Jump to content
Sign in to follow this  
dadu1976

Ac Si Copii In Masina

Recommended Posts

De curand, de frica ac-ului am mers cu geamul deschis si a racit piticul. Am incercat initial la picioare, la parbriz dar nu facea fata. Pe aeratoarele centrale mergea da` mi-a fost frica. Voi cum procedati?

Share this post


Link to post

Merg cu AC nonstop si e totul OK. Acasa AC functioneaza apropape continu in camera lui bebe si totul e OK, ba mai mult nu poate sa doarma daca se incalzeste mai mult de 23 -24 grade C.

Share this post


Link to post

Parerea mea e ca mai mult rau la persoanele expuse si sensibile (gen copii mici) face geamul deschis si curentul intrat astfel! Cred ca e mai bine sa mergi cu A/c-ul pornit dat pe o treapta mica, eventual orientat spre picioare!

Share this post


Link to post

Cel mai bine e sa puneti ac'ul pe modul parbriz sau picioare pe o treapta inferioara ( personal nu ma afecteaza in acest mod) . Acum depinde si de persoana... unii prieteni de'ai mei racesc imediat daca merg cu ac'ul in masina ( a 2'a zi ii aud cum se vaita )

Share this post


Link to post

AC pe picioare si parbriz. Il opresc si pornesc periodic, functie de cat de cald este. Este mai periculos curentul creat prin deschiderea geamului! :)

Share this post


Link to post

Nu stiu bine cum e cu copiii, dar mie mi se infunda urechile daca il dau mai tare (trebuie sa il dau mai tare pentru ca abia face fata). Mi se infunda urechile si daca stau cu geamul deschis...

Am niste prieteni insa care de cand s-a nascut copilul, l-au tinut la aer conditionat si nu are absolut nimic.

Share this post


Link to post

Diferenta de temperatura e de vina, nu A/C in sine.

Share this post


Link to post

Si la mine sotia a avut un oarecare cui impotriva AC-ului cand era bebe in masina ... acum i-a trecut :banana:

 

Piticul meu a facut prima calatorie cu AC-ul pornit la 10 zile, cand l-am adus de la maternitate ... 220 km.

 

Acum AC-ul sta pornit permanent ... cand e cazul, normal ... orientat picioare+frontal ... cu aeratoarele frontale la jumatate ... Initial sotia m-a pus sa-l opresc ... dar cand a vazut ca ne dam jos din masina cu piticu' ud fleasca ... si ii face mai mult rau daca mai bate si vantul afara ... a cedat ...

 

Nu folosesc orientarea spre parbriz ... din cauza ca sunt destul de inalt ... si imi bate fix in frunte ... :( In cazurile speciale (dezaburire pe ploaie) dau temperatura in zona alba cand il pornesc, dau pe parbriz dupa care inapoi la picioare+frontal !

Share this post


Link to post

Ac in parbriz si picioare dupa cum ziceau si colegii mai sus si ca o mentiune in plus, eu tin robinetul de caldura in zona alba axact intre albastru si rosu. Sufla tot rece dar nu avem probleme nici eu nici sotia cu durerile de cap ca nu mai este atat de uscat aerul, parca e ceva mai bland, mai umed. Sambata de ex. m-am intors de la stomatologie (3 extractii cu operatie) nu am avut nicio problema cu eventuale dureri de cap/masele de la AC tinut astfel. :)

Share this post


Link to post

George, incearca sa directionezi jetul de aer ce vine pe parbriz cu parasolarul

Share this post


Link to post

Eu cand am bebe in masina dau AC pe la parbriz, dar tin parasolarul coborat si retrimite aerul rece pe parbriz si nu e curent

Share this post


Link to post

In general evit AC-ul cind am bebe in masina. Prefer sa merg cu 1 (unul) geam deschis, cel de la sofer (bebele fiind in dreapta spate). In nici un caz nu deschid cite un geam pe fiecare parte, atunci se face curent.

 

Daca e mult prea cald si chiar nu se poate fara AC, atunci il orientez pe parbriz (sa se mai incalzeasca nitel), il setez pe 22 grade si las si parasolarele, ca altfel ajunge fix in spate!

Share this post


Link to post

Efectul depinde de persoana si masina.

In principiu, mult mai periculosi sunt curentii de aer decat temperatura acestuia.

In cazul unui bebe (persoana) nu prea se admit experimentele, dar oricum trebuie "tatonata" reactia pentru a depisata sensibilitatile.

Sfatul lui NFS cu plasarea in diagonala e valabila (in ceea ce priveste minimizarea curentului de aer) pentru multe masini, dar asta nu e neaparat o regula generala si depinde, pentru acelasi model, de gradul de deschidere a geamului. La fel si chestia cu parasolarele... deflectoare.

Totusi, inainte de a lua de bun un anumit sfat, testati pe pielea voastra (d-abia va mai aduceti aminte ca ati fost copii :) . )Daca aveti cel mai mic dubiu, cautati altceva sau folositi copilul drept... cobai!

Share this post


Link to post

Un singur lucru stiu: "copiii ii ai asa cum ii cresti". Din aceasta am inteles ca ei sunt cele mai adaptabile fiinte. Eu vad inca copii cu fularul infasurat in jurul gatului, dupa ce mi-a explicat un medic sportiv ca senzorii umani de adaptare la temperatura externa se afla la baza gatului si ca fularul se poarta pentru a apara gatul de frig in partea din spate, motiv pentru care n-o sa vedeti vreodata un sportiv infasurat asa. In privinta asta (cresterea copiilor) am, inca, nemultumiri mari in legatura cu aplicarea metodelor emise de catre bunici care n-au citit, vreodat, o carte de anatomie. Eu vad un mare amatorism in toata aceasta poveste si o prelungire a unei prejudecati "rurale" (in masura in care ruralul mai este neconectat la Internet).

