Jump to content
Sign in to follow this  
raz

Intrare In Tara Cu O Masina Inmatriculata Pe Numele Altei Persoane

Recommended Posts

Salutare

 

Am si eu o nedumerire. Eu locuesc in Franta, mi-am cumparat o masina aici de la un prieten, roman si el. Masina e in regula, in sensul ca e asigurata iar controlul tehnic l-am facut acum cateva zile deci e valabil pana in noiembrie 2008.

 

Ma intereseaza daca pot veni cu ea in tara, tinand cont de faptul ca nu am facut inca actele pe numele meu.

Share this post


Link to post

Procura.

Share this post


Link to post

Merci

 

E bine ca se poate...

Share this post


Link to post

De ce nu faci actele pe numele tau? Dureaza sa schimbi numerele in unele cu 13?

Eu am facut actele intr-o singura dimineata, insa am pastrat aceleasi numere (cu 06 ;) )

Share this post


Link to post

E putin mai delicata treaba. Stiu ca nu dureaza sa faci actele. Ideea e in felul urmator... Eu monentan fac un master aici si pana la anul cand o sa incep doctoratul si o sa fiu si eu platit e ceva mai dificil cu banii. Din cauza asta am optat sa o las asa, ca eu, nemaiavand masina inmatriculata pe numele meu, as plati mai mult asigurarea. Asa-i romanul inventiv, cand vine vorba de bani gaseste fel de fel de solutii sa fenteze sistemul...

 

In alta ordine de idei numere cu 13 nu-i pun ca in ianuarie cand temin cursurile plec definitiv din Marsilia. Probabil ca asa o sa ramana pana la anul cand direct am vandut-o si mi-am luat alta mai noua...

Share this post


Link to post

DAca ai carnet romanesc de mai multi ani, incearca sa obtii din start bonus de la asigurator, ca la urma urmei odata obtinut il cari dupa tine oriunde pleci in UE dupa :)

Eu am fost asigurat la MAIF... i-am trombonit cum e cu sistemul in Romania, ca la noi vine militia si stabileste pe loc cine-i vinovat de accident si-i ia carnetul, ca pot dovedi ca nu am avut carnetul luat si deci nu am avut accident si asa mai departe. Daca dai peste un agent mai simpatic iti face bonus fara sa-ti ceara nici o hartie. Eu la o Ibiza 6CV am platit ~400/an pentru au tiers+ vandalism, calamitate naturala, terorism si nu mai stiu ce. De cand cu grindinile astea dubioase cred ca nu strica "calamitatea naturala".... Probabil ca unele pe internet pot iesi si mai ieftine.

 

 

PS

Faci master sau DEA? La laboratorul meu si masterii erau platiti.

 

PS2

Daca esti student poti lucra legal 20h/sapt. Pe langa un ban de buzunar, platesti mai putin la inscrierea in anul universitar, pentru ca nu trebuie sa-ti mai platesti asigurarea medicala, fiind platita deja de angajator.

Share this post


Link to post

Am carnet romanesc de imediat dupa ce am facut 18 ani, din decembrie 2000. O sa ma interesez mai bine daca ma hotarasc sa fac actele. Pana acum nu am fost curios, ca pana una alta e bine, am platit 170/6 luni dar fara catastrofe naturale si altele pentru ca la 800 de euro cat am dat pe batrana mazda nu stiu daca se merita.

 

E o diferenta intre DEA si master? Eu traiam cu impresia ca e unul si acelasi lucru. Stiu doar ca fac un master 2 recherche. In ceea ce priveste plata pot sa-ti spun ca pana anul trecut dadeau 3500 de euro la sfarsitul anului pentru proiectul pe care-l faceai. Dar s-au gandit ei mai bine si tocmai de anul asta si-au gasit sa scoata faza si nu mai dau nici un banut.

 

Mai stiu si ca poti sa lucrezi si chiar am incercat, am fost si la cateva interviuri dar m-au trimis foarte politicos acasa pentru ca nu am cartea de sejur inca. Cica daca nu ai carte de sejur te exploateaza. Am incercat si la negru, ca m-am gandit ca mi-ar prinde bine o mica „exploatare” pe bani, am gasit cativa care erau dispusi sa faca astfel de angajari dar pentru moment nu aveau nevoie de nimeni. Acum m-am mai resemnat, astept sa-mi vina cartea de sejur sau daca nu, de la anu oricum intram in UE si teoretic nu o sa mai am probleme.

