Jump to content
Sign in to follow this  
law

Din Ciclul " Asa Nu In Trafic ...ca..riscati Sa Va Parliti Buzunaru'"!

Recommended Posts

Acu' cateva zile am citit un post pe un site http://www.avocatura.com/modules.php?name=...970&start=0 ...interesant zic eu daca veti lectura intreaga poveste veti intelege de ce...Ca sa nu pun la incercare rabdarea unor membrii o sa descriu pe scurt datele problemei...Iaca asa, intr-o buna dimineata un omulet sa-i zic X, din vina sa, isi loveste masina ..cum? in parcare intrand in coliziune cu un alt autoturism...Partile decid sa se deplaseze la politie pt. intocmirea hartiilor, declaratii etc. In drum spre politie, X este "agatat" de data asta, ...intr-o intersectie o masina n-a respectat limita de distanta si i-a sters putin bara din fata..Furios, soferul nostru X, s-a apuca sa insulte ca la usa cortului persoana care a provocat al doilea incident (in intersectie). Peste cateva zile primeste o instiintare de la politie, cum ca are o reclamatie pentru insulta pe numele sau...naspa din nou ...Problema este ca persoana insultata, cunoscand legea, se adreseaza organelor abilitate sa-i faca dreptate si cum se poate altfel decat cu o actiune in justiei pt. insulta unde partea vatamata are de gand sa ceara despagubiri pt. prejudiciul moral cauzat o suma importanta...50 milioane!

 

Ce parere aveti?..Oare nu se putea evita tot scaldalu'...incercand a se rezolva problema in mod civilizat?Cu parere de rau constat ca pe zi ce trece comportamentul unor conducatori auto lasa mult de dorit..am postat speta in speranta ca se mai poate face ceva pt. a indrepta lucrurile!

Edited by law

Share this post


Link to post

Pai, mi se pare clar ca "partea vatamata" e din... tagma (a celor ce se ocupa cu judecatile intr-un fel sau altul) si si-o fi zis el ca daca tot trebuie sa "repare" toate masinile alea accidentate, ce-ar fi sa mai recupereze putin din morala.

Nu pot sa-mi dau cu parerea daca a fost vinovat "avocatul" sau "paratul" (e vorba de accident, bineinteles :) ), dar presupunand ca primul chiar a provocat accidentul, mi se pare o poveste de "fuzeta lui terente". Adica "domnul vinovat" a fost injurat ca la usa cortului si i s-a facut sila de lumea in care traieste, plina de masini cu oameni necizelati si nevinovati, care au tupeul sa se enerveze tocmai pe el care, e un... finut.

Lumea strazii, vazuta de oricare parte a parbrizului e dura, atat la noi, cat si aiurea. Ce anume ar trebui sa indreptam? "Practica" defectuoasa a celui care n-a respectat nu-s-ce distanta? Sau... gura lumii sloboda? Sansele exista in ambele cazuri, dar nu le putem "forta" destinul aici, ci putem doar sa... barfim :(

Share this post


Link to post

Abramburel, tu vezi ca si mine problema dpdv al soferului "harshit" si satul de injuraturile luate sau date de-a lungul vietii de sofer, sa nu uitam, de sex masculin. Din cate vad initiatorul acestui topic este din partea cealalta, a sexului frumos care nu injura de obicei, dar este injurata ca orice sofer. Si crede-ma ca am vazut destule situatii in care femeia este injurata fara jena. Dar despre femeile la volan este alt topic deschis.

Asa cum cred ca ai observat in trafic, cel injurat de obicei este ala nevinovat. Nea caisa a vrut sa-ti ia fata, nu-l lasi, si ce urmeaza? Injuratura. Acuma intrebare: de ce nu-l lasi, mai ales ca-l vezi marlan? Pentru ca ai momente cand esti satul sa tot fii baiat bun, asta e. Eu am un coleg foarte bine facut, adica ditamai animalu' care are o laguna 2 si in laguna 2 obisnuita bata de baseball. Numai ca el o foloseste dupa fiecare injuratura luata degeaba. Si nu l-a dat nimeni in judecata :) ) inca... Crede-ma, baiatul asta ne razbuna pe toti!

Share this post


Link to post

Urmeaza cumva flashurile, claxoanele, taiatul fetei si frana brusca in fata, degete, pumni, injuraturi grosolane si mai nou focuri de arma.

Chiar era nevoie de inca unul, nu sunt destule????

 

P.S. Asta seara l-am vazut, pentru a cata oara, la tv pe fiul procurorului craiovean Covei. I-a tras un pumn cu rozeta in fata unui baiat. Legea e varza, procurori, avocati, politie sunt Z E R O. Lasati-o balta cu subiectele astea ca ne facem nervi degeaba, cel putin eu.

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Off Topic

Pacat ca n-a dat peste colegul meu... :) )

Share this post


Link to post

He, he, he, am citit si eu topicul ala.

