Jump to content
Sign in to follow this  
csergogaby

Schi (ski) - care din voi practica acest sport?

Recommended Posts

Avand in vedere ca sunt pasionat de schiat, m-am gandit sa vad cine mai schiaza de pe DaewooClub.ro

 

Poate ar fi bine sa scriem cateva cuvinte si de echipamentul din dotare, eventual pe ce partii am schiat ;)

 

Eu schiez de aprox. 10 ani si imi place la nebunie.

Am schiuri Rossignol de 2m cu legaturi Tyrolia 780 si clapari si bete tot Rossignol. Toate luate la mana a doua, dar foarte faine.

Am schiat la Harghita Bai, Madaras, Vatra Dornei, Poiana Brasov - Bradul, Azuga si Predeal.

Mi-ar place sa merg in Austria sa schiez pe partii lungi :roll:

Share this post


Link to post

Ahaaa! Mai si io am schiat, am urmat niste cursuri defapt, dar sint fazan rau de tot. Acuma, daca esti specialist poate ma sfatuiesti si pe mine: io am 1,85. Schiuriile care le-am avut la scoala erau mai mari ca mine, mi s-au parut prea mari. Am impresia ca as putea schia mai bine pe schiuri mai mici ca lungime, adica mai scurte :) . Alea cu care m-am dat io nu mi-au placut, ma incurcam cu ele.

Share this post


Link to post

Asa e. Schiurile mai scurte se manuiesc mai usor, mai ales in curbe; cele lungi dau viteza mare. Teoretic schiurlie (vorbesc de cele clasice, drepte)trebuie sa fie mai lungi decat inaltime ta cu vreo 10-20 cm. Ca incepator poti merge cu 180-190. Ce lungime aveau cele cu care ai schiat?

 

Acum exista schiurile carve, care sunt mai scurte si forma lor usureaza mult cristianele (curbele). Aceste schiuri carve pot fi cat tine sau chiar mai mici.

Share this post


Link to post
Acum exista schiurile carve, care sunt mai scurte si forma lor usureaza mult cristianele (curbele). Aceste schiuri carve pot fi cat tine sau chiar mai mici.

 

Aha! Atunci din astea o sa-mi iau! O sa le iau chiar mai mici decit mine! Ai vreo idee de marca sau magazin bun?

Share this post


Link to post

Guilty! Si eu mai schiez, din pacate in ultimii ani din ce in ce mai rar. Si ca atare am decis sa investesc in niste schiuri, pentru a gasi un motiv in plus in a ajunge la partie sa ma dau (ca zic eu, domle' ia uite am dat banii pe ele, hai sa le folosesc). Si de 3 ani tot la investitii au ramas, probabil si anul asta tot la investitie va ramane.

Am folosit doar partiile de la Predeal, din motive de accesibilitate. S-ar putea sa incerc Paltinisul in iarna asta.

Share this post


Link to post
Ai vreo idee de marca sau magazin bun?

 

Marci sunt foarte multe: Head, Rossignol, Atomic, Elan, Blizzard, Salomon etc. sa fie Made in Austria, Franta sau Elvetia...

Cat despre magazin stiu ca aveti in Bucuresti magazin Rossignol; in rest la Metro mai sunt schiuri si sigur si in alte magazine mari.

Dar eu recomand, mai ales la inceput sa cumperi la mana a doua, nu are rost sa dai zeci de milioane pe echipament nou complet cand poti lua sh foarte bun.

Eu am cumparat de mai multe ori de la niste baieti simpatici din Brasov, au si site: www.wintersports.3x.ro

Share this post


Link to post

Booon! Acuma, daca cumpa un sh la ce elemente constructive sa ma uit, ca sa nu iau tzeapa? E valabil si la clapari.

Share this post


Link to post

REcomandat din ce stiam eu sunt cele cu 3 prinderi, alea cu una singura ma enerveaza la culme.

Eu am numai costum de schi. Avand in vedere ca ma duc destul de rar e mai rentabil ptr mine sa le inchiriez.

Partii am incercat Poiana si Predeal si Sorica din Azuga (cu sacul de PVC) :-D

Share this post


Link to post

:flaming: :wallbanger: 500.000 rol schiuri si betze la Predeal anul trecut, o salopeta se mai gaseste. Anul asta cred ca voi investi in echipament o sa incerc achizitionarea unor Rossignol, nu m-am decis inca... m-am inteles foarte bine cu niste Atoamice pe care le-am avut imprumut dar nu prea am vazut la noi modelul ala...

