Jump to content
Sign in to follow this  
stormlv

Martor Airbag Tot Timpul Aprins

Recommended Posts

Buna oameni buni,

Acum cateva zile a trebuit sa schimb bateria de la masina (detin un Espero 2l). Problema este ca dupa punerea baterii noi martorul de airbag ramane aprins.

Pun contactul, martorul ABS si AIRBAG se aprind, dupa 1-2s se sting ambele (pana aici normal...) , dar dupa inca o secunda martorul AIRBAG se reaprinde (si ramane aprins)

Initial am crezut ca s-a ars vreo siguranta, dar totul e ok. Ca sa fiu sigur am si scos siguranta de la AIRBAG, numai ca dupa punerea contactului ramane aprins (nu se mai opreste pentru o sec. ca inainte).

Aveti cumva idee la ce m-as putea uita, care ar fii buba?

Nu stiu daca are vreo importanta, becul de la centura nu se aprinde daca nu am centura pusa (nu se aprindea nici inainte de a schimba bateria).

Multumesc in avans pentru sugestii...

Vlad.

Share this post


Link to post

La un Renault Megane s-a dovedit a fi de la "cantarul" scaunului, are acolo un intrerupator care sesizeaza daca este cineva pe scaun.

Share this post


Link to post

daca e sa o luam asa... la Alfa probleme sunt la conectorii firelor de airbag - trebuie curatati din timp in timp...

acum... espero al tau cate airbaguri are? - daca are doua se poate pune problema de "cantar" la scaunul din dreapta, daca nu e posibil sa fie de vina contactul de la volan

 

poate ai pus contactul prea repede (sub 2 min) dupa montarea bateriei noi - si centrala nu a avut timp sa se initializeze (am vazut cazuri la alte masini)

 

iar in alta ordine de idei - valabilitatea cartuselor de gaz ale airbag-urilor este de 10 ani maxim - masina ta fiind din 96 ar trebui sa te duci la o inlocuire a acestora daca nu vrei sa ai surprize (sa se deschida aiurea sau in caz de accident deloc)

 

ce poti sa incerci e sa deconectezi bateria - o lasi cam jumatate de ora - apoi o reconectezi - dar nu pui contactul cam 10 minute - s-ar putea sa se rezolve

Edited by madkat

Share this post


Link to post

...

Am doar un airbag (la volan). Au fost facute si espero-uri cu airbag pt pasagerul din dreapta?

Ceea ce e ciudat este ca problema a aparut doar dupa resetarea ECU-ului (respectiv pana de curent intre schimbatul bateriilor).

Oricum, ai dreptate ar trebui sa schimb si cartusul de gaz, numai ca nu cred ca se aprinde becul din cauza aia, nu?

 

Si daca e cantarul, cum pot verifica?

Edited by tolin
nu mai cita inutil postul anterior

Share this post


Link to post

daca ai un singur airbag nu exista cantar :rolleyes: - el exista doar pentru activarea airbagului dreapta cand exista pasager pe scaun in momentul accidentului

nubira a fost facut cu 2 airbaguri ... espero intr-adevar nu stiu... dar 145-ul din 94 pe care l-am avut avia 2 totusi, de-asta am banuit... fiind si varianta pentru tari cu apa calda

 

incearca ce ti-am spus eu cu conectarea/deconectarea bateriei... in mod normal o pana de curent nu afecteaza centrala de airbag

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Daca e senzorul din scaun, atunci ar trebui sa bipaie si avertizarea de "centura pasager" (daca e cineva pe scaunul din dreapta, si n-are centura). Nu cred ca sunt 2 senzori separati de greutate, in scaun.

Share this post


Link to post

@madkat

O sa incerc sa deconectez bateria...sper sa dea ceva rezultate (nu de alta dar nu prea inspira incredere masina cand esti cu cineva langa si vede ca nu-ti merge AIRBAG-ul...incepe sa se intrebe si ce altceva e in pana :rolleyes: )

 

Oricum, mersi mult pentru sugestii...

Edited by tolin
citare inutila a unui post anterior

Share this post


Link to post

dar conectare/deconectare la intervalele pe care le-am zis...

 

bafta

Share this post


Link to post

@madkat

 

Well, am incercat metoda propusa de tine dar din pacate nici un rezultat.

As duce-o la un service dar deocamdata sunt in Anglia si nu-mi permit sa mi-o fac aici. Ar costa cat am dat eu pe masina  <img src= (">

Alte idei? [-O<

10x...

Edited by stormlv

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...