 

Dar nici nu vreau sa ma mai gandesc la acte ca o iau razna. E o birocratie aici in Marsilia, mai rau ca la noi si o prostie de nedescris. Daca ma apuc sa-ti povestesc belelele cu actele cred ca-ti scriu toata noaptea. In Ales, undeva pe langa Nimes, de exemplu, unde mi-am facut lucrarea de licenta e alta treaba. Acolo totul merge struna. De exemplu, cum am ajuns am mers direct la administratie la camin, mi-a dat tanti aia cheia de la camera si niste acte sa le completez si m-am mai dus la ea peste 2 luni, i-am platit tot si ciao!!! In Marsilia, dupa ce am schimbat mai multi garanti ca fiecare avea cate ceva si nu era bun, le-am trimis actele prin posta de la Ales, au ajuns dupa o saptamana si pentru ca-mi lipsea o singura hartie, un aviz de impozitare al garantului nu au vrut sa ma cazeze, asta in conditiile in care platesti si 2 luni in avans ca garantie. La scoala, tampitilor alora le-a luat 3 sapt pana sa-si dea seama ca mi-au pierdut toate actele. Noroc ca, patit fiind, aveam copii la tot. Si asa am ajuns sa trimit actele pentru cartea de sejur cu vreo luna de intarziere iar acum trebuie sa astept inca o luna jumate sau chiar 2. Si cam asta ar fi tot pe scurt...

 

Tu ai facut masterul in Belgia?

Share this post


Link to post

Nope... am facut teza in Franta, la Ecole des Mines de Paris in Sophia-Antipolis, langa Nice :) Facultatea si studiile aprofundate le-am facut in Ro. Din motivul asta stiu cum e cu birocratia. Insa eu am avut noroc... directorul administrativ e un tip de nota 20, iar cand un functionar vede o hartie cu logo-ul ecole des mines da aprobarea fara sa mai puna nici o intrebare. Doua luni dupa ce am ajuns tipul mi-a invitat si prietena (pe vremea aia inca aveam nevoie de viza) desi n-avea nici o treaba meseria ei cu profilul laboratorului. Insa cica confortul meu "spiritual" este jobul lui... :)

Am fost cazati vreo doua luni la inceput pe banii laboratorului, am primit salarii in avans ca sa putem plati garantii, laboratorul a fost si caution solidaire ca sa ne bage in seama agentiile imobiliare, etc.

 

La noi erau doar 3eme cycle, tezari , masteri si postdoci, insa fara DEA. Si eram platiti toti, nu doar tezarii. Teza +3 ani, master 2 ani. DEA e un an din cate stiu. Masterii erau platiti putin peste SMIC, tezarii pe la 1400 euro iar postdocii pe la 1600.

Cum stranii nu aveau drept la somaj (de fapt teoretic aveam dreptul, insa practic nu se poate obtine) laboratorul ne-a prelungint contractele cu 6 luni. Cum spuneam, au fost foarte de treaba.

In Belgia sunt doar de un an si ceva, am venit dupa ce am terminat... in Franta, greu tare cu joburile.

Si eu am luat tot o rabla, tot cu 800 euro... poti s-o vezi la "masina mea" :)

Am obtinut un bonus in Franta, pe care l-am carat in Belgia si am mai obtinut unul... am bonus de 7 sau 8 ani fara accident cand teoretic asigurat in vest am fost doar 4. Trebuie sa negociezi cu asiguratorul.

Share this post


Link to post

Acum inteleg eu de ce spuneai ca aveai numere cu 06. E frumos pe acolo, aproape de plaja, coasta de azur... Am ajuns si eu prin zona in vara... St. Raphael, Juan les Pins, Cannes. Poza mare cu masina e facuta atunci...

 

Lucrarea de licenta am facut-o la Ecole des Mines si tot la Ecole des Mines o sa fac si teza. Chiar e pe bune ce spui tu, toate se rezolva mai repede la vederea logo-ului. Si din auzite, ca din fericite nu am avut probleme cu legea, cica si politaii se mai „inmoaie” daca vad ca esti student pe la Ecole des Mines. Nu stiu exact care-i explicatia dar stiu ca sunt foarte bine cotate in Franta aceste scoli de mine.

 

Si tipul de la care am luat eu masina, care face si el o teza tot la Ecole des Mines, a facut ca si tine si-a adus prietena pentru un curs de specializare de un an.

 

In legatura cu banii mi se pare oarecum ciudat ce spui tu pentru ca nu am auzit pana acum de masteranzi sa fie platiti, iar doctoranzii pe care-i cunosc eu stiu ca iau 1250 de euro.

