Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

MS!Tie in cat timp ti-a fost livrata?

 

 

MAi am 2 intrebari: e indicata acea resetare a ECM? cand vine masina care este presiunea in roti si daca trebuie modificata si la cat?

 

tolin:poate smulg si de la tine cateva pareri despre motorasu de 1,2...

Share this post


Link to post

@wass > raspunsurile le ai pret de doar 7 postari mai sus.

Share this post


Link to post

Nu vreau sa supar pe nimeni de aici...si sa nu se inteleaga gresit ..imi iubesc Kalosu la nebunie dar...

recent am avut oportunitatea sa merg pana la Constanta si inapoi cu o Skoda Octavia 1,9 tdi...si nu m-am putut abtine sa fac o comparatie cu masina mea...Concluzie : Octavia sta mult mai bine pe drum (am luat curbe cu 120-140 si nu se inclina...cu Kalosu incetinesc la 80 de frica sa nu ma rastorn), cutia de viteze superba (nici a Kalosului nu e rea...da asta e unsa, pe o scara de la unu la 10 Kalosu e 7 si skoda 10), motorul desi e disel e muuuuult mai vioi si sprinten (desi are doar 15 kaluti in plus, accelereaza mult mai bine, in orice treapta), frana nu mi-a placut (e prea tare), sonorizarea nu mi-a placut (mult mai bine pe Kalos), un plus pt Skoda si la faptul ca la trecerea peste gropi, denivelari nu se aude si nu se simte aproape nimic, masina aboarbe socurile zi sgomotul mult mai bine.

Stiu ca o skoda e mult mai scumpa..dar acum stiu si de ce...

Cand am cumparat Kalosu mai condusesem Dacii (1310 si solenta) Cielo si un Nisan mai vechiut..si Kalosu e mult mai bun ca toate astea...dar tare imi pare rau ca nu am facut test drive si cu alte masini.

Sfatul meu pt cei care vor sa isi cumpere masina noua...sa faca test drive intai cu toate masinile pe care si le pot permite, si sa nu cumpere o masina doar ca e mai ieftina sau ca arata superb.

Inca odata sper ca nu am suparat pe nici un posesor de Kalos.

Share this post


Link to post

Pe mine nu m-ai suparat, dar m-ai nedumerit cu chestia cu rasturnatul. E doar o impresie de... prim moment "aplecarea" Kalosului. Dupa ce se lasa putin la intrarea in viraj, asa ramane. O suspensie mai ciudata, dar buna pentru cei mai... speriosi :D

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Nici pe mine. Ca am facut test drive-uri de mi-au sarit capacele. :D

 

PS: Subscriu la AB :)

Share this post


Link to post

Cred ca n-a suparat pe cineva. Cu cat o masina e mai evoluata, cu atat e mai imuna la stilul de condus.

Share this post


Link to post

Probabil te referi la evolutie din punct de vedere comercial. Caci eu nu stiu nici macar sa pornesc o masina de raliu si pun pariu ca e evoluata.

Share this post


Link to post

Da, termenul este poate nefericit, esential ca ele sunt din clase diferite si sunt concepute pentru alt target. Oricare solutie este una de compromis.

Share this post


Link to post

Octavia e si la alta clasa, e normal sa fie alta mancare de peste. Aceleasi "neajunsuri" le simt si eu la Kalos cand il mai conduc fiind obisnuit cu Nubira, daramite Octavia... Pana sa merg ca lumea cu el, aceeasi senzatie de instabilitate aveam, se apleca in viraje de parca o lua vantul pe sus, pana ce am fortat un pic si am vazut ca ramane cam la aceeasi pozitie/senzatie.

Share this post


Link to post

Nu stiu care e rostul unei comparatii intre Kalos si Octavia...de la clase, pret...toate difera

 

se poate face doar de amorul artei :D

Share this post


Link to post

La Kalos, daca nu bruschezi volanul, nu apare aceasta senzatie. Probabil, ca este vorba de un compromis intre amortizoare si arcuri, pentru confort, iar pentru un condus "sportiv", cum vezi pe la tv, e nevoie de alta combinatie.