In ce priveste accidentul in sine, nu pot da crezare "inculpatului". Am vazut si aici si pe alte forumuri oameni convinsi ca ei aveau dreptate in te miri ce circumstante de trafic, cand de fapt lucrurile nu erau asa. Intre "nepastrarea distantei regulamentare" si "schimbarea brusca a directiei de mers fara asigurare" este o "distanta" foarte mica in cazul unei ciocniri de... colt. In plus, tipul era nervos si cu... prejudecati (recunosc, destul de asemanatoare cu ale mele, dar eu injur in masina si doar rareori scot capul pe fereastra, iar fata o tai... incetisor :D ).

Pe de alta parte, chestia cu insulta si toate actiunile "ei" sunt si ele la limita dintre "asa trebuie sa procedam toti" si... "abuz de putere".

Share this post


Link to post
Legea e varza, procurori, avocati, politie sunt Z E R O. Lasati-o balta cu subiectele astea ca ne facem nervi degeaba, cel putin eu.

:) ) chiar crezi? Io una as incerca sa-mi stapanesc toate emotiile inainte de a declansa ceva mai grav..Postand speta de mai sus am invitat la discutie membrii acestui forum care au totusi ceva de zis ..

 

P.S. Personal, ii compatimesc pe cei care nu mai cred in nimic inchizandu-se in universul lor, caci, de multe ori viata ne rezerva o serie de situatii si probleme neprevazute, care nu se pot rezolva singure, de la sine, fara concursul acestor institutii...

Apropo in privinta "nervilor" nu pot sa ma pronunt deoarece nu fac obiectul specializarii mele...  <img src= )">  <img src= )">

 

Sa auzim de bine !! Pt. ca suntem la sfarsit de saptamana va urez tuturor distractie placuta!

Edited by law

Share this post


Link to post

Acum vreo doi ani de zile fratele meu (mai mic cu doi ani  <img src= )"> dar 1.95, 115 kg si mers la sala 5-6 ani de zile) a avut un conflict cu un avocat. individul parcase chiar in fata garajului firmei unde lucra fratello, desi era avertizarea de garaj pe poarta plus ca se vedea lume forfotind in zona aia, incarcand dubitze cu marfa. La rugamintea fratelui meu de a muta 10 metri masina, sa poata iesi dubitele din curte, individul a spus ca el e avocat si il doare in **** de toti, a inceput sa imi ia toate rudele la rand (si nu cu binecuvantari), terminand cu u scuipat. Moment in care sinapsele :D creierului fratelui meu au reactionat, mina dreapta indreptandu-se in viteza spre fata avocatului. Rezultat: mandibula fracturata in 3 locuri, nas spart. Rezultat 2: 80 de miliaone despagubiri la proces. Nu stiu cat din vina o poarta frate-miu si cat scarba aia de avocat dar natia asta are niste specimene (care se inmultesc pe zi ce trece) de care mie personal, MI-E SILA!

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Intrebarea centrala din acet topic se refera la comportamentul unor indivizi in trafic si atata tot. Faptul ca in speta una din parti are o anumita calitate, functie, nu are relevanta...este doar o simpla imprejurare asa ca nu mai aruncati cu pietre in avocati...daca vreti, deschidem un topic separat, si-i barfim cat vreti voi..incercati sa nu divagati prea mult...

Si apoi ce v-ati face d-lor fara avocati atunci cand va arde buza? Stiti voi acea replica celebra ..."Rau cu rau dar mai rau fara rau"

no offence!

Edited by law

Share this post


Link to post

[-X Law, eu nu am generalizat, am individualizat cat se poate de mult...iar partea cu specimenele de care mi-e sila...nu vorbeam de ce se intimpla in magistratura/justitie...imi cer scuze daca asa ceva s-a inteles postul meu...

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Bagati un ochi aici, cred ca despre asta se vorbeste...

link

Share this post


Link to post

@dreamlike> incep sa cred ca ai dreptate, din pacate :)

 

@cristianco> da, asta pare a fi evenimentul (bulan e tare la sfaturi juridice :) )

 

Weekend placut tuturor, si nu uitati ca la volan nu mai sunteti nimic altceva decat SOFERI... Conduceti cu grija!

Edited by Moshu

Share this post


Link to post
Intrebarea centrala din acet topic se refera la comportamentul unor indivizi in trafic si atata tot. Faptul ca in speta una din parti are o anumita calitate, functie, nu are relevanta...este doar o simpla imprejurare asa ca nu mai aruncati cu pietre in avocati...daca vreti, deschidem un topic separat, si-i barfim cat vreti voi..incercati sa nu divagati prea mult...

Si apoi ce v-ati face d-lor fara avocati atunci cand va arde buza? Stiti voi acea replica celebra ..."Rau cu rau dar mai rau fara rau"

no offence!

 

Pai in primul rand, persoana implicata e procuror, nu avocat. Ceea ce, dupa parerea mea, e o mare diferenta. Ca avocat aperi... pe oricine. Ca procuror trebuie sa fii un model in respectarea legii, si sustii doar cauze juste, pozitive. Daca ar fi sa credem toata intamplarea, atunci tocmai doamna procuror poate fi suspectata de declaratii false in fata politistului. Dar cine poate stii cum s-a intamplat? Totusi, e foarte interesant cum "doamna" a gasit o banda libera pe care s-a bagat fara sa incomodeze pe nimeni, la o ora de varf in Bucuresti, si cum imediat dupa acea manevra a avut o coliziune usoara.

