km. L-am intrebat ce diferenta vede intre ele. Raspunsul a fost ca i se pare ca pedalele merg mai greu, sunt ma tari la apasat si ca suspensia este mai moale la Nubira, atat, motoarele trag comparativ(si este persoana care merge turat, a avut tico inainte de skoda si pe cea din urma o conduce la fel de turat ca si pe tico).

Mi s-a parut remarcabila prestatia masinii. La motor nu s-a umblat ever. Au fost schimbate bucsi, amortizoare, etc, dar motorul este neatins(in afara de consumabile).

 

Nubira este din 2000 sau 2001, modelul full.

 

Daca ar fi dupa mine, as merge clar pe o nubira. Consumul de carburant este mai mare(dar nu foarte mare, comparativ cu Skoda in cauza, aceeasi motorizare), dar motorul si masina per total s-a dovedit foarte, foarte fiabila.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post
... acum ~2 ani si avea ~265.000. Intre timp, nu stiu exact dupa cati km, i s-a schimbat vitezometrul si acum avea ~119.000km. La un calcul simplu, se ajunge la o suma de 384.000km, desi eu cred ca a sarit de 400.000km...

Desi trecuta de prima varsta, mai are de tras pana sa o ajunga pe coana mare a mea.

Si eu am Nubira II tot de servici, din 2001, nu e full si a sarit de 690.000 km.

Trage binisor, cred ca mai are vreo 80 cp, adica deabia se infige, mai ales cu AC cuplat (cu AC cuplat, de pe loc, de la semafor si schimbat la 4500-5000 de ture nu am putut sa plec primul si sa depasesc un Matiz) si totusi merge, cu un consum de 2 L de ulei la 1000 km, nu s-a umblat in motor nicio data, s-au schimbat decat consumabilele.

Deci din punctul meu de vedere (si nu numai al meu) Nubira este o masina fiabila, confortabila, cu plusurile si minusurile ei (nicio masina nu e perfecta), care isi merita banii, fata de un Hyundai Accent.

Share this post


Link to post

Pai si cum ai tras tu concluzia ca Accentul NU este fiabil?

Share this post


Link to post

Nu avem de unde sa stim daca e sau nu fiabila, timpul o va spune. Dar Nubira, cel putin exemplarul pe care l-am vazut eu, striga asta!

@bebelushu: din cate stiu eu, asta nu mananca nimic decat benzina, de infipt se infige bine, imi zicea ca a venit de la braila pana la buc cu 130-140 si ca in afara de mici chichite i se pare ca merge la fel de bine ca skoda pe care o are acasa.

Share this post


Link to post

@bebelushu: de ce n-o segmentati? Stati cu ea sa pape ulei ca pe benzina...

Share this post


Link to post

Pt alx: am cativa prieteni care sunt patiti cu Hyundai, probleme de tot felul, cu masina, cu service-ul, piese scumpe, manopera scumpa. Au mintit ei, mint si eu, dar asta e, eu nu mai am incredere in Hyundai (asta e parerea mea).

Pt closchkutza: nici a mea nu mananca benzina multa, nu prea se infige, dar in timp prinde viteza si ea. De ex duminica am venit de la Constanta si pe A2 i-am dat 180 km/h (avea cam 5200 rpm si de la 4800 rpm in sus facea un zgomot groaznic sistemul de tije de la schimbator) peste 100 km, ca ma grabeam foarte tare sa ajung acasa.

Pt laurentiu83: masina este de servici, s-a facut un calcul si s-a ajuns la concluzia ca nu se mai merita sa bage bani in ea ca deja s-a bagat prea mult, imi da doar bani de ulei si cand cade, cade. Asta e, nu e dupa mine.

Edited by bebelushu

Share this post


Link to post

Cred ca ai fost mintit mai Bebe, in afara de problemele cu ambreiajul la 100k km nu sunt alte probleme la Hyundai. Oricum nu mai conteaza cit de buna sau nebuna este masina Hyundai din moment ce firma ofera 6 ani garantie !!! Este adevarat ca serviceul este scump dar masinile sunt ok, cel putin Tucsonul este demential :)

Share this post


Link to post

Se poate sa fie o masina buna, dar asta ramane parerea mea in continuare.

Share this post


Link to post

Dar cite din masinile aduse de afara se m-ai fabrica si noi mergem si le cumparam? Nu fi rautacios.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...