Share this post


Link to post

na ca sa prins kalosu ca am vorbit de bine alta masina si s-a razbunat...azi dimineata in drum spre servici am facut pana...la Unirii ...  <img src= ("> Cuprins de furie am oprit, am bagat jucaria de roata de rezerva (aveam roata de rezerva de aia mica)...si mi-am promis ca lucrurile se vor schimba...asa ca azi dupa servici am procurat 2 bucati cauciucuri Lassa 185/55 R15 la pretu de 1,7 mil si o janta de tabla SH la 700k...cu tot cu echilibrat, montat si spaga la baieti a fost 4,3 mil...dar am auncat cauciucul buclucas...si am rezolvat si problema roatei de rezerva...Acu ma intreb ce sa fac cu ea? sa o arunc? are vreo valoare de vanzare? o vrea cineva sa cumpere o jucarie de asta???

Edited by Illuminati

Share this post


Link to post
o vrea cineva sa cumpere o jucarie de asta???

Cineva cu rezervor de GPL in locul rotii de rezerva. Pune-o la Bursa.

Share this post


Link to post
MS!Tie in cat timp ti-a fost livrata?

MAi am 2 intrebari: e indicata acea resetare a ECM? cand vine masina care este presiunea in roti si daca trebuie modificata si la cat?

 

tolin:poate smulg si de la tine cateva pareri despre motorasu de 1,2...

 

Nu sunt foarte priceput la masini.

Am kalosul cu motor1.2 din mai 2004. Pot sa spun ca masina merge bine. Sigur ca nu voi face comparatii cu masini mai puternice. Dar am facut concedii la Praga, la Viena si la Budapesta cu masina asta. Si s-a comportat excelent. Nu am de ce sa ma pling. Mai ales ca, afara, daca esti prins cu mai mult decit viteza legala te cam doare la buzunar.

Edited by bucata

Share this post


Link to post

Si ptr. ca azi m-am plimbat putin prin showroom, am facut o descoperire :D . Voi vedeti diferenta ?

post-1757-1154529273_thumb.jpg

post-1757-1154529289_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Marchearrierul la motorul de 1,2? :)

Share this post


Link to post

Tocmai îmi stâlceam mintea unde să postez "problema" mea, când mi-am dat seama că poate e doar o... impresie. Aşa că o să scriu aici. Deci:

Maşina mea merge prea repede :D

După ce am tras în ultima vreme un drum la mare şi unul la ţară (150 km dus, inclusiv A1), s-a învăţat să alerge. Înainte mergeam pe la 1800-2000 în a IV-a "natural". Pur şi simplu, asta era regimul în care menţineam "croaziera" prin oraş (acolo unde se putea), pişcând uşor cu talpa pedala de acceleraţie. Ei bine, acum nu mă mai înţeleg cu ea. Cum o ating cum se duce peste 2000. E enervant! Nu mă scot nici dacă stau într-a III-a. Odată trecută de 2000 se tot duce în sus. La început am zis că nu sunt acele calibrate de când am schimbat luminile de la instrumenteşi chiar nu erau, deşi făcusem nişte calcule de corecţie şi tot aşa-mi dădea. Acum am "etalonat" turometrul (mai am de furcă cu vitezometrul). Oricum sunt destul de... mare ca să-mi dau seama că merg prea repede şi fără să mă uit la instrumente. Prea trec maşinile de pe acelaşi sens pe lângă mine spre... înapoi :D

Share this post


Link to post

De ce sunt multumit de kalosul meu :

1.Am trecut de la cielo la kalos - diferentele intre cele 2 sunt foarte mari

2.Am condus mai multe tipuri de motoare de 1.4 : Golf V 1.4 FSI de 90 CP , Citroen C4 1.4 90 CP - dintre toate cel mai sprinten este cel de la kalos ( asta poate ptr ca kalosul e o masina mai usoara )

3.Garda la sol e mai inalta si m`a ajutat s`o folosesc ca pe un suv (exagerez un pic )

4.Poti merge cu viteze de croaziera de 140 -160 km/h fara sa simti motorul ca-l rupi .

5.Foarte stabila in curbe comparativ cu Cielo , Logan .

6.Casetofonul cu magazie de CD (changer ) cele 4 boxe si 2 twitere se aud foarte bine dupa parerea mea .

7.Spatiu destul de mare in fata , multi care s`au urcat la mine in masina au s`au mirat de cat de mult spatiu este .

8.Am facut 35.000 km si sunt foarte multumit nu greieri nu zgomote ciudate ,totul bine si frumos.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De ce sunt NEmultumit :

1.ABS : intra foarte usor , iar daca te gasesti pe o suprafata cu multe denivelari , e o senzatie foarte nasola daca trebuie sa pui o frana brusca .

