Jump to content
Sign in to follow this  
Senna

Lacetti 1.6 16v Hatchback Platinum

Recommended Posts

Autoturismele au jucat si vor juca in continuare un rol important in viata oamenilor, si mai ales in a mea, eu fiind pasionat de mic. Chiar primul meu drum, de la maternitate acasa, a fost parcurs in Dacia 1100 a unchiului. Cele mai vechi momente pe care mi le mai amintesc se leaga tot de o masina, cea mentionata, cand aveam 3 ani si am mers cu familia la raul Arges, la balaceala; am retinut zumzetul motorului care se auzea din spate si figura concentrata la condus a unchiului. Copilaria mi-am petrecut-o in principal asistand la reparatiile masinilor familiei si ale vecinilor. Apoi a urmat initierea in ale condusului pe ulitele de la tara, intai in bratele lui tata si apoi cu el in dreapta. Rezultatele au fost bune, asa ca urmatoarea etapa a fost obtinerea permisului. Apoi am scos untul din Dacia berlina si apoi Break a familiei.

Un alt moment memorabil al vietii mele a fost vara lui 1998, cand tata s-a innoit cu Tico-ul visiniu prin care m-am facut cunoscut in club. Imi placea atat de mult pe langa Break-ul doar cu un an mai vechi, incat am preferat sa astept urmatoarea masina a tatei si sa exploatez Break-ul fara menajamente. Masinuta l-a incantat si pe tata; chiar daca in 2001 si-a luat Clio a continuat sa se bucure in oras de Tico pana prin 2003, cand in sfarsit mititica a ajuns pe mana mea. A venit randul meu sa ma bucur de ea atat conducand-o cat si reparand-o si imbunatatind-o.

Eu am crescut in cultul masinilor de familie longevive, care daca traiesti mai putin te tin toata viata (joking) si am fost atasat de ele. Dar iata ca vine un moment in viata fiecaruia dintre noi cand nu mai esti multumit cu ce ai si iti doresti ceva superior, un upgrade. Acesta a venit la mine in toamna anului 2006, un an cam prost pt mine, am fost tare plictisit. Pt a ma inveseli am facut schimbari, intai am schimbat serv-ul cu unul adecvat bine, cu satisfactii. Nu m-am multumit cu atat si am decis sa imi fac upgrade si la masina, pentru si mai multe bucurii. Alegerea noii masini a fost relativ usoara, am dorit o masina cu veleitati sportive si bine echipata. Nu m-au interesat alte marci, si astfel castigatorul a fost Lacetti, echiparea de varf, ca sa n-am dupa ce regreta ulterior.

Am actionat in consecinta, apeland la GTT. Aici fac o paranteza, am sperat ca-s mai seriosi dar degeaba; mi-au promis ca voi avea masina inainte de 1 decembrie si nu s-au tinut de cuvant :| . Abia din 11 decembrie 2006 am devenit utilizatorul masinii care da titlul acestui topic.

Bucuriile nu s-au lasat mult asteptate; am fost de la inceput entuziasmat de sound-ul brut al motorului, de tinuta de drum de exceptie, multumita amortizoarelor mai rigide si a puntii spate independente. De abia asteptam sa se termine serv-ul si sa vina week-end-ul pt a ma bucura din plin de ea. Cei 109CP si 150Nm asigura demarajul 0-100km/h in 10.7 secunde si o viteza maxima de 187km/h, performante mai mult decat suficiente pt drumurile din Romania. Cand o simt cum se infige, sound-ul sublim al motorului, usurinta si precizia cu care se ataca virajele rapide... imi creste moralul si increderea in mine ;) Pt alte date tehnice si dotari vedeti aici

Aspecte financiare, ca am tot fost intrebat: masina a costat 10.288E CIP, vopseaua argintiu metalizat fiind cadou de la dealer. Este in leasing cu avans 50%, pe 2 ani, iar rata se cifreaza la 300E cu tot cu Casco.

Ajungand la plusuri si minusuri, ma rezum sa enumerez doar minusurile deoarece plusurile sunt foarte multe si deja am scris destul text ;)

Minusurile ar fi lipsa in dreptul comenzilor de geamuri electrice a unui buton de incuiat/descuiat usile, caci tzumburusul clasic este incomod mai ales la descuiere. Dar asta s-ar putea rezolva :) Ati putea adauga lipsa computerului de bord si a redarii MP3, dar pt mine nu reprezinta un minus, caci prefer sa nu-mi distrag atentia cu informatii inutile pt mine, care nu-mi imbunatesc conducerea, iar CD changer-ul cu 5 sertarase ma coafeaza mai bine decat un MP3 sau WMA caci sunt audiofil si nu cochetez cu astfel de formate audio cu pierderi, prefer calitatea pura CDaudio: track-uri audio facute din fisiere loseless .flac, .ape

