Jump to content
Sign in to follow this  
luck33ro

Accident Usor! Amenda + Pc Suspendat

Cui ii suspendam permisul?  

58 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Asta e tare...

Teorie2: Lucian, nu cumva daciotul s-a bagat crezand ca cel ce stationa ii dadea voie?

PS

e doar o gluma dar parca se putea intampla la un sofer de 1 saptamana.

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post
In America puteati sa aveti castig de cauza cu un avocat bun ...

In America, amicul Lucian isi astepta avocatul intr-o celula. Acolo, in lipsa unei semaforizari, exista dreptul primului venit in intersectie si se respecta cu sfintenie, ca altfel te alegi cu bratari la maini si un gol de cautiune prin portofel.

Share this post


Link to post

S-ar putea ca vreodată să nu fi fost linie întreruptă acolo, dar acuma este! Ar fi fost şi absurd ca, fiind vorba despre strada Gării (eu unul n-am habar, dar presupun că chiar o veni de la gară) să nu aibe voie la stânga. Ca să nu se chinuie prea tare, cei ce au trasat au bagat mai întâi o "continuă", după care au "şters" nişte bucăţi. Dacă se măreşte imaginea se vede clar.

Nu văd însă nici o circumstanţă atenuantă pentru Daciot. Doar dacă i-ar fi dat vreun agent de circulaţie prioritate, oprind celelalte maşini, acesta ar fi disculpat de neacordarea acesteia. Este irelevant în evaluarea greşelii lui că "a apărut altul din senin".

În ceea ce priveşte "membrul" nostru, a avut ghinion. Dacă cu adevărat ăia din faţa lui, îi dădeau voie Daciotului să iasă, ceea ce mi se pare foarte posibil având în vedere contextul, atunci Lucian şi-a luat-o pe meritate. Dacă totuşi ăia stăteau acolo de tâmpi, atunci şi-a luat-o pur şi simplu (probabil că îi înjura de zor pe cei doi şi nu l-a prea văzut pe Daciot, precum şi acesta preocupat probabil şi de stânga şi de dreapta ameţise deja şi şi-a luat-o şi el).

Verdict: Daciot vinovat 100% (asta dacă nu cumva chiar i-a dat vreun poliţist voie să facă manevra :D ), Lucian practic la fel :D

Share this post


Link to post

Parerea mea personala. Tu ai gresit in proportie de 80%. Soferul daciot fiind incepator stia din scoala ca in intersectie si pe linie continua nu trebuie sa depasesti si nu depaseste nimeni.

 

In plus instructorii nu te mai invata astazi conduita preventiva de genul "asigura-te pe orice strada ca nu se stie cine depaseste pe linie continua sau cine circula pe contrasens" ci "baga mare ca ai prioritate, cine greseste plateste".

 

Asadar l-a vazut pe cel stationat si a bagat mare. Spiritul de corectitudine la incepatori este foarte avansat :D . Mai ales cand abia avea 1 saptamana carnetul, legislatia si sfaturile instructorilor erau si sunt foarte proaspete. Dar, pentru ca exista si un dar, trebuia sa astepte pana respectivii plecau (asa e litera legii), cum de altfel si tu trebuia sa astepti acelasi lucru.

 

Chestia cu linia continua in intersectie nu se aplica nicaieri. Nu cred ca exista vre-o intersectie in tara care sa nu-ti permita efectuarea unei manevre la stanga sau dreapta din considerentul asta. Intotdeauna exista o portiune de 2-3 metri de linie punctata.

 

 

O sa-ti povestesc si eu 2 intamplari stupide cu, consecinte foarte grave in caz ca s-ar fi materializat.

 

1. Eram cu Roman-ul + remorca pe o strada intens circulata. Cu a5a aveam 50 pe ora :) ). Linie dubla continua. Coloana in spatele meu exasperata. Un daciot smecher se gandeste sa ma depaseasca. Exact in momentul ala un pieton de 70 de ani trece strada prin loc nepermis la 20 de metri in fata mea. Abia vede dacia. In loc sa stea pe mijloc se intoarce inapoi. Era sa-l calc.

 

Ce posibilitati as fi avut in cazul in care pietonul se misca mai lent?

