Jump to content
Sign in to follow this  

Recommended Posts

Cand astazi ai 2G intr-un SD, la ce-ti mai trebuie HDD ?

Share this post


Link to post

OFFTOPIC

Lasand la o parte faptul ca:

1. Problema ca masina ta o sa ajunga un mic laborator al lui "DEXTER"

2. Ai putea sa te gandesti la lucruri mai utile in valoare de banii astia...

3. Ceea ce vei obtine nu este o solutie nici pe departe buna ...nu pot sa zic perfecta... pentru ce ai nevoie

 

ONTOPIC

De curand am instalat un xp pe un usb stick; Sistemul functioneaza chiar binisor...dar are o gramada de modficari aduse serviciilor si nu numai...

Daca vrei cauta pe net si vei gasi tone de informatii

 

Sincer cred ca acum este singura solutie "anti G"... de pe piata...

Share this post


Link to post

Stick si SD. Nu va complicati cu hdd... Daca va uitati in specificatiile lui, nu va rezista chiar cu pufere de amortizare mai mult de o saptamana...

Se poate rula XP aproape normal de pe stick. Iar un card reader pentru SD se gaseste destul de usor. In cel mai rau caz un hdd cu sertar, care sa-l poti scoate usor. Daca vroiai Linux, incapea pe ceva simbolic...

Ia in considerare ca racirea va fi o problema mare. Chiar daca iei display-ul cu tine, la conectare vara va fi inevitabil o perioada crunta pentru procesor... Iarna va fi exact invers. Daca vei avea hdd, uleiul din lagare va fi marmelada. Plus ca va trebui sa faci pasivarea componentelor contra condensului si tot asa curatarea de praf. Crede-ma, se aduna si acolo...

 

 

Bafta!

Costel

Share this post


Link to post

Nu sd si usb, fiecare au inconvenientele lor.

Varianta "cea mai OK" este un compact flash si un adaptor de la CF la IDE (CF-ul emuleaza PERFECT un HDD normal, interfata este de fapt un adaptor care nu are nevoie de nici un fel de electronica).

Share this post


Link to post

Ok...deci, in ordine :)

 

@Bimm3r . Daca-ti comanzi sursa aia trebuie sa ai foarte mare grija cu cat consuma placa de baza si procesorul. Stiu ca un P3 era destul de gurmand si cred ca 90W nu o sa-i ajunga. Daca chiar vrei comanda-ti o sursa de 160W. Alta chestie, placa de baza este mult mai mare decat standardul mini-ITX, trebuie vazut unde o amplasezi si pe asta. :)

 

@Tolin. Numai daca te uiti la capacitate si ti-ai raspuns la intrebare. Intre 120GB si 2GB...parerea mea este ca ai diferente. Nu numai de dimensiuni dar si de viteza. :P

 

@Masterbobs :

Offtopic: Cand ai de aface cu un inginer (sau cel putin, soon to be engineer) trebuie sa te astepti la chestii din astea. Si camera mea este mai nou un mic laborator al lui Dexter. In ceea ce priveste 2 si 3 sa stii ca la banii astia nu o sa gasesti nici o solutie deja construita ca sa ti-o poti pune in masina. Mai toate incep de la 1000 de euro daca nu mai mult. Si nu stiu ce intelegi tu prin o solutie buna, dar daca nu aveam parerea ca este ceva bun de facut nu aruncam banii asa degeaba. Proiecte din acestea vor incepe sa apara din ce in ce mai mult, si in caz ca nu ti-ai dat seama un computer este mult mai "maleabil" si adaptabil decat un calculator de bord built in. Nu va costa niciodata cat un sistem multimedia de la o firma mare, si voi putea tot timpul face ce vreau cu el. Incepand de la player mp3, video, sistem de navigatie si terminand cu o conexiune la ECU-ul masinii... Daca la banii acestea tu vezi o solutie mai buna, te rog arata-mi-o si mie :P

On topic : Am pus si eu XP pe un memory stick de 4GB mai demult si nu mi-a placut solutia...Intr-adevar era buna pentru un recovery daca se intampla ceva cu calculatorul dar nu m-as gasi bootand tot timpul de pe ea. Punerea unui XP pe o cheie usb ridica multe probleme (pe care nu le voi discuta aici)

Si nu...nu este singura solutie ANTI-G de pe piata.

