Jump to content
Sign in to follow this  
alexmohora

Din Categoria "Cat A Durat Razboiul De 100 Ani?”

Recommended Posts

De curând am citit o ştire cum că Dacia renunţă să mai producă maşina de 5000E. A nu se înţelege că nu va mai produce Logan ci că nu-l va produce niciodată la 5000E.

 

Nu ştiu cum să încadrez ştirea - dacă e adevărată înseamnă că Renault şi-a făcut reclamă mincinoasă. O campanie publicitară prin care a făcut cunoscută maşina şi care a avut un succes (campania). Peste tot în lume Logan a fost supranumită ”maşina de 5000E”. mesajul care a ajuns la cumpărător e că ”este ieftină”, ”dacă nu ai bani îţi poţi lua Logan”, ”şi-o poate permite românul de rând” etc. etc. Eeee nu e chiar 5000E dar ce mai contează...

 

Foarte tare Renault la faza asta... a mai venit VW că va produce maşina de 3000E, în China dar degeaba... este ”fumată” chestia.

 

Eu le-aş da nişte amenzi la ăştia de la Renault dacă ar fi lege legată de publicitatea minicinoasă de nu s-ar vedea! :mda:

 

Sursa stirii:

http://www.masini.ro/stiri-detalii,2570,1,...mii-de-euro.htm

Share this post


Link to post

Romanii i-au amendat in stilul lor caracteristic: s-au imbulzit sa cumpere cat mai multe !

 

Ma topesc cand ii aud pe unii c-au facut-o din patriotism.

Share this post


Link to post

Alex, Tolin: nu este adevarat, poti sa cumperi Logan la 5000 de Euro, dar fara cric si fara caroserie  <img src= )"> Lasand gluma la o parte, inainte de lansarea Loganului m-am certat cu un prieten foarte bun deoarece el zicea ca o sa-si cumpere masina 100% romaneasca si o sa aiba ABS si airbag-uri. Nici acum nu i-a trecut, inca mai spera.

 

LE: Acum mi-am amintit ca am mai auzit stirea asta - de fapt o declaratie a unui director de la Dacia-Renault - anul trecut.

Edited by pixelconscious

Share this post


Link to post

Domnilor ! Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Maşina de 5000E nu a exista vreodată. Chiar şi atunci când a apărut loganul costa vreo 5 mii şi ceva.

Patriotism ? =)) =)) =)) Asta-i tare. Dar ce ,mai există la dacia vreo maşină românească ? Asta-i prosteală. Maşina este franceză 100%. Faptul că se produce aici şi poartă un nume românesc nu cred că o îndreptăţeşte să fie Româncă. Este un Renault şi este posibil ca peste câţiva ani să participăm la suprimarea numelui Dacia şi înlocuirea lui cu Renault.

Dacă ar fi fost gândită , construită , iar proprietarul uzinei ar fi fost român atunci ar fi fost o maşină românească.

Nu cred că sunt atât de prost încât să cred că nu ştiu ce "nene" şi-a cumpărat maşină din patriotism. Dacă ar fi costat o maşină străină nouă aceiaşi bani (să spunem un astra sau golf) fiţi siguri că 98% ar fi renunţat la "patriotism" imediat. Asta este o zicală de consolare pentru câţi bani a avut la acel moment şi nicidecum un fior înălţător şi sublim de patriotism.

Sincer mă consider poate un fel de patriot când cumpăr un lucru 100% românesc şi ajut cumva industria acestei ţări şi nicidecum nişte lipitori ce cară atât de mulţi euro afară doar pentru că acel ceva se fabrică în proporţie de 10% în România iar în rest se asamblează aici.

 

Cât despre reclame mincinoase... Nici nu mă mai uit la tv în pauze pentru că 85% din reclame bat câmpii (cred că mă consideră prost) ,însă asta este societatea în care trăim unde banii se fac în special pe baza multor naivi.

 

Stau şi privesc cum pe zi ce trece , cu fiecare nouă generaţie ce apare (ca să citez nişte băieţi tari aş spune "generaţia McDonalds") devenim mai naivi  <img src= ("> şi îmi amintesc câteva versuri care sună cam aşa :

 

"Unde eşti tu Ţepeş ,Doamne

Ca punând mâna pe ei

să-i transformi în două cete

În smintiţi şi în mişei. "

 

 

Să fiu scuzat dacă am greşit undeva.