Ori sa trag dreapta total si sa-l busesc pe cel cu dacia si cine stie ce s-ar fi intamplat. Ori sa franez, frana care n-ar fi avut nici un efect si sa-l calc pe pieton. In abmele cazuri eu ieseam in pierdere. Doamne fereste poate si cu dosar penal pentru omor din culpa. De ce? Pentru ca un idiot cu o dacie se grabea ...

 

2. Eram cu masina mica de data asta pe o straduta din cartier mica dar intens circulata (in aproapierea bancilor). Pe contrasens practic pentru ca pe prima banda sunt maini parcate tot timpul. De pe o straduta iese o gagica fara sa se asigure. Am oprit la 20 de cm de botul ei. Normal ca am facut-o cu oua si otet dar daca stam sa ne gandim mai bine vina in caz de accident ar fi fost a mea.

 

Vina in general nu este a incepatorilor ci a instructorilor care nu te invata ca in trafic mai trebuie si sa te ajuti nu sa fii ... si sa intri in tot ce misca numai ca ai tu dreptate ...

 

Ori trebuia sa te asiguri temeinic pentru ca putea sa iasa chiar si un copil in fata (doamne fereste) ori trebuia sa-i claxonezi pe desteptii care stationau pana se miscau din loc.

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post
Lovitura la viteza mica coltul la Matiz cu coltul de la Dacie: Matizul usor sifonat:indoit capota si varful aripii putin, bara zgariata si plasticul galben la semnal plesnit. Dacie cu bara + far sparte, tabla rupta in fata pana la lonjeron (cred ca era si putrezita rau) radiatorul infundat in elice, si faza cea mai tare s-a rupt suportul de la alternator + fulie sparta

Din relatarea amicului matizist, care parte a Matizului de care parte a Daciei s-a lovit ? Si daca este asa cum banuiesc, cine pe cine a lovit ?

Share this post


Link to post
2. De pe o straduta iese o gagica fara sa se asigure. Am oprit la 20 de cm de botul ei.

 

1. Alta data sa nu te mai opresti asa aproape. Intreaba-l si pe taica-tu.. trebuia s-o calci! > :)

2. N-as folosi atat de mult expresia "daciot" sau "dacist".. nu e nimeni vinovat ca are dacie, si nu e apriori vinovat din cauza asta.

3. Hai s-o lasam drequ de scoala de soferi.. nu se invata soferia in scoala.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

N-am avut cum. Vizibilitatea in intersectia respectiva este practic inexitenta, iar gagica a intrat fara sa se asigure exact cand eram aproape de ea. Am calcat dar mai mult de atat n-am avut ce sa fac.

 

Tommy, n-am folosit expresia in sens defaimator. Si eu am avut dacie. Nu-i consider pe cei cu dacia mai prosti sau mai buni. Sunt niste soferi ca oricare altii cu niste masini ca oricare altele. Am incercat doar sa fiu in spiritul topicului avand in vedere ca in chestionar apare "daciot".

 

In scoala intradevar nu inveti nimic ... asta e clar ;)

 

PS Scuze pentru offtopic

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

CieloFan,

 

"Un daciot smecher se gandeste sa ma depaseasca. Exact in momentul ala un pieton de 70 de ani trece strada prin loc nepermis la 20 de metri in fata mea. Abia vede dacia. In loc sa stea pe mijloc se intoarce inapoi. Era sa-l calc.

 

Ce posibilitati as fi avut in cazul in care pietonul se misca mai lent?

Ori sa trag dreapta total si sa-l busesc pe cel cu dacia si cine stie ce s-ar fi intamplat"

 

 

 

cum puteai sa-l busesti pe cel cu Dacia daca trageai dreapta ? nu te depasea prin stinga ?

Share this post


Link to post

Offtopic:

Ba inveti ceva ce n-ar trebui si de care te dezveti greu: sa apesi pe pedala de ambreiaj inainte de a apasa pe pedala de frana !

Share this post


Link to post

Ai depăşit pe linie continuă deci ai încălcat o regulă.

 

Este absurd dar nu ai ce să faci - teoretic nu te puteai nici întoarce nici depăşi. Deci dacă i se strica unuia basculanta acolo legea nu-ţi dădea voie să pleci (nici să depăşeşti, nici să întorci). Logic ar fi să existe o situaţie specială în care aveai voie să pleci cumva de acolo...

