Jump to content
Sign in to follow this  
Gl.06.RIU (Daniel)

Stopul De Ceata Din Spate Nu Se Aprinde !

Recommended Posts

Am un matiz E-Klasse , si vreau sa aprind si eu stopul de ceata pe spate dar am observat ca nu merge. Butonul din bord (stanga avariei )se apasa dar nu ramane pe o pozitie in interior ca orice alt boton ci iese asa cum intra , e ca un arc ? M-am uitat in stop pe spate la masina mea si am vazut ca este lampa acolo in lacasul ei ?

Care poate sa fie problema ? De ce nu ramane apasat botonul ala ? Va rog frumos sa ma ajutati ca sunt macinat de mult timp de problema asta ! [-O<

Share this post


Link to post

Citeste si tu manualul :P Butonul ala asa trebuie sa se comporte, insa stopul de ceata se aprinde doar daca sunt aprinse luminile de pozitie, altfel nu. Dupa ce aprinzi pozitiile, apesi butonul respectiv, fapt ce ar trebui sa coincida cu aprinderea unui martor portocaliu in bord.

Share this post


Link to post

Pai am tot rasfoit manualul ala si nimica ... Am incercat si varianta cu pozitiile aprinse si tot nu vrea sa se aprinda :-?

Iar in legatura cu martorul din bord nici vorba .Nu am vazut in viata mea o asa minune [-X , sa se mai aprinda altaceva inafara de cele de baza...?!! nu ar fi raiul pe pamant !

Tre sa fie o smecherie ca altfel nu are cum !

Share this post


Link to post

Verifica sigurantele si becul.

Share this post


Link to post

Problema e ca becul nu se aprinde pe pozitii ci pe faza scurta.

Share this post


Link to post

:D Asa stiam si eu ca merge pe faza scurta... ai verificat daca vine curent in soclul becului?

Share this post


Link to post

Scrie foarte clar in manualul de utilizare ca acest comutator al lampilor de ceata nu este inclus la toate variantele de model. In cazul modelului "E", acest comutator nu face decat sa aduca un plus designului.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu pot sa cred adica E -ul nu are stop de ceata!?!...Atentie deci STOP nu FARURI!!!....Si totusi are un comutator care se si apasa!!!....Naspa !!!

Share this post


Link to post

Se apasa, insa degeaba, revine la pozitia intiala.

Share this post


Link to post

Alexino nici la SE classe nu ramane apasat!

Share this post


Link to post

Problema nu e din buton.El trebuie sa revina inapoi nu sa ramina apasat.Contactul se face printr-un releu iar in momentul in care stingi faza lunga se stinge si pozitia de ceata.Iar pozitia de ceata se gaseste pe absolut toate modele.

Share this post


Link to post

Luci, in momentul in care mergi pe faza scurta si apesi butonul, functioneaza lumina de ceata din spate, in momentul in care comuti pe faza lunga se stinge lumina de ceata ;)

Share this post


Link to post

Lampa ceaţă spate funcţionează pe fază scurtă şi "poziţii". Lucru de altfel raţional, admiţând că ai putea fi silit să staţionezi pe timp de ceaţă şi vrei să fii totuşi văzut.

 

Nu ştiu diferenţele între diferite klass-e de Matiz, dar mi se pare cel puţin bizar să îţi pună întrerupător, lampa propriu-zisă, ba chiar şi cu bec în ea şi pe ansamblu să se spună că nu e :)

 

Pentru orice eventualitate, pun aici schema cu câteva lucruri de verificat:

 

post-482-1155893817_thumb.png

  1. Siguranţa Ef12 din blocul aflat în compartimentul motor. Dacă ar fi arsă nu ar merge nici luminile de poziţie pe dreapta.
    • post-482-1155893829_thumb.png

[*]Releul lămpii de ceaţă, aflat în blocul de siguranţe şi relee din bord. Dacă nu e înseamnă că asta e diferenţa faţă de klass-ele care au :) Dacă e, poate nu e înfipt bine sau poate s-a stricat

  • post-482-1155893843_thumb.png

[*]Întrerupătorul lămpii de ceaţă. Poate i s-a desprins conectorul de pe contactele din spate (lucru probabil mai ales dacă nu se aprinde un beculeţ în el atunci când se aprind luminile)

[*]Becul lămpii de ceaţă. Poate e acolo, dar e ars sau nu mai face contact bine

[*]Becul indicator al lămpii de ceaţă. Idem.