Tocmai am depasit de 4000km, sper sa ma bucur in continuare de ea ca si pana acum, daca nu mai bine ;) :lavolan:

Imbunatatiri pt inceput: Inlocuit becuri far stock cu setul Blue Vision, pt o mai buna iluminare a drumului si a obstacolelor :)

post-197-1179146739_thumb.jpg

 

Galerie foto:

Primul contact cu noua masina, care ma astepta cuminitica in curtea GTT, 11.12.2006

post-498-1177587373_thumb.jpg

 

Prima ei intalnire de joi, 3 zile mai tarziu, cand a fost "udata"

post-498-1177587790_thumb.jpgpost-498-1177587722_thumb.jpgpost-498-1177587522_thumb.jpg

 

Alte intalniri de joi

post-498-1177590755_thumb.jpgpost-498-1177590767_thumb.jpg

 

Prima iesire la munte, (abia) 17.03.2007

post-498-1177590871_thumb.jpgpost-498-1177591026_thumb.jpgpost-498-1177591080_thumb.jpg

 

Mini-vacanta de Paste

post-498-1177591152_thumb.jpgpost-498-1177591209_thumb.jpgpost-498-1177591250_thumb.jpg

post-498-1177591297_thumb.jpgpost-498-1177591281_thumb.jpg

 

Puntea spate independenta

post-498-1177591366_thumb.jpgpost-498-1177591387_thumb.jpg

 

 

Galerie video:

SpreUrziceni.wmv

demaraj_0_120.wmv

Repriza_IV_100_160.wmv

Limitare.avi

Edited by Satori

Share this post


Link to post

FAINAAAAA!

Sper ca urmatoarea mea masina sa fie tot Lacetti 1,6, dar mai dureaza pana atunci :D . S-o conduci sanatos, fara evenimente si sa te bucuri cat mai mult de ea!

Share this post


Link to post

"Ajungand la plusuri si minusuri, e mai intelept sa enumerez doar ce nu-mi place ;) si anume lipsa in dreptul comenzilor de geamuri a unui buton de incuiat/descuiat usile, caci tumburus clasic este incomod."

 

 

Pai si butonul ala rotund de pe minerul usii, din fata celor 4 ce e?

Poza a doua.

Share this post


Link to post

Blocarea geamurilor electrice :)

Share this post


Link to post

Ei na...serios?la Kalos e pt blocat usile din cite stiu eu..

Share this post


Link to post

Si la Kalos e tot pentru blocarea geamurilor electrice. De-abia la Epica au pus buton pentru inchis/deschis usile si au pus inca unul si pe usa pasagerului :)

Share this post


Link to post

Super faina; s-o stapanesti sanatos. :lavolan:

Share this post


Link to post

Hai zi şi de minusuri please...

 

Vreau şi eu Lacetti dar sedan, full şi motor 2.0l. Poate la anul pe vremea asta vă povestesc de ea. Deocamdată mă descurc binişior cu Cielo. :rolleyes:

Share this post


Link to post

Misto review-ul din primul post al acestui topic, mi s-au umezit ochii inchipuindu-mi-l pe Senna mititel, cu codita legata frumos la spate, stand pe bancheta din spate a masinii unchiului sau asistand cu interes la reglarea carburatorului si schimbarea placutelor de frana. :)

Faina si masina, s-o stapanesti cu placere atat cat vei dori s-o pastrezi!

Share this post


Link to post

:lavolan: Am enumerat toate minusurile ;) @Wolfman: Pe respectivul drum spre Arges am stat in fata-dreapta, in bratele lui tata ;)

Edited by Senna

Share this post


Link to post

Super masinuta, sa o porti sanatos!

 

In alta ordine de idei a mostenit multe de la nubira, inclusiv suspensia care este aproape identica. Nu stiu daca au redesenat bieletele antiruliu fata, dar bucsile bratului fata au ramas aceleasi ca la nubira din pacate :( .

Share this post


Link to post
De-abia la Epica au pus buton pentru inchis/deschis usile si au pus inca unul si pe usa pasagerului :)

 

Si eu am pe usa soferului, la Lacetti sedan, blocat si deblocat usi (NU tamburusul) :P

Si acum ontopic cati mai multi km fara cea mai mica problema. Eu am trecut cu sedan-ul de 25k km si nu am avut absolut nici o problema tehnica. Bafta la condus ! ! !

Edited by Alinutz

Share this post


Link to post

Foarte frumoasa ! S-o stapanesti sanatos si voios !