 

Ăla cu dacia a grşit de 2 ori:

- nu avea voie să facă stânga pentru că încălca linia continuă

- trebuia să acorde prioritate celor care circulă pe drumul principal

 

Ăia de staţionau nu pot fi scoşi vinovaţi pt. că e greu de demonstrat.

 

În situaţia dată mi se pare normal ca un poliţist, care nu a fost de faţă să vă considere pe amândoi vinovaţi(dacie + tine). Mai bine vă înţlegeaţi ca oamenii şi spuneaţi că s-a petrecut altfel.

 

Oricum mie mi-e neclar de ce v-a suspendat permisele? Unde se prevede asta?

Share this post


Link to post

Era vorba de stanga ... scuzele mele.

Inca odata zic, frana nu ar fi avut nici o valoare avand in vedere tonajul si distanta ;)

 

Si am terminat cu offtopicul.

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

Cu parere de rau, am votat 2.

Dupa parere mea esti vinovat nu ca ai depasit (asta uman e de inteles), ci ca nu ai fost atent. Daca era trecere de pietoni de exemplu, pe care n-o observai si trecea cineva? Sau poate masina oprise ca sa lase o batrana care se misca greu sa traverseze, chiar daca nu era trecere.

 

Poate in cazul de fata era mai bine sa va intelegeti sa declarati altceva, desi nu vad ce ar putea justifica un accident "in plin", la 90 de grade.

Share this post


Link to post

Da matale zoom la postul 3 ;)

Share this post


Link to post

:o fftopic:

@ Tolin - Le maitre...

 

(pavcostel @ Aug 10 2006, 03:10 PM) *

In America puteati sa aveti castig de cauza cu un avocat bun ...

 

In America, amicul Lucian isi astepta avocatul intr-o celula. Acolo, in lipsa unei semaforizari, exista dreptul primului venit in intersectie si se respecta cu sfintenie, ca altfel te alegi cu bratari la maini si un gol de cautiune prin portofel.

 

Am dat de carnet acolo, ca depasisem alea sase luni de Gratie. Nu e chiar asa, poate asteptam intr-o celula avocatul, ca nu trebuie sa platesti nimic inainte, dar chitrosul ala ma scotea, sustinea ca aia din fata au avut atac de cord momentan iar daciotul avea ura pe Matiz! Ala e un avocat bun, dreptatea umbla cu capu' spart si prin alte parti... Iar Asigurarile plateau, daciotul o lua in freza ca nu-si putea permite un avocat smecher, plus ca recuperau de la el cheltuieli de judecata. Acolo trebuie sa scoli noaptea din somn un judge ca sa-ti faci dreptate, nu ca la noi... Si sa vezi ce misto sunt intersectiile care au toate 4 STOP :banana: . Daca nu stii care cat de repede a venit, esti in aer...Totul e pe timp, iar marcaje clare (nu semaforizari) am vazut si in plin desert.

 

Eu am votat 1, numa' Matiz. Am mers pe premiza ca s-au inteles sa-l lase pe daciot sa iasa, sarmanul, apoi s-au speriat. Vorbesc de cel stationat. Eu vad linie intrerupta acolo unde a facut la stanga.

 

Cu stima,

Costel

Edited by pavcostel

Share this post


Link to post

Aceeasi parere cu Costel. Lucian, gandeste-te numai la un lucru: daca nu ai fi depasit, nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat.

Dar poate si eu in locul tau as fi procedat la fel, daca era vorba numai de doua masini. Coloane nu ma bag sa depasesc niciodata.

Si ai avut putin ghinion, se mai intampla...

Share this post


Link to post

1. daciot = cel care poseda si utilizeaza o Dacie care in momentul de fata e mai scumpa decat Matiz = daciotii "e" mai smekeri deci nu folosim termenul in send defaimator si dimpotriva ii flatam...

2. eu stiu ca depasirea in intersectie este interzisa si nici nu stiu sa fi vazut multe intersectii cu linie intrerupta in dreptul lor da' ma rog poate exista;

3. ala cu Dacia nu are decat vina ca a facut la stanga fara sa se asigura ca cineva face o manevra interzisa deci nu are nici-o vina dupa umila mea parere...

Share this post


Link to post

Noi ne dăm aici de ceasul morţii şi Lucian oha.

Hai să-l lăsăm să mai reflecteze, că are şi destulă statistică.

