Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Denominarea leului

Recommended Posts

nu poti sa schimbi moneda daca nu se opreste inflatia. degeaba tai 2 zerouri in 90 daca dupa cativa ani trebuie sa tai din nou zerouri.

si eu am auzit ca la vestici euroiul (schimbarea de moneda) a venit cu o umflare mascata a preturilor.

cursul valutar ieri la europa fm: [...] si un dolar costa 2 lei si 78 virgula 78 de bani :shock:

Share this post


Link to post

Mie sincer mi se pare o prostie, care o sa duca la bulversarea polpulatie(care in mare majoritate are cunostiinte economice f reduse), o cheltuiala in plus pentru stat si agentii comerciali si pentru ce?...un rezultat care este cel putin discutabil(eu inclin sa cred ca va genera inflatie). Imaginativa ca toate casele de marcat din Romania vandute inainte de 2005 nu stiu de numere cu zecimale si trebuie schimbata memoria program :wallbanger: , nemaispunand cam cat de greu va fi sa lucrezi cu doua monede simultan. Iar o sa se imbogateasca unii mai smecheri pe spatele paturii subtiri a micilor intreprinzatori. :spumelagura: .

Share this post


Link to post
Trecerea la Leul Beton trebuia facuta imediat dupa '90. Nu se ajungea acum la N zerouri. Pana acum s-a cheltuit pe lucrul cu cifre multe, acum se cheltuieste pentru cifre putine. Eu zic sa plateasca Isarescu, de la el, ca a dovedit incompetentza timp de 15 ani. Italienii aveau 2 zerouri in plus si n-au facut caz de asta. Mai bine ar aprecia leul la adevarata valoare, ca tot la devalorizat el artificial, din birou, sa-i favorizeze pe niste exportatori de conjuctura care au facut averi nemeritate pe spatele unor intreprinderi in deruta si pe banii consumatorilor de importuri. La cursul permanent crescator si umflat cu pompa de Isarescu, caruia i-ar trebui sa-i cada trompa (ca alta rima n-am gasit), orice fraier stie sa exporte in vest.

 

 

Conasule nu pledez pro domo insa in toti ani astia BNR-ul a fost o insula de stabilitate ...Geaba vorbesti tu de umflat cursul artificial ce vrei sa faci cand doar importi importi de unde atatia bani sa tot importi daca nu faci si export ...Si nu produci sa exporti e ca si cand am tot cumpara si n-am munci..De 15 ani importam in credite daca socotestio ca balanta comerciala e mereu deficitara...SI ASTA NU POATE FI PUS IN CARCA BNR...Acum BNR e pusa la zid ca a crescut valoarea leului acum cativa ani ca o scazuse daca nu se exporta toata presa e pe BNR daca nu se importa iar pe BNR denominarea e pusa in carca BNR (desi e lege data de Parlament) nu merge ceva in economia rom`neasca gata BNR e de vina..Mai fratilor s-ar duce totu' draq de n-ar fi BNR si Mugur al ei...Believe me!! :) )))).....

Share this post


Link to post

Si Vasilescu, care zice azi ca o banca este sigura, iar a doua zi banca da faliment :tongue: !

PS: apropos, Vasilescu asta când iese la pensie? Cred ca se ia la întrecere cu Gica Petrescu, la longevitate... :banana:

Share this post


Link to post

Cursul fiind umflat artificial multi patroni din romania au preferat exportul, piata interna era neinteresanta.

 

Personal cunosc pe cineva care are o firma de confectii in lohn. N-a facut nimic in 7-8 ani pt firma lui. La sfarsit de an baga cateva zeci de miliarde in buzunar si era preocupat cum sa-i cheltuiasca: bmw, excursii in caraibe... casa in Costinesti, vila la Predeal. Toate pt el. Fabricutza e in provincie. Cum traiesc femeile alea care lucreaza la el cu salariul minim pe economie nu vreau sa ma gandesc! Au incercat sa il determine sa le dea bonuri de masa... le-a dat afara.

 

Acum i s-a cam infundat. A inceput sa dea telefoane sa caute un specialist in marketing-publicitate. Vrea un brand al lui. A gasit omul (unul foarte bun in care o multinationala a bagat multi bani ca training) dar acesta i-a spus clar: 2000euro/luna (toti in cartea de munca), cel putin Bora de servici, laptop, telefon si cam 500.000euro/an buget pt constructie, promovare brand local. Ia ghiciti continuarea... A refuzat desi isi permitea. Pur si simplu nu vrea sa investeasca nimic. Vrea un curs de 43.000 lei/euro! N-o sa-l mai vada! Acum lucreaza in pierdere si da vina pe Guvernator... intre timp insa s-a apucat de cumparat si vandut terenuri. Asta nu este patron iar eu nu pricep de ce din impozitele imense pe salarii sa-l subventionam noi astialalti!

 

Legat de denominare: am mai spus-o! Va e teama degeaba. In vest n-a fost nici o problema. Bancnotele vechi au disparut cam intr-o saptamana. Peste noapte toate ATMurile au dat euro. Preturile au ramas la fel in 90% din cazuri... oricum la fel in 99.99% din volum...

Share this post


Link to post

Panzere nu face confuzia asta atat de mare !Cu Euro a fost altceva ...Acolo trebuia facuta schmbarea ERA DECISIV DPDV POLITIC ...A fost unicul element care ar fi putut fi comun tuturor tarilor membre si TREBUIA FACUT INDIFERENT DE COSTURI ..Nu va imaginati nici cat au costat bancnotele alea si nici cat a costat TOATA miscarea aia cu introducera monedei unuice europene..INsa a meritat toti bani...Pentru ca desi vorbesc mereu de concurenta americanii nu avesesera nici-un fel de concurent al dolarului ..UIte cda s-a nascut euro si uite ca le-a si rezultat ..Desi yankeii le-au ras mult timp in nas europenilor ca n-o sa le mearga se pare ca nu prea le mai merge lor..Ma rog asta e trecator na ca si ciclu la mamifere :) )))...Acum sa nu crezi ca procesul asta de denominare e asa de simplu si probleme vor fi ...Insa cred ca problema va ramane aceeasi OAMENII NU VOR AVEA BANI ..Asta e problema nu ca daca-s bani noi sau sunt vechi...Cee cel mai naspa e ca noi suntem prea carcotasi cand nu e cazul ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...