Share this post


Link to post

Am mai zis-o mai demult:

Pentru ce sa produca modelul de 5k (btw, lauamd, sunt unele taxiuri luate cu 5k, alea cu barile nevopsite) atata timp cat in primul an s-au vandut mai multe Ambitionuri decat Ambiance. Pentru cine?

Pana la coada nu vad o reclama mincinoasa schimbarea unei strategii de marketing.

Voi nu vedeti ca se da 14-15k pe o masina din clasa mica (Corsa) si 18-20k pe o masina din clasa medie (Megane)? Romanii vor full-options, nu conteaza cat dau pe masina. Cate Q7 sunt pe strazi la ametitorul pret de 80k CIP? Pai fratilor, ala da pe CASCO pe luna o rata de masina misto.

Share this post


Link to post

Greşit - de ce nu costă Logan full 5000? Cât au promis.

 

Păi aşa e simplu să faci şi maşina de 1000 euro!

Share this post


Link to post

Nu apar Loganul, nici mie nu-mi place strategia de marketing a francezilor, dar totusi, nu au afirmat ca vaianta full va costa 5000 euro, s-au referit la varianta de baza.

Share this post


Link to post

Aşa e dar când varianta de bază nu are nici volan (glumesc) atunci ce rost are...

 

Ce vreau să zic e că francezi au scos sloganul ăsta ca să facă cunoscută maşina. Ei ştiau că varianta de bază va fi aşa de prost dotată astfel încât să nu o dorească nimeni.

 

Chiar şi acum ar putea să scoată o variantă de Logan la 5000 euro - poate chiar funcţională (fără nici un fel de tapiţerie în interior/portbagaj de exemplu, cu oglinzi laterale reglabile din exterior etc - dar are rost? Aşa puteau menţine SuperNova, Solenţa sau chiar Berlina - este foarte posibil să produci în RO maşini sub 5000 euro funcţionale bine mersi.

 

Maşina lor de 5000 de euro, nu că nu ar fi fost full, dar nu ar fi respectat aşteptările minime de la o maşină produsă în 2006! Deci praf în ochi aruncat potenţialilor cumpărători, reclamă mincionasă

Edited by alexmohora

Share this post


Link to post

Într-adevăr. Maşina de 5000 E poate exista. Nu este o iluzie. Ajunge să mutăm producţia în China şi ar fi posibil să scoatem poate şi două la acest preţ :D . Acum fiind serioşi, ce interes ar fi în introducerea pe piaţă a unui autovehicul de 5000E ? Credeţi că nu ar putea exista un Mercedes sau un Volvo de 5k E ? Este simplu însă, constructorii adevăraţi de maşini nu îşi terfelesc reputaţia cu autovehicule "chele". Dacă observaţi orice constructor care se respectă oferă cel puţin o opţiune, normală, spun eu cum ar fi o servodirecţie sau geamuri electrice. Loganul nu. Cu vreme în urmă îmi aduc aminte cum acum vreo 2--3 ani când marele Schveizer (cred că am scris corect) anunţa maşina de 5000E ceilalţi zâmbeau şi nu prea acordau încredere proiectului. Iată că au avut dreptate. Renault nu a mai reuşit să subvenţioneze o maşină care şi aşa pentru a ajunge la acest preţ este "sponsorizată" de statul român cu diverse scutiri de taxe şi au fost nevoiţi ca uşor să ridice preţul până la ceea ce vedem astăzi . Mai interesant este faptul că peste vreo doi ani aceste scutiri vor dispărea şi sunt chiar curios ce chestii vor mai găsi pentru a încerca a-şi menţine piaţa.

Eu personal nu am crezut şi nu cred în această politică populistă a constructorilor de masă pentru că altfel probabil aş fi fost un "mândru" posesor de logan .

Poate că nu am nimic cu maşina care după părerea mea la cât costă este destul de bună,mai ales la versiunile inferioare, pentru că deja la versiunea superioară nu se mai merită însă nu suport indolenţa cu care ne privesc francezii şi mai ales cu cu care ne tratează prin marfa lor.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...