Jump to content
Sign in to follow this  
van den plas

Merita sa-mi iau Espero ?

Recommended Posts

@mongoose

...sa nu fi stiut mecanici tai sa numere pina la shaishpe' ...   :roll:   :lol:

 

...putere 1,5l 16v ...91cp 138Nm

...putere 1,8l 8v...96cp 146Nm

 

...deci : si ce daca 1,8l   :roll:

Hm. Am un prieten cu motor de 1.5. Tot timpul se plange ca "nu ii trage".

A mers cu a mea si a ramas impresionat de aia 8 Nm iin plus. Care sunt si la turatii mai joase.

Tu la cat schimbi viteza? Eu pe la 2200-2500. Adica nu ajung la cuplul maxim. Te asigur ca la un motor de 1.5 ai schimba maxim la 3000 de ture. Peste se simte motorul turat. Si daca schimbi la 1.5 la 3000 si la 1.8 la 2500 te asigur ca diferenta de cuplu este muult mai mare.

Mai este o chestie pe care multi nu o iau in calcul. Si anume "plaja" pe care este mentinut un anumit cuplu. Motoarele de capacitate mai mare au o plaja de cuplu muuult mai generoasa. Adica imagineazati ca intre 2800 si 4000 eu am cuplu maxim. Pe cand la un motor de 1.5 cuplul maxim este de la 3600 la 4000. Ma intelegi. Deci eu am cuplu maxim pe o plata de 1200 de turatii iar ala de 1.5 are cuplu maxim pe o plaja de 400 turatii.

O sa incerc sa gasesc diagrama cu cuplul si puterea motorului in functie de turatie. Sper sa mai fie pe undeva pe web. Acea diagrama o sa lamureasca multe lucruri.

Share this post


Link to post

...na c'am dat'o'n 8V vs 16V

Aceeasi poveste mai bun 8v decit 16v am auzit'o si de la mecanicii din service'ul din GL dar cind i'am intrebat care e motivul pentru care ar alege 8v n'au stiut sa dea un raspuns pertinent . Aceeasi intrebare i'am adresat'o si sefului de service care la 55ani si 15 ani de experienta Opel si Daewoo mi'a spus : "Vezi de treaba ta , asta de 16V n'o sa se strice mai repede" :roll: . Cit despre care trage mai tare cred ca ai dreptate ca ala de 1,8l e mai bun ca doar are momentu' mai bun dar crede'ma ca asta de 1,5l 16v de pe cielo trage prea bine chiar mi'am manifestat "nemultumirea" ca e prea "aspru" :? . De shimbat vitezele le schimb ca la cel de 8v adica tot la 2500rot/min , "normal" iar plaja de cuplu la motoarele Daewoo(toate) e scoasa din electronica de 80% :thumbr: in plaja 1900-4800rot/min(ing. A.Tuica rev.Autoturism 7/1996) asa ca vorbim discutii ... :wink:

Share this post


Link to post

Iso, iso. Normal ca esti multumit de motorasul ala al tau. Pai tu ai 90 de cai putere la Cielo, deci o masina mai usoara cu 100 kg decat Espero. Ce greutate are masina ta exact, eu am gasit ceva de genul 950. Espero are 1150. Si mai conteaza si rotile cu care este incaltata masina. Banuiesc ca ei tot ceva de genul 185/65 R14.

Oricum, ideea e ca tu ai motorul cel mai puternic care s-a pus pe masina aia. Normal ca esti multumit. Imagineazati ce zambet pe fata aveam eu sa posed un Espero de 2L. :D

Share this post


Link to post

...auzi motorash'......... :spume:

Cielo Exe cintareste 1040Kg , gume 185/60/14 , si oricum "motorashu" meu e mai frumoos :wink: :lol:

Share this post


Link to post

Si daca Cielo Euro 3 se descurca pe gaz cu motorul de 75 cp, ma gandesc ca acelasi lucru il va face si Espero 1.5 pe gaz (cele 110 kg in plus vor fi compensate de 15 cai suplimentari). In alta ordine de idei, tocmai m-a sunat proprietarul sa-mi spuna ca se duce astazi sa remedieze problema cu aerul conditionat.

Share this post


Link to post

Nu-ti face probleme ca n'o sa trebuiasca s'o impingi , va fi OK . :wink:

Share this post


Link to post

Salut.hai ca am ratat aceasta miununata discutie si am lasat sa va manance de vii astia cu 1.8

In primul rand Espero nu a venit din fabrica cu cauciucuri Hankook.alea originale se numeau KUMHO.hankook s-au pus din 2000 pe Nubira.Si pe Matiz la un moment dat parca.

In al doilea rand ma indoiesc ca masina are doar 40.000.La un moment dat kilometrii nici nu mai conteaza.ci conteaza cum a fost intretinuta masina.

Eun zic sa fii atent la amanunte: la tapiterie, la centuri, la butoane( cat de tocite sunt,etc).O masina cu 40.000 trebuie sa fie bat.Neumblata cu ea,etc.

Du-o in service si vezi daca are pivotii originali, capetele de bara.La 40 nu avea voie sa le schimbe.Ma cam mira ca a schimbat si AC.Adica nu prea avea timp sa le foloseasca.

Cat despree gpl motorul de 1.5 se preteaza mai bine.De-aia se si fac Cielo Executiv 1.5 16V pe gpl si nu se fac Cielo de 1.8 GPL.Diferenta de putere nu este asa de mare iar la 180 merg amandoua motoarele lejer...cu gpl sau fara.