 

Pentru restul: daca aveti parerea ca HDD-ul este veriga slaba din acest lant nu trebuie decat sa va luati un HDD SSD si ati rezolvat problema.

http://www.sandisk.com/OEM/ProductCatalog(...ate_Drives.aspx

 

Dupa cum ziceam mai demult, am un prieten care si-a pus si el un calculator in masina si de 1 an nu a avut deloc probleme cu HDD-ul.

 

Sunt de acord si cu ALiCE...o super varianta este si un CF. Este destul de incapator si nu are prb cu socurile mecanice. Singura lui prb este ca pe masura ce cresc capacitatile...creste si pretul (ca si la SSD de altfel).

Oricum...depinde acum cat vreti sa dati pe una sa pe alta. Eu unul pot sa risc un hdd de 70$ care daca va uitati la specificatii veti vedea niste chestii interesante.

 

http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=Hard...XSpecifications

 

Vibration and Shock:

Operating Vibration 9.8 m/s2 (1.0G), 5 - 500 Hz

Operating Shock 325g/2ms

Non-Operating Shock 850g/1ms

 

Daca ajungi sa ai socuri de magnitudinea celor din specificatii eu zic ca stricarea hdd-ului este ultima ta problema :)

Share this post


Link to post

ok.

Alice are dreptate. Daca poti sa iei un compact flash rezonabil sau un HDD SSD ai scapat. Insa ce am zis, referitor la temperatura, acceleratii laterale, frontale, (banuiesc ca mai si franezi din cand in cand) cand este in lucru... Cam greu. Tine cont ca ai doar vibratiile date in specs, si alea doar la 1G. Cat ai real la o frana mai brusca? Nu socurile sunt problema...Alea le poti amortiza. Ar fi bun un cache baban, sa citeasca cat mai rar... -10grade C pana la 80grade C sunt valori comune pentru electronica dintr-o masina.

 

Si pe langa regimul dur de exploatare, praful... Nu sunt habotnic, s-au adaptat cd/dvd la masina. Cine-si mai aminteste primele exemplare, care sareau track la hopuri... :spumelagura: Acum pare sf. Oricum ar fi bine sa pui un sertar totusi, daca vrei hdd. E util cand mai ai nevoie de transferat/instalat ceva. Nu o sa stai in masina, mergi si tu ca omul in casa.

 

Eu i-ti doresc multa BAFTA!

 

Costel

Share this post


Link to post

Cu temperatura cam asa e...am vazut in comert o carcasa pentru hdd-uri mici cu racire...eu zic ca asta m-ar rezolva putin.

Un sertar ar fii chiar bun, mai ales la transferuri. 10x pt idee...

Share this post


Link to post

Fii atent ca temperatura in care poate functiona un harddisk incepe in general de la 0 grade, uneori chiar 5 si se termina cu 55-60. Limitele temperaturii de stocare se incadreaza intr-adevar mult in afara domeniului de suportabilitate pentru om deci aici nu ar fi o problema. Ce te faci insa iarna sau pe canicula? Nu mai dai drumul la agregat 5 minute dupa ce ai pornit motorul?

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

Am cautat mai bine pe net si am gasit la toshiba un hdd pentru automobile:

http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=Hard...ESpecifications

 

Ambient Temperature:

Operating 3.2 - 158F (-16 to 70C)

Non-Operating -40 - 176F (-40 to 80C)

Shipping -40 - 176F (-40 to 80C)

 

Vibration and Shock:

Operating Vibration 9.8 m/s2 (1.0G), 200 - 500 Hz

Operating Shock 200g

Non-Operating Shock 800g

 

Ce parere aveti de asta?

Edited by stormlv

Share this post


Link to post

A murit ideea?

Share this post


Link to post

Nu a murit ideea, nu stiu inca unde sa pun calculatorul :(

In rest...am instalat insa un amplificator de 4x120W RMS (4x300max) si am testat sistemul si merge super tare (si la propriu si la figurat) :P

Share this post


Link to post

Sub unul din scaunele din fata sau in portbagaj ?