Evident ar mai putea fi suspectate la o adică circuitele electrice (fire şi conectori, mai degrabă ultimii), dar mai rar.

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

La mine (mati SE) farurile de ceata merg si doar cu pozitiile aprinse insa stopul de ceata neam !!..Musai faza scurta!!!..  <img src= ">

Share this post


Link to post

Si la Matiz si la Kalos, pe care le-am calarit, becul de ceata nu merge pe starea Pozitie.

Share this post


Link to post

Maitre la mine merge iti spun asta ca merg in fiecare zi de dimineata pana seara cu pozitii si faruri de ceata aprinse, deci stiu !!...Stopul de ceata nu mi se aprinde decat daca aprind faza scurta!!..

Share this post


Link to post

Si eu ce am scris, n-am confirmat asta ? Baga A/C mai mare.

Share this post


Link to post

Pot confirma si eu ca la E klasse-le meu stopul de ceata nu merge decat pe faza scurta.

Share this post


Link to post

@Mircea Ai dreptate, asa e.Nu am fost atent cind am scris

Share this post


Link to post

Posibil ca solutia sa fie mai simpla, daca nu ai probleme cu partea electrica. La Cielo meu stopurile de ceata nu se aprind decit daca aprinzi si proiectoarele. O fi de la asta ?

Share this post


Link to post

Aveţi perfectă dreptate. Aşa spune şi schema (Numai că m-am uitat cam superficial la simbolul absolut neobişnuit folosit pe schemă pentru întrerupătorul de lumini). Dar acum, că tot am fost prins în ofsaid (şi ca să mă contrazic singur până la capăt :D ), lansez provocarea cum că lampa de ceaţă ar trebui să meargă indiferent dacă este pe fază lungă sau scurtă.

Îmi menţin de asemenea părerea că faptul că nu merge pe poziţii este o eroare de gândire în proiectare. Cum adică, dacă mergi - presupun că dacă ai o fază aprinsă mergi- trebuie să te vadă mai bine din spate, iar dacă stai pe loc -presupun că doar cu poziţiile aprinse- nu mai e nevoie. Eu zic că dimpotrivă: dacă stai pe loc sunt mai multe şanse să o... iei pe la spate (se pare că în ultimele zile e o tendinţă cu "spatele" ăsta :D )

Share this post


Link to post

Chestia cu pozitia e corecta @AB, dar cu faza lunga nu. Rationamentul ar fi ca pe ceata nu poti merge cu faza lunga. Nefunctionarea luminilor de ceata in general pe faza lunga are rolul de a forta soferul sa mearga corect. E posibil ca lampa sa nu mearga pe pozitii, find vorba de becuri mai puternice, consumatoare de energie suplimentara. Oricum e ceva ciudat acolo.

@andrei, omul are matiz E adica fara proiectoare, are doar lumina de ceata in spate.

Share this post


Link to post

Raţionamentul meu era pe... schemă (e drept am mai greşit unele :( ). N-o mai public că e prea complicat la ora asta. Totuşi, de acolo rezultă că odată ce am pus întrerupătorul de lumini pe "fază" este irelevant pentru circuitul de ceaţă dacă e pe Lo ("scurtă") sau Hi ("lungă"). Trebuie să recunosc că ceea ce zici e corect logic. Deci ar fi două anomalii de proiectare :(

Share this post


Link to post

Mersi frumos baieti . Maine o sa absolut fiecare parte problematica de mai sus si o sa va anunt .Sa speram ca o sa mearga fara probleme (ceea ce nu cred de altfel ) . Dar totusi eu nu am vazut sa se aprinda nici un martor portocaliu in bord ... si nu cred ca e ars vreo ceva .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...