Jump to content
Sign in to follow this  
Brainiac

Am Intalnit Si Soferi Civilizati

Recommended Posts

Eu ii puneam pietroiul in geam!

Azi eram pe Dorobanti, aglomeratie ca de obicei. In fata la City center un cielo se stresa sa intre in trafic, fara sa vare botul cum fac majoritatea, ci stand pur si simplu cu semnal dreapta si bineinteles nimeni nu-l lasa. Ajung in dreptul intrarii la City center, ii dau un flash si-i fac semn sa intre. Ei bine, domnul de la volan se intoarce 3/4 in scaun, pune mana dreapta pe piept si face...o plecaciune! N-am intalnit pana acum un gest asemanator. Am incercat sa-l ajung din urma si sa-i dau un autocolant, dar n-a fost chip. :(

Share this post


Link to post

Pe drumul spre Sibiu, spre intalnirea nationala, pe undeva pe Dealul Negru mi s-a multumit pentru prima oara altfel decat cu traditionalele "avarii". Un microbuz caruia i-am facut loc sa ma depaseasca mi-a multumit in stilul occidental, folosind semnalele stanga-dreapta. Voi incerca sa procedez la fel de acum incolo.

 

P.S. si un pic :o fftopic: :> are cineva idee cum se spune in limbaj automobilistic "cu placere"? Cel din fata imi spune "multumesc" cumva, cu avarii sau cu mana ridicata, iar eu vreau sa ii spun "cu placere". Singura metoda pe care am vazut-o este cu un flash scurt, insa acesta poate fi deranjant, mai ales noaptea. Alta metoda mai cunoasteti?

Share this post


Link to post

Doar cu flash-ul...si uneori si cu mana :) . Dar e un flash super scurt, de ce sa deranjeze?!

Share this post


Link to post

Da, un flash scurt, daca ti-e teama ca noptea deranjeaja, da-l doar ziua, eu le folosesc p-astea la greu (avarii pt. multumiri si flash scurt pt. "cu placere") inclusiv prin oras. Asa ca baga mare, nu se supara nimeni ! :) Eu am un semntiment chiar misto (nu-l pot descrie) cand fac o "conversatie" de genul asta... ; <img src= ">

Share this post


Link to post

Cand se va ajunge ca amabilitatea sa fie in voga si gustata de smecheri atunci se va merge si la noi civilizat !Oricum din ce in ce mai multi driveri au incveput sa se poarte mai uman in trafic !Multi dintre ei sunt deja constienti ca nu fac mare branza cu viteza in oras !!...

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca, de asa mult timp, nu a mai intalnit cineva vreun sofer civilizat? :scarpin:

Chiar imi facea placere sa urmaresc acest topic! :(

Edited by PHP

Share this post


Link to post

Mi-ar fi făcut plăcere să pot scrie aici, dar în ultima vreme sunt tot mai rare "păsările" astea. Mai ales că de vreo lună am şi semnele de începător ale nevestii în geam, pe care nu mai stau să le dau jos. Am impresia că semnele alea galbene sunt un fel de Danke, doar că nu scot neamţul din şoferi, ci bădăranul. Şi, culmea, am văzut destule şoferiţe care o fac pe deşteptele când (mă) au în faţă un semn de începător. Părerea mea este că am întâlnit mai multă bunăvoinţă din partea partenerilor de trafic atunci când nu aveam semnele în geam, acum crescând, în schimb, agresivitatea lor.

Dar nici eu nu mă las... Nu scot semnele nici de-al dracului... Prefer să-i las pe nervoşi cu buza umflată pe drum! :) )

Share this post


Link to post

Imi place sa fiu galant in trafic ... dar, veneam de la Sibiu si prin Pitesti (un oras cu stradute super inghesuite si aglomerate), la un moment dat trebuie sa faci stanga pentru a merge spre Brasov (cred). Manevra asta se face de pe banda a doua (bineinteles), motiv pentru care e mai tot timpul blocata. Cum eu ma aflam pe banda a doua si vroiam sa merg inainte am incercat, in zadar, sa trec pe banda I, nimeni nu ma lasa, desi semnalizam insistent. Pana la urma a trebuit sa-i tai calea unuia si sa intru pe banda I. Mi-am cerut scuze pentru manevra (cu avariile) si mi-am continuat deplasarea. Dupa cateva masini, un golf in aceeasi situatie cum fusesem eu - semnaliza pentru a trece pe banda I si nimeni nu-l lasa. L-am lasat sa intre in fata mea, dar ce credeti ca a facut el - i-a depasit pe toti de pe banda a doua si s-a bagat primul pentru a face la stanga.

