Jump to content
Sign in to follow this  
A.Steff

Rm. Valcea-ungaria-austria-germania

Recommended Posts

Peste doua zile plec in aceasta calatorie cu Matizul.

Cel mai mult vreau sa vad cum se comporta.O sa cunoasca si el ce e aia benzina curata si o sa vada strazi pe care se poate merge.

Va spun primele impresii cand ma intorc.  <img src= ">  <img src= ">

Share this post


Link to post

Tara aia din care pleci unde este? :) Nu cumva este patria lui Ovi? :D

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Si eu te voi urma, tot peste doua zile, si tot cu Matizul, doar pana la Viena. :) Pe ce traseu mergi?

Share this post


Link to post

Acum am venit.

Nu am avut nicio problema cu Matizul.Nu a papat ulei deloc.

Am mers pe Budapesta-Viena-Linz-Passau-Regesburg-Salzburg si inapoi.Am facut 3000 km si masia a consumat in jur de 4,7 %

Share this post


Link to post

Da detalii te rog!Vreau sa plec si eu pina langa Rouen in Franta si cred ca voi avea acelasi traseu pana in Germania. Astept sugestii si de la ceilalti "frati" de forum care cunosc traseul .Orice sugestie e bine venita :osanale: . Multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Peste doua zile plec in aceasta calatorie cu Matizul...Va spun primele impresii cand ma intorc.  <img src= ">  <img src= ">

 

Acum am venit...Nu am avut nicio problema cu Matizul.Nu a papat ulei deloc.

Am mers pe Budapesta-Viena-Linz-Passau-Regesburg-Salzburg si inapoi.Am facut 3000 km si masia a consumat in jur de 4,7 %

 

In afara de traseu ... ulei stiu ca nu papa, stiu si cat consuma ... dar m-ar fi interesat, taxe de drum, de unde iei rovigneta, cat e benzina, locuri de cazare, cat e cazarea, gasesti locuri la pensiuni sau trebuie sa faci rezervare, locuri de vizitat, locuri de evitat etc, etc.

Eu zic sa nu te zgarcesti la vorbe pentru ca si eu vreau sa plec peste vreo trei saptamani si poate nu sunt singurul. De asemenea mi-ar folosi si experientele gurului din vacanta.

Share this post


Link to post

Asa e, nu papa ulei, dar la consumul ala, cred ca ai mers cam incet :)

 

Dreamlike, sa incerc sa-ti rtaspund la intrebari

 

Vigneta nu mai stiu exact cat costa, eu am avut pentru 10 zile, se poate cumpara imediat dupa vama, si au si pentru Austria - cel putin la Nadlac, daca iesi pe acolo. Ambele, si pt Ungaria si pt Austria, au costat, parca, in jur de 15 euro amandoua.

 

Taxe de drum- Pana la Linz niciuna, afara de vignete. Atentie, insa la parcari- se platesc. In Budapesta e simplu, au niste aparate in parcari si introduci fisa. Dupa ora 18, sunt gratuite. In Viena si Linz, am luat doua amenzi pentru parcare, in valoare de cate 21 euro :D Am gasit "invitatiiile" in parbriz, cu numarul masinii scris la imprimanta- dovada ca Matizul meu a fost pe acolo :) Amenzile nu le-am platit, m-am interesat la altii mai experimentati, si nu o sa le primesc acasa. Trebuie cumparate niste tichete de parcare... nu am inteles de unde, sau poti folosi parcarile subterane, unde platesti pe loc. Pentru perioade scurte, se poate parca si in zonele in care sunt semne de ridicare a masinii, chiar cu Politia de fata- regula e ca soferul sa nu coboare din masina. Atentie unde e un astfel de semn, masina chiar se ridica. E destul de stresanta problema parcarilor in Viena, in schimb traficul este extrem de fluent si de civilizat. In 10 zile, doar o singura data am dat de blocaje "ca la Bucuresti". Daca ai GPS si stii unde trebuie sa mergi, e o placere sa conduci in Viena, chiar daca nu cunosti orasul.