 

In ceea ce priveste masina pot sa spun ca sunt foarte multumit de ea, merge foarte bine si-mi fac treaba cu ea. Eu in tara am condus in proportie de 80% numai dacii si pot spune ca o dacie berlina noua e mai proasta decat batrana mazda. Am mers cu ea si cu peste 190 km/h, iar la 140 constant pe autostrada consuna 6.5 motorina, asa mare cum e. Punctele ei slabe ar fi demarajul si faptul ca nu-i prea stabila in curbe. Eu cam aveam obiceiul sa merg putin mai sportiv dar de cand cu mazda m-am cam lecuit.

 

N-am reusit sa vad masina ta de 800 de euro, cred ca nu stiu unde sa ma uit. Se vede ca-s nou pe aici :> .

Share this post


Link to post

Rabla mea de 800 euro poti sa o vezi aici

 

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...c=7577&st=0

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...=7577&st=20

 

Era pe benzina, insa destul de economica... intre 5 si 6 afara si intre 6 si 7 pe autostrada (cu efort o scoteam insa si sub 5, o data de amorul artei am reusit s-o scot la 4, mergand cu 90 pe autostrada, ca sa vad daca valorile din cartea tehnica sunt din burta :D ) si cam 7.5-8 in oras.

 

A fost foarte fiabila, in 3 ani am facut 70.000 nu cred ca am bagat peste 100euro in piese de schimb. Am renuntat la ea pentru ca pentru a-i da numere belgiene ar fi costat mai mult decat face... Si in Romania nu o puteam inmatricula.

 

Eu am avut ca tezar 1380euro net, adica 9000FF. Laboratorul nostru era destul de bogat, avand in vedere ca avea multe contracte cu industria si o teza costa 400.000euro... si 99% din teze erau platite de industriasi. Niciodata nu s-au zgarcit la bani, totul era sa poata gasi o acoperire legala ca sa-i cheltuie. Banii veniti de la stat probabil erau folositi ca sa plateasca curentul cu ei.

Masterii erau platiti cam 1000euro din cate stiu. Nici mie nu mi-e foarte clara diferenta intre diferite tipuri de master si DEA. La noi faceai fie teza, fie master, nu si una si alta. Si pentru teza trebuia sa ai DEA facut inainte, mie insa mi l-au recunoscut pe cel romanesc facut in cu totul alt domeniu. De fapt eu am ajuns acolo pentru un stagiu de 3 luni, si mi-au propus teza si am ramas 4 ani :D

Sophia antipolis e cam la 20km cannes (si cam 25 de nice, undeva la nord de antibes), spre munti. E foarte faina zona, un tehnopol numai cu laboratoare pierdute prin padure. Nume grele... centrul de design pentru toyota europe, phillips, inria, etc.

Toata regiunea e super, numai ca si preturile la chirii sunt destul de ridicate. Insa merita :)

Share this post


Link to post

Mai masterilor, vi s-a terminat YM? Sau Skype? Sau MSN?  <img src= )">

Share this post


Link to post

Cred ca masteranzii platiti de care zici tu sunt cei care fac un master profesional si care, dupa cateva luni de cursuri fac stagiul in cadrul unei firme care-i si plateste. Iar la sfarsit au sanse maxime sa ramana angajati la firma respectiva. Dupa masterul "recherche" esti obligat sa faci doctorat.

 

Ma oftic pentru ca azi am fost la scoala si nu mi-a dat prin cap sa fi intrebat vreun coleg care-i faza exact cu masterele astea...

 

...sau poate ca mai bine am facut ca riscam sa-l enervam si mai tare pe Mircea... :D

Share this post


Link to post

Lasa ca Mircea e baiat bun... daca se supara poate separa topicul si-l muta la alta arie :)

 

La noi masterii lucreaza 2 ani exclusiv in laborator, nu au stagii in intreprindere, nici macar cei cu finantare cyfre sau cum naiba se cheama care sunt platiti de un industrias. Cursuri se fac destul de putine, se organizeaza "local" functie de ce vor indrumatorii de proiect, nu exista o programa stabilita dinainte si nici macar nu sunt foarte obligatorii... In rest lucreaza exact ca tezarii, fac un studiu biblio independent pe care trebuie sa-l si sustina public, isi fac bucatica lor de proiect, sustin tot felul de rapoarte uneori in fata industriasilor. Nu au program de student cu cursuri si examene. Teoretic examenele si cursurile le-au facut in timpul DEA-ului. Lucreaza practic ca tezarii, doar ca sunt 2 ani in loc de 3 si-s platiti mai prost... desi uneori fac chestii foarte interesante :)

 

...si mananca bataie la Unreal in retea, echipele de tezarii fiind in general cu vechime mai mare :D Unreal in retea ar trebui sa devina obligatoriu si in intreprinderi, e foarte util pentru spiritul de echipa si solidaritatea colectivului :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...