Jump to content
Sign in to follow this  
ADDY

Problema Electrica...

Recommended Posts

Salutare! Am un MATIZ si de ceva timp nu imi mai functioneaza bricheta... Culmea este ca nici nu sunt fumator, insa imi este utila deoarece am incarcator de masina si un compresor de aer pe care le folosesc la "priza" respectiva... Din ce am observat , bricheta a murit dupa ce am utilizat la un moment dat compresorul... Pe scurt: am verificat siguranta- este ok; am verificat mufa de la bricheta si am vazut ca nu primeste deloc curent... Aveti idee ce ar putea fi? Ma gandesc ca s-ar fi ars siguranta, nu vreun fir... Ce altceva as mai putea verifica? Orice sfat este binevenit, va multumesc anticipat!

Edited by ADDY

Share this post


Link to post

Esti sigur ca ai verificat siguranta corecta ? Mai uita-te o data.

Share this post


Link to post

Alte idei?

Share this post


Link to post

verifica firul de la masa. Estae posibil sa fie desprins sau sa fie superoxidat. 2. Verifica cu un voltmetru sau bec daca ai curent la siguranta brichetei. Daca nu demonteaza panoul de sigurante si verifica sa nu fie desprins firul de intrare. daca tot nu are curent verifica si sursa de alimentare al acestui fir.

Share this post


Link to post

Intr-o zi am vrut sa verific un incarcator auto pentru telefonul mobil.

Eram in parcare cu motorul oprit.

Ledul incarcatorului se incapatana sa ramana stins. Dupa ce am verificat toate sigurantele (nu stiam care e siguranta de la bricheta :wallbanger: ) si eram sigur ca e defect incarcarorul, am pus contactul si SURPRIZA s-a aprins ledul.

DECI: bricheta (cel putin la TICO-ul meu) nu functioneaza decat cu contactul pus.

Share this post


Link to post

La orice masina bricheta merge cu contactul pus. Pe accesorii sau motor, depinde de la un model la altul

Share this post


Link to post

S-a mai intamplat cuiva sa se aprinda indicatoarele de la butoanele de control al aerului doar jumatatea din stanga?

 

Aseara am observat ca de la ultimile 2 pozitii ale comutatorului care seteaza directia aerului si pana la cel cu turatia ventilatorului erau stinse.

 

Si-au revenit dupa ceva gropi, dar asa face de cand am demontat fata bordului. Se poate sa fi atins vreo mufa electrica de la ala?

Share this post


Link to post

:o fftopic: Mai mergi pe la biserica (si tu si masina).

Share this post


Link to post

Luciano te contrazic , nu la toate masinile mufa de bricheta e alimentata doar cu contactul pus. Octavia II de exemplu, opel Vectra C etc.

 

SMS, verifica conexiunile eventual beculetele, daca zici ca se intampla dupa ce ai umblat, mai mult ca sigur vreo mufa a iesit de la locul ei.

Share this post


Link to post

Blocul ala e alimentat cu o mufa si luminat de 2 becuri...

 

Exista o mica sansa sa se fi miscat beculetu' din soclu... :spumelagura: :scarpin: :shock:

Share this post


Link to post

Imi poate spune si mie careva unde se afla sigurantza de la bricheta si cum o depistez.deoarece mi-sa ars rezistentza termica la bircheta originala de matiz si am schimbat-o cu o alta cumparata din carrefour si nu am mai mers nici aia .vreau sa o iau prin eliminare sa vad de unde este buna [-O< .multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Pai daca-ti completezi profilul cu tipul de masina si mai pui o majuscula pe ici pe colo si anume prin partile esentiale, s-ar putea sa-ti spunem ca mati are 2 cutii de sigurante, una sub bord, sub volan si alta sub capota in partea dreapta. Ambele cutii au pe capac legenda sigurantelor si releelor. Daca tot nu te descurci, cauta pe www.anagabriela.ro manualul de reparatii matiz si vezi exact. Din ce imi amintesc eu, e cam imposibil sa nu-ti mearga doar bricheta daca ai siguranta arsa, aceasta alimentand mai multe accesorii.

