Jump to content
Sign in to follow this  
cristi_vb

Locas Roata De Rezerva

Recommended Posts

Azi dimineata cand ma duceam eu linistit la servici un participant la trafic a gasit de cuviinta ca e mai interesant sa se opreasca in mine decat sa puna frana. Eu eram oprit la o "cedeaza trecerea" si mi-a intrat in spate ca nu m-a vazut. O fi matizu' asa mic da chiar asa sa nu ma vada... In sfarsit in urma accidentului mie mi s-a deformat putin oala in care intra roata de rezerva si bara spate sta acum mai bagat inauntru. Intrebarea mea este daca merita sa pierd timpul prin service-uri si pe la asigurari sa o indrept sau sa o las asa ca nu ma derajeaza? Am intrebat un tinichigiu si mi-a zis ca e destul de complicat sa indrepte aia ca are foarte multe nervuri si ca trebuie facuta la cald si se duce protectia anticoroziva si ca mai bine sa o las asa. Voi ce sfat imi dati?

Share this post


Link to post

Ca tot omu'.. s-o faci.

Share this post


Link to post

sper ca ai facut constatare la politie, nu?

atunci du-te sa o faci la un sercvice calumea pe RCA-ul celui ce te-a lovit - e pacat sa lasi masina asa

Share this post


Link to post

Mai sta roata acolo? Daca da, si nu se vede foarte tare unde esti lovit, las-o asa. Dupa sedinta de tinichigerie nimic nu va mai fi cum a fost...

 

Daca mergi cu bara pe asfalt, normal, du-te si fa-o.

Share this post


Link to post

Nu se vede nimic. Sincer sa fiu mie imi e cam frica de tinichigii. Am vazut ca unde se umbla la tabla acolo va aparea rugina. Sunt patit.

Share this post


Link to post

Si unde-i lovit, nu?

Share this post


Link to post
Si unde-i lovit, nu?

Si asta e adevarat

Share this post


Link to post

Nu trebuie sa iti fie asa frica de tinichigerie - daca nu te duci la cine stie ce agarici de cartier, nu iti dai seama ca masina fost atinsa

Doar trebuie sa alegi f bine service-ul

Share this post


Link to post

Ca sa fim lamuriti, baga si tu o poza cu bara.

Daca nici vopseaua nu e luata, bara a fost numai "impinsa", nu are unde sa apara rugina. Dar dupa ce baga ala ciocanu si aparatu' de sudura sigur te faci cu floricele.

Share this post


Link to post

Daca o lasi asa la urmatorul soc bara aia de fier din spatele spoiler-ului nu o sa isi mai faca datoria si astfel masina o sa se strambe si mai mult.

 

Ca sa nu mai zic ca mie mi-ar sta undeva in varful capului faptul ca am tot spatele indoit.

Share this post


Link to post

Ce sa zic la prima vedere bara e OK. Nici nu zici ca a fost lovita masina. Nu stiu ce s-a intamplat sub ea. Dar peretele dinspre spatele masinii al locasului pentru roata ( e un fel de aerisire acolo) e destul de infundat. cred ca daca nu era roata la locul ei se stramba mai urat. Acum eu nu stiu exact cum arata in spatele spoilerului de plastic, mai e o ranforsare ceva sau e direct oala asta. Oricum cred ca a intrat cu viteza destul de mare in mine ca in momentul in care m-am dat jos si am vazut cum arata masina respectivului ( un Oltcit) am crezut ca pe mine m-a facut praf in spate. Oltcitul avea toto botul inclusiv capota indoite. Se pare ca matizul e o masina rezistenta. Poate aveti vreo poza cu un matiz fara spoiler spate sa imi fac si eu o idee. Ce service imi recomandati pentru o asemenea operatiune?

Edited by cristi_vb

Share this post


Link to post

Daca socul a fost asa violent, du-te neaparat la service, macar sa vezi ce e pe dedesubtul barei. S-ar putea sa fie urat, si atunci are dreptate Steph. La urmatorul soc, sa nu te trezesti cu roata de rezerva pe bancheta din spate...

 

Daca era o tamponare usoara, imi mentineam parerea anterioara. Dar daca zici ca fata oltcitului era varza...

Share this post


Link to post

Nici nu te gandi sa o lasi asa..

Plasticul barii a revenit la loc, pt ca este mai flexibil, dar sub el sunt tot frlul de metale, si daca s-a indoit tabla de la roata, inseamna ca s-a deformat ceva..

Oricum va fi atacata mult mai repede de rugina daca o lasi asa decat daca o vei repara, pt acum sint fisuri in vopsea ce cu timpul vor rugini..plus ca pot fi mult mai multe lucruri ce nu le poti vedea acum, fara sa dai bara jos.

Share this post


Link to post

Las-o asa acum, ca doar de ce sa-i scazi profitul societatii de asigurare la care are Oltcitistul RCA-ul. Mai bine dupa ce trece iarna si gheata si umezeala din aer vor lucra la tabla ta indoita si neprotejata sa o faci pe banii tai, constiincios, nu ?