 

Benzina- pleca cu plinul facut inainte de a iesi din Romania, nu alimenta in Ungaria, te fura cu cativa euro. In Austria cele mai raspandite benzinarii sunt OMV si BP. La ei, benzina e de 91 si 95 cifra octanica, Eu am folosit de 95 si e doar putin mai scumpa decat la noi- cativa centi. In schimb, motorul trage cu totul altfel :lavolan:

 

Cazare- ca si la noi e o loterie- gasesti cele mai variate conditii la cele mai variate preturi. E bine sa consulti ofertele inante de a pleca, eventual rezervare, iesi mai ieftin. In Viena am avut rezervare, intr-un apartament cu doua camere, am povestit mai sus, in Budapesta si Linz nu, m-am cazat dupa orele 20, unde m-a dus GPS-ul, asa ca nu se mai punea problema pretului. In Linz am platit 75 euro la hotel, cu mic dejun inclus, in Budapesta 50 de euro, la pensiune, fara mic dejun- conditii excelente peste tot. Cu exceptia apartamentului din Viena, unde inchirierea s-a facut "la negru", pretul cazarii depinde de numarul de persoane. Acolo exista o lege, prin care esti obligat sa dormi intr-un anumit numar de metrii patrati, iar hotelierii o respecta cu sfintenie :)

 

Locuri de vizitat- aici nu intru in amanunte, ar fi prea multe, ai nevoie de o saptamana, pentru a-ti forma o imagine completa. Marea majoritate sunt in centru, putin mai departe sa nu cumva sa ratezi Palatul Schombrunn, Belvedere si Donauturm. Te poti documenta foarte bine pe Daciaclub, gasesti acolo informatii complete despre obiectivele turistice. Ar fi bine sa cumperi in Viena un ghid al obiectivelor turistice, unde gasesti toate informatiile si totul despre istoria respectivelor obiective. O astfel de cartulie ghid, costa intre 10 si 20 de euro, se gasesc in majoritatea limbilor, mai ptin romana :)

 

Locuri de evitat - Bulevardul Maria Hilferstrasse, daca te duci cu partenera :) ) Portofelul tau va fi fericit daca vei evita acest bulevard

 

Ar fi foarte multe de povestit, daca vrei sa mai stii ceva, intreaba-ma, si mai povestesc.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru detalii.

M-ar interesa daca am posibilitatea sa ma cazez undeva la periferia/suburbiile Vienei (daca exista asa ceva sa nu spun prostii mai mari ca mine), parchez masina acolo si ma duc "in oras" cu traseul? Acelasi lucru as vrea sa-l fac si in Budapesta.

Share this post


Link to post

@el cid - vezi ca in Franta e ca si in Italia. Autostrada se plateste. Am aflat-o si eu pe pielea mea aici. Preturi ciudate. Pentru Autostradzile din nord am platit o data 1,20 Euro si a doua oara 25.6 euro. Pentru cele din sud o data cca. 30 euro iar in zona coasta de azur tot achiti mici taxe, un pod cca 2 euro, alta bucatica de autostrada 15 euro etc. De fapt mai vad azi ...spre Italia.

Preturi Franta: La Paris hotel 2 stele 75 euro / noapte, Cannes 2 stele 95 euro/ hoapte.

Edited by mdascalu

Share this post


Link to post

Pentru cei care mai au drum spre Germania sau mai incolo si trec prin Viena spre Linz, va sfatuiesc sa faceti in asa fel incat sa alimentati la Oed - Öhling. Au cea mai ieftian benzina si motorina, cred ca in toata Austria nu se gaseste la pretul lor. N-am observat daca au si gaz.

 

http://maps.google.com/maps?f=d&hl=en&...mp;z=9&om=1

 

Tot acolo se gaseste ASTA

Edited by nrares

Share this post


Link to post

Mi-e lene sa deschid un thread nou si nici nu merita, deci ma "alipesc" si eu cumva aici.