Cum te-ai simti daca mecanicul auto uita sa-ti puna siguranta la placutele de frana, sau o face cu buna stiinta?

Share this post


Link to post

Cristianco vezi ca ai m-ai citat fara sa-ti insusesti cuprinsul...atat am avut de spus...

Share this post


Link to post

law, in primult rand, completeaza-ti profilul. In al doilea rand, ce vrea sa insemne ce ai scris acolo? :)

Share this post


Link to post
Intrebarea centrala din acet topic se refera la comportamentul unor indivizi in trafic si atata tot. Faptul ca in speta una din parti are o anumita calitate, functie, nu are relevanta...este doar o simpla imprejurare

 

 

 

Acu' ati inteles?  <img src= )">

Edited by law

Share this post


Link to post

Nu, dar facem eforturi :) )

Deci dupa parerea ta nu are nici o relevanta ca "persoana care cunostea legea", cum zici tu, era procuror... Asa este, traim intr-o tara de basm. Pana la urma o injuratura este ceva urat, dar trece. Dar cand se loveste de legea in persoana, se transforma in proces. Pentru cine are timp si n-are alta treaba decat sa umble prin tribunale. Iti dai seama intr-o dimineata prin Bucuresti daca numeri toate injuraturile cu cate procese te faci? Miliardar ajungi, pe bune =))

Share this post


Link to post

Ok, observ ca aveti chef de glumitze...bun, bun asa...

Si apropos de ce sa nu umble? ...daca are timp =)) Cui ii strica un miliard in plus? =))

Moshule ce crezi ca doar judecatorii, avocatii , procurorii ..etc. cunosc legea? Te inseli draga moshule..

Edited by law

Share this post


Link to post

Asa cum spuneai, a fost o gluma. Eu injur numai cu geamurile inchise si cu zambetul pe buze, deci nu sunt in pericol :)

 

Ca sa revenim, violenta chiar si verbala se manifesta prea des la noi. Si nu numai pe sosele, din pacate. Si poate daca ai da in judecata pe cineva, il lecuiesti (sau poate il inraiesti). Dar ce te faci cu ceilalti? Ca sunt milioane. Si maine dai de altul...

Share this post


Link to post

Mai pe ocolite mai pe sleau, recunoastem cu totii ca injuram la volan (cel putin noi, sexul masculin). Insa nu e normal. Fiindca rezulta ca ne enervam, nu face bine nici la sanatate, nici la siguranta traficului daca devenim nervosi la volan. Intr-o lume perfecta acea femeie procuror are dreptate. Adica indiferent de cine era vinovat, omul nostru nu trebuia sa ii adreseze injuraturi. Insa suntem departe de acea lume perfecta, pe planeta asta oricum nu exista, asa ca nu vad ce vrea sa faca, decat sa-si rotunjeasca veniturile ...

Share this post


Link to post

Dupa cum scrie klaus pe topicul paralel pe care l-am citat mai sus, acele articole de lege in baza carora "doamna" "procuror" (pun ghilimele, ca pentru mine nu e nici doamna si nici procuror) a forumulat plangerea penala s-au abrogat (sau se vor abroga in viitorul foarte apropiat) :banana: . Sper ca personajul implicat sa fi platit deja taxa de timbru pentru cele 50 milioane. :mrgreen:

 

Feriti-va de femeile la volan, care nu stiu sa conduca si care au impresia ca pe sosea sunt mai presus decat ceilalti si de lege prin meseria pe care o exercita, cand de fapt incalca tocmai deontologia profesionala a meseriei respective (cu alte cuvinte, popular spus, isi bat joc de meseria lor). Nu ca ar fi cazul aici, e doar o remarca generala care nu face referire la nici o persoana anume, si ma refer, bine-nteles, la meseria de sofer si nu la alte meserii, cum ar fi cea de procuror :mrgreen:

Share this post


Link to post

Fiindca topicul spune "Asa nu in trafic..." chiar daca nu va parliti buzunarul, pana la urma o injuratura este un curent de aer modulat. Pe cand tamponarea unei masini deja lasa urme, chiar si la buzunare.

 

PS Sunt convins ca nici un barbat sofer nu ar proceda asa (judecati, despagubiri etc). Mai ales cand este vinovat.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Nu sunt de acord nici cu injuraturile nici cu batele, chiar daca esti cel pagubit. Exista caile civilizate (chiar daca sunt cam intortocheate la noi) de rezolvare a acestor situatii. Cica omul ar fi coborat din copac acum muuult timp...dar in tara asta se pare ca padurea predomina...

Mi se pare f. practic si frumos sa scoti un ban cinstit din lipsa de educatie a unui cimpanzeu! :thumbl:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...