Timpul in care nu vei beneficia de masina va fi acelasi, doar satisfactia ta alta.  <img src= S">

 

Si parerea mea e sa te grabesti, ca altfel se lucreaza pe vreme inca frumoasa.

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post
Ce service imi recomandati pentru o asemenea operatiune?

 

Du-te la politie cu "vinovatul", ia de la el o copie dupa RCA, faci constatarea si la ei dupa care ii intrebi la ce service sa te duci... De regula, nu te trimit la unul nasol.

Share this post


Link to post

M-am dus la politie am facut constatare, m-am dus la asigurare am facut constatare (a fost foarte de treaba inspectorul de asigurare ca mi-a trecut si spoilerul pentru inlocuire cu toate ca nu avea decat o zgarietura aproape insesizabila fara sa-i dau spaga), am fost la Radacini Vitan (ca e mai aproape de casa), m-am programat pentru maine si mi-au zis ca vineri e gata. E bun service-ul asta ? Spuneti-mi si mie repede ca mai am timp sa ma razgandesc pana maine la 9

Share this post


Link to post

Uite o opinie aici

 

Si eu am fost la ei cu Tico acum un an jumatate (bara lovita si infundata - atingea roata si huruia ingrozitor) si au fost super ok. Acolo m-a trimis Omniasig-ul unde avea RCA ala de ma lovise.

Share this post


Link to post

E indicat sa mergi intr-un service si sa vezi ce s-a intamplat sub spoiler. Daca locasul rotii de rezerva a fost afectat, e clar ca ranforsarea din spatele spoiler-ului a fost afectata (care e doar o bucata de tabla, dar merita sa fie in stare buna). De asemenea, verifica starea trenului de rulare spate, pentru ca daca a intrat "sub" tine e posibil sa-ti fi indoit bara stabilizatoare.

 

Succes!

Share this post


Link to post

Am un sfat pentru cine are probleme cu masina si vrea sa se duca la Radacini Ferdinand. NU va duceti acolo. Am fost eu cu masina acolo dupa ce sunasem in prealabil si mi s-a spus sa vin cu masina sa se uite la ea si m-a intampinat un domn inginer la receptie care parca imi facea un favor cu fiecare cuvintel pe care il scotea. I-am zis ca masina e lovita si ca vreau sa o fac pe asigurare dar ca stiu ca ei nu au contact cu firma de asigurare si ca o sa platesc eu de la mine putere si imi recuperez eu banii. Practic m-a refuzat pe fata. Nu a vrut nici macar sa se uite la masina sa vada care e problema. Cum e posibil sa vrei sa le dai bani si ei sa te refuze. Cred ca doar in .ro se poate intampla asa ceva.

Share this post


Link to post

Sunt curios cum se demonteaza spoilerul spate la matiz. Am cautat in manualul de service, dar nu am gasit.

L-as da jos sa vad cat de afectata e masina dupa impactul din spate. Cate suruburi trebuie sa desfac si unde le gasesc?

Multumesc.

Share this post


Link to post

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showt...mp;#entry241827

 

Poftim! Si eu am o problema de genul asta. M-am pomenit la semafor cu unul in spate. Destul de tare impactul, dar nici o masina nu parea lovita. Am zis ca nu are nimic, peste vreo 2-3 luni cand ma uit in portbagaj vad un pic indoit pe acolo. Traversa aia sau cum i-o zice, parasoc etc. M-am uitat pe sub bara si e un pic indoit se vede. Cand voi avea timp, ma apuc si eu de dat bara jos cred (asta daca mai tin masina).

Share this post


Link to post

Eu am dat jos bara spate. Ai nevoie parca de :

-set surubelnite (+ si -)

-set chei tubulare (parca mere de 7, nu retin exact) cu extensie din aia maleabila- e mai usor de umblat in spatii inguste

-carpe si o saltea moale (sa te stergi pe maini si sa nu-ti inghete c***l pe zapada)

-ceva timp

-chef de lucru

-o tuica buna, fiarta si tigari (daca nu fumezi, nu-i bai)

 

Spor la lucru- nu e greu de desfacut bara.

Share this post


Link to post

Si bara aia de vorbeam, pana la urma cum ii zice? Parasoc? Se poate indrepta si in regim propriu? :) Auzisem pe undeva ca userul "carabusul" facuse asta la tico, deci n-ar fi greu de indreptat, sau ma insel?

Share this post


Link to post

Matizul are para-soc demontabil? Hmm, eu n-am vazut. Bara e goala pe dinauntru. Tot e e intre bara si caroserie e un mare gol de aer.

Share this post


Link to post

E o bara demontabila mie asa mi s-a parut. Oi spune prostii... Bara stiu ca e goala pe dinauntru, dar partea cu numarul se prinde de o traversa, care mi s-a parut ca e prinsa si ea la randul ei de caroserie. Arunc iar un ochi in manual sa vad ce si cum :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...