Jump to content

luci99

Membru
  • Content Count

    36
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About luci99

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 05/25/1980

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Din
    iasi
  • Auto
    daewoo
  • Model
    matiz e
  • An
    2000
  • Nr. Inmatr.
    is-**-aur
  1. Am patit si eu dar la un matiz.Eu am schimbat filtrul cu unul Mann cu garnitura plata, iar dupa inlocuire si dupa ce se incalzeste motorul il mai stringi o data la cald.
  2. Am vazut de curind in presa, un articol in care se spunea ca fabrica va fi cumparata de Ford.Ati auzit si voi de chestia asta?
  3. In momentul in care ti-a desfacut motorul si implicit si bielele, la montare cuzinetii acestora au fost spalati? S-au doar au fost stersi si montati?
  4. In primul rind se verifica arborele cotit si in functie de el si de uzura cuzinetilor se ia decizia cea mai buna.Daca, de exemplu, un maneton are o ovalizare mai mare de 0,10 mm trebuie inlocuit arborele;iar in momentul cind scoti cuzinetii sa te uiti la ei si la stratul antifrictiune(cel de deasupra).Daca este prea mult galben atunci poti sa ii inlocuiesti linistit pentru ca sunt uzati.
  5. luci99

    Codul Rutier

    Daca exista juristi printre noi rog sa ma lamureasca si pe mine de o problema:din cite stiu eu pentru o fapta nu poti fi pedepsit decit o data.Noi de ce suntem pedepsiti de doua ori? Din cite am inteles pentru o contraventie primim si puncte penalizare si amenda.De ce?Chestia asta nu incalca Constitutia sau principiile de drept?
  6. Vezi ca in afara de cele 4 suruburi vizibile (2 in spatele volanului si 2 deasupra volanului ) mai este unul sub casetofon, in spatiul gol.Dupa asta tragi cu putere de plastic incepind de deasupra volanului
  7. Problema nu e din buton.El trebuie sa revina inapoi nu sa ramina apasat.Contactul se face printr-un releu iar in momentul in care stingi faza lunga se stinge si pozitia de ceata.Iar pozitia de ceata se gaseste pe absolut toate modele.
  8. Problema e ca becul nu se aprinde pe pozitii ci pe faza scurta.
  9. Facut din nou consum:am facut plinul si au intrat 15litri si ceva la 255km.Consum 6,01% exclusiv urban.Asta de cind am scos restrictorul.Multumiri maestrului Tolin
  10. Lichidul de frana a fost schimbat acum o luna si am folosit OMV 5.1. Aerisirea a fost facuta exact dupa indicatiile tale(ovi_jer).Iar de ramas fara frane am ramas la vreo saptamina dupa si s-a intimplat la o singura apasare a pedalei. P.S. Pedala nu a cedat, tinut exact cum ar fi trebuit doar ca masina nu s-a oprit.A doua oara cind am franat s-a oprit foarte bine, iar de atunci nu am mai avut probleme. P.P.S.Care este diferenta intre dot3, dot4 si dot5.1?
  11. Franele au fost facute ca la carte.Au fost aerisite bine si nu am ramas fara frana atunci ci la vreo 2 saptamini.
  12. Eu am inlocuit lichidul de frina care era in sistemul de frinare cu unul DOT5.1 de la OMV.Toate bune si frumoase pina la un moment dat cind apasand pe pedala de frana am constatat ca nu mai aveam frina.Pur si simplu nu a franat.Dupa 50m am franat din nou si de data asta a tinut.Poate avea vreo legatura schimbarea lichidului de frana?Inainte nu am patit asa ceva. P.S. Care este diferenta intre dot3, 4 si 5.1?
  13. Au fost diferite 2 lucruri: prima data am uitat sa string colierul care tinea racordul pe filtrul de aer iar a doua oara a fost maniera de a conduce. Mai demult am avut un BMW cu injectie mecanica; daca apasai tare pedala de acceleratie consuma ca la balamuc, in schimb daca o apasai treptat obtineai niste consumuri bune si aceleasi performante.Asa incit m-am hotarit sa incerc acelasi lucru la matiz, iar rezultatul a fost peste asteptari.In plus de cind am scos restrictorul parca are mai mult nerv si in forja(probabil la un consum mai mare).
 

×
×
  • Create New...