Edited by tolin

Share this post


Link to post

He he, sa vezi razboiu' dracului cu bunicii! "Nu-i invelit!!" "E imbracat subtire!!" "Are spatele/gatul/mijlocul/piciorul gol!!" "Inchide geamul!!" "Vezi ca bate vantul!!" etc etc!

Noi la capitolul asta ne-am impus de la inceput, Stefan fiind de pe la o luna si jumatate imbracat exact ca si noi. Ieseam noi cu o bluza, avea si el o bluza, ieseam noi in pantaloni scurti, si pe el il imbracam la fel.

Constat si eu insa ceea ce spui tu, si anume ca multi parinti ii infofolesc si protejeaza excesiv.

In ceea ce priveste AC-ul, il folosesc la masina asa cum spuneam mai sus, iar in casa merge cat timp nu se afla el in camera, mentinand o temperatura constanta de 23 de grade, iar noaptea sta geamul deschis un pic in permanenta. Am remarcat ca doarme mai bine daca e racoare in camera, caldura peste 24-25 de grade facandu-l sa devina agitat si nervos :)

Share this post


Link to post

De acord cu Mircea: nu ii puneti copilului caciula in cap DECAT daca aveti si voi una, altfel va bateti joc de el. Oricum el se misca mai mult decat un adult. Si tot asa, el trebuie sa stea la aceeasi temperatura (pe bancheta din spate!) care o aveti si voi in fata. Aici este o problema: daca pasagerul din fata deschide geamul, curentul il primeste cel din spate, asa ca ori deschideti amandoi geamurile (fata+spate), fata mai putin deschis decat spatele, ori AC, dar sa aveti in vedere ca in spate din cauza constructiei majoritatii masinilor aerul rece/cald ajunge mai greu. Personal dau drumul la AC dirijat printre scaune sa ajunga si-n spate, iar dupa ce s-a racit si-n spate dau pe geamuri. Nu-mi place la picioare, de fiecare data imi ingheata piciorul pe acceleratie la drum lung.

Share this post


Link to post

Pai numai la romani am auzit de boala "curent", de trebuie sa curga apele de pe mine cand stau in vreo masina sau intr-o camera cu vreun obsedat dintr-asta care sta cu geamurile inchise, sa nu "raceasca". A venit odata un prieten la mine si facea crize ca las geamurile deschise noaptea si a doua zi "il durea spatele". Nu mai zic de experientele de la camin de pe vremuri, cu alti dobitoci. Eu dorm cu geamurile deschise de mai bine de-o luna si n-am nici pe naiba.

Daca e sa tuseasca copilul, atunci ii mai pui ceva pe el. Dar la noi e la moda "sauna".

Cred ca nu e bine sa fie supus la ceea ce nici noua nu ne face bine. Trebuie doar avut in vedere ce curenti de aer sunt in zona in care sta el, se stie ca sunt diferiti fara de locurile din fata.

Mai nociv decat AC-ul mi se pare mersul cu ambele geamuri deschise, in spate se face o vijelie de te ia pe sus.

Share this post


Link to post

Capacitatea de adaptare depinde de la organism la organism. In general la om e mai redusa ca e mai... cocolosit de mic.

Din nefericire (probabil), putini parinti au chef sa faca experimente pe propriul copil.

Ar fi intereant totusi de retinut ca pana si animalele isi protejeaza puii de unii "factori de stress", asa ca nu cred ca parintii/bunicii sunt neaparat exagerati (unii vor constata abia cand vor ajunge in postura asta).

Iar in ceea ce priveste abundenta de informatie de pe Internet, da, e adevarat ca multi nu au acces, dar poate ca e bine, altfel cine stie ce interpretari ar da la ceea ce ar gasi la un "search" superficial. Si nu uita, tolin, ca multe din "descoperirile" stiintei moderne au de-a face cu... comertul (ca sa dau un exemplu stupid, pana cand copilul se acomodeaza la curentul creat de A/C sau mai stiu eu, altii isi vor fi vandut nu stiu cate cutiute de aspirine, paracetamoale si alte surogate moderne si scumpe). Rezultatul final este discutabil, in masura in care e greu de presupus ca cineva va putea sti ce s-ar fi intamplat daca ar fi procedat... invers. Deh, ireversibilitatea timpului :)

Share this post


Link to post

Si eu meg cu ac mereu cand plec cu piticu undeva si este cald, iar pana acum nu am avut nici o problema.

Share this post


Link to post
... pana cand copilul se acomodeaza la curentul creat de A/C ...

Aici ai subliniat exact ce eu spun demult: se face abuz de utilizare a A/C, mai exact, ventilatie pe o treapta mai sus pentru a avea un dT cat mai mare intr-un timp cat mai scurt cu oameni in incinta. Acest mod de racire provoaca doua necazuri: unul celor supusi curentului de aer din incinta si al doilea motorului supus unei sarcini marite intr-un interval scurt de timp. De ce nu aplicati aceeasi metoda pe care o utilizati acasa, racirea brusca a incintei in lipsa ocupantilor ? Mentinerea temperaturii in jurul confortului este mult mai suportabila de catre ocupanti si de catre motor.

Share this post


Link to post

Eu asa fac. Cobor cu 5 minute mai devreme, pornesc, dau AC la maxim 5-10 minute, apoi coboara sotia cu Steff, dau AC la 1, bag piticul in masina si la drum.

Ce-i drept nu aplic aceiasi metoda si cand sunt singur :D

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...