 

PS: bagati si voi cei cutreieretori de tara niste pirtii usoare de pe teritoriul ro eventual chiar o cotare ar fi interesanta

Share this post


Link to post
daca cumpa un sh la ce elemente constructive sa ma uit, ca sa nu iau tzeapa?

 

1. talpa schiului trebuie sa aiba cat mai putine zgarieturi

2. cantul sa fie cat de cat ascutit

3. legaturile sa arate bine, sa fie reglabile (1-9).. si cand le pui la pozitia mica sa le poti tori cu mana, la maxim sa nu poti - aici is multe de discutat

4. claparii sa prinda bine piciorul cand sunt inchisi, eu am schiat multi ani cu clapari acre aveau o singura clapa si a fost ok; e adevarat ca sunt mai buni cei cu 3-4 clape.. poti prinde f. bine piciorul, glezna

5. betele se aleg in asa fel ca sa ajunga pana la maine cu cotul indoit la 90 de grade si mana paralela cu pamantul, adica sa fie cam pana peste buric :)

Share this post


Link to post
:flaming:   :wallbanger: 500.000 rol schiuri si betze la Predeal anul trecut

De cumparat??? Sau cand? Pentru ca eu am fost anul trecut la Predeal si m-am dat cu schiurile si erau 250K.

Share this post


Link to post

schiuri + betze la poale la Clabucet 500.000 rol/ zi, in ianuarie acum 2 ani era 300.000 in ajun de revelion

 

Ma gindesc ca si scorurile or varia in functie de perioada

Share this post


Link to post

Du-te in Azuga ca preturile sunt mai mici acolo. Plus ca sunt si mai putine obstacole pe partie (unii pe care trebuie sa ii ocolesti). La aia de incepatori ma refer dar nici pe aia mare nu sunt prea multe.

Share this post


Link to post

si eu schiez. vreau sa ma duc anul asta la vatra dornei. cum e partia de acolo?

Share this post


Link to post
Du-te in Azuga ca preturile sunt mai mici acolo. Plus ca sunt si mai putine obstacole pe partie (unii pe care trebuie sa ii ocolesti). La aia de incepatori ma refer dar nici pe aia mare nu sunt prea multe.

 

Azuga mi s-a parut cam abrupta pentru experienta mea vasta in ale schiatului, dar ramin deschis la alte sugestii de pirtii. domoale... si libere... nu vreau sa prind viteza, doar sa ajung jos in one piece

Share this post


Link to post

Abrupta? Ha! A doua zi dupa ce m-am suit prima data pe schiuri m-a cocotat intructorul tocmai sus. 2 ore mi-a luat sa cobor :oops: .

Am folosit metoda coboratului in zigzag. Mergea la 45de grade fata de directia in jos, ma aruncam la fiecare margine de partie pe jos, intorceam acolo schiurile, ma ridicam si din nou 45 de grade si tot asa! :oops: 8)

 

 

Ah, cand prindeam putina viteza o voce din interior imi zicea "arunca-te pe jos ca poate scapi!". Vocea a avut dreptate!

Share this post


Link to post
vatra dornei. cum e partia de acolo?

 

Sunt doua partii frumoase acolo. Una langa hotel Bradul-Calimani, care la baza are si babyski cu partie pentru incepatori si teleski pana sus (vreo 800 m). In stanga e si partia de sanius.

A doua partie, cea mare, este la telescaun (Dealu Negru) si are aproape 3 km :-D Anul trecut costa 50.000 o urcare cu tescaunul, dar merita; mai ales ca e mai ieftin ca pe Valea Prahovei. In general e larga si se poate schia usor, dar are si portiuni mai abrupte, plus variante mai grele :wink:

Share this post


Link to post

Si eu sunt ski fan!!!

 

Referitor la dotari - am schiuri Head de 180 cm, legaturi Tyrolia si bete Rossignol (schiurile le am de 3 ani, au fost second si sunt inca bune, dar ma bate gandul de un upgrade).

Ca locatii am incercat numai valea Prahovei - imi place mai mult la Azuga si Sinaia, la Predeal e uneori foarte aglomerat.

 

Facem o sesiune de ski iarna asta?