Share this post


Link to post

In portbagaj nu prea vreau sa il pun ca este mult prea mult condens si ar putea strica calculatorul (aveam pus un UPS deja in portbagaj si transformatorul incepe sa rugineasca :dizzy: ). In plus cablul de la monitor/tastatura e prea scurt. Va trebui sa scos scaunele sa vad exact cum pot sa-l montez subscaune.

 

In alta ordine de idei, de vreo saptamana umblu cu el in spate pe jos, si nu am avut nici o prb. Se aude super fain in combinatie cu amplificatorul ala numai ca...am o chestie care ma deranjeaza. Am luat curentul si pentru amplificator si pentru calculator din mufa din consola centrala numai ca se cam incalzeste putin mufa (nu e fierbinte sau ceva, dar daca pui mana pe ea se simte mai calda decat restul masinii). Ar trebui sa fie motive sa ma ingrijorez? 8-X

 

10x

Share this post


Link to post

Daca am citit eu bine, ai alimentat pc-ul si amplificatorul din priza de bricheta ? Daca asa e, atunci nu cred ca e o idee tocmai buna. Amplificatoarele se alimenteaza direct de la acumulatorul masinii si au in plus si o siguranta pe acel cablu (pe +). Incearca sa lasi doar sistemul conectat la bricheta si vezi daca se mai incalzeste. Ovi_jer ar putea sa-ti spuna daca acea priza rezista la un maxim de 90 W cati suporta sursa pc-ului.

Share this post


Link to post

Nu te juca,alimenteaza amplificatorul si inversorul direct de la baterie !

Share this post


Link to post

Nu nu ai inteles bine...nu de la bricheta [-X . Am luat curent exact de pe mufa ISO care in mod normal ar merge in casetofonul, care sigur duce 200W cel putin (pentru ca am avut inainte un sony 4x52w). Ca pe mufa aia am si fir care-mi da curent doar cand dau cheie...ma rog...altundeva nu vad unde as putea sa-l pun amplificatorul asta, decat direct pe baterie...which i won't do.

Tre sa iau exact un aparat de masura sa vad cati amperi cere amplificatorul + calculatorul.

10x pentru interventii :) >-

Share this post


Link to post

4*52W viseaza mai toti producatorii. Real sant 4*20W, maxim 4*25W.

Uite cum sant alimentate cateva sisteme audio montate pe diverse masini :

post-1161-1189026828_thumb.jpg post-1161-1189026855_thumb.jpg post-1161-1189026864_thumb.jpg post-1161-1189026870_thumb.jpg

Edited by Gamerul

Share this post


Link to post

*Ai dreptate cu 4x52w (era max) :) *

WOW... ce e chestia aia de pe baterie de la poza 3 (sau si de la poza 1)?

 

Tocmai am realizat ca-s tantalau :) ca ma gandeam ca nu pot pune amplificatorul pe baterie pentru ca nu as mai avea firul ala de la contact, care-i zice sa porneasca. Dar pisici, pot sa pun +ul si -ul pe baterie frumos si firul de contact sa-l las pe mufa...nu???

 

Mersi mult de tot :osanale:

Share this post


Link to post

poti folosi un releu, la care comanda sa fie data de firul de contact daca tii neaparat ;)

Share this post


Link to post

Si nu uita sa plesnesti si un condensator de 1F la alimentarea statiei daca nu vrei sa arzi puntea de diode de la alternator si sa ramai ca mine la 2 noaptea cu doi copii mici in masina undeva pe la 100 Km de casa. Bft. si sper sa iti reuseasca jucaria.

Share this post


Link to post

Nu cred ca are o asa de mare importanta.(e vreo 2 milioane) Ideea sa ai unul si bineinteles vezi sa nu uiti si de kit-ul de instalare care mai costa si ala 1 mil. Is cabluri mai speciale cum zic astia care le vand. E bine sa iti iei asa ceva si sa nu te calicesti si sa pui cabluri normale. Exista o diferenta destul de mare pentru aia care mai cunosc cate ceva.

 

Si in ceea ce priveste HDD-ul incearca si o varianta de HDD extern pentru Laptop (e ceva slim) si din cate am vazut eu rezista. Cu prima ocazie cand fac rost de o poza sau ceva date despre el il plesnesc aici.

 

ceva de genul asta

post-8613-1189178739_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...