Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Un Router Wireless

Ajutati-ma sa aleg  

73 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Completare:

 

Am luat pentru un amic in urma cu cca un an un Trendnet de la de ce, imi sucise capul prin viteza, cica merge la 108 fata de 54 ... Toate bune si frumoase atita doar ca la instalare am descoperit ca nu se descurca de loc cu PPPOE-ul de la RDS. Am gasit discutii aprinse pe tema asta pe net, se pare ca este o problema de firmware recunoscuta de catre producator.

 

Nu pot sa va spun daca mergea intr-adevar la 108 pentru ca de indata ce i-am salvat IP, Gateway, etc (nu pe RDS, in alta retea), au inceput sa se aprinda toate beculetele de ziceai ca esti la discoteca. Nici ca s-a mai putut intra in el. L-am dus imediat inapoi si mi-au returnat banutii fara nici o discutie, mai ales ca si cei de la de ce stiau de problema cu PPPOE - RDS.

 

Am luat un Linksys 54GL, instalat fara nici o problema, mege f. bine si PPPOE, DHCP, IP static, a fost resetat o singura data atunci cind s-a facut o modificare in reteaua amicului, respectiv au trecut de la IP static la DHCP.

Share this post


Link to post
Clientul de torrenti nu merge pe nici-un Asus. E doar marketing, nu e functional.

Sincer, nu cred. Sunt modele (ex wl-700g) care fix pe asta se bazeaza.

Oricum, se poate face sa mearga.

Share this post


Link to post

Eu am un NETGEAR WGR614 - 54 Mbps 802.11G Wireless Router. Pana acum sunt al naibii de multumit de el.

Share this post


Link to post
Sincer, nu cred. Sunt modele (ex wl-700g) care fix pe asta se bazeaza.

Oricum, se poate face sa mearga.

 

Si anume cum? Am unul acasa si l-am incercat in diferite feluri si pe diferite conexiuni.

Daca citesti pe net, ai sa vezi ca toata lumea se plange de asta. Pur si simplu NU functioneaza. Down-ul nu porneste de nicio culoare. Ai reusit tu, de esti asa sigur?

Share this post


Link to post

Tocmai am facut un abonament la ClickNet si am primit un modem ADSL ST516 v6; intentionez sa achizitionez un Access Point wireless cu care sa distribui semnalul in casa (caramida, planseu 18 cm de beton armat).

Ceva recomandari pt. un AP?

Share this post


Link to post

Daca ai un laptop mai recent care are 802.11N poti incerca un router cu N.

Ei se lauda ca pe langa viteza marita au si o raza mai mare a semnalului.

Eu am observat (ce-i drept pe o solutie 100% apple) ca viteza a crescut de la 20-30mbps la 50-60mbps (constant). Avand doar un apartament nu ma pronunt la cat de departe ajunge semnalul dar cel putin teoretic ar trebui sa mearga mai bine.

 

Pentru solutia clasica (802.11G) poti sa-ti iei un WRT54GL la care cu firmware-ul DD-WRT poti sa-i maresti puterea de emisie pana undeva la 200mW.

Ce n-am reusit eu sa inteleg este cu ce ma ajuta ca routerul emite ca turbatul cand laptopul emite tot putin, cat poate el.

Pare a fi ceva gen Zapp, antenele emit la 10km dar telefonul doar la 1km (date fictive).

 

Cert este ca am facut chestia asta si un laptop care avea 2-3 liniute la semnal a capatat brusc semnal full. O fi pacaleala sau nu, asta nu stiu.

Share this post


Link to post

N-as lua un router chiar care oricum va fi folosit ca AP, mai am unul wired undeva printre vechituri; cred ca am sa iau un MSI Router Wireless RG54SE II + Stick USB Wireless, are un vecin si are semnal excelent pana la cativa zeci de metri de casa.

 

L.E. Azi mi-a sosit routerul, l-am instalat si merge excelent, best buy ( 180 ron inclusiv transportul) mai ales ca vine si cu un adaptor wireless pe USB.

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...