Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Tico

Recommended Posts

Nu-i returul ,nu mai functioneaza supapa de la pompa de sprit (a ramas deschisa)care este de fapt o biluta !Trage benzina pe acolo intr-o veselie ,consum mare fum negru ! S-a umblat in carb .?

 

Multumesc din suflet pt sfaturi .. Topser daca este acea biluta ce trebuie sa fac ? sau mai bine as dori sa vad care este ? se poate face ceva ? si mai exact pot pleca cu masina asa pe drum se intampla ceva ? sau pot ajunge acasa cu aceasta problemuta ?

 

 

Multumesc,

Share this post


Link to post

sal.am si eu o problema am observat zilele astea ca mi curge f mult ulei pe ambele parti in dreptul alternatorului de ex si in fata in dreptul filtrului de ulei dar mai insre stanga lui mult cum te uiti la masina...si cnad masina e in panta cu botul in fata se aprinde si becul de ulei in bord ...care sa fie cauza?ms

Share this post


Link to post

Simti miros puternic de benzina venind dinspre motor cand incerci s-o pornesti?

Ma gandesc ca o fi o problema cu returul benzinei. Incearca urmatoarea chestie: incearca sa reproduci problema cu picuratul benzinei pe ciocul de papagal. Imediat cum a inceput sa picure, scoate-i busonul de la rezervor si verifica daca se opreste picuratul. E posibil sa ti se fi infundat aerisirea rezervorului, sa faca presiune si benzina sa nu se mai poata intoarce in rezervor.

Daca nu e asta problema, urmareste furtunul de la pompa de benzina la carburator. Ai sa vezi ca pe langa furtunul asta, mai e inca unul (returul). Scoate-i celalalt capat si baga-l intr-o sticla. Porneste motorul si verifica daca scoate benzina pe furtun.

 

 

Salutare,

 

Uncle Sam raman dator vandut nenea... dupa ce mi-ai recomandat nu am mai stat pe ganduri si am coborat la masina sa vedem daca intr-adevar asta este problema si cand ? ce sa vezi? ai avut perfecta dreptate... cred ca aerisirea la rezervor este infundata pentru ca porneste fara probleme daca desfiletez busonul si il scot ... o opresc si o pornesc ori de cate ori vreau ! Ei cum l-am pus la loc nu mai vrea sa pornessca nici in ruptul capului .. iar faza cu benzina pe papagal este adevarata... daca este inchis busonul si opresc masina picura de mama focului daca il desfac se opreste! Deci cum rezolv problema sa desfund aerisirea asta? pt ca de ce sa nu fiu sincer habar nu am cum se face ! Astept sa imi transmiti ca sa pot pleca linistit In Romania! Bineinteles astept sugestii si din alta parte daca Domniile Voastre vor a ma ajuta !

Cu Stima si Respect!!

Share this post


Link to post

Ma bucur ca te-am putut ajuta :D

Ca solutie rapida, poti cumpara din benzinarii un buson provizoriu pe care il infigi in locul celui original. Daca prin absurd sa zicem ca nu gasesti, incearca sa-l slabesti pe cel original si vezi daca-ti mai face probleme.

Share this post


Link to post

sal am si eu o problema nu mi pot da seama pe unde imi curge ulei...cureaua o am curata capacul de la distributie la fel...cateva poze...

post-30720-055315800 1292587122_thumb.jpg

post-30720-057913000 1292587135_thumb.jpg

post-30720-042986000 1292587150_thumb.jpg

post-30720-091294600 1292587162_thumb.jpg

post-30720-057165000 1292587172_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Degreseaza spala ,fa curat pe acolo si dupa aceea vei vedea pe unde ai pierderi, pe la simeringul de palier cel mai probabil !

Share this post


Link to post

am descoperit era cel de la axul cu came...era spart in interior si curgea f rau...l am comandat si maine dimineata o sa l am...acum sa vedem daca mai merge masina  <img src= )"> dupa ce am dat distributia jos :) )

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! FoloseÂşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii Âşi majusculele acolo unde se impun.

Share this post


Link to post

din pacate se pare ca nu mi curgea doar pe la axul cu came...imi curge si prin alte parti cred :( ca am pus tot la loc si dupa ce am dat o tura cu masina am observat ca mi curge destul de mult ...plus ca dupa ce se incalzeste motorul si o tin pe liber sau la relanti se aprinde becul de ulei in bord :( .....ce inseamna asta?

Share this post


Link to post

Asta inseamna RK !

Share this post


Link to post

adica rk=reparatie kapitala????//pt ce??///motorul trage,compresie am...nu e vina asta...cred ca de vina e vascozitatea uleiului...curgandumi ulei mereu am pus un ulei f prost :( nu dau nume :D ...dar nu cred ca e nevoie de rk

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! FoloseÂşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii Âşi majusculele acolo unde se impun.

Share this post


Link to post

Ce tip de ulei ai pus ? 10W30 ..5W30 ??

La mine curgea pe langa pompa de ulei, care de altfel era si crapata . Inainte sa faci RK vezi ce compresie ai , poate nu este nevoie . Ar mai putea fi si din cauza cuzinetilor .