Share this post


Link to post

eu am invatzat acum 3 ani ... pe sorica in azuga. a 2-a zi mi-am luat inima in dinti si am urcat cu telescaunu pana sus. anul asta am reusit sa cobor sorica sub 5 minute dar eram frant jos. am mai schiat in predeal cam plictisitoare partia un fel de derdelus in comparatie cu sorica si anul trecut pe kalinderu in busteni. foarte scurta dar portiuni faine.

 

echipament numai inchiriat. :(

Share this post


Link to post

Partie destul de buna si la Bran, foarte lata la sosire, telesky (3 ron).

Are doua variante, una mai grea. Plecare lina, o zona abrupta la mijloc si o sosire lina. De inchiriat echipament anul trecut erau parca 22 ron/zi.

Orientarea e buna, spre nord dar Branul e gaura neagra - cand valea prahovei e sub zapada acolo e pamant negru. Nu au tunuri de zapada.

Cazare la casele de pe langa, functie de cat stai intre 50 si 70 ron, tot anul trecut.

 

Am auzit ca ar fi bani pentru o partie pe langa cabana Voina (Piatra Craiului), care va fi cea mai lunga din Estul Europei. Cam slaba infrastructura - cabana Voina e slabuta la dotari, e singura in zona unde poti ajunge cu masina. Poate mai construiesc ceva...

 

Echipamentul meu: Atomic de 205, clapari Dya-nu-stiu-cum reglabili cu 4 cleme. Totul sh, dar de buna calitate - am cautat mult. Asta iarna am raschetat o stanca si trebuie sa repar skiul din dreapta.

Share this post


Link to post
Mi-ar place sa merg in Austria sa schiez pe partii lungi  :roll:

 

Chestii de astea avem si noi in tara...totul tine de genunchii tai...

Acum vreo 3-4 am reusit sa ma bulesc la picioare intr-o escapada de asta...

EX.

pe 2 un decembrie a urcat baiatu' la cota la 2000 (Masivul Bucegi - Sinaia-Cota 1400-Miorita-2000) si in loc sa cobor pe partia normala spre sinaia ce mi-am zis ...ia sa fac sport sangeros...si tushti pe directia Padina...

Ce sa mai vorbim au fost 2 ore de schiat in continuu ... cu mici opriri de odihna... este super traseul dar trebuie sa fii beton pe lemne...

Cum mi-am bulit genunchii? Simplu cand am urcat din Pestera spre Babele ce mi-am zis ...nu imi ajunge...mai vreau o data...si tushti de la Babele in jos ... si in capatul partiei "amenajate" surpriza ... un mare val de zapada inghetata echivalent cu o trambulina...subsemnatu' face hac si trosc dupa vreo 3-4 secunde de zbor...de nu am mai putut respira vreo 40 de secunde de la soc...norocul meu a fost ca eram primul si ceilalti inconstienti au vazut din timp...mi-am revenit cu greu si m-am coborat pe picioare...

 

In concluzie

si la noi se poate schia mai mult de 10-15 minute...trebie doar sa vrei...si sa poti

 

 

PS

Sfatul meu...daca te bate gandu' ar fi bine sa stii cand si cum a nins...aaaa...si ar fi foarte bune niste schiuri late...ca alea de salt...te ajuta mult...

Share this post


Link to post

Nu cred ca sunt singurul amator de ski de aici. Din pacate eu merg mai tot timpul pe Valea Prahovei, pe criteriul ca e mai aproape. Am auzit lucruri frumoase despre Muntele Mic si Arieseni. Poate schimbam cateva impresii de prin tara, de pe afara...

Share this post


Link to post

Da, ar fi interesant , de Semenic iar se pot spune lucruri frumoase.

:drinkers:

Share this post


Link to post

Si eu schiez de multi ani :)

Am schiat in Harghita Madaras, Harghita Bai, Homorod, Vatra Dornei, Azuga, Predeal, Poiana Brasov si Balea Lac.

Este un site fine care da stratul de zapada si alte informatii utile pentru schi:

http://www.skiresorts.ro/

Share this post


Link to post

Si eu schiez de ceva vreme. Locatia mea presupun ca spune destul de multe despre asta. Din pacate de vreo 7 ani de cand stau in Buc ajung mai rar, dar promit sa va tin la curent cu ce se intampla prin zona si cine stie, daca se mai gasesc amatori poate ne intalnim si pe partie.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...