Share this post


Link to post

Am citit comentariile voastre... sunt f. multe si diverse opinii care mai de care mai deosebite :)

 

Sa clarific situatia...daca era un pieton, sigur nu ne ciocneam: fiindca eu am oprit aproape in 2 metri, (la 20km/h te opresti aproape instantaneu), iar pietonul nu putea intra in mine cu mai mult de 5km/h deci fara pagube :D . Daca era trecere de pietoni nu ma bagam in depasire, clar, decat dupa ce veneau aia de la tractari!!! (glumesc...oricum trecerea se observa si daca mergi taras pe carosabil ...sunt zebrele alea strivite pe ea + indicatorul albastru cu omulet pe el).

In lege se spune ca poti depasi daca te afli pe drumul cu prioritate (asta era ultima data cand am verificat regulamentul)...

 

Singura problema care se pune este simpla...ce faci in situatia cand masina (masinile) din fata nu pleaca din loc...cat timp poti astepta ca sa fii regulamentar asa cum spune legea?

 

Daca incepatorul ar fi aruncat o privire pe directia in care voia sa faca virajul si nu statea cu capul intors in dreapta ar fi oprit si el la 2 m de mine...asa a fost sa fie !!!

 

Un sofer obisnuit stie ca asigurarea la intrarea in intersectie (mai ales cu viraj stanga -care este si cea mai dificila) se face in ambele sensuri si in ambele directii de mers...nimeni nu stie daca in locul respectiv este depasire interzisa sunt lucrari (gropi) sau nu este un pieton care tocmai traverseaza ca berbecul... A fost ghinionul f. mare...pentru incepator o lectie dura...pentru mine nervi si timp irosit...

 

O sa pun o schita a pozitiei masinilor dupa eveniment...pentru tipicari :thumbl:

post-2104-1155234864_thumb.jpg

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Să mai zic ceva: de multe ori nu frâna te salvează, ci acceleraţia. Dacă ţi-au trebuit 2m ca să te opreşti şi să dea ăla în tine, încearcă să-ţi imaginezi unde ai fi fost dacă apăsai mai tare pe acceleraţie!

Instinctul este însă greu de biruit.

 

Cu poza aia m-ai dat gata. Doi... berbeci (scuze)! Chestia de mai sus era pentru un 90 de grade nu pentru un cap în cap.

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Sorry, dupa poza doar tu esti in culpa... Boul trecuse deja de viraj.

 

Cu stima,

Costel

Share this post


Link to post

Asta cam asa rezulta din schita, insa eu intreb o treaba simpla ? Semnul de cedeaza trecerea (triunghiul) sau cel de STOP, se traduc prin "Cedeaza trecerea doar celor ce vin din stanga (sau reapta, depinde de caz)" ?? Am intalnit multe cazuri cand m-am bagat in depasirea unui TIR de exemplu, ca e mai lung si dintr-o straduta laterala, sau parcare.. etc, se gaseste cate unul sa imi iasa in fata. Fiindca el facand dreapta se asigurase doar din stanga... X( Otreaba cam similara e cea a lui Lucian... mai putin schita, unde se vede altceva...

Share this post


Link to post
Daca incepatorul ar fi aruncat o privire pe directia in care voia sa faca virajul si nu statea cu capul intors in dreapta ar fi oprit si el la 2 m de mine...asa a fost sa fie !!!

 

Raspunsul e valabil si pentru Gica:

 

Soferul Daciei nu are nici o vina.

Inainte de a iesi in intersectie, s-a asigurat stanga, si a vazut doua masini stationate. A iesit pana la axul drumului, unde a intors capul spre dreapta, ca sa se asigure pe celalalt sens, dupa care a inceput virajul. Intre timp un matiz, pleaca din spatele masinilor stationate, pe sensul de mers al Daciei CARE VIRASE DEJA, calca linia continua si ... POC. Oare cine-i vinovat? :D

Cel ramas fara carnet, sigur.

 

Sorry, dar eu daca eram in Dacie faceam urat tare :) )

Share this post


Link to post

Moshule, cred ca e cea mai pertinenta descriere a situatiei. Din schita se pare ca daciotul trecuse deja de axul drumului si circula pe sensul lui. Poate serpuit, dar era in dreptul lui. Sorry, Lucian.

 

Cu stima,

Costel

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...