Jump to content
Sign in to follow this  
degea

Care Sunt Masinile Usor De Intretinut?

Recommended Posts

Vreau si eu un sfat de la voi. Am in jur de 7000E si eu din cunostintele mele (alea care sunt) Matizutul este masina care cred ca as putea sa o intretin cu un salariu de 7 + 5 mil (sotzia). Cu 7000 E pot lua de ex acum Cielo, Logan :o , noi si second am vazut Peugeot 206 din 2003, Opel Corsa 2000-2003 , Fabia...etc. Voi ce ma sfatuiti sa-mi iau si sa pot intretine la salariul pe care il am?

Share this post


Link to post

Pai ti-as recomanda, in cazul tau, masina noua, ca macar ai garantie un 3 ani acolo: deci Logan sau Cielo...As alege Cielo, datorira costurilor mai mici de intretinere. Eu am ales un SH din 2003 (Corsa) si intretinerea nu ma rupe, dar, de exemplu la Casco platesc din 3 in 3 luni 150 de euro, asta avand reducere 15%...astfel, ca de 4 ori pe an ai ramane complet fara salariul sotiei.

Share this post


Link to post

Matiz.

Share this post


Link to post

Matiz chior cu AC.

Share this post


Link to post

Tot Matiz,sincer.Acum depinde ce fel de persoana esti.Iti plac masinile dinamice,etc?

Cielo consuma destul de mult(poate unu cu GPL), o masina second hand ar fi un Opel Corsa 1.2 twinport pt ca piesele sunt relativ ieftine si are distributia prin lant.Masina are performante bune pentru puterea motorului si consumul este mic.

Masina cel mai ieftin de intretinut este tot Tico,dar iese din aceasta discutie.

Ar mai fi si loganul pe benzina (piesele sunt ieftine ,dar consuma relativ mult).La diesel daca nu ai garantie de 3 ani e mai nasol ca stiu ca sunt injectoarele f proaste si dupa ceva timp te poti astepta la surprize, in plus orice piesa de diesel e mai scumpa decat la o benzina(ma refer la motor si filtre)=> MATIZ!

Share this post


Link to post

Matiz as fi recomandat si eu, dar am impresia ca detine deja unul...

Later edit: am citit si eu mai atent, scuze: tot Matiz recomand in cazu' asta.

Edited by ticodriver

Share this post


Link to post

Tot matiz recomand si eu. Loganul este, fara suparare, o masina mai scumpa. O spun deoarece am o masina apropiata, cel putin la consumabile. Nu mai vorbim de consumul ceva mai scazut.

Share this post


Link to post

Deci este cum am banuit, la matiz voi ramane, am incercat ca sa nu oftic mai tarziu cand va trece pe langa mine o masina frumoasa la 7000E (second). Nu cred ca mi-as permite sa dau 150E la 3 luni, va multumesc si mai astept idei noi si bune.

Share this post


Link to post

Salut

Buna chestie ai facut cerand si sfatul altora...

Eu am sa-ti exemplific pe concret:

-un bun amic al meu si-a pus aceeasi problema ca si tine. Eu, i-am recomandat o masina noua avand experienta SH-urilor

Omul ce a zis (avand 8000 euro): stai nene ca daca tot am banii astia sa-mi iau masina!

Si-a luat un ford focus break.Frumoasa masina nimic de zis. Acum hai sa-i faca o revizie.

Filtre; ulei; distributie 15 milioane.

Dupa un timp se trezeste omu' ca nu mai vrea masina sa porneasca.

Service! Un banal senzor care nu stiu ce nu-i dadea computerului, 4,5 milioane scurt...

As putea sa continui dar ma opresc in speranta ca ai prins ideea.

Eu personal am un matiz si vreau sa-ti spun sincer ca mi-as permite ceva mai scump dar ideea este ca m-am saturat sa fiu sluga masinii. Prefer sa bag un ban in ea DACA! am chef si pentru vreun moft, altfel este super ok.

Dar! Neaparat cu aer conditionat.

Share this post


Link to post

Eu recomand matiz sau cielo pe GPL. Masinile scumpe sunt pentru oameni care nu se uita la bani. Masina scumpa implica asigurare casco mare, revizii scumpe, consumabile scumpe, piese scumpe..intr-un cuvant intretinere scumpa! Daca ai bani si iti permiti nu-i nici o problema :) . Eu sincer as opta pentru un cielo cu GPL.

Share this post


Link to post

blumurgg iti multumesc, ai perfecta dreptate, nu vreau nici eu sa stau sa bag bani in masina in loc sa ma distrez. Va multumesc din suflet la toti, ma rodea rau treaba asta dar sunt acum 100% convins ca matizul NOU (cu aer :P ) ramane alegerea perfecta. Deci daca vreti puteti inchide acest topic. :thumbl:

Share this post


Link to post

Matiz nou şi să mai pui şi bani deoparte! :(

 

Este foarte greu să te descurci cu banii ăştia în Bucureşti - chiar te felicit că reuşeşti. Eu, cred că muream de foame în condiţiile astea.

 

Să vă dau exemplu de celtuieli fixe lunare (fără a pune nici o rată la socoteală).