Share this post


Link to post

Salutare la toata lumea. Iata ce am patit: In timp ce incercam sa montez temporizatorul de plafoniera (asa cred ca ii zice) nu stiu ce am atins cu surubelnita si am vazut o mica scanteie (cred ca am facut vreun scurt).

In urma acestui eveniment becul de la plafoniera a refuzat sa mai functioneze (cu toate ca nu e ars), de asemeni si casetofonul. Am verificat cu atentie toate sigurantele si spre surpriza mea toate erau bune. De asemeni am observat ca nici intrerupatoarele de la usi nu mai actionau (lucru observat cand am dezactivat alarma).

 

Va rog sa imi dati un sfat. Ce ar putea fii?

Share this post


Link to post

Mai verifica odata sigurantele, de data asta cu un aparat de masura in caz ca data trecuta n-ai facut asa. Daca toate sunt bune ,uita-te sa nu ai vreun fir topit pe undeva.Cauta manualul de reparatii ( e pe undeva pe aici) si uita-te la schema electrica sa vezi exact ce si cum.

Share this post


Link to post

Verificarea am facut-o "vizual" si deaia ziceam ca nu se vede niciuna intrerupta si in plus ce ma enerveaza ca in afara de casetofon totul functioneaza perfect. Tu ce siguranta banuiesti ca se ocupa de luminile interioare. O vazusem cam suspecta pe cea de la aeroterma, am schimbat-o si nimic. Nu am mai avut timp sa ma uit daca siguranta la casetofon e arsa (ca parca si astea au sigurante, sau gresesc).

 

Oricum, multumesc pentru ajutor.

Share this post


Link to post

Sa ars o siguranta de 10 amperi de sub bord partea stanga. Am patit si eu asa ceva. Baga capul sub bord da capacul de la sigurante jos si vezi ca scrie pe el care e de la cass.

Share this post


Link to post

Aaaa... deci mai sunt sigurante si sub bord? Banuiam eu. O sa verific.

 

 

 

LE:Gata, am gasit, am schimbat, functioneaza.

Merci.

Edited by wappi

Share this post


Link to post

@wappi, daca aveai curiozitatea sa pornesti masina vedeai ca nu porneste.Stiu asta pentru ca si eu am patit acelasi lucru ca si tine, ulterior am aflat de al 2-lea panou de sigurante

Share this post


Link to post

Ca sa nu mai faci scurt, lucreaza cate un fir odata: desizolat plasticul de pe el, rasucit firul cu care vrei sa-l legi, izolat la loc cu banda... izolatoare. Ordinea firelor nu conteaza :)

 

Si da, temporizator de plafoniera se cheama :)

Share this post


Link to post

@aiptek: Am avut curiozitatea sa pornesc masina, si a pornit fara probleme.

Lasa, cu ocazia asta am aflat ca sistemul audio nu e legat cum ar trebuii, ci banuiesc ca are + de la plafoniera.

Cand oi avea timp poate il leg cum trebuie.

Share this post


Link to post

Tragi concluzii pripite. Pe circuitul protejat de siguranta F11 din habitaclu se afla atat plafoniera, cat si alimentarea radioului. Asa ca lasa-l asa cum e :)

Share this post


Link to post

Pai atunci ce mai protejeaza siguranta pe care scria ceva cu audio? Parca e ultima de pe randul din stanga.

Share this post


Link to post

E aparatul original pe el sau l-ai schimbat? vezi sa nu fie firul de la remote(un plus mai mic :) in caz ca ai asa ceva.

Edited by vasiledintomis

Share this post


Link to post

@wappi, cand am patit eu chestia asta nu a vrut sa porneasca motorul nici impuscat pana cand nu am schimbat siguranta respectiva.Si nici mie nu imi mergea plafoniera si cdplayerul.Numai nu ma intrebati ce am facut, ca mi jena sa spun :wallbanger:

Share this post


Link to post

Eu cand am avut siguranta aceasta arsa a pornit fara probleme.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...