Mai ales ca tu ai zis ca nu vrei o masina de la care sa ai pretentii sportive...

Share this post


Link to post

KUMHO si hankook sunt una si aceiasi branza. :-D

Share this post


Link to post
....auzi motorash'......... :spume:  

Cielo Exe cintareste 1040Kg , gume 185/60/14 , si oricum "motorashu" meu e mai frumoos   :wink:   :lol:

Wow. Nu te ofusca. Cand am zis "motoras" l-am dragalashit. E super motorul ala, la asta ma refeream. Pentru un Cielo e mana cereasca. Pentru Espero e prea mic.

Share this post


Link to post

Cred ca l-am bagat in ceatza pe om pana la urma. Totusi topicul era daca merita Espero. Cu motor de 1.5, 18 sau 2.0 merita, si inca super bine. Ai grija k masina sa fie intretinuta bine, indiferent de motorizare. Ca pana la urma fiecare are stilul lui de condus si poti fi multumit chiar si cu ala de 1.5.

Daca mergi in general cu max 3 persoane in masina e ok. La mai multe o sa gafaie un pic, dar depinde si cum il turezi. Principalul lucru este k masina sa fie intretinuta bine si sa nu iti cada parti componente importante. Sa aiba pompa de benzina ok, reviziile facute la timp, interiorul sa nu fie distrus, sa ii mearga si aerul, sa nu aiba probleme la instalatia electrica, etc etc. O duci la service, o sui pe rampa, faci toate testele si apoi dai si tu un verdict.

Share this post


Link to post

Cand l-ai luat pe al tau l-ai verificat in service ? Daca da, la ce service si cat te-a costat ?

Share this post


Link to post

Of course ca l-am verificat. L-am verificat la un Radacini, ala de pe Plevnei 226. M-am dus acolo cu tipul si le-am zis ca vreau sa cumpar masina si sa verifice tot. Stiu ei ce. Vezi sa alegi tu service-ul, e f. important. Sa nu ii zici tipului la ce service mergi sa o verifici decat in ultima faza.

Share this post


Link to post
La fel ca Hyundai cu Daewoo. :lol:

 

kalos vine cu hankook optimo sau kumho powermax. la o privire mai atenta iti dai seama ca este EXACT acelasi cauciuc!

Share this post


Link to post

Asa m-am gandit si eu. In plus ma tem ca ar putea sa-l influenteze pe respectivul mecanic chiar acolo, fara sa-l cunoasca in prealabil.(sa-i promita sau sa-i strecoare ceva in buzunar  <img src= "> ) Asa ca o sa-l trimit sa bea o cafea (sau mai multe) pana termina aia treaba. Cat te-a costat verificarea asta si te-ai programat in prealabil ?

Share this post


Link to post

Am vorbit cu o zi inainte. La orice service faci o programare cu o zi doua inainte. M-a costat vreo 500k cu tot cu spaga parca.

Share this post


Link to post
La fel ca Hyundai cu Daewoo. :lol:

 

kalos vine cu hankook optimo sau kumho powermax. la o privire mai atenta iti dai seama ca este EXACT acelasi cauciuc!

 

Asa si Montana seamana putin cu Matador sau Debica.Dar daca ii dai un simplu search pe google...surpriza is doua marci diferite!!!! :oops:

E aceeasi chestie ca si chevrolet cu daewoo...arata la fel dar is marci diferite :lol:

Share this post


Link to post

:) pai sunt marci diferite dar sunt acelasi cauciuc, aceiasi productie, acelasi tot... asa cum Kalosul este aceiasi masina indiferent de numa

oricum, hai sa suntem OFF TOPIC :)

Share this post


Link to post

Cati litri are portbagajul la Espero? Tinand cont ca masina nu se mai fabrica de ceva ani (din 99?), se gasesc piese de schimb ca si pentru Cielo?

Share this post


Link to post

Am cautat pe net date despre cele doua firme, dar nu am gasit informatii din care sa rezulte ca ar apartine aceluiasi grup sau ca au actionari majoritari comuni. :?

Share this post


Link to post

... si se gasesc si piese de schimb. Prin conventie internationala o firma producatoare este obligata sa produca piese de schimb timp de 10ani dupa iesirea din fabricatie a unui model. Deci pana in 2009 se vor tot produce piese de schimb. Segasesc piese de schimb pentru Mercedes Cobra din '80, sigur gasesti pentru Espero.

Share this post


Link to post

Plus ca se potrivesc multe piese de la Cielo. Si sa nu uitam ca motorul de 1.5 DOHC este acelasi pt. ambele masini.

Share this post


Link to post

Pe Espero 1.8 se pupa, cu mici modificari, o motoriska de Vectra! Si, daca ai tupeu, si o punte spate de Vectra... Etc... La asta visez eu, dar dupa ce termin leasing-ul.

Share this post


Link to post

Expero a scris :

In primul rand Espero nu a venit din fabrica cu cauciucuri Hankook.alea originale se numeau KUMHO.

 

Ca sa ma lamuresc, am intrebat prin mail la Radacini, City Center si Sebastian, in legatura cu anvelopele originale cu care a fost dotat Espero. Iata raspunsul de la City Center : " Din informatiile pe care le am, dotarea standard a fost cu anvelope Hankook "

Se pare deci ca omu' nu minte. :wink:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...