 

1. Întreţinere Iarna - 4 mil (3camere/3 persoane) sau 1 mil vara

2. tel fix - 400 mii

3. telefoanele mobile - 2 mil

4. curent - 350 mii

5. cablu - 200 mii

6. mancare servici eu - cam 100K/zi

7. mâncare servici ea - cam 200k/zi

8. copil (pampersi, lapte praf, vaccin, hăinuţe, biberoane, şerveţele etc) - 8mil/lună

 

şi lista poate continua dar... să nu uităm...

 

benzină Cielo - 4 mil/lună

asigurare Cielo - 10 mil/an

mă opresc aici :dizzy:

Share this post


Link to post

ai niste "scoruri" cam exagerate

1. Intretinerea 2.5 mil - 1.5 mil (impartit la 2 famili)

2. Cablu+net+fix(rds) - 500.000

3. Tel mobil - 350.000

4. Mancare servici eu si ea - 2 bonuri / sapt (luam si 42 bonuri impreuna)

5. Curent 400.000

6. Benzina 1.500.000 (o sa fie) PS ia-ti o masina mai economica, 4 mil/luna...wow enorm

7. NU AM COPII inca :)

8. BAFTA ALL

Share this post


Link to post

Degea, la 6... asa imi faceam calculele si eu inainte sa iau masina... vreo 2 milioane pe luna benzina. Si acum bag de 4 lejer... cateodata chiar 5. Si am Matiz. Dar in rest, ca intretinere, e ok. In 14.000 km nu am bagat in ea decat banii pentru o revizie.

Share this post


Link to post

Eu fac cam 10.000 Km pe an, dupa niste calcule rapide(nu stiu cat de bine sunt) mi-a iesit cam 2mil/luna benzina (media)

Share this post


Link to post

Oricum ceva mai ieftin si cu consum si revizii mici nu mai gasesti, asa ca asta e, te incadrezi. La Logan oricum e diferenta mare la consum fata de matiz, o vad eu cu Clio care nu e asa gurmand. Dar asta e, trebuie sa te descurci cu ce ai.

Share this post


Link to post

De ce nu spark ?!! E mai bun decat matiz din toate punctele de vedere. Si nu cred ca e muult mai scump. :) >-

Share this post


Link to post

Zack, ia fa mataluta un calcul cat costa al mai ieftin matiz si al mai ieftin spark. vei fi uimit ca de diferenta intre cele doua vei pune benzina un an, doi.

Share this post


Link to post

Spark, este frumusica masina, dar ce-a mai ieftina este 7460E, si nu stiu daca merita banii astia.

Share this post


Link to post

In nici un caz atunci cand esti la limita cu bugetul. Asa si un Maybach sau un Ferarri e mai bun din toate punctele de vedere, dar suntem noi fraieri ca nu le cumparam. :D

Share this post


Link to post

E adevărat că Cielo consumă mult dar chiar şi aşa e avantajos. Adică am dat relativ puţin pe ea şi nu a necesitat nici o reparaţie încă. Am fost de 2 ori în service cu ea:

- când am cumpărat-o, să-i schimb cureaua de distribuţie şi rolele

- de Paşti, să-i schimb uleiul + filtre

 

Oricum am ajuns la concluzia că benzina nu reprezintă cea mai mare cheltuială la o maşină - este cea mai vizibilă doar. Şi dacă nu ai bani de benzină mergi cu RATB-ul dar dacă nu ai bani de asigurare, de revizii ce faci sau te lasă nuş ce piesă?

 

Exemplu de costuri: pierdut cheie opel astra (2003) - Cheie nouă + recodare - 5 mil. Alt coleg cu un Clio: i-a căzut cheia într-un canal - the same shit... aproximativ 4 mil l-a costat una nouă

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu la Aliantz de ex, iti despagubesc ei pierdutul cheii. Stiu ca asa mi-a zis agentul cand am incheiat asigurarea.

Share this post


Link to post

Stiti cumva cam cam cum e intretinerea la Fiat Punto, ca am inteles ca e masina bunicica si la 6000 iei una aproape noua. Motorul e mic si consuma putin.

Share this post


Link to post

Preturile de intretinere sunt acceptabile la Fiat (cel putin la Auto Perugia, de ei stiu), insa intretinerea se face la fiecare 10.000 de km, indiferent daca-i bnzina sau diesel, nu la 15 sau 20 cum dau alti fabricanti.

Daca vrei sa te edifici, poti merge la un dealer, te prefaci interesat de o masina noua si dupa ce iti dau o oferta le pui sa iti scoata la imprimanta si o estimare a preturilor la fiecare intretinere. Eu am luat 2 masini de-acolo si asa s-au petrecut treburile.

Edited by Gica

Share this post


Link to post

Ma uitam prin anunturile auto si am vazut ceva de genul "SKODA Fabia, an 2002, 45.000km, 1400cmc, benzina,aer conditionat, inchidere centralizata din cheie, servo, abs, distributie schimbata, service Skoda, 1 proprietar, cauciucuri noi Firestone - 6600E discutabil"

Care are sau prin prieteni si stiu cat de greu se intretine o Skoda Fabia? Pls help me si spuneti-mi si mie daca o Fabia mi-ar manca banii de distractie. Eu tot ma incapatanez sa-mi iau ceva mai bun decat matiz dar sa nu-mi pape toti banii  <img src= S"> . Mii de multumiri pt ce-i ce ma ajuta...si nu numai :P . :osanale:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...