Jump to content
Sign in to follow this  
p_remix

Faruri Ceata Originale Matiz

Recommended Posts

Salutare baieti, :) >-

Am montat faruri de ceata originale, m-au uscat de bani dar te joci cu pasiunea omului ??!!...

Ei, si nu bat ca cele poloneze ce am avut inainte !!...  <img src= (">

Si alea erau la jumatate de pret... :-?

Bine, ca nu le-am incercat pe ceata, doar pe timp normal; nu le-am schimbat becurile originale, nimic; le-am montat asa cum trebuie...

Care aveti faruri originale de ceata (versiunea SE de Matiz), puteti sa-mi spuneti si mie daca sunt bune ??... :)

Share this post


Link to post

E normal ca nu bata la fel ca cele poloneze. Alea sunt un fel de faza lunga montata in bara. Nu stiu cine dracu le-a omologat pe alea...

Share this post


Link to post

Eu mi-am luat niste proiectoare Type-R pe care am dat 35 RON..sincer sa fiu..sunt multumit de ele..isi fac datoria..si arata bine..post-4154-1174908847_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Am eu faruri de ceata originale(din acelea cu lupa in cap) si bat destul de bine, nu orbesc, si sunt foarte bune pe ploaie cand farurile nu prea fac fata. Nu le folosesc in schimb decat atunci cand ploua sau cand este ceata(ce-i drept, ceata mare nu am prins). In schimb am vazut la cineva pe un matiz unele mai mari, rotunde, fara lupa, care bateau ca si farurile, foarte puternice, dar nu stiu cat de prietenoase pentru ochii celor de pe contrasens. Daca le-as schimba(in caz ce se arde sau ceva), tot din astea as pune.

Share this post


Link to post

cele poloneze au bec h3 de 55W totusi..nu stiu ce folosesc cele originale, vb lui steph..faza lunga in bara

Share this post


Link to post

Salut,

 

Mi-am luat si eu proiectoare poloneze. Sunt total de acord ca sunt cam puternice...dar se pot regla sa bata mai jos. Eu unul asa am facut dupa care am facut o proba si cel care m-a ajutat mi-a spus ca nu il deranjeaza cand vin pe contrasens.

Singura problema a aparut atunci cand eu coboram un deal iar el urca. Atunci a spus ca nu putea sa mai vada pe unde merge.

 

Per total mie unul mi se par mai bune decat cele originale care ...de ce sa nu recunoastem sunt cam lumanari.

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu sunt mai bune, sunt mia ilegale. Degeaba vezi tu pe unde mergi daca nu mai vad ceilalti...

Share this post


Link to post

Salut,

@Steph: Imi pare rau sa te contrazic...dar nu sunt ilegale. Oricum, ca un proiector sa fie ilegal ar trebui sa nu poata fi reglat (una din conditii) ori proiectoarele poloneze au posibilitate de reglare.

Problema mare este alta din punctul meu de vedere: faptul ca destinatia lor este de far de ceata dar romanasii nostri le folosesc exact pe dos.

Crede-ma ca pe o ceata nasoala nu vad cum ar putea sa il mai orbeasca pe cel din contrasens ci din contra: il ajuta sa "vada" ca ii vine cineva din fata.

 

Ma rog la urma urmei fiecare are parerea lui.

 

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Gizmo, eu proiectoarele(faruri de ceata) le folosesc si noaptea daca ploua de exemplu, cand asfaltul absoarbe pur si simplu lumina. Pana acum nimeni nu a dat semne ca l-ar deranja. Conteaza si cum sa facute sa bata, iar Steph are dreptate, alea numai ca o pereche de proiectoare nu bat, sunt faza lunga in bara, bat in toate directiile, nu doar spre asfalt. Rolul unei perechi de proiectoare este sa bata razant cu solul, la o distanta cat mai mica, ajutand in felul asta pe timp de ceata, la nivelul solului ceata fiind mai putin densa. De asta pe ceata nu poti folosi faza lunga. Nu stiu daca sunt legale sau nu, dar matizul oricum orbeste si cu proiectoarele astea, e deja "arma alba". Iar despre puterea celor originale, eu pana acum nu am de ce sa ma plang. Faza scurta+proiectoare imi este suficient sa vad cel putin 50 de m in fata masinii fara probleme.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Voi ati observat ca dupa vreo 15 minute de functionare a proiectoarelor se incing firele de alimentare?

Ma refer la cele poloneze. Am senzatia ca firele alea nu sunt corect dimensionate. Cred ca trebuie unele putin mai groase.

Voi cum ati rezolvat problema?

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

eu zic ca se incinge intrerupatorul ala care il pui in bord si de acolo cam pleaca cu caldura. eu am sistem cu releu pe firele venite in pachet si daca tai unul sa vezi ca e litat si e destul de maricel, protectia e destul de mica.

pentru protectie sistemului am pus si o siguranta de 15A, la 10 sarea.

Share this post


Link to post

Se gasesc ? Cum se monteaza ?

Share this post


Link to post

@p_remix: Daca zici ca tu ti le-ai montat, paote ma ajuti si pe mine.

Eu ma tot chinui sa schimb un bec de ceata de cateva zile la Matizu meu (mentionez ca e SE si-au venit proiectoarele cu el) si nu stiu cum sa fac! Mai precis, ce sa fac!! M-am tot uitat pe acolo, am vazut ceva suruburi...pauza...nu pot trece de ramele alea negre din jurul farului.

 

Poti sa ma ajuti??

Share this post


Link to post

fun4cristi>

 

Vad ca ai chef sa iti faci de cap. :P Ridici maxina pe cric pe partea pe care vrei sa schimbi becul si ecentual brachezi rotile ca sa ai un pic de spatiu. Pui frumos o paturica si te bagi sub buclier. Nu mai tin minte exact cate suruburi sunt in corpul proiectorului ( parca 3 ). Dupa ce ai desfacut aceste suruburi vei avea acces la corpul priectorului. Dupa ce il dai jos ai grija ca becul sta intr-o mica sarma care il tine la locul lui si aparent e logica pozitia dar cand vei incerca sa pui becul nou o sa fie cam greu sa iti dai seama cum vine. Eu am stat cu ea in torpedou de ex pana la prima revizie :D

 

Spor la treaba.

Share this post


Link to post

Salutare unde se pot monta mai ieftin proiectoarele de ceata? am dic acelea poloneze la 125 ron si pt montaj imi cer 150 ron :spumelagura:

Share this post


Link to post

salut...initial am vrut si eu sa imi iau proiectoare dar... totusi... un kit de xenon ar da mai bine, astfel incat, luna aceasta mi-am propus sa-mi montez, totul costa in jur de 7 milioane...voi reveni cu poze

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...