Dar trebuie sa speli acolo ca sa observi exact locul pe unde iti curge. Nu e bine sa amesteci uleiuri de la producatori diferiti pentru ca reactioneaza ciudat uneori.

Becul se aprinde pentru ca nu ai presiune la ulei , probabil devine foarte subtire.

Share this post


Link to post

AM pus ulei no name :) ) cel mai prost ca tot curgea...acum am rezolvat problema se pare ca nu mai curge dupa ce am schimbat simeringul de la axul cu came...astept fonduri sa i schimb si uleiul acum

Share this post


Link to post

Chiar daca e no-name...pune tot acelasi tip no-name. Nu e bine sa ai un tip de ulei si sa completezi cu alta marca . Cand schimbi marca...schimbi tot uleiul odata.

Eu cand fac schimbul imi cumpar 1L in plus aceeasi marca pentru completare. Bine ca era doar semeringul :banana: .

Share this post


Link to post

Da si eu snt fericit ca a fost doar semeringul ala cu toate ca nu inteleg cum asa dintr o data curgea enorm de mult pe acolo...pai eu sper sa l schimb cu unul maacr 10W acum care sa fie bun...dar sa vad ce oferte gasesc!!!

Share this post


Link to post

Buna seara

De cateva zile am o problema la tico si nu prea mai stiu ce sa ii fac ,prin urmare masina merge parca (spun parca pentru ca nu ma pricep prea bine la mecanica)inecat ,nu mai trage deloc,daca reusesc sa depasesc 60 km/h este ok ,initial nu a mai vrut sa porneasca dupa cateva balbaieli ale motorului ,am verificat daca pompa baga benzina,verificat scanteie pe fiecare fisa,schimbat bujii,dupa aceaste operatiuni a pornit pana la urma dar impinsa pentru ca dadusem prea mult la cheie in fiecare zi sa vad daca vrea sa porneasca ,am mers cu ea maxim 10km dar numai intr-o balbaiala si nu trage deloc-motorul este destul de obosit (175000km)fara segmentare de pe la 1600000 am inceput sa bag ulei destul de des -posibil sa faca aceste figuri pentru ca nu mai este bun motorul si trebuie segmentat sau...Va rog sa imi spuneti ce mai pot verifica sau este cazul sa vizitez un service ,nu strica si cateva recomadari de service sau persoane particulare din bucuresti care se pricep.

 

 

multumesc frumos si o seara calduroasa tuturor

 

 

buna seara

 

dupa cateva zile in care masina a mers bine ,schimband bujiile,filtrul de aer,filtrul de benzina,aseara a inceput sa faca aceleasi figuri,mergea in 2 pistoane pana nu a mai vrut deloc ,am crezut ca datorita acestui fapt a consumat si benzina mai multa si am ramas fara benzina ,am lasat masina intr-o parcare si azi dimineata m-am intors cu 5 litri de benzina la locul cu pricina ,am pus benzina si tot nu vroia sa porneasca ,pana la urma un prieten a venit cu ideea sa punem alte bujii ,cele care erau pe masina erau afumate si umede.

imediat dupa schimbarea bujiilor a pornit fara probleme,mai da ceva semne de mers intrerupt dar sa zicem ca am ajuns cu bine acasa.

am citit mai sus un mesaj referitor la infundarea aerisirii de la rezervor,ideea este ca si la mine se simte miros de benzina cand pornesc masina,voi incerca sa fac aceeasi figura cu busonul scos,dar vreau sa stiu care sunt cauzele posibile de se umezesc bujiile asa repede?

 

multumesc frumos.

Share this post


Link to post

Pot exista mai multe cauze: capacul, fisele, chiar bujiile proaste. "Umezeala" e data de ulei sau benzina?

Share this post


Link to post

-bujiile miros a benzina probabil umezeala de pe ele tot benzina este .

Share this post


Link to post

Incearca sa te uiti in capatul fiselor (dinspre bujie). Daca vezi cablul si zona aia e curata, atunci fisa e buna. Daca e afumata si nu distingi lita, atunci fisa e dusa.

Share this post


Link to post

voi verifica miine dimineata si revin cu info.

 

o seara buna

Share this post


Link to post

salut

 

am verificat fisele si sunt ok ,fara afumatura sau alte chestii,arata ca noi in interior.totusi sa se paradeasca bujiile dupa o saptamana mi-se pare prea ciudat ,nu am intalnit niciodata asa ceva .

Share this post


Link to post

Salut cine ma ajuta si pe mine sa mi reglez tacheti la tico...cineva in bucuresti care se pricepe il rog sa ma contacteze pe forum...multumesc!

Share this post


Link to post

Da' cati km are motorul de vrei asta? Eu zic sa stai potolit.

Share this post


Link to post

m am intalnit astazi cu cineva care are tot tico si mi a zis ca e posibil sa mi bata tachetii...ca nu se aude naspha masina cand merge la relanti

Share this post


Link to post

Minte, motorul tau n-are tacheti.

Share this post


Link to post

da asa e ca nu are tacheti...inseamna ca de la carburator nu e reglat ok si dasta se aude mai naspha

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...