2.De cand am cumparat`o amotizoarele scot un zgomot ciudat mai ales cand e foarte frig , un huruit cand treci peste denivelari ,nu neaparat la gropi .

3.Magazia de CD (changerul) i s`a stricat motorasul de tras Cd-urile si nu mai mergea - chestie care a fst schimbata pe garantie .

4.Semnalizator dreapta a facut condens - shimbat pe garantie

5.As fi vrut sa aiba un consum mai mic urban dar asta E .

6.Geamul din dreapta avea un scartait ciudat cand era inchis total - mi`au uns toate chedarele si mecanismul de la geam si nu a mai facut de atunci nici un zgomot

7.Am mai avut problema cu "chekul" care s`a rezolvat (am mai povestit intr`un alt post )

Share this post


Link to post

ABS-ul iti intra usor cel mai probabil din cauza pneurilor - care pierd prea repede aderenta.

Puneti unele perofrmante si-ai sa vezi diferenta.

Share this post


Link to post

Pneurile sunt cele care vin pe Kaslos , nu le`am schimbat , s`ar putea sa ai dreptate , numai ca masina nu o s`o mai tin mai mult de 1 an maxim 2 ani si pneurile arata ca si noi , asa incat nu o investesc in ele !! (la anul mi se ternima leasigul , + anul asta mi s`a terminat si garantia , acuma ce se strica la ea scot din buzunar sa platesc )

Share this post


Link to post

->Asta cu testul ncap ...e cu dus si intors ,spunea cineva pe un alt forum (si dreptate avea ) ca daca iau un YARIS (toyota) de 5 stele si un audi A6 modelul mai vechi care a optinut 3 stele , eu cred ca mai degraba scap teafar din audi decat din yaris .

->si e normal sa ia putin ptr ca nu are multe chestii kalosul , de la semnalizatorul ala enervant ca nu ti`ai pus centura pana la airbaguri cortina si alte sisteme , ptr care sunt convins ca a fost depunctat

Share this post


Link to post
Pneurile sunt cele care vin pe Kaslos , nu le`am schimbat , s`ar putea sa ai dreptate

 

DMX@ subcriu opiniilor tale care sunt foarte juste si vrea doar sa mai adaug ca fonomenul cu ABS-ul care actioneaza nedorit la denivelari se petrece si la alte tipuri de pneuri. Eu am schimbat de 15000km (acum am 65000 km) setul de Kuhmo , care nu dadea deloc satisfactie pe zapada si gheata . Cu noile pneuri care au o aderenta mult mai buna se petrece un alt fenomen. La franarea brusca (apasarea brusca a pedalei de frana) pe carosabil uscat si pe la viteze de 90/100 up se produce intrarea in functiune a ABS-ului care elibereaza rotile dand senzatia de lipsa de frane.  <img src= S"> Acest fenomen mi s-a intamplat recent de 2 ori pe E 85 in conditii superbe de trafic . Am incercat sa evit ca in prima fractiune sa apas violent pedala si am apasat ferm, insa nu brusc, mentinand constanta apasarea din momentul in care sistemul de franare este angajat complet. A mers super si fara sa mai determine intrarea in functiune a ABS-lui. Pe 30. 08 am calatorit la Brasov prin Cheia pe un carosabil umed. La un moment dat a trebuit sa franez pentru a lasa un TIR sa se redreseze de pe banda mea dupa o manevra inexplicabila. Am tras dreapta si am franat ferm. Am oprit f scurt fara a activa ABS-ul. Cum spuneam pedala apasata ferm si calm pana la momentul in care sistemul atinge eficacitatea maxima.  <img src= ">

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

safari hunter- o sa tin cont de ce mi`ai spus .

Ptr iarna eu mi`am cumparat 2 pneuri SAVA de iarna care le pun pe fata , si sunt foarte multumit de ele ,cele de vara dupa cum am spus nu o sa le schimb prea curand , eu am deabia 36.500 km , si arata destul de bine (cu precizarea ca iarna adica de prin noiembrie - pana prin martie aprilie , le folosesc pe cele de iarna - pe fata )

Share this post


Link to post

Eu am un aveo (kalos2006) 5 usi 1.2. Masina e super buna in oras dar in afara e cam lenesa consumul insa e super. in rest pana acum nimic de protestat. a... in afara de faptul ca nu imi functioneaza dezaburirea lunetei. masina are cam 12.5k. sper sa o faca astia la revizie

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...