 

Intrebarea mea ar fi: ce pot face eu la Düsseldorf? Ce e de vazut, unde e de mers?(nu-mi ziceti de pub-uri totusi :) )

 

 

 

Rareeeeeees, unde esti? :roll:

Share this post


Link to post

Ai putea incepe cu o plimbare pe Rhin.

Apoi treci prin Altstadt - orasul vechi - sau mai popular, ca tot ai adus vorba de pub-uri, cel mai mare bar din lume (pe o suprafata de sub 1 km2 sunt cateva sute de pub-uri  <img src= "> ) - tot pui ochii pe unul, si bei Altbier - din pacate de la 1 ianuarie, NO SMOKING :( .

Edited by Juliaen

Share this post


Link to post

Multumesc de sfaturi ><'

 

Juliaen, ce sa fac eu de una singura in pub? :P . Ma duc singura, doar n-o sa incep sa beau cu unii aiurea pe acolo :D

Iar pe colegii mei nemtalai nici nu-i cunosc, cam greu sa si iesim la bauta direct :dizzy:

 

Problema e ca sunt de capul meu un weekend intreg acolo si de data asta chiar nu stiu pe nimeni, nu pot sa beau singura...

Share this post


Link to post

Daca zici ca nu-i cunosti, atunci sper sa nu te sperie atitudinea lor rece. Lucrez cu ei de 2 ani de zile si nici acum nu sunt impacat in totalitate cu ideea lor de anti-socializare.

In privinta pub-urilor, n-am stiut ca mergi singura.

Daca zici ca vei fi in weekend acolo, atunci duminica rezerv-o pentru relaxare, pentru ca mai tot e inchis. In timpul saptamanii toate magazinele se inchid cel tarziu la ora 8, neexistand notiunea de non-stop. Duminica nu o sa gasesti niciun magazin deschis (paradox aici - desi majoritatea nemtilor cred in copaci si in frunze, duminica totul e inchis pentru ca asa e scris in biblie) doar ici colo cate-un pub sau cate un restaurant si o shawormarie a imigrantilor.

Eu acum sunt in Munchen si sunt flamand de-a binelea, pentru ca m-a prins ora 8 la birou si n-am gasit sa mananc decat un sandwich in gara.

Share this post


Link to post

@Iulia, anul trecut am fost doar in tranzit prin Düsseldorf si nu am apucat sa vad decat gara si aeroportul lor. Orasul din aer mi s-a parut foarte dezvoltat.

In sfarsit imi imaginez ca in timpul saptamanii, seara dupa program ai timp sa vezi cate ceva din centrul Düsseldorf sa experimentezi orasul,etc.

Dar in weekend iti dau o idee sa mergi o tura prin Olanda, ar trebui sa prinzi si campurile cu flori inflorite.

Olanda e foarte aporape la nici 2 ore de mers cu trenul. Poti sa vizitezi chiar si orase mai indepartate dar supererbe precum Amsterdam & Mastricht.

Düsseldorf- Amsterdam cu tren normal te costa dus intors in jur de 70 de euro iar durata la un drum e intre 4-5 ore.Te poti informa si pe www.db.de

Daca te decizi sa faci o astfel de plimbare in scopul de a ecomomisii ceva euro iti recomand sa cumperi bilet dus-intors de la automat de bilete in Germania.

E semnificativ mai ieftin comparativ cu operatia echivalenta efectuata in Olanda. In Olanda nu iti accepta card visa la automatu de bilete iar daca te adresezi la ghiseu de bilete te taxeaza parca cu 3.5 euro suplimentar pentru interactiune umana, in plus oamenii nu sunt disponibili decat in intervalu 06-19.

Share this post


Link to post

Multumesc baieti. Sorin, buna idee asta cu Amsterdamul, numai ca Amsterdam pentru mine e un vis si nu vreau sa il stric printr-o vizita in fuga. Amsterdamul e de vizitat fara graba, de gustat, de savurat...

 

 

Voi incerca sa profit acum de Germania cat pot, nu se intampla mereu sa mergi acolo pe banii firmei. Si oricum nu e munca, e doar o plimbare si un weekend liber.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...