:)

Share this post


Link to post
Si eu am pe usa soferului, la Lacetti sedan, blocat si deblocat usi (NU tamburusul) :P

 

Foarte ciudat sa puna la Sedan si sa nu puna la HB. Kalos-ul sedan e identic cu cel HB.

Share this post


Link to post

Faina ,sa o stapanesti sanatos ,in vecini pe la mine exista una la fel ca a ta ,dar albastra ,mereu intorc capul dupa ea ,imi place foarte mult, este mult mai bine proportionata decat Kalos,Aveo care par inguste si inalte ca un vagon de tramvai !  <img src= ">

Share this post


Link to post
Foarte ciudat sa puna la Sedan si sa nu puna la HB. Kalos-ul sedan e identic cu cel HB.

 

Nu-i, deloc. E alta masina.

Share this post


Link to post

Of Senna cat m-am chinuit sa tin pasul cu masinuta ta dupa intalniri :(

Share this post


Link to post

Imi place mult argintica ta sportiva! Sa te bucuri de ea si multi km fara probleme!

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Nu-i, deloc. E alta masina.

 

 

Chiar, la acelasi nivel de echipare, ce e diferit inafara de portbagaj? :rolleyes:

Share this post


Link to post

Daca adaugi pe lista minusurilor si manevrarea levierului cutiei de viteze ... ar fi bine . S-ar putea sa fie destul de multe persoane care sa nu fie prea incantate de schimbarea treptelor . Apoi cu ambreiajul cum e ? Mai trepideaza ? Ai fost la garantie sau s-a rezolvat singur in timpul rodajului ?

Eu personal regret ca nu au si diesel pe lista de motorizari ... s-ar putea sa ma gandesc si eu cat de curand sa o schimb , dar cu siguranta vreau un diesel nervos .

In rest , sa o stapanesti sanatos , sa fii cuminte la volan , sa nu ai plangeri de la pasageri si nici cadouri in puncte de la politisti !

Share this post


Link to post

Manevrabilitatea schimbatorului este O.K. acum, era normal sa fie mai greoaie cand masina era nou-nouta. Eu sunt incantat de schimbarea treptelor, in clipul cu demarajul le-am schimbat mai lent deoarece in afara de pilot eram si pe post de cameraman :)

Trepidatiile ambreiajului sunt normale, de la TCS. S-a discutat aici

Multumesc pt urari!

Edited by Senna

Share this post


Link to post
:o fftopic:

Chiar, la acelasi nivel de echipare, ce e diferit inafara de portbagaj? :rolleyes:

 

Mie mi s-a parut mult mai sobru interiorul sedanului (SW nu am vazut). Bine, este adevarat, comparatia este facuta acum ceva timp, peste 1 an. Intre timp, s-or fi modificat lucrurile.

Platforma este teoretic aceiasi. Designul la HB e facut de Daewoo, la restul de GMDAT - dupa cate stiu.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

 

Foarte ciudat sa puna la Sedan si sa nu puna la HB. Kalos-ul sedan e identic cu cel HB.

 

 

Nu-i, deloc. E alta masina.

 

 

:o fftopic:

 

 

 

 

Chiar, la acelasi nivel de echipare, ce e diferit inafara de portbagaj? :rolleyes:

 

 

 

Cred ca e greseala mea.Eram convins ca te referi la diferentele dintre Kalos sedan si Kalos HB.

Si de fapt tu vorbeai de Lacetti.

Share this post


Link to post

Super masina! Sa te duca unde vrei tu, cat vrei tu si cu cine vrei tu!

Grija mare cu pedala din dreapta, in afara de on/off, minim /maxim exista si nivel intermediar.

 

Spor si sa aveti grija unul de celalalt ;)

Share this post


Link to post

Susurul cristalin al raului Ialomita m-a chemat iar, drept urmare in wknd am alergat-o iar pe E60 :lavolan: . Dupa ce i-am mangaiat frumoasele forme cu buretele ud, pregatind-o pt noua sesiune foto, i-am dat "doar" 140km/h caci imi uitasem detectorul acasa  <img src= S">

De data asta am pus-o la treaba, era momentul ca firavele rasaduri sa fie mutate din solar in gradina ;)

 

La solarul din comuna Dridu

post-498-1179155329_thumb.jpg

 

Pretiosul transport

post-498-1179155403_thumb.jpg

 

Destinatia finala, comuna Munteni-Buzau

post-498-1179155368_thumb.jpg

 

Intre Urziceni si Slobozia, featuring Philips Blue Vision

post-498-1179155736_thumb.jpg

Edited by Senna

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...