Jump to content
Sign in to follow this  
Abram Burel

Unde Dam Telefon...

Recommended Posts

Nimerisem pe un post si mi s-a parut intersanta ideea. Am vazut multa lume in ultima vreme, prin preajma masinilor de Politie (de ce oare?), vorbin la telefon si eventual incercand sa-l "paseze" politistului care scria tacticos ceva (sa fi fost un proces verbal?!).

 

Ideea ar fi: daca ni se pare ca e o situatie "abuziva" sau macar daca nu stim de unde sa o apucam, unde am putea da telefon ca eventual sa ne "imbunatatim" situatia?

 

Ar fi utile, zic eu, indicatii concrete (numere de telefon) nu o chestie generica de genul celei din postul mentionat.

Share this post


Link to post

Mai... teoretic nu ai la cine sa suni...

Si degeaba suni, ca politaiul nu e obligat sa vorbeasca cu "pila" ta!

 

Abuzurile se pot rezolva numai mai tarziu, prin plangeri si contestatii scrise.

Daca te simti abuzat, cred ca e bine sa-ti identifici din timp cativa martori (oameni care lucreaza sau stau in zona, sa poti sa ii gasesti mai tarziu). Dup-aia faci plangeri, strangi televiziuni, ziare...

 

Imoprtant e sa nu semnezi nimic si sa nu accepti nimic ce ti se pune in carca.

 

Parca popa ala beat :drinkers: de la Arges il suna pe Basescu, nu :P ? Asta e o idee...

Edited by ASIMO

Share this post


Link to post

Am vazut la o emisiune in care era invitat , printre altii si Motoc- seful politiei, in care acesta spunea ca daca esti oprit in trafic de un politist si constati ca s-au comis abuzuri asupra ta poti suna cu incredere la 9544.

Bineinteles ca nu l-am incercat inca si sper ca nu voi fi nevoit dar nu se stie niciodata.

Share this post


Link to post

9544 este telefonul de la Udriste unde raspunde cineva de la Politia Rutiera. Nu cred sa faca ceva impotriva abuzurilor. Era un numar verde (romtelecom) impotriva coruptiei, e posibil sa fie putin mai eficient.

 

Pentru cei care au ab la Connex cu minute incluse puteti suna la 021.323.7560 deoarece apelul la numere din 4 cifre nu scade din minutele incluse si se taxeaza peste abonament (la tarifele standard). Ambele numere ajung in acelasi loc.

 

Eu am sunat de cateva ori la 9544 (de fapt la numarul cu 021) cand eram blocat in vreo intersectie si nu se intampla nimic pentru mai mult de 15 minute si raspunsul a fost de fiecare data: "Stim, e cineva pe drum". Fapt adevarat deoarece apareau destul de repede.

 

In plus, am sunat intr-o zi sa intreb daca e anuntat vreun blocaj pe Podul Grant si alta data pe A1 (in perioada in care se lucra). Foarte amabili de fiecare data.

Edited by hawkeye

Share this post


Link to post
Am vazut multa lume in ultima vreme, prin preajma masinilor de Politie (de ce oare?), vorbin la telefon si eventual incercand sa-l "paseze" politistului care scria tacticos ceva (sa fi fost un proces verbal?!).

 

Nu cred ca-i o chestie oficiala. Mai degraba, fiecare suna la colonelul/ofiterul/capitanul X/Y/Z pe care-l cunoaste tata/mama/sora, si-l roaga sa intervina :D

Share this post


Link to post

Cred ca pana la urma calea amiabila e cea mai "rapida", adica iti recunosti pe jumatate greseala, dar "stiti... pur si simplu nu am vazut linia continua" (chiar daca aveai linie punctata), mai ales ca parca nu mai fac atatea abuzuri grosolane ca pe vremuri (sper sa nu fiu contrazis pe propria-a-mi piele). Mai nasol e ca o data cu noul pot sa iti salte permisul pentru un "simplu" pieton sau depasire mai deocheata. Aici intr-adevar poate fi o problema...

Share this post


Link to post

Pentru o chestie "grosolana" (adica, o chestie care intra la latitudinea agentului, nefiind explicit definita in lege), nu semnezi si gata. Te duci la proces si sustii cauza, cand e carnetul in joc.

Share this post


Link to post

Eu stiam ca in caz de abuz poti suna la 112. Asa este? Ma gandesc ca nr asta e pt toata tara.Asa daca de exemplu eu sunt din Galati n-ar avea nici un sens sa sun la Bucuresti.

Share this post


Link to post

Teoretic, trebuia sa citesti la www.112.ro, dar nu le merge saitul =))

 

 

De la http://www.politiaromana.ro/112.htm citire:

 

Numărul unic de apel 112 este număr telefonic gratuit, pus la dispoziţia cetăţeanului de către toţi operatorii de telefonie fixă sau mobilă, pentru situaţiile de urgenţă ce ameninţă siguranţa cetăţeanului şi a bunurilor acestuia, siguranţa naţională şi alte cazuri prevăzute de lege.

 

Preluarea apelului se efectuează de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care, în funcţie de specificul acestuia, îl redirecţionează către serviciile specializate de intervenţie, şi anume: ambulanţă, poliţie şi pompieri.

 

Deci, nu prea vad unde este urgenta in faptul ca vrea politistul sa-ti ia tie carnetul pentru o fapta discutabila. Refuzi sa semnezi procesul si faci contestatie, dar nu vad cum s-ar putea incadra suspendarea permisului tau de conducere la "situatii de urgenta".

Share this post


Link to post

Acum 4 ani cand lucram pe tir ma amuza tare o eticheta lipita pe fiecare ghereta de vames sau politist frontiera pe care era tot asa un tel verde pentru abuzuri accesibil numai de pe romtelecom.

Atit timp cat nu aveai telefon romtelecom cu ce il apelai? :D

Share this post


Link to post

La vama veche (vama, nu statiunea) era telefon public romtelecom exact in dreptul gheretei si a stickerului cu numarul. Nu stiu in altele deoarece nu am acordat atentie, asta l-am observat intamplator.

Share this post


Link to post

Cartela cumparai de la vames?

Share this post


Link to post

Pentru 0800 nu trebuie cartela.

Share this post


Link to post

Cu cartela sau fara cartela in vama acea nu exista telefon public :)

Share this post


Link to post

cu sau fara cartela nr. de le efon 959 poate fi apelat si de pe telefonul mobil astfel: formati prefixul judetului apoi 959 iar la urma bagati 4 de 0 (zero) pentru ca nr de telefon sa aiba 10 cifre (ex: pentru vaslui 02359590000) . obligatoriu la judetele de frontiera va va raspunde un politist de frontiera de la care puteti afla conditii de calatorie, puteti sesiza fapte de coruptie si alte probleme aparute in punctele de trecere a frontierei de stat.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...