Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

A' nebunit O.N.U.?

Recommended Posts

... intr-un plictis total ma uitam aseara la stiri pe tembe*** ... si ce-mi vad ochii: honourable president ONU Kofi Annan emite un discurs plin de acuze voalate impotriva USA (instigare la razboi, ducerea unui razboi nedrept ce incalca principiile cartei ONU si ale dreptului international, etc.) si face un apel patetic si pe alocuri disperat pentru pace in lume si mentinerea status-quo-ului international dinaintea razboiului al doilea din Irak.

Acelasi Kofi Annan a declarat intr-un interviu acum 2-3 zile ca actiunea militara USA in Irak este ILEGALA si lipsita de fundament (nu s-a gasit nici urma de arme de distrugere in masa, principalul casus-beli clamat de americani).

Eu am ramas cam perplex, fiindca pina acum africanul a fost ca briceagul, ce vroia America se traducea in aprobare ONU.

 

Una din doua:

-Kofi Annan e sincer ingrijorat de soarta ONU, atita vreme cit un stat (fie el si cea mai mare putere militara la ora actuala) isi permite sa faca razboi in numele ONU fara aprobarea ONU si apelul lui e sincer ...

-Kofi Annan mai vrea un mandat si pentru asta a schimbat macazul, pozitia americana in Consiliul de Securitate si Adunarea Generala fiind din ce in ce mai izolata, s-a orientat spre atragerea voturilor tarilor care nu sint prea incintate de aspiratiile de hegemonie americana, inclusiv aliatii traditionali ai USA (Franta si Germania sint pe fata Gica-contra, Italia joaca la 2 capete, nici macar UK nu e prea sigur, Blair e din ce in ce mai contestat din cauza pupincurismului desantat) ...

 

La acest subtil afront incasat pe teren propriu GWB a povestit iar despre terorism si avioane, discursul lui fiind intimpinat cu aplauze politicoase.

 

Ce se intimpla? s-o fi trezit omenirea din imbecilizare si frica? or fi citit si baietii aia din AGA lu' ONU pe serendipity?

 

 <img src= "> ... creste iar pretul petrolului ...  <img src= ">

 

PS: de mila, de sila, ONU a aprobat acum o saptamina prelungirea mandatului (care mandat?) trupelor AMERICANE in Irak cu inca un an ... Congresul american nu e prea incintat de costuri: 3 mld.$ luati de la reconstructie si trecuti la pacificare si securizare.

Share this post


Link to post

Şi Kerry l-a atacat destul de mult pe Bush, am văzut fragmente din discursul de pe CNN, cam pe-aceleaşi subiecte. Rămâne de văzut dacă americanii se vor deştepta şi vor vota pe termen lung, sau vor rămâne influenţaţi de deciziile care "iau ochii" lumii.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...