No comment.

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

In primul rand, Craciun fericit, tuturor forumistilor !

Acum de sarbatori e cel mai urat in trafic, ajunul Craciunului la Pic Craiova vreau sa ies din parcare si "nu dau prioritate" de stanga in incinta complexului, unui pustan cu o rabla SH, rezultatul, ma depaseste in tromba si tine mortis sa imi arate "politicos" degetul mijlociu ridicat, i-am multumit :butt: ; cincisute de metri mai departe merg linistit pe banda 2, banda 1 fiind ocupata de un tir parcat, din spate un smecher de taximetrist cu Espero ma claxoneaza si ma flesh-uie de zor ca el se grabea la statia de taxi aflata la doua sute de metrii mai incolo pe sensul opus. Oh god, urasc taximetristii si pustanii teribili ! O parere personala, constat ca sunt tot mai agresivi soferii de Logan care cred ca au masini de masini. Si ca sa nu ziceti ca sunt carcotas, astazi la trecerea intr-o intersectie despartita pe mijloc de un spatiu verde, dau prioritate de dreapta la un opel de Buc., insist si ii fac semn politicos cu mana sa faca stanga, insa deoarece era aglomerat si omul a considerat ca nu are suficient spatiu, la randul lui imi face la fel de politicos semn dandu-mi prioritate, l-am salutat  <img src= "> Se poate si asa ! :thumbl:

Share this post


Link to post

:o fftopic:

rzvpopa & dreamlike > Pai... era vorba de soferi civilizati in acest topic... :lollol:

 

 

Curios, eu am o senzatia ca numarul soferilor civilizati a crescut exponential..bine mai sunt si exceptii (si ce mai exceptii) dar...parca e mai bine! ...sau doar mi se pare mie?

Share this post


Link to post
rzvpopa & dreamlike > Pai... era vorba de soferi civilizati in acest topic... :lollol:

 

Ai dreptate, eu eram soferul civilizat in exemplul dat :D .

Share this post


Link to post
Curios, eu am o senzatia ca numarul soferilor civilizati a crescut exponential..bine mai sunt si exceptii (si ce mai exceptii) dar...parca e mai bine! ...sau doar mi se pare mie?

Da, intr-un fel... Eu prin oras cred ca las sa intre in fata mea sau sa treaca zece masini pe zi... sa zic si eu, ca nu le numar, dar adopt de obicei o atitudine de intelegere. Insa daca ma grabesc un pic, sa vezi ce ma bag cu tupeu, intru pe linia de tramvai, fac stanga de pe banda de facut dreapta, fortez galbenul, ii injur pe toti... si apoi imi pare rau ca am castagat 5 minute si am riscat un carnet si un accident... Asa ca depinde de toanele fiecaruia, cred ca mai mult au crescut numarul gesturilor civilizate !

Share this post


Link to post

Si eu am aceeasi impresie pozitiva: am intalnit de multe ori gesturi de

politete in trafic - in special in ultima vreme. Dupa parerea mea, situatia

este cu mult mai buna decat in urma cu cinci ani.

 

Un site auto (canadian, parca) sfatuia soferii sa faca cat mai multe

gesturi de politete in trafic, deoarece acestea sunt "contagioase"; un sofer

care a beneficiat de un asemenea gest va fi mai mult tentat sa faca, la randul sau,

un gest asemanator.

 

Am observat in unele site-uri despre invatarea conducerii auto (britanice) incercarea

de a forma de timpuriu un simt deosebit al responsabilitatii fata de tot ce poate "misca"

in jurul masinii (pietoni, ciclisti, alte masini etc....). Lipsa de consideratie fata de ceilalti

se poate penaliza drastic la examen.

 

(

Doar asa, pentru cei curiosi, mai jos este un link catre niste filmulete facute de un instructor

auto din Anglia - secventele sunt puse la dispozitie gratuit, de catre acesta.

http://www.elitedrivertraining.co.uk/videolessons.html

 

Desi nu au o legatura directa cu politetea la volan, in cateva clipuri "viitorii soferi"

sunt invatati sa fie atenti sa nu blocheze intersectiile, sa arate o consideratie deosebita

celorlalti din jur, copiilor din